SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
Odpowiedz

Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G

Oceń ten wątek:
  • Nowa1234 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Trzymam mocno kciuki. Ja mam mieć pierwsza dopiero na początku maja. A acard też bierzesz jak masz heparynę?

No razie gin mi kazala brac tez acard, ale hematolog ostrzegla, ze mogę mieć prez to krwawienia... Zapytam na następnej wizycie.

• Asiaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Ostatnio trafiły mi się dwa puste jaja.. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze. Jutro przepisze mi inny lekarz heparynę i mam nadzieje ze nie zaszkodzę sobie nią skoro tamten lekarz mi nie kazał, a ten chce.. A acard też bierzesz? Ja również trzymam mocno kciuki za twojego dzidziusia 🍀🍀

Acard powinnam brać ale nie biorę ponieważ mam mocne plamienia jak nie krwawienia po nim. Na rozrzedzenie krwi biorę tylko clexane :)

Dziewczyny teraz to tylko spokój i pozytywne myślenie może pomoc! Ja dostaje takiego na maksa plamienia jak się mocno stresuje przez długo, miałam tak jak czekałam ba wyniki bety 😳 później co się ze mną działo to szkoda gadać! Trzeba się wyluzować dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:39

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1234 wrote:
    No razie gin mi kazala brac tez acard, ale hematolog ostrzegla, ze mogę mieć prez to krwawienia... Zapytam na następnej wizycie.
    Rozumiem.. Acard bierzesz rano a heparynę wieczorem?Ja wczoraj wzięłam pierwszy raz acard wieczorem.

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:
    Acard powinnam brać ale nie biorę ponieważ mam mocne plamienia jak nie krwawienia po nim. Na rozrzedzenie krwi biorę tylko clexane :)
    Ojj to dobrze ze przestałaś go brać.. Pewnie nie źle się przestraszyłaś. Boję się że zaszkodzę sobie acardem 🤔 kurcze czuje się niepewnie brać leki jak lekarz mówi mi że później dostanę a nie teraz. Oby mi drugi jutro dał receptę na zastrzyki 🙏

• Nowa1234 Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Rozumiem.. Acard bierzesz rano a heparynę wieczorem?Ja wczoraj wzięłam pierwszy raz acard wieczorem.

Zastrzyki rano a acard wieczorem.

Lili❤️ lubi tę wiadomość

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:

Dziewczyny teraz to tylko spokój i pozytywne myślenie może pomoc! Ja dostaje takiego na maksa plamienia jak się mocno stresuje przez długo, miałam tak jak czekałam ba wyniki bety 😳 później co się ze mną działo to szkoda gadać! Trzeba się wyluzować dziewczyny!
    Dokładnie tak jak piszesz.. Choć nie zawsze idzie się nie denerwować.. Przepraszam, że spytam ale czytam forum i przeczytałam, że lekarka odkryła powód dlaczego nie było ostatnio zarodka.. Mogłabyś mi powiedzieć jakie było to badanie? 😊Będę wdzięczna 😊

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi czy acard i clexane można brać razem na noc? Lekarz powiedział, że to bez znaczenia.. Ale zastanawiam się czy któraś z was tak brała? 🙂

• Asiaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dokładnie tak jak piszesz.. Choć nie zawsze idzie się nie denerwować.. Przepraszam, że spytam ale czytam forum i przeczytałam, że lekarka odkryła powód dlaczego nie było ostatnio zarodka.. Mogłabyś mi powiedzieć jakie było to badanie? 😊Będę wdzięczna 😊

Trafiłam z polecenia do prof. Jerzak która zaleciła szereg badań, genetyczne, PCOS, rożne badania krwi. Wyszły mi mutacje w genach które odpowiadają za problemy immunologiczne oraz PCOS. Mój organizm nigdy sam bez zastrzyków nie rozwinie zarodka, dlatego moje dwie ciąże były biochemiczne (puste jajo) a trzecia przypadek - ciąża pozamaciczna. Teraz jest inaczej i mam nadzieje ze dzięki tym lekom w końcu dzidziuś będzie zdrowo rósł ♥️

• Asiaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny napiszcie mi czy acard i clexane można brać razem na noc? Lekarz powiedział, że to bez znaczenia.. Ale zastanawiam się czy któraś z was tak brała? 🙂

Mi lekarz zalecił brać clexane ok 14-16 a acard na noc przed snem :)

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:
    Trafiłam z polecenia do prof. Jerzak która zaleciła szereg badań, genetyczne, PCOS, rożne badania krwi. Wyszły mi mutacje w genach które odpowiadają za problemy immunologiczne oraz PCOS. Mój organizm nigdy sam bez zastrzyków nie rozwinie zarodka, dlatego moje dwie ciąże były biochemiczne (puste jajo) a trzecia przypadek - ciąża pozamaciczna. Teraz jest inaczej i mam nadzieje ze dzięki tym lekom w końcu dzidziuś będzie zdrowo rósł ♥️
    Napewno teraz się uda i urodzisz zdrowa dzidzie 😊 dajesz mi nadzieje😊a jaka dawkę masz heparyny? Ja mam właśnie clexane 40mg.. I jaki kwas foliowy metylowany na receptę bierzesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 09:04

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:
    Mi lekarz zalecił brać clexane ok 14-16 a acard na noc przed snem :)
    No to wezmę może tak jak ty w tych godzinkach 😊dziś byłam na pierwszej becie... Do tego zrobiłam kwas foliowy i progesteron.oby wszystko dobrze wyszło 🙏

• Księgowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie.
    Lekarz zasugerował mi badanie na trombofilie, z uwagi na długie starania bez powodzen, dwie ciążę biochemiczne oraz.. since, które u mnie występują samoistnie (dość rozległe).

Odebrałam wyniki i nieprawidłowe są czynnik II (protrombina) - hetero oraz PAI-1 homo.

Czy z tym coś się robi? Czytalam tutaj, że większość przyjmuje heparyne/acard - ale czy to się przyjmuje w ciazy, przed ciąża, ciągle?

EDIT: z tym wynikiem powinnam iść tylko do ginekologa, czy do hematologa również?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 13:29

Hashimoto + GB.
    Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
    Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
    Atrofia endometrium.
    Nasz aniołeczek 👼
    20.07.2024 💔 (18+1)
  • Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja beta to 58,23 czy to dobry wynik na początek ciąży?
    Progesteron 56,01
    Kwas foliowy 100 😮😮 norma to (4.8-37.3)
    Jestem załamana 😮

• Asiaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Napewno teraz się uda i urodzisz zdrowa dzidzie 😊 dajesz mi nadzieje😊a jaka dawkę masz heparyny? Ja mam właśnie clexane 40mg.. I jaki kwas foliowy metylowany na receptę bierzesz?

Uda nam się dziewczyny! Musimy w to wierzyć cała sobą! Ja tez mam clexane 40mg a kwas foliowy - acidolum folicum hasco 5mg :)

• Asiaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    No to wezmę może tak jak ty w tych godzinkach 😊dziś byłam na pierwszej becie... Do tego zrobiłam kwas foliowy i progesteron.oby wszystko dobrze wyszło 🙏

Wyniki bety mnie wykańczają 🙈 najbardziej się tym stresowałam. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:
    Uda nam się dziewczyny! Musimy w to wierzyć cała sobą! Ja tez mam clexane 40mg a kwas foliowy - acidolum folicum hasco 5mg :)
    Ja mam Acidum Folicum Richter - 5mg i nigdzie nie pisze tlczy to jest metylowany 😑 a wyszło mi za dużo kwasu bo aż 100 😮

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:
    Wyniki bety mnie wykańczają 🙈 najbardziej się tym stresowałam. Na pewno wszystko będzie dobrze :)
    Boję się że to są złe wyniki 😔że mało beta przyrasta i za dużo proga mam i kwasu 😖

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Miała któraś kwas foliowy tak wysoko? Mój wynik to :100
    Jak go zmniejszyć? Czy to jest bardzo szkodliwe? Denerwuje się strasznie czy ten kwas może zaszkodzić.. A mój lekarz nie odbiera i nie odpisuje 😖 brak sił 😖

• Asiaaaa Przyjaciółka

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili❤️ wrote:
    Dziewczyny Miała któraś kwas foliowy tak wysoko? Mój wynik to :100
    Jak go zmniejszyć? Czy to jest bardzo szkodliwe? Denerwuje się strasznie czy ten kwas może zaszkodzić.. A mój lekarz nie odbiera i nie odpisuje 😖 brak sił 😖

Ja niestety nie mam pojęcia czy jest to aż tak szkodliwe, może bierz go raz na dwa dni, najlepiej to leć jutro do lekarza i to z nim skonsultuj. Jaka masz bete? I który tydzień? Nie martw się na zapas, wiem ze łatwo mówić, ciężej zrobić ale postaraj się nie popadać w paranoje bo będzie jeszcze gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 01:05

• Lili❤️ Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaaaa wrote:
    Ja niestety nie mam pojęcia czy jest to aż tak szkodliwe, może bierz go raz na dwa dni, najlepiej to leć jutro do lekarza i to z nim skonsultuj. Jaka masz bete? I który tydzień? Nie martw się na zapas, wiem ze łatwo mówić, ciężej zrobić ale postaraj się nie popadać w paranoje bo będzie jeszcze gorzej.
    Moja beta to :58.23ml i w dodatku testy robiłam to bladziudkie kreseczki wychodzą.
    Wychodzi na to że to 3 tydzień. Ogólnie to ostatnia miesiączka 19.04 ale mam co 31-33dni. I owulacja mogła być 18-20 dzień.. Bo mój ginekolog tak mówił. Ehh nie wiem już sama co myśleć 😔

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ