X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Pierwszy cykl po poronieniu.
Odpowiedz

Pierwszy cykl po poronieniu.

Oceń ten wątek:
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, tak mi przykro... :( wielka szkoda, że się nie udało tym razem. Mam nadzieję, że masz wsparcie.
    Jesli chodzi o krwawienie to ja też nie krwawiłam, dostałam dwie tabletki cykloteku (?) na noc i następnego dnia zabieg miałam.

Aniołek 16.12.2013 [*] 8tc (5tc)
    Aniołek 25.01.2019 [*] 10tc (8tc)
    vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esotiq wrote:
    Thalia, a byłaś u lekarza? Ja tak właśnie teraz zaszłam w ciąże po zabiegu i było strasznie nerwowo, bo endometrium było dziurawe i jakby jajo zagnieździło się w dziurze czyli bezpośrednio na macicy to ciążę usuwają albo przy porodzie na 90% usuną Ci macicę! To jest bardzo niebezpieczne. Może nie masz takiego problemu z endo jak ja, ale warto sprawdzić to na dobrym sprzęcie niż potem żałować, że nie poczekało się te 2 miesiące. Poczytaj sobie o przyrośniętym/wrośniętym/przerośniętym łożysku.

Bylam u lekarza juz dwa razy i bylo wszystko ok

• voda Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva kochana jak sie czujesz? Napisz co się dzieje, bo się martwie.

Kanapa Ty też się odzywaj, leżysz? odpoczywasz? książki czytasz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 11:24

relgqtkfgezfawn9.png

............Nasza fosolka [*] 16.11.2013r................
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, dawno mnie tu nie było :)
    Voda, u mnie wszystko ok- trochę pracy, trochę odpoczynku, a czas tak wolno leci do kolejnej wizyty... ale, ale! prawdopodobnie będzie córeczka! :D potwierdzimy za 2 tygodnie :)
    Voda a co u Was? jak radzicie sobie w te upały?? nieznośne są....

Eva, odezwij się co u Ciebie się dzieje?

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • voda Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku tygodni regularnie ćwiczę, bardzo poprawiła mi się kondycja, mięśnie w udach pracują, może będzie dzięki temu lżej przy porodzie ;)
    upały faktycznie potrafią być uciążliwe, ale jak wymocze stopy w zimnej wodzie i zaopatrze się w mrożone owoce, to daje radę :)
    Czuje się świetnie, Tytus wierci się wieczorami jak już się położę.
    Kanapa dziewczynka, super <3 córunia :)

relgqtkfgezfawn9.png

• Bara112 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Niecale dwa tygodnie od poronienia farmakologicznego przestalam krwawic i czekam na owulacje. Oby przyszla bo bedxie to oznaczac ze wszystko wraca do normy a chcemy po @ zaczac dzialac :)

Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisze do was z prosba o zerkniecie na moj wykres. Ja juz wariuje, jak wiecie poronilam 3tyg temu, zawsze moje cykle wynosily ok. 30dni, w tym w ktorym zaszlam w ciaze owulacja byla wg usg ok. 20 dnia. Po poronieniu postanowilismy ze chcemy probowac i zaczelam prowadzic wykres. I prxezylam szok jak ovu wyznaczylo dzisiaj owulacje na 11 dzien cyklu. Moze jestescie bardziej doswiadczone i powiecie mi czy to mozliwe tak szybko po poronieniu i czy z mojeo wykresu faktycznie wynika ze wtedy najprawdopodobniej byla owulacja? Spodziewalam sie jej bardziej wczoraj, dzisiaj, jesli w ogole. Z gory dzieki za jakies opinie

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    voda wrote:
    Ja od kilku tygodni regularnie ćwiczę, bardzo poprawiła mi się kondycja, mięśnie w udach pracują, może będzie dzięki temu lżej przy porodzie ;)
    upały faktycznie potrafią być uciążliwe, ale jak wymocze stopy w zimnej wodzie i zaopatrze się w mrożone owoce, to daje radę :)
    Czuje się świetnie, Tytus wierci się wieczorami jak już się położę.
    Kanapa dziewczynka, super <3 córunia :)

Masz jakiś gotowy zestaw ćwiczeń? w jakimś konkretnym celu ćwiczysz czy przygotowania przedporodowe? :)
    Zazdroszczę Ci tych kopniaczków :) ja jeszcze nic nie czuję tylko czasem zauważam, że brzuch mi wypycha z jednej strony ;) a chciałabym już czuć moją małą (?) :)

Bara, trzymam kciuki żebyście długo nie musieli czekać na dwie kreski :)

Pompon, jeśli chodzi o wykresy to nie bardzo pomogę ale fakt jest taki że po poronieniu może w cyklu się trochę poprzestawiać więc nie zdziw się, że owulke będziesz miała wcześniej bądź później niż zwykle... ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon poczekaj jeszcze parę dni i zobaczymy jak się będzie układał wykres, ale jak na moje oko, to ovu w 11 dni to pomyłka. OF wyznaczył ją w tym dniu bo potem były trzy wyższe temperatury. Jak by zignorować tą temp z 11 dnia, to zapewne wyznaczy owu w 20 dc. Po tym 11 dniu temperatura nie wzrosła za bardzo i trzymała się cały czas na podobnym poziomie a w 20 dni widac jednak wyraźny wzrost. Myślę że za pare dni się ten wykres rozjaśni, jednak wydaje mi się że owu raczej 20 aniżeli w 11 :)

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • pompon Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MartaAlvi, trochę teraz świruję ze wszystkim i dlatego tak dopytuję. Mam nadzieję, że wszystko się ładnie wyklaruje i rozjaśni.
    Voda zazdroszczę pozytywnie bardzo. Trzymajcie się z młodym zdrowo i w formie ;)
    Ty Kanapa też na pewno niedługo będziesz pokopana :P Kibicuję wam strasznie mocno. Nie mogę się doczekać, aż i mnie to spotka.

dqprpx9ipz8r5pqs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny ćwiczcie ćwiczcie, żeby się później nie męczyć i wrócić do formy! trzymam kciuki za Was!

ja sobie ovu na razie odpuszczam, idę dzisiaj do szpitala niech myśla co to ze mną ciężkim przypadkiem robić..

Życzę Wam wszystkiego najlepszego i dużo radości z Waszych małych pociech! <3

• voda Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanapa, robię sporo przysiadkó, krążenia bioder, rozciąganie :) Głównie dla kondycji, czuje się dzięki temu świetnie i jestem bardzo aktywna, ale wiem tez, że to pomoże przy porodzie i potem, żeby wrócić do formy :)

gosia86, kanapa lubią tę wiadomość

relgqtkfgezfawn9.png

• Bara112 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Voda bardzo Ci życzę szybkiego porodu!

voda lubi tę wiadomość

Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • Ewelcia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pompon wrote:
    Dziewczyny pisze do was z prosba o zerkniecie na moj wykres. Ja juz wariuje, jak wiecie poronilam 3tyg temu, zawsze moje cykle wynosily ok. 30dni, w tym w ktorym zaszlam w ciaze owulacja byla wg usg ok. 20 dnia. Po poronieniu postanowilismy ze chcemy probowac i zaczelam prowadzic wykres. I prxezylam szok jak ovu wyznaczylo dzisiaj owulacje na 11 dzien cyklu. Moze jestescie bardziej doswiadczone i powiecie mi czy to mozliwe tak szybko po poronieniu i czy z mojeo wykresu faktycznie wynika ze wtedy najprawdopodobniej byla owulacja? Spodziewalam sie jej bardziej wczoraj, dzisiaj, jesli w ogole. Z gory dzieki za jakies opinie
    Pompon jeśli ten spadek temperatury w 11dc nie był spowodowany np za krótkim snem, alko albo innymi czynnikami to tak jest to możliwe. Na fioletowej stronie jest dziewczyna ktróa owu miała w 9dc i okazał się to szczęśliwy dzień owulacji :) Ja po pierwszym poronieniu miałam bezowulacyjny a po drugim w 13 dc kiedy zawsze było ok 16dc. I jeszcze jedno po poronieniu faza poowulacyjna jest zazwyczaj troszkę dłuższa więc nie martw się gdyby się to strasznie ciągnęło :P
    Powodzenia

• Agga Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pompon z tym jajeczkowaniem to roznie bywa. ja zawsze mialam regularne cykle 27/28 dniowe. po lyzeczkowaniu mialam kontrole w 29 dniu i podczas usg okazalo sie, ze mam dni plodne bo jajeczko lada 2/3 dni peknie ;-) a ja dalabym sobie glowe urwac, ze mi sie @ zbliza bo mnie ciagnelo po jajnikach;p tym sposobem rowniez rozpoczelam starania i co najwazniejsze gin na to pozwolil wiec tez spokojniej jest, bo wiem ze wszystko wporzadku!:)

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • kanapa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva, mam nadzieję że ten na górze wszystko Ci szybko wynagrodzi :) i nie zapominaj o nas :)

Voda, fajnie że masz siły ćwiczyć ;) ze mnie w taką pogodę jest dętka :/ brak sił na cokolwiek... ale chyba tez trzeba będzie pomyśleć o jakiś ćwiczonkach jak termin będzie się zbliżał :) pozdrowienia dla Tytulka od ciotki Kanapy ;)

vimnpx4.png
    w1s2aai.png
  • voda Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cioteczko Kanapo zacznij już teraz, to potem nie bedzie tak ciężko :) poczytaj sobie co Ci wolno, porozmawiaj z lekarzem, może basen? :)

relgqtkfgezfawn9.png

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    u mnie 2 cykl staran niestety teraz mysle ze moglismy wczesniej zaczac nie czekac tych 3 miesiecy i juz moze latwiej by bylo a tak znow czekanie co miesiac na "malpe" czy przyjdzie czy jedn sie sie poszczescilo ale cos musze sie uzbroic w cierpliwosc:)maz na razie nie narzeka ale zoabaczymy co bedzie dalej..... ;):)

Mimi86, voda lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • voda Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka trzymam mocno kciuki :)

relgqtkfgezfawn9.png

• Ulka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka nie poddawaj się :)

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ