X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poród martwego dziecka
Odpowiedz

Poród martwego dziecka

Oceń ten wątek:
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McBeal a brałaś pod uwagę adopcje?

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, oczywiście. tylko już w jednym ośrodku miałam wrażenie że "kazali puknąć nam się z czoło". ehh ci profesjonaliści.że jest jeszcze niby za wcześnie na myślenie o adopcji po śmierci dziecka. dobry tekst. ja wrócimy do nich za 5 lat to okaże się że jesteśmy wogóle już za starzy bo zanim cokolwiek ruszy w tych chorych instytucjach to znowu minie kilka lat. jestem wolontariuszem w domu dziecka i niestety ten system mnie przeraża jak to widzę od podszewki i nie napawa nadzieją

gorsza sprawa, że mąż nie wyobraża sobie starszego dziecka (ja mam pod opieką 10-latkę i nie mam z tym problemu ale od razu mówię że takie zajęcie nawet w jednej milionowej części nie zastępuje uczucia tęsknoty za własnym dzieckiem, raczej je pogarsza ale nie mogę tak po prostu tego zakończyć nawet jak mi to dodatkowo ryje głowę) ale jesteśmy w tym wieku że nie ma się szans na dziecko np. do 3 lat. mąż nie potrzebuje dziecka, robi to wszystko (IVF) ze względu na mnie i wyrzuty sumienia, że nie potrafił cieszyć się z mojej ciąży i perspektywy posiadania syna. ehhh miałam się już tutaj nie żalić. widocznie moje liczne psychoterapie nie wydusiły ze mnie wszystkiego. ale teraz pas.. trzymajcie się cieplutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2019, 10:03

• Ania 33 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przykre,że w tym kraju zamiast zachęcać takich ludzi do adopcji to się ich zniechęca poprzez tą całą biurokracje i chore wymogi. A tym dzieciom odbiera się możliwość i szanse na normalne życie i kochających rodziców. Smutne to wszystko.

Mama Aniołka Szymonka 33tc ur. 9.08.2018 zm.12.08.2018(*) i ziemskiej Juleczki ur.25.06.2015
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McBeal to straszne co piszesz :( Przecież tyle miłości mogła byś dac temu dziecku :( Była tutaj kiedys dziewczyna o niku Redis. Jej dziecko zmarło w 39 tc i wiem ze zdecydowała się na adopcje bo nie mogła zajść w ciążę. Nie wiem czy tutaj jeszcze zagląda.

Żal się ile potrzebujesz. Trzeba wpłuwac z siebie negatywne emocje. Tu każdą cie zrozumie. Wierz mi że ja bym pewnie nie dzwignela tego co ty przechodzisz. Dla mnie 1.5 roku to był horror a co dopiero tyle czasu :(

• Oko lwa Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Blanusi, GRATULUJE CI. Ciesz sie szczesciem i niech sie malenstwo dobrze chowa. Pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McBeal, po prostu brak słów na to co piszesz. Mi jeszcze jedna myśl przyszła do głowy. Koleżanka chodziła do mega kręgarza z problemem z kręgosłupem. Efekty były bardzo widoczne na zdjęciach rentgenowskich ( ortopedzi widzieli możliwość poprawy tylko w dość poważnym zabiegu). Ten gościu zajmuje się też ponoć leczeniem bezpłodności. Wg niego po porodzie zmienia się cały układ narządów w środku, miednica się rozszerza itd. Może przy Twoim traumatycznym porodzie nie wszystko wróciło do normy. Wiem, że to brzmi jak szamanstwo i co ma układ kostny do narządów rodnych... ale skoro medycyna konwencjonalna zawodzi, to może warto spróbować w ten sposób. Ten gościu jest z Krakowa jakby co. Pozdrawiam

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makakus ja nie bardzo wierze w takich ludzi ale bioenergoterapeuci czasem leczą niepłodność. Tylko pytanie na ile to ich zasługa a na ile odblokowuja oni głowę osoby starajacej? Bo jak ktoś fizycznie zajść nie może to żadne cuda, masaże nie pomogą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam, że brzmi to jak szamanstwo i z jednej strony ciężko znaleźć związek między układem kostnym, a narządami rodnymi. Ale z drugiej strony wszystko w naszym organizmie jest jakoś połączone. No i ten gościu rzeczywiście przestawia kości. Tak więc też trzeba mieć trochę odwagi żeby się tam wybrać. Z resztą nawet jak takie metody mają tylko odblokować głowę, to zawsze jest to jakiś efekt:) A w przypadku kręgosłupa koleżanki widziałam realne efekty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardziej chodziło mi o to, że to nie jest jakiś tam wyimaginowany bioprad albo witamina C. Tylko rzeczywiste nastawianie kości. I skoro brutalne potraktowanie narządów przy poprzednim porodzie mogło coś zablokować, to może da się to również odblokować. Nie wiem, może przez to, że inaczej ułoży się miednica, to macica będzie lepiej ukrwiona itd. Tym bardziej, że McBeal pisała, że wszystkie inne przyczyny są zbadane i wykluczone. Ale też nie twierdzę, że ten gościu jest cudotwórca i wyleczy każda niepłodność. Po prostu tak mi przyszło do głowy.

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w poniedziałkowy poranek !!!
    McBeal bardzo mi przykro - powiem ci ze wiem ze adopcja nie zastąpi naszego naturalnego instynktu ale tez wiem ze nie mozna miec wszystkiego ze czasami trzeba sie pogodzić i przyjąć od zycia to co nam daje . Uważam ze są pewne granice. Te granice są po to abyśmy nie oszaleli. czasami tez nie potrafie sie pogodzić z tym wszystkim co mnie spotkało ale trzeba wskoczyć na inny tor i jechać dalej tyle jest jeszcze pięknych chwil do przezycia , tyle miejsc do zwiedzenia ...
    to nasza 1 i ostatnie podejscie do in-vitro mamy 5 zarodków szanse są ale róznie moze być ... tez mamy po 38 lat dajemy sobie czas do 40 potem koniec zmieniamy swoje priorytety ... zaczynamy zyć inaczej

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oko lwa co u ciebie ??

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem zbyt dobrze jak działa to forum, ale jak można wysłać coś na prywatną wiadomość? Makakus, chodzi mi o tego gościa z krakowa. chyba że możesz podać cokolwiek co by mnie naprowadziło (w części dot. starań czy in vitro dziewczyny posługują się nazwiskami lekarzy więc jakiś link mam nadzieję że nie zaszkodzi i nie będzie kryptoreklamą) nie słyszałam o żadnym dobrym kręgarzu. byłam już na różnych "dziwnych" wizytach paramedycznych i relaksacyjnych więc jestem otwarta na kręgarza

w trzeciej, obecnej procedurze z 10 oocytów został teraz 1 jedyny zarodek, co do którego nawet nie wiem czy dotrwa do środy. czyli jednak coraz gorzej.
    ale wracając do sprawy kręgarza, Makakus jeśli wyślę Ci zaproszenie do przyjaciółek to będziesz mogła mi wysłać prywatną wiadomość ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2019, 13:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka, a kiedy masz transfer? trzymam kciuki :)

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    McBeal wrote:
    Mikuśka, a kiedy masz transfer? trzymam kciuki :)
    McBeal 29 prawdopodobnie
    jade 23 na monitoring zobaczymy jak moje endo
    Mc Beal zmieniałaś lekarza czy wzystkie procedury robiłas u jednego ??/

7b0f9c1e19.png
  • Ilona04 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makakus Ty dzisiaj miałaś mieć wizytę jak dobrze pamiętam?! Daj znać po:)

Antoś 36tc [*]. Urodzony dla nieba :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak miałam wizytę. Widziałam serduszko, ale mam też sporego krwiaka:( tak więc L4 na najbliższe 1,5 tyg, luteina i mam nadzieję że się wchłonie. Ale ostudziło to mój chwilowy optymizm:(
    McBeal, ten kręgarz nazywa się Kulik. Odpiszę Ci na priv jakbyś chciała linka, bo też nie wiem jak tu jest z tymi regulaminami.

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makakus takie krwiaki zazwyczaj się wchłaniają, po prostu stosuj się do zaleceń a będzie wszystko ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było. W sumie w przedniej ciąży też miałam na początku krwiaka. I po 12 tygodniu nie było śladu.
    A do zaleceń na pewno się będę stosować. Mam zamiar spać na zapas;)

• Ilona04 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz senność może Ci dokuczac :) no te krwiaki zdarzają się często, moja koleżanka dobra też tak miała i wszystko się wchłonelo :) także, teraz masz czas na relaks
    :)

• Ewelin234 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak idziemy już w szamanstwo to ja byłam kiedyś na biorezonansie, różne opinie krążą na ten temat, ale ja osobiście byłam zadowolona.
    Ale jest jeszcze jeden stary sposób to wygrzebać z szafy jakaś sexy sukienkę, zróbić sobie z mężem wieczór tylko dla siebie walnąć po drinku i nie myśleć o niczym innym jak tylko o sobie :)

Makakus to teraz odpoczywaj i dbaj o siebie będzie dobrze.

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ