Pierwszy cykl po poronieniu.
-
WIADOMOŚĆ
-
Test zrobiłam i wyszedł negatywny!. Tak myślałam ale tak dla pewności...
Jak w tym tyg. nie przyjdzie @ trzeba będzie jechać do lekarza i wywołać
Magda.h widzę kochana Ty też po stracie i czekasz na koniec cyklu..
Przykro miWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 08:21
-
Czesc dziewczyny.Tez jestem po poronieniu W 12tyg.na wizycie okazalo sie ze serce nie bije od dwoch tygodni....Mialam wywolanie poronienia i zabieg 5.11.2015.Teraz tez czekam na @...ale dopiero 19 dzien...To byla moja 4 ciaza.Pierwsze poronienie w 2010 potem piekna ciaza i porod w 2012 potem kolrjna piekna ciaza i porod w 2014 a teraz szok...i pytanie dlaczego.Lecze sie na haschimoto biore euthyrox 88.Dzis bede miec wynik hp a potem zobaczymy jakie badania.15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
20.03.2012 szczesliwy porod Coreczki
06.02.2014 szczesliwy porod Synka
04.11.2015❤ Aniolek 10/12 tc
-
Anusiacze11 przykro mi z badania raczej nie wyjdzie przyczyna obumarłej ciąży. Tak jak w moim przypadku opis z HP był standardowy do poronienia zatrzymanego:-(
Ja badań żadnych nie robię, lekarz nic nie zlecił!. Po 3 poronieniach każą robić komplet badań.
-
Agnieszka jedna dziewczyna tutaj na forum czekała 60dni na okres.
Niby powinno się dostać od 4 do 6 tygodni, ale jak beta spada bardzo powoli, to siłą rzeczy na okres czeka się jeszcze dłużej i to zupełnie normalne.
Anusiaczek ja również mam hashimoto i niedoczynność tarczycy, biorę euthyrox 50, teraz jak zobaczyłam 2 kreski podniosłam od razu do 75.
W poprzedniej ciąży wyszło to przerypane choróbsko TSH 6,7 przeciwciała aTG 32 i gin powiedział, że to prawdopodobnie przyczyna poronienia, ale któż to wie..Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Mam ten wynik hp.W praparacie fragmenty lozyska ze stanem zapalnym i ogniskowa martwica...Martwica bo pewnie nie zylo od dwoch tygodni a stan zapalny to tez chyba wynik tej martwicy.Raczej przyczyny z tego nie wyczytam.A Wy co o tym sadzicie?15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
-
agnieszka1290 wrote:Anusiacze11 przykro mi z badania raczej nie wyjdzie przyczyna obumarłej ciąży. Tak jak w moim przypadku opis z HP był standardowy do poronienia zatrzymanego:-(
Ja badań żadnych nie robię, lekarz nic nie zlecił!. Po 3 poronieniach każą robić komplet badań.15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
-
Tak pierwsze poronienie i mam nadzieję , że ostatnie!♥♥
Miałam taki sam wynik z Hp ,,Pozostałości łożyska z cechami martwicy oraz zapalenia ropnego,,. Lekarz powiedział , że dobry wynik.
No ja na razie nie robię żadnych badań , lekarz nie zalecił też!.
Za 2mc możemy dopiero się starać o dziecko ale nie wiem czy nie poczekamy trochę ...Teraz staram się o pracę jak się uda to przeprowadzamy się do kawalerki a jak się wszystko trochę ułoży i będę miała prace na stałe to zaczniemy się dalej starać♥♥ -
Anusiaczek ja teraz biorę acard, 2x magnez, 1x luteiny na noc, kwasy omega 3, wit dla mam z Olimpu i wit C i wpierniczam chociaż 2 orzechy brazylijskie dziennie, które są najlepszym źródłem selenu.
Jak masz hashi to polecam Ci- mi spadły przeciwciała po 1,5 miesiacu :)kwasy omega też są pomocne, działają przeciwzapalnie.
Byłam dzisiaj na becie i zrobiłam progesteron i TSH, zobaczymy co wyjdzie.Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
Palinas89 wrote:Anusiaczek ja teraz biorę acard, 2x magnez, 1x luteiny na noc, kwasy omega 3, wit dla mam z Olimpu i wit C i wpierniczam chociaż 2 orzechy brazylijskie dziennie, które są najlepszym źródłem selenu.
Jak masz hashi to polecam Ci- mi spadły przeciwciała po 1,5 miesiacu :)kwasy omega też są pomocne, działają przeciwzapalnie.
Byłam dzisiaj na becie i zrobiłam progesteron i TSH, zobaczymy co wyjdzie.
15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
-
Sorki Palinas:)Juz doczytalam:).Kurcze ale Ci gratuluje.Wiem ze to z jednej strony niesamowity lęk ale tez niesamowita nadzieja i balsam na serce...Wiem ze kazda z nad inaczej to przechodzi, ale ja czuje w sobie taka ogromna tesknote i pragnienie dziecka a z drugiej strony czuje taki paralizujacy lęk ze bedzie tak samo...
Palinas89 lubi tę wiadomość
15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
-
Cześć dziewczyny
Stesty/niestety, ale chciałabym dołączyć do Waszej grupy.
To była moja pierwsza ciąża i straciłam ją w 6 tygodniu. Dokładnie 5 października tego roku. Organizm sam się ładnie oczyścił. Pierwszą @ po poronieniu dostałam dokładnie 4 tygodnie później tj. 2 listopada. Od wczoraj mam owulację, bo boli mnie prawy jajnik (ciąża była z lewego). Wczorajszy śluz również idealnie wskazywał na płodność. Tak więc przytulamy się i czekamy na efekty
Ale powiem Wam, że totalnie wariuję, po tym poronieniu. Wszystko wydaje mi się być oznakami ciąży, każde ukłucie, każda senność, apetyt na cokolwiek...wszędzie widzę objawy. Ale test dopiero za 2 tygodnie więc muszę się jakoś opanować Wy też tak macie?
Pozdrawiam was, buziaki ;* -
Zamotana witaj
Ja jeszcze czekam na pierwszą @ po poronieniu...
Musisz uzbroić się w cierpliwość Ja też wcześniej się denerwowałam, sprawdzałam itp..a może się udało??. ale dopiero po ponad roku zobaczyłam 2 krechy!. W każdy miesiąc myślałam , że się udało a jak zawsze przychodziła @ -
Jestem po wizycie u gina.Wynik hp- tylko spihrzal.Dal mi skierowanie na chlamydie, cytonegalie i cosvtam jeszcze...Mowil zeby zrbic badania na zespol anty.ale mowilam ze skoro i tak bede traktowana jakbym miala te p.ciala to szkoda 500zl.No i mowil ze nast. Ciaza na akardzie i heparynie.Najgorsze jest to ze w takich okolicznosciach heparyna nie jest refundowana.Czyli miesieczny koszt to ok 400zl nie uwzgledniajac innych lekow, badan i kosztu wizyt...Zyc sie odechciewa:(15.10.2010❤ Aniolek 6 tc
-
Palinas89 jak tam wyniki bety itd?
Ja mam wizyte jutro u gina mimo że nie mam nadal @ i tez ciekawi mnie co powie o moich wynikach itd i jakie leki zaleci jesli zastrzyki to faktycznie można popłynąć finansowo tego sie obawiam tak jak Ty anusiaczek11FIlip♥ 16.10.2015 / 20 tc -
Dziewczyny przepraszam, że dopiero piszę
Wczoraj rano zrobiłam betę wyszło 1250 czyli 5 tydzien.
ale kuźwa progesteron lipny chyba 15,3 - niby w normie ALE ... Jutro ide znowu na betę i proga też chyba znowu zbadam.
Dziewczyny z forum majowego mnie uspokoiły trochę, bo np jedna po in vitro miala progesteron 8 a potem 15 - brała 3x luteine i 3x dupka ( ale po in vitro organizm w ogóle nie wydziela progesteronu, bo nie ma ciałka żółtego z peknięcia pęcherzyka, bo nie pęka)
no i też się martwiła, że taki niski, a teraz jest w 5 miesiącu ciaży i wszystko jest ok
jesli chodzi o heparynę, to żeby ją brać należałoby najpierw zrobić miliard badań na zespół antyfosfolipidowy, mutację mthfr i inne, bo tak to te zastrzyki z Clexane są uciazliwe no i niestety drogie
a czasami wystarczy acard, żeby donosić ciażę. Nie wiem od czego to zależy, lekarzem nie jestem każdy organizm jest inny i jedej acard wystarczy, a druga musi jechać ciażę na heparynie, acardzie, kwasie foliowym 15mg, dupku, luteinie innych cudach..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 17:40
Aniołek 7.10.2015 6/8 tc -
To moge gratulować po cichu narazie
nie ma co z tym progesteronem przesadzać ja brałam aż paź od lutego z przerwa majową i krwawienia miałam i plamienia ciągle może za mało może dupek na mnie nie działał. Najlepiej żeby to było jak kiedys ciąża z zaskoczenia nie planowana, bez lekarzy,usg co miesiąc bez leków oooot coooPalinas89 lubi tę wiadomość
FIlip♥ 16.10.2015 / 20 tc