Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
-
WIADOMOŚĆ
-
Lili❤️ wrote:Trzymam mocno kciuki. Ja mam mieć pierwsza dopiero na początku maja. A acard też bierzesz jak masz heparynę?
No razie gin mi kazala brac tez acard, ale hematolog ostrzegla, ze mogę mieć prez to krwawienia... Zapytam na następnej wizycie. -
Lili❤️ wrote:Ostatnio trafiły mi się dwa puste jaja.. Mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze. Jutro przepisze mi inny lekarz heparynę i mam nadzieje ze nie zaszkodzę sobie nią skoro tamten lekarz mi nie kazał, a ten chce.. A acard też bierzesz? Ja również trzymam mocno kciuki za twojego dzidziusia 🍀🍀
Acard powinnam brać ale nie biorę ponieważ mam mocne plamienia jak nie krwawienia po nim. Na rozrzedzenie krwi biorę tylko clexane
Dziewczyny teraz to tylko spokój i pozytywne myślenie może pomoc! Ja dostaje takiego na maksa plamienia jak się mocno stresuje przez długo, miałam tak jak czekałam ba wyniki bety 😳 później co się ze mną działo to szkoda gadać! Trzeba się wyluzować dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2021, 15:39
-
Nowa1234 wrote:No razie gin mi kazala brac tez acard, ale hematolog ostrzegla, ze mogę mieć prez to krwawienia... Zapytam na następnej wizycie.
-
Asiaaaa wrote:Acard powinnam brać ale nie biorę ponieważ mam mocne plamienia jak nie krwawienia po nim. Na rozrzedzenie krwi biorę tylko clexane
-
Asiaaaa wrote:Acard powinnam brać ale nie biorę ponieważ mam mocne plamienia jak nie krwawienia po nim. Na rozrzedzenie krwi biorę tylko clexane
Dziewczyny teraz to tylko spokój i pozytywne myślenie może pomoc! Ja dostaje takiego na maksa plamienia jak się mocno stresuje przez długo, miałam tak jak czekałam ba wyniki bety 😳 później co się ze mną działo to szkoda gadać! Trzeba się wyluzować dziewczyny! -
Lili❤️ wrote:Dokładnie tak jak piszesz.. Choć nie zawsze idzie się nie denerwować.. Przepraszam, że spytam ale czytam forum i przeczytałam, że lekarka odkryła powód dlaczego nie było ostatnio zarodka.. Mogłabyś mi powiedzieć jakie było to badanie? 😊Będę wdzięczna 😊
Trafiłam z polecenia do prof. Jerzak która zaleciła szereg badań, genetyczne, PCOS, rożne badania krwi. Wyszły mi mutacje w genach które odpowiadają za problemy immunologiczne oraz PCOS. Mój organizm nigdy sam bez zastrzyków nie rozwinie zarodka, dlatego moje dwie ciąże były biochemiczne (puste jajo) a trzecia przypadek - ciąża pozamaciczna. Teraz jest inaczej i mam nadzieje ze dzięki tym lekom w końcu dzidziuś będzie zdrowo rósł ♥️ -
Asiaaaa wrote:Trafiłam z polecenia do prof. Jerzak która zaleciła szereg badań, genetyczne, PCOS, rożne badania krwi. Wyszły mi mutacje w genach które odpowiadają za problemy immunologiczne oraz PCOS. Mój organizm nigdy sam bez zastrzyków nie rozwinie zarodka, dlatego moje dwie ciąże były biochemiczne (puste jajo) a trzecia przypadek - ciąża pozamaciczna. Teraz jest inaczej i mam nadzieje ze dzięki tym lekom w końcu dzidziuś będzie zdrowo rósł ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 09:04
-
Cześć dziewczyny, mam do Was pytanie.
Lekarz zasugerował mi badanie na trombofilie, z uwagi na długie starania bez powodzen, dwie ciążę biochemiczne oraz.. since, które u mnie występują samoistnie (dość rozległe).
Odebrałam wyniki i nieprawidłowe są czynnik II (protrombina) - hetero oraz PAI-1 homo.
Czy z tym coś się robi? Czytalam tutaj, że większość przyjmuje heparyne/acard - ale czy to się przyjmuje w ciazy, przed ciąża, ciągle?
EDIT: z tym wynikiem powinnam iść tylko do ginekologa, czy do hematologa również?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2021, 13:29
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Lili❤️ wrote:Napewno teraz się uda i urodzisz zdrowa dzidzie 😊 dajesz mi nadzieje😊a jaka dawkę masz heparyny? Ja mam właśnie clexane 40mg.. I jaki kwas foliowy metylowany na receptę bierzesz?
Uda nam się dziewczyny! Musimy w to wierzyć cała sobą! Ja tez mam clexane 40mg a kwas foliowy - acidolum folicum hasco 5mg -
Lili❤️ wrote:No to wezmę może tak jak ty w tych godzinkach 😊dziś byłam na pierwszej becie... Do tego zrobiłam kwas foliowy i progesteron.oby wszystko dobrze wyszło 🙏
Wyniki bety mnie wykańczają 🙈 najbardziej się tym stresowałam. Na pewno wszystko będzie dobrze -
Asiaaaa wrote:Uda nam się dziewczyny! Musimy w to wierzyć cała sobą! Ja tez mam clexane 40mg a kwas foliowy - acidolum folicum hasco 5mg
-
Lili❤️ wrote:Dziewczyny Miała któraś kwas foliowy tak wysoko? Mój wynik to :100
Jak go zmniejszyć? Czy to jest bardzo szkodliwe? Denerwuje się strasznie czy ten kwas może zaszkodzić.. A mój lekarz nie odbiera i nie odpisuje 😖 brak sił 😖
Ja niestety nie mam pojęcia czy jest to aż tak szkodliwe, może bierz go raz na dwa dni, najlepiej to leć jutro do lekarza i to z nim skonsultuj. Jaka masz bete? I który tydzień? Nie martw się na zapas, wiem ze łatwo mówić, ciężej zrobić ale postaraj się nie popadać w paranoje bo będzie jeszcze gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2021, 01:05
-
Asiaaaa wrote:Ja niestety nie mam pojęcia czy jest to aż tak szkodliwe, może bierz go raz na dwa dni, najlepiej to leć jutro do lekarza i to z nim skonsultuj. Jaka masz bete? I który tydzień? Nie martw się na zapas, wiem ze łatwo mówić, ciężej zrobić ale postaraj się nie popadać w paranoje bo będzie jeszcze gorzej.
Wychodzi na to że to 3 tydzień. Ogólnie to ostatnia miesiączka 19.04 ale mam co 31-33dni. I owulacja mogła być 18-20 dzień.. Bo mój ginekolog tak mówił. Ehh nie wiem już sama co myśleć 😔