Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
Eva, tak mi przykro... wielka szkoda, że się nie udało tym razem. Mam nadzieję, że masz wsparcie.
Jesli chodzi o krwawienie to ja też nie krwawiłam, dostałam dwie tabletki cykloteku (?) na noc i następnego dnia zabieg miałam. -
nick nieaktualnyesotiq wrote:Thalia, a byłaś u lekarza? Ja tak właśnie teraz zaszłam w ciąże po zabiegu i było strasznie nerwowo, bo endometrium było dziurawe i jakby jajo zagnieździło się w dziurze czyli bezpośrednio na macicy to ciążę usuwają albo przy porodzie na 90% usuną Ci macicę! To jest bardzo niebezpieczne. Może nie masz takiego problemu z endo jak ja, ale warto sprawdzić to na dobrym sprzęcie niż potem żałować, że nie poczekało się te 2 miesiące. Poczytaj sobie o przyrośniętym/wrośniętym/przerośniętym łożysku.
Bylam u lekarza juz dwa razy i bylo wszystko ok
-
Fakt, dawno mnie tu nie było
Voda, u mnie wszystko ok- trochę pracy, trochę odpoczynku, a czas tak wolno leci do kolejnej wizyty... ale, ale! prawdopodobnie będzie córeczka! potwierdzimy za 2 tygodnie
Voda a co u Was? jak radzicie sobie w te upały?? nieznośne są....
Eva, odezwij się co u Ciebie się dzieje? -
Ja od kilku tygodni regularnie ćwiczę, bardzo poprawiła mi się kondycja, mięśnie w udach pracują, może będzie dzięki temu lżej przy porodzie
upały faktycznie potrafią być uciążliwe, ale jak wymocze stopy w zimnej wodzie i zaopatrze się w mrożone owoce, to daje radę
Czuje się świetnie, Tytus wierci się wieczorami jak już się położę.
Kanapa dziewczynka, super córunia -
Dziewczyny pisze do was z prosba o zerkniecie na moj wykres. Ja juz wariuje, jak wiecie poronilam 3tyg temu, zawsze moje cykle wynosily ok. 30dni, w tym w ktorym zaszlam w ciaze owulacja byla wg usg ok. 20 dnia. Po poronieniu postanowilismy ze chcemy probowac i zaczelam prowadzic wykres. I prxezylam szok jak ovu wyznaczylo dzisiaj owulacje na 11 dzien cyklu. Moze jestescie bardziej doswiadczone i powiecie mi czy to mozliwe tak szybko po poronieniu i czy z mojeo wykresu faktycznie wynika ze wtedy najprawdopodobniej byla owulacja? Spodziewalam sie jej bardziej wczoraj, dzisiaj, jesli w ogole. Z gory dzieki za jakies opinie
-
voda wrote:Ja od kilku tygodni regularnie ćwiczę, bardzo poprawiła mi się kondycja, mięśnie w udach pracują, może będzie dzięki temu lżej przy porodzie
upały faktycznie potrafią być uciążliwe, ale jak wymocze stopy w zimnej wodzie i zaopatrze się w mrożone owoce, to daje radę
Czuje się świetnie, Tytus wierci się wieczorami jak już się położę.
Kanapa dziewczynka, super córunia
Masz jakiś gotowy zestaw ćwiczeń? w jakimś konkretnym celu ćwiczysz czy przygotowania przedporodowe?
Zazdroszczę Ci tych kopniaczków ja jeszcze nic nie czuję tylko czasem zauważam, że brzuch mi wypycha z jednej strony a chciałabym już czuć moją małą (?)
Bara, trzymam kciuki żebyście długo nie musieli czekać na dwie kreski
Pompon, jeśli chodzi o wykresy to nie bardzo pomogę ale fakt jest taki że po poronieniu może w cyklu się trochę poprzestawiać więc nie zdziw się, że owulke będziesz miała wcześniej bądź później niż zwykle... -
Pompon poczekaj jeszcze parę dni i zobaczymy jak się będzie układał wykres, ale jak na moje oko, to ovu w 11 dni to pomyłka. OF wyznaczył ją w tym dniu bo potem były trzy wyższe temperatury. Jak by zignorować tą temp z 11 dnia, to zapewne wyznaczy owu w 20 dc. Po tym 11 dniu temperatura nie wzrosła za bardzo i trzymała się cały czas na podobnym poziomie a w 20 dni widac jednak wyraźny wzrost. Myślę że za pare dni się ten wykres rozjaśni, jednak wydaje mi się że owu raczej 20 aniżeli w 11
-
Dzięki MartaAlvi, trochę teraz świruję ze wszystkim i dlatego tak dopytuję. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyklaruje i rozjaśni.
Voda zazdroszczę pozytywnie bardzo. Trzymajcie się z młodym zdrowo i w formie
Ty Kanapa też na pewno niedługo będziesz pokopana Kibicuję wam strasznie mocno. Nie mogę się doczekać, aż i mnie to spotka. -
nick nieaktualnyhej Dziewczyny ćwiczcie ćwiczcie, żeby się później nie męczyć i wrócić do formy! trzymam kciuki za Was!
ja sobie ovu na razie odpuszczam, idę dzisiaj do szpitala niech myśla co to ze mną ciężkim przypadkiem robić..
Życzę Wam wszystkiego najlepszego i dużo radości z Waszych małych pociech! -
Kanapa, robię sporo przysiadkó, krążenia bioder, rozciąganie Głównie dla kondycji, czuje się dzięki temu świetnie i jestem bardzo aktywna, ale wiem tez, że to pomoże przy porodzie i potem, żeby wrócić do formy
gosia86, kanapa lubią tę wiadomość
-
pompon wrote:Dziewczyny pisze do was z prosba o zerkniecie na moj wykres. Ja juz wariuje, jak wiecie poronilam 3tyg temu, zawsze moje cykle wynosily ok. 30dni, w tym w ktorym zaszlam w ciaze owulacja byla wg usg ok. 20 dnia. Po poronieniu postanowilismy ze chcemy probowac i zaczelam prowadzic wykres. I prxezylam szok jak ovu wyznaczylo dzisiaj owulacje na 11 dzien cyklu. Moze jestescie bardziej doswiadczone i powiecie mi czy to mozliwe tak szybko po poronieniu i czy z mojeo wykresu faktycznie wynika ze wtedy najprawdopodobniej byla owulacja? Spodziewalam sie jej bardziej wczoraj, dzisiaj, jesli w ogole. Z gory dzieki za jakies opinie
Powodzenia -
Pompon z tym jajeczkowaniem to roznie bywa. ja zawsze mialam regularne cykle 27/28 dniowe. po lyzeczkowaniu mialam kontrole w 29 dniu i podczas usg okazalo sie, ze mam dni plodne bo jajeczko lada 2/3 dni peknie a ja dalabym sobie glowe urwac, ze mi sie @ zbliza bo mnie ciagnelo po jajnikach;p tym sposobem rowniez rozpoczelam starania i co najwazniejsze gin na to pozwolil wiec tez spokojniej jest, bo wiem ze wszystko wporzadku!
-
Eva, mam nadzieję że ten na górze wszystko Ci szybko wynagrodzi i nie zapominaj o nas
Voda, fajnie że masz siły ćwiczyć ze mnie w taką pogodę jest dętka brak sił na cokolwiek... ale chyba tez trzeba będzie pomyśleć o jakiś ćwiczonkach jak termin będzie się zbliżał pozdrowienia dla Tytulka od ciotki Kanapy -
witam
u mnie 2 cykl staran niestety teraz mysle ze moglismy wczesniej zaczac nie czekac tych 3 miesiecy i juz moze latwiej by bylo a tak znow czekanie co miesiac na "malpe" czy przyjdzie czy jedn sie sie poszczescilo ale cos musze sie uzbroic w cierpliwosc:)maz na razie nie narzeka ale zoabaczymy co bedzie dalej.....Mimi86, voda lubią tę wiadomość