X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret, bardzo mi przykro. Ja też miałam wywołane tabletkami, bez zabiegu. Jeszcze 3, 4 dni krwawilam/plamilam , potem zrobił się tak jakby brudny śluz, byłam już na jednej kontroli to lekarz powiedział że pęcherzyka nie ma, więc dobrze. Fizycznie doszłam do siebie dość szybko, psychicznie to wiadomo, różnie. Dbaj o siebie.

Karciak, kciuki 🍀🤞

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Tylko Dwójka jest po ciąży biochemicznej i nie czuje się gotowa psychicznie..
    Dwójka, jeśli nie czujesz się gotowa, to życzę Ci żeby było tak, żeby było dla Ciebie lepiej. Mam nadzieję, że dostaniesz czas, w którym poukladasz sobie wszystko w głowie i szczerze zapragniesz być w ciąży

Karciak, trzymam kciuki

Oj przepraszam niedoczytałam.

Dwójka też Ci życzę żeby sprawy ułożyły się po twoje myśli i będziesz w ciąży wtedy kiedy przyjdzie na Ciebie czas.

Wczoraj stary obcinał mi włosy bo moja fryzjerka leży w zagrożonej ciąży i powiem wam że chyba zostanie moim fryzjerem na stałe bo nigdy tak dobrze się nie ukladały ;)

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaret_ja wrote:
    Ja dzisiaj wyszłam ze szpitala po poronieniu wywoływanym tabletkami. Obyło się na szczęście bez zabiegu.
    Mam nadzieje ze szybko dojdę do siebie.
    Bardzo mi przykro. Widzę po stopce, że ciężka historia za Tobą.

Dwojka, już czasu nie cofniesz. Oby się wszystko ułożyło jak chcesz 🤞

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Cześć dziewczyny.

Byłam dziś u nowego ginekologa. Póki co uczucia mieszane ale daje jej szanse.

U mnie pierwszy cykl po poronieniu nie będzie szczęśliwy.

Męża wyniki są gorsze niż były. Z 2% prawidłowych plemników mamy teraz 1%.

U mnie cała lista zaburzeń. A i jeszcze się powiększy bo czekamy na wyniki badań na trombofilie.

Liczyłam że z nowym rokiem wszystko będzie dobrze i wrócimy do starań ale mi się tylko depresja pogłębia.

Co do owulacji w tym cyklu - lekarz milczała. Czekamy do następnej miesiączki i robimy kolejne badania.

A żeby nie było nudno tym razem na prawym jajniku mam piękna 4 cm torbiel.
    Czyli jednak pcos się potwierdziło. Przykro mi, dodatkowa kłoda pod nogi. Mam nadzieję, że pokonacie te przeciwności jak najszybciej.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Jc94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka niestety tak. Nie tylko obraz usg ale i AMH oraz stosunek LH/FSH - wszystkie wyniki wskazywały na PCOS.

👱‍♀️ 94
    ❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9

🧔 92
    ❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%

💛 Początek starań -> maj 2021
    😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
    🥳 Październik 2021 - ⏸️
    💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
    😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
    💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
    ⏸️ 21.03.22 ⏸️
    🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
    p19u43r8e3z63ea2.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Oj przepraszam niedoczytałam.

Dwójka też Ci życzę żeby sprawy ułożyły się po twoje myśli i będziesz w ciąży wtedy kiedy przyjdzie na Ciebie czas.

Wczoraj stary obcinał mi włosy bo moja fryzjerka leży w zagrożonej ciąży i powiem wam że chyba zostanie moim fryzjerem na stałe bo nigdy tak dobrze się nie ukladały ;)
    Pozycz chłopa 🙂 mojego to jeszcze trzeba obcinać 🤦 jak ze staraniami? Kiedy test?

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Babulka niestety tak. Nie tylko obraz usg ale i AMH oraz stosunek LH/FSH - wszystkie wyniki wskazywały na PCOS.
    😔 Macie plan, badasz się, wiesz, co jest Twoim wrogiem, to dużo. Trzymam kciuki za Was ✊

Dziewczyny, przykro mi, że ktoś tu do nas dołącza, ale w takiej sytuacji w grupie naprawdę raźniej.

Przepraszam, ciężko mi się dziś wysłowić. Słaby dzień, martwię się o bliską osobę pod kątem zdrowia.
    Ale zawsze po burzy wyjdzie słońce, w każdej sytuacji. Można dużo dostać po tyłku, ale zawsze jest jakiś limit

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jc94 wrote:
    Współczuję, ale pamiętaj, że z pcos też można zajść w ciążę. Masz przyczynę, którą możesz leczyć i na pewno się uda.

A jak badałaś hormony płciowe, to minęło już 3mce od poronienia? Bo wcześniej mogą być niemiarodajne wyniki.

Nati, zdrówka ✊

Powiem Wam, że ja za dużo się katuję czytaniem o poronieniach i przestać nie mogę. Nie mówię o tym forum, bo to bardziej jak rozmowa i wzajemne wsparcie, ale o innych miejscach. Każdy dzień zaczynam od lektury, za chwilę zrobię doktorat z googla. Sensu w tym brak. Działa jak jakieś uzależnienie. Przez to ciąża mi sie automatycznie kojarzy z poronieniem albo martwym porodem. Dziś się naczytałam o stratach donoszonych ciąż i nie wiem co mi to dało 🤦‍♀️ Ręce opadają.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Pozycz chłopa 🙂 mojego to jeszcze trzeba obcinać 🤦 jak ze staraniami? Kiedy test?

@ powinna się pokazać 1lutego jak z tydzień się spozni robię test tym razem nie będę sikać codziennie od 10dpo podchodzę na luzie bez spiny i wypatrywania cienia cienia. No way.

Nati94, Babulka lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Współczuję, ale pamiętaj, że z pcos też można zajść w ciążę. Masz przyczynę, którą możesz leczyć i na pewno się uda.

A jak badałaś hormony płciowe, to minęło już 3mce od poronienia? Bo wcześniej mogą być niemiarodajne wyniki.

Nati, zdrówka ✊

Powiem Wam, że ja za dużo się katuję czytaniem o poronieniach i przestać nie mogę. Nie mówię o tym forum, bo to bardziej jak rozmowa i wzajemne wsparcie, ale o innych miejscach. Każdy dzień zaczynam od lektury, za chwilę zrobię doktorat z googla. Sensu w tym brak. Działa jak jakieś uzależnienie. Przez to ciąża mi sie automatycznie kojarzy z poronieniem albo martwym porodem. Dziś się naczytałam o stratach donoszonych ciąż i nie wiem co mi to dało 🤦‍♀️ Ręce opadają.
    Babulka, ja tak miałam świeżo po poronieniu, ale też trochę na odwrót, wpadłam w ciąg czytania o szybkiej ciąży po poronieniu 🤦 ahh ile ja forów przeczytałam, z 20 lat wstecz posty 🤦 ale to w pewnym sensie dałi mi nadzieję, większość historii kończyła się dobrze tzn zdrowym dzieckiem w terminie. Teraz lubię poczytać na fb posty na grupie po poronieniu. Jakieś w miarę cenne informacje, historie, ale też tam jest trochę strat po stracie i to też mnie nakręca niezbyt pozytywnie. Ja ogólnie średnio wierzę, że będzie jeszcze u mnie dobrze, nie umiem sobie tego wyobrazić. 🤦 Nie wiem, czy to oznaka, że może wcale nie jestem gotowa ale czy czas coś jeszcze zmieni i w 100 proc uwierzę od początku? Wątpię.

age.png

💔11.2021 synek
  • czarneniebo Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo super, że się podzielilas wiedzą na ten temat, dzięki 👍 ja mam właśnie takie plamienia przed @🙄

Dwójka ja też zaszalałam z moim 😂 w grudniu.. Ogólnie chciałam ale później miałam obawy...że za wcześnie, że pewnie coś mi jest, że na pewno muszę brać jakieś lekarstwa , że znowu to się powtórzy... Będzie dobrze zobaczysz😊.

Margaret bardzo mi przykro... To jest straszne ile razy Cię to już spotkało 😞😞😞. Współczuję Ci tych wszystkich strat.
    Tule ❤️

Kargo31 lubi tę wiadomość

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    @ powinna się pokazać 1lutego jak z tydzień się spozni robię test tym razem nie będę sikać codziennie od 10dpo podchodzę na luzie bez spiny i wypatrywania cienia cienia. No way.
    Chcialabym mieć takie podejście..a tu testy w szafie, dzieci śpią, biorę kąpiel i hmm może siknąć. 🤦

age.png

💔11.2021 synek
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam testów, a że można testować przed miesiączką dowiedziałam się dopiero przy drugich staraniach. I na dobre mi to nie wyszło 😂 U mnie te testy wczesne to katowanie się, też zamierzam testować dopiero przy spoznionej @.

Nati no właśnie o to chodzi, że z jednej strony jest dużo przydatnych informacji, można się wiele dowiedzieć i znaleźć pokrzepienie ale jednocześnie bum, ktoś miał tak samo jak ja i potem stracił w 37tc. I ani ja tej osobie nie pomogę czytając to, ani ta historia mi. Jak doszłaś 20 lat wstecz to widzę, że podobne masz zacięcie co ja 😅

Mi koleżanki takie w realu mówiły, że ciąża po stracie to już nigdy nie będzie taka jak wcześniej. Więc nie nastawiam się. Byle tylko nie przesadzić z nerwami bo to też dla dziecka niezdrowo.
    Ja czasem wyobrażam sobie jak to będzie jak zajdę w tą ciążę i będę musiała iść na pierwsze usg. I w tym wyobrażeniu to mam takie przerażenie jakbym zaraz miała dostać zawał. I nie wiadomo, patrzeć w ten ekran czy nie.

Bo nie wiem czy Wam pisałam, ale poronienie "zdiagnozowalam" sobie sama podczas usg patrząc w ekran, bo lekarz nic nie mówił. Ja zaczęłam płakać jak to zobaczyłam, on spanikował, zaczął mi wciskać, że jeszcze może się rozwinie 🤦‍♀️ Potem przyznał, że jednak raczej nie. No traumę mam po tym straszną. W tej właśnie sekundzie mi się świat rozpadł, nie wiem jak ja mam teraz na to usg się położyć znowu. I co jeśli znowu będzie ta czarna plama.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, mam te same doświadczenia. Sama powiedziałam lekarzowi, gdy patrzył w milczeniu w ekran USG, że wiem, że tam nic nie ma... Teraz jak wizualizuję sobie przyszłość, wmawiam sobie, że przecież drugi raz to się nie zdarzy, małe prawdopodobieństwo. Będę pracowała nad sobą, aby zachować zdrowie psychiczne i nie zwariować zupełnie. Chcę otoczyć się takim płaszczem ochronnym, aby tak nie bolało... na razie to plany, a póki co, kolejna nieprzespana noc i natłok tych samych myśli.

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Patisonek jak musisz i tak zastrzyk to w sumie nie ma dylematu. Mi juz przeleciały ponad 2 mce i powiem Ci ze nawet szybko leci.
    A ja w sumie ostatecznie mam poczekac 3 cykle, czyli de facto 4 mce. Już mnie to wkurza 😅

Dziś mi powiedział że po poronieniu różne cuda sie zdarzają że miał pacjentkę po in vitro która poroniła bo się nie udało kazał odczekać 3 mies przyszla z dodatnim testem i zaszła naturalnie. Ale wolałby żebym nie zaszla przez te 3 miesiące i po 6 tyg od poronienia mam zrobić badania I z wynikami przyjechać w kwietniu

Babulka, czarneniebo lubią tę wiadomość

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️2025 IVF MZ
    Wizyta kwalifikacyjna ⏳️
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dużo pracy przed chyba każdą z nas w kwestii dbania o swoje zdrowie psychiczne, emocje. I to nie tylko przy staraniach ale potem przy ciąży też.
    Rena, spodziewałam się po lekarzu lepszej reakcji, przecież oni z poronieniami mają do czynienia pewnie przynajmniej raz w miesiącu jak nie częściej. A mój się zachował, jakby to był pierwszy raz (starszy facet).

Na dobranoc wysikałam dwie piękne kreski ale na teście owulacyjnym i kurde skorzystać nie mogę. Zła jestem na to jakoś, jeszcze w przyszłym miesiącu ma się zmarnować :/ to też nie jest chyba takie do końca normalne, przecież to nie wyścig o jajeczko.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Dwójka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie chciałam chwile odczekać ale co będzie to będzie😅. Dziewczyny, u mnie jak zwykle haos 🙄 po poronieniu jednak zdecydowałam sie na zmianę tej pracy, ale wypowiedzenie trzyma mnie do końca lutego a z szefem sie dogadać nie moge żeby mnie puścił wcześniej i kombinuje na własną rękę i znów stresu mam tyle, że lepiej by było chwile odczekać.... no ale Cóż miłość do męża silniejsza 🤗

• czarneniebo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka postaraj się o tym nie myśleć tyle. Może akurat nie pyknie..

Dziewczyny mam pytanie, bolą was nogi przed @?
    Czasami też 1-2 dzień @?

♀️96

💔10.2021 poronienie zatrzymane 7/9 tc 💔

❌MTHFR 1298A>C hetero
    ❌PAI-1 4G hetero
    ❌Zespół antyfosfolipidowy
    ❌ANA 3 dodatnie

💊 Pueria Duo, Acard 150
    💉 Neoparin 0,4

eve
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Tak, dużo pracy przed chyba każdą z nas w kwestii dbania o swoje zdrowie psychiczne, emocje. I to nie tylko przy staraniach ale potem przy ciąży też.
    Rena, spodziewałam się po lekarzu lepszej reakcji, przecież oni z poronieniami mają do czynienia pewnie przynajmniej raz w miesiącu jak nie częściej. A mój się zachował, jakby to był pierwszy raz (starszy facet).

Na dobranoc wysikałam dwie piękne kreski ale na teście owulacyjnym i kurde skorzystać nie mogę. Zła jestem na to jakoś, jeszcze w przyszłym miesiącu ma się zmarnować :/ to też nie jest chyba takie do końca normalne, przecież to nie wyścig o jajeczko.

Spróbuj pomyśleć inaczej: "O, mam świetną owulkę! Mój organizm znowu pracuje na najwyższych obrotach i na pewno z takich pięknych owulacji uda się zajść w ciążę szybko". Ja jestem miesiąc, dwa za Tobą 😉 i będę Ci bardzo mocno kibicowała.

Babulka, Tony lubią tę wiadomość

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarneniebo wrote:
    Dwójka postaraj się o tym nie myśleć tyle. Może akurat nie pyknie..

Dziewczyny mam pytanie, bolą was nogi przed @?
    Czasami też 1-2 dzień @?
    Tak, ból promieniuje na uda, czasami czuję po całości.

age.png

💔11.2021 synek
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ