X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie okres po poronieniu
Odpowiedz

okres po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie drugi cykl też już był normalny..no może jeszcze troszkę silniejszy niż zazwyczaj ale niewiele..i o czasie

• inezz Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa o co chodzi.. Na razie próbuję się dodzwonić do ginka. Jak coś będę wiedzieć to napiszę.

km5szbmhlbn8250p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa :)
    Moja ciąża obumarła w 8tyg, a zabieg miałam 10tc...
    Po 2 tyg od zabiegu brałam ergotaminę aby moja macica lepiej się kurczyła...
    Ogólnie moje cykle trwały 28 dni..
    dziś jest 28 dzień cyklu (licząc od wywołania krwawienia w szpitalu)
    czyli jak dobrze pójdzie to jutro powinnam mieć krwawienie...

tylko, że nie mam objawów jak wcześniej..brak bóli w podbrzuszu..piersi dopiero dziś jako tako mnie pobolewają..
    ..tylko nerwowość się utrzymuje (ale może wynikać z obecnej sytuacji...)
    no i wilczy apetyt od ok 3dni

i ten dzisiejszy spadek temperatury...

kompletnie nie wiem co mam o ty myśleć..

0932c390f09abfbe91ac09a269eac608.png

• moniaak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Groszkowa..przykro mi z powodu Twojej straty..a co do @..najlepiej nie myśleć nic.pierwszy okres po jak mozesz tu przeczytac wcale nie musi przyjsc regularnie.ja tez zawsze mialam 28-29 dniowe a po poronieniu 1sza @przyszla pare dni pozniej..poczekaj na spokojnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie mnie natchnęło...chyba wpadam w hipochondrię która zaburza trzeźwe myślenie...i nawet moje medyczne wykształcenie nie pomaga...

spadek temperatury jest spowodowany spadkiem stężenia progesteronu... i świadczy o zbliżającej się @ ...

(w przypadku ciąży jest temperatura jest podwyższona właśnie z powodu podwyższonego stężenia tego hormonu, który podtrzymuje ciążę!)

że też dopiero o tym pomyślałam...!

już wszystko jasne... )

nigdy w życiu nie cieszyłam się tak na @

pozdrawiam i dziękuję za pomoc )

Miriam, Effcia28, mychowe lubią tę wiadomość

• moniaak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2013, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doskonale Cie rozumiem!na pierwszą @ po czekałam chyba bardziej niż na dwie kreski na teście!!

Groszkowa, Effcia28 lubią tę wiadomość

• zozol Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dzisiaj @ czyli ten cykl miał 28 dni i był o dwa dni dłuższy niż normalnie. Cieszę się strasznie, że to już i że nie musiałam czekać np. 6 tygodni! Jeszcze jakieś dwa-trzy cykle i pewnie zaczniemy się znowu starać.

Effcia28 lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem 19 dni od zabiegu i też bardzo chciała bym już dostać @ tym bardziej że nie wiem dlaczego wczoraj wieczorem strasznie bolał mnie lewy jajnik a dziś rano obudziłam się z takim bólem brzucha jak niekiedy podczas @ i skurcze nie wiem dlaczego może po prostu się zbliża ale to jeszcze za wcześnie nie wiem czy robić panikę i biec do lekarza czy po prostu poczekać bo w sumie już mnie nie boli a do lekarza i tak mam iść jakoś w w przyszłym tyg jak odbiorę wyniki histo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że wystarczy poczekać :)

• juicca Autorytet

Wysłany: 21 marca 2013, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ;) ja juz 3 dzien cyklu mam , jak dostałam okres to skakałam z radosci wiem ze to głupie takie dziecinne ale cieszyłam sie , bo przynajmniej wiem ze jest okey no i w koncu moge odliczac ;)

Miriam, Groszkowa, Effcia28 lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My między pierwszym a drugim poronieniem odczekaliśmy cały rok a to tez nie zagwarantowało powodzenia.
    Mamy koleżankę, która po miesiącu od poronienia zaszła w ciążę i niedawno urodziła zdrowego synka. Wszystko jest względne, chociaz lekarze na pewno mają trochę racji mówiąc o kilku miesiącach przerwy.

Miriam, Aga, Effcia28 lubią tę wiadomość

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja cały czas czekam na miesiączkę. Zabieg miałam 23.01. więc to już ponad 8 tygodni minęło :( Najgorsze jest to, że teraz mam bardzo dużo i bardzo rozciągliwego śluzu, czyli takiego jak na owulację, a to by znaczyło dopiero połowę cyklu... Chyba muszę się ponownie wybrać do lekarza, żeby sprawdził czy oby na pewno wszystko jest w porządku i w razie czego dał leki na wywołanie miesiączki... Ehhh, czemu ja zawsze muszę mieć pod górkę ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2013, 17:32

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 tygodni to troszkę długo..ale nie martw się na zapas..idź do lekarza..niech popatrzy:)może wszystko jest ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2013, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 brałaś może jakieś leki, np Ergotaminę na lepsze kurzenie się macicy?

• moniaak Autorytet

Wysłany: 26 marca 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Witajcie! Ja cały czas czekam na miesiączkę. Zabieg miałam 23.01. więc to już ponad 8 tygodni minęło :( Najgorsze jest to, że teraz mam bardzo dużo i bardzo rozciągliwego śluzu, czyli takiego jak na owulację, a to by znaczyło dopiero połowę cyklu... Chyba muszę się ponownie wybrać do lekarza, żeby sprawdził czy oby na pewno wszystko jest w porządku i w razie czego dał leki na wywołanie miesiączki... Ehhh, czemu ja zawsze muszę mieć pod górkę ...

hej Paulinko!co u Ciebie?przyszła już ta @?

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bralam zadnych lekow na obkurczenie macicy. Bylam u ginekologa w poniedzialek i wszystko jest ok. Tzn. przeciaga sie w czasie, ale jest dobrze. Jestem juz po owulacji (cialko krwotoczne to potwierdza) a endometrium ma ok.8 mm. Mimo tego dostalam Duphaston 3x1 tabletka dziennie (na 7 dni) i po odstawieniu powinnam dostac okres. Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko wroci do normy. Aha- dostalam zielone swiatlo do rozpoczecia staran :)

Effcia28, moniaak, Miriam lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • moniaak Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh to bardzo dobre wiesci:)
    cialo gotowe..a umysl??:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytam wasze wypowiedzi na temat tego, że czekałyście rok do następnych starń itd. Ja poszperałam na internecie i znalazłam coś "dziwnego", o ile tak to można nazwać. Przeważnie lekarz każe odczekać 3 miesiące do następnych starań, tak naprawde macica jest już gotowa jeśli wystąpi owulacja (a musi wystąpić, żeby doszlo do @), jednak całkowicie regneruje się ok 4-6 tygodni. Czyli tak naprawdę starania można zaczynać już po 1 @. I wcale nie oznacza to, że macica nie jest w stanie jeszcze utrzymać zagrodka po tak krótkim czasie. Lekarze zalecają te 3 miesiące żeby zaobserwować swój cykl oraz żeby przygotować kobiete psychicznie. Ponad to przeczytałam artukuł na temat tego, że najlepiej zajść w ciąże do 6 miesięcy od poronienia ponieważ wtedy macica jest wyczyszczona i jest mniejsze ryzyko poronień niż po dłuższym czasie (mimo, że ryzyko i tak występuje i tak).

"Badacze przeanalizowali dane z lat 1981-2000 dotyczące kobiet, których pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem a następnie znowu zaszły w ciążę. Okazało się, że poczęcie dziecka przed upływem 6 miesięcy od poronienia widocznie zmniejsza ryzyko wystąpienia ponownego poronienia czy ciąży pozamacicznej, takie ciąże również rzadziej kończą się cesarskim cięciem."

• blueberry Autorytet

Wysłany: 28 marca 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też to czytałam, dlatego po pierwszym poronieniu tyle, że samoistnym i całkowitym (co oznacza, że my mieliśmy tylko szlaban na jeden cykl) nie posłuchaliśmy dobrych rad lekarzy i od razu przystąpiliśmy do działań. Niestety mam problem z zajściem w ciążę, a po drugie z utrzymaniem jej.

Powiem Ci tak. Gdybym miała zabieg ale załóżmy po miesiącu czuła się dobrze w sensie fizycznym, pewnie bym dalej się starała.

Anka81 lubi tę wiadomość

zfxga33.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ