X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • Ania 33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorinka ja też tak mam jak słyszę o ciąży u moich koleżanek. Jeszcze nie umiem patrzeć na kobiety w ciąży. Czuje takie ból w sercu, że jeszcze ją niedawno miałam brzuszek i to ja powinnam się cieszyć moim maleństwem. Wiem, że to egoistyczne podejście. Nikomu nigdy niczego nie zazdrościłam. Ale gdy widzę mamę z dzidziusiem albo kobietę w ciąży to tak mam. Wiem, że to z czasem minie ale na razie strasznie boli mnie taki widok. Mam nadzieję że ten 2019 rok będzie lepszy.

Mama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015
  • PM Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez mysle o kolejnej ciazy, od Nowego Roku chcemy rozpoczac starania. Bardzo sie tego boje, a w szczegolnosci porodu ale pragnienie dziecka jest silniejsze od strachu. Musimy sprobowac i wierzyc, ze tym razem sie uda. Nie mozemy sie poddac, musimy walczyc o swoje szczescie.

Lorinka9191, doskonale Cie rozumiem. Moja kolezanka zaszla w ciaze na krotko przed smiercia mojej coreczki. Starali sie o to dziecko pare lat. Z jednej strony ciesze sie, ze im sie w koncu udalo ale z drugiej strony jestem rowniez "zazdrosna". Do tej pory nie dalam rady sie z nia spotkac. Boje sie, ze nie bede mogla sie pozbierac po tym, jak zobacze jej duzy brzuch.

(*) 07.2018 córeczka aniołek, 41 tc.
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PM, my niestety że staraniami musimy jeszcze poczekać trochę, w marcu minie pół roku i lekarze mówią, że wtedy możemy zacząć starania, ale nie wiadomo, jak to wyjdzie w praktyce. Czasem sobie myślę, że jak tylko dostaniemy zielone światło to od razu chciałabym się starać, a z drugiej strony odczuwam taki strach przed kolejną ciąża :( tak bardzo się boje, żeby nie powtórzyło się to co teraz... Tych obaw jest tyle. Chociaż tak, jak piszecie chęć posiadania dziecka jest chyba silniejsza od całej reszty. Narazie pozostaje nam czekanie na informacje, że możemy zacząć starania...

Synek 31tc [*] - Urodzony Dla Nieba
  • Ania 33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która z Was miała cc? I co Wam lekarz powiedział, kiedy możecie zacząć starania?

Mama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015
  • PM Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, u nas pol roku minie na poczatku stycznia. Pamietam, jak w pazdzierniku (tak 3 miesiace po) bardzo chcialam znowu byc w ciazy, bylo mi wszystko jedno, co mowili lekarze, zeby odczekac pol roku. Ale maz nie chcial, mowil, ze to jeszcze za wczesnie, ze boi sie o mnie. Teraz mysle, ze mial racje, ze wtedy byloby rzeczywiscie za wczesnie, trzeba najpierw przejsc przez zalobe, zeby znowu nabrac sil i nadziei. Ja rowniez sie boje kolejnej ciazy ale mysle, ze ten strach bedzie przycmiony radoscia z powstania nowego zycia i nadzieja na lepsza przyszlosc. Tego musimy sie wszystkie trzymac.

• lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania33, ja miałam cc i mi powiedzieli, że po pół roku. I póki co mam nadzieję, że rzeczywiście po tym pół roku dadzą nam zielone światło.

• Mama Malwinki Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę, że tematy ciążowe na tapecie, więc korzystając z okazji chciałam się z Wami podzielić swoim szczęściem. W święta powiedzieliśmy moim rodzicom i mamie mojego partnera, teraz czas na Was, bo mimo, że nie znamy się osobiście, to wszystkie jesteście tak bardzo bliskie mojemu sercu.
    Tak, udało mi się! Jestem w ciąży! Zaczynam 13 tydzień, jestem po badaniach prenatalnych pierwszego trymestru i wszystko wygląda dobrze. Tak bardzo, bardzo się cieszę! Tym z Was, które nie wiedzą muszę powiedzieć, że mam prawie 39 lat i bardzo obawiałam się, że już nigdy nie zajdę w ciąże. Z tego też względu nie mogłam sobie pozwolić na odwlekanie starań. Udało się po 7 miesiącach od śmierci Malwinki.
    Wcześniej bazowałam na opiniach dziewczyn po stracie, teraz już sama tego doświadczam, to naprawdę trudny i skomplikowany stan psychiczny. Jestem nieszczęśliwa i szczęśliwa równocześnie - tak, to naprawdę możliwe. Przepełniona nadzieją i radością, ale też nie ma chwili, żeby w głowie nie pojawiała się myśl, że znowu to wszystko może mi zostać odebrane... Ale nie narzekam, nie zamierzam narzekać ani chwili, zniosę wszystko, żeby tylko przytulić dziecko! Wiem jak wiele z Was chciałoby już być na tym etapie, sama jeszcze moment temu tam byłam. Życzę Wam tego z całego serca, żebyście w nadchodzących miesiącach znalazły siły psychiczne i możliwości fizyczne na owocne starania. Oby nadchodząc rok przyniósł nam wszystkim radość i ukojenie.

empiq, aZg, Makakus, cotton, Jula123, Ewelin234, McBeal, Pau.Em, Mama Blanusi, gael, golonat, Agnieszka90, baterfly, Mama_Mai, ALKA7 lubią tę wiadomość

03.2018 r. córeczka Malwinka (*) 40 tc
    06.2019 r. tęczowa córeczka Jagoda
  • Ania 33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki lorinka9191. To była moja druga cesarka i lekarz powiedział mi, że po roku. Tylko trzeba ranę monitorować. Wydawało mi się to jakoś za szybko ale idę jeszcze do innego lekarza i zobaczymy co mi powie. Chciałabym już też się postarać zajść w ciążę. Ale mam Jeszce mieszane uczucia. Czy dam radę pokonać ten strach. Zobaczymy. Każda z nas boryka się z takimi uczuciami. Ale gdy czytam Wasze historie, że się udało i jesteście mamami to myślę sobie, że warto przez to przejść.

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamo malwinki super bardzo sie ciesze !!! bedzie dobrze trzeba tego sie trzymać :)

Mama Malwinki lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • PM Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki, ciesze sie razem z Toba i zycze Ci z calego serca, zebys za pare miesiecy przytulila Twoje teczowe dziecko.
    Ja rowniez nie jestem juz najmlodsza (36 lat), takze jestes dla mnie nadzieja, ze mimo wieku mozna w miare szybko zajsc znowu w ciaze.

A wszystkim aniolkowym mamom i sobie zycze, zebysmy mogly wkrotce rowniez obwiescic te wspaniale wiadomosci.

• igle Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki jak mogłaś tak długo trzymać te cudowna wiadomość w tajemnicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 21:38

I&L czerwiec 2017 26tc

Teczowy A. czerwiec 2020

iv09i09kwy7ert6d.png
  • lorinka9191 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki, ogromne gratulacje!!! Bardzo, bardzo się cieszę, że Wam się udało! 3mam kciuki, aby wszystko już do rozwiązania było dobrze i na pewno tak będzie. Nawet nie wiecie ile radości sprawiają mi takie wiadomości tutaj :)
    Mam nadzieję, że kiedyś i ja będę mogła się z Wami podzielić taką wspaniała wiadomością.

• igle Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi ucina wpisy. Mamo Malwinki bardzo bardzo się cieszę. Wspaniałe wieści!!

I&L czerwiec 2017 26tc

Teczowy A. czerwiec 2020

iv09i09kwy7ert6d.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki wspaniale!! Nawet nie wiecie dziewczyny jak takie wiadomości mnie tu cieszą, to jest wspaniałe:) moje ogromne szczere gratulacje, jesteś kolejna która daje nadzieję :)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki :) Co za cudowna wiadomość. Dziękuję, że się nią podzieliłaś z nami. Gratuluję z całego serca :)

• aZg Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki, wspaniale! Bardzo bardzo się cieszę!!

Córeczka - 2015
    Synek - [*] 37tc - 2017
    Synek - 2018
  • Ania 33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki Super wiadomość. Trzymam mocno kciuki za Was ;). Dużo zdrówka i spokoju. Oby więcej takich wiadomości. Cieszę się tą wiadomością jakbym Cię znała osobiście;). Piękne są takie wiadomości. No to rok 2019 będzie dla Ciebie wyjątkowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Malwinki, rewelacyjna wiadomość! Taka optymistyczna na nowy rok:) będę mocno trzymać kciuki żeby wszystko było ok. Super:)

• Ewelin234 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Mamo Malwinki moje gigantyczne GRATULACJE!!!

Cieszę się że podzieliłas się swoim szczęściem to teraz i ja podzielę się z Wami swoim... U mnie kończy się 12 tydzień, wczoraj byłam u mojego dr maleństwo ma 4,5cm:)

Kiedy zobaczyłam 2 kreski na teście, cała krew odplynela mi do stóp, od tej chwili strach i stres nie opuszczają mnie. Długo nie mogłam się zdobyć na to żeby się odważyć i napisać o swoim szczęściu bo każdego dnia boję się, że ten czar prysnie jak ten poprzedni, ale mam wiarę w to, że zaczyna się czas tylko dobrych wiadomości, my już zapłaciłyśmy najwyższą cenę losowi i już starczy złego, ja jestem zaledwie 5,5 miesiąca po cc, ale postanowiłam że choć by nie wiem co musi się wszystko dobrze skończyć. Narazie wszystko ok ale i tak dr powiedział że będzie ta ciąża traktowana jako ciąża wysokiego ryzyka może to i dobrze będę bardziej pilnowana.
    Kochane moje na Nowy Rok życzę Wam i sobie żebyśmy doczekały szczęścia żeby wszystko o czym marzycie Wam się spełniło a wszystkie pewnie marzymy o tym samym:) czekam na dobre wieści...pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 08:00

empiq, Mama Blanusi, Mama Malwinki, golonat, Agnieszka90, cotton, baterfly, ALKA7 lubią tę wiadomość

• Ania 33 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale posypały się tu dobre wiadomości;). Ewelin234 dla Ciebie i maleństwa dużo zdrówka i tego spokoju. Może coś w tym jest że ten 2019 będzie dla nas szczęśliwy;). Pięknie się czyta takie dobre wiadomości. Oby było ich tu coraz więcej. Ściskam Was mocno

Ewelin234 lubi tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ