X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, super, trzymam kciuki za przyrost i rozwój Maluszka. ❤

Babulka powodzenia na wizycie, daj nam znać czy wszystko ok. 😘

Jak czytam te Wasze dobre wiadomości, to już nie mogę się doczekać, jak sama zacznę starania. Póki co, jutro biopsja tarczycy i oby mi wynik nie pokrzyżował planów. 🙏

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Aneta wizytę mam dzisiaj ale nie spodziewam się nic oprócz pęcherzyka bo to 5+3 a wg owulacji to nawet 5+2 :)

Daj znać jak po wizycie! ❤ Mam nadzieję, na dobre wiadomości!

Dziewczyny, dzięki, trochę niezręcznie się czuję 😅. W głowie staram się mieć same pozytywne myśli i ciągle sobie powtarzam "będzie dobrze" 🙏. Mąż nakazał mi wczoraj nie rozpamiętywać o tym co było i co MOŻE BYĆ, tylko mam się cieszyć z Kropka i tyle, bo nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Także, staram się. Jest równie z tym, ale no... Staram się 😉.

Akataa lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta cudowne wieści. Poprawiłaś mi nastrój staram się podchodzić na chłodno nie wariować nie przejmować się i załamywać ale dzisiaj mam troszkę doła. @ dzisiaj miała przyjść nie ma jej mimo psm. Zrobiłam przedtem test nie z porannego i wyszedł biały mam poczucie porażki a do tego chyba całkiem mi się cykle rozjechały bo znów pewnie będzie długi. Płakać mi się chcę a mam być super woman bez takich irracjonalnych akcji

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Beta: 81,9 mu/ml 😊, sama przed chwilą patrzyłam na wyniki 😂. Teraz byleby przyrost w sobotę był okej 🙏.
    Gratulacje. Trzymam kciuki❤️❤️❤️

• Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Daj znać jak po wizycie! ❤ Mam nadzieję, na dobre wiadomości!

Dziewczyny, dzięki, trochę niezręcznie się czuję 😅. W głowie staram się mieć same pozytywne myśli i ciągle sobie powtarzam "będzie dobrze" 🙏. Mąż nakazał mi wczoraj nie rozpamiętywać o tym co było i co MOŻE BYĆ, tylko mam się cieszyć z Kropka i tyle, bo nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Także, staram się. Jest równie z tym, ale no... Staram się 😉.
    Najważniejsze nie porównuj tej ciąży do poprzedniej. Objawów, wyników, usg itd. Każda ciąża jest zupełnie inna 🙂

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta pięknie 💛 rośnijcie zdrowo 🥰

Adenomioza podsluzówkowa
    Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%
    Przewlekle zapalenie endometrium 5/10

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)

🔜 sztuczna menopauza
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra ♥️♥️♥️♥️ ale mega 🥰 zaraz zamiast poronieniowe to wszystkie będziemy ciążowe.

Byłam dzisiaj u Paśnika. Wywarł na mnie dobre wrażenie.
    Zlecił badania, wytłumaczył czemu akurat te. Dobrał je pod nasza historie.

W ogóle to jakoś wszystko mi sprzyja... Nie dość że się udało tak super z tym terminem... To Zlecił m. In. Allo-mlr, które się robi tylko w środy w Łodzi, ew. Warszawa 🙈a ja do Łodzi mam 350 km.. No i mówię tej pani że kurcze nie załapałam się, jeden dzień itp.
    A pani mówi, że kurier wczoraj nie odebrał i jeszcze zdążymy dzisiaj zrobić 😛
    Normalnie chyba muszę zacząć grać w totolotka 🙊

Cieszę się że coś zaczyna się już dziać.
    We wtorek mam genetyka i mąż idzie na badanie nasienia.

Musi być dobrze.

jo_ana, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosamare wrote:
    Witajcie
    Chciałam Was poprosić o pomoc.
    Byłam umówiona do immunologa w tym tygodniu, ale niestety wizyta została przełożona.
    Chciałam zapytać czy badania zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii wrodzonej, należy wykonać w określonym czasie po poronieniu? Od poronienia minęły niecałe 3 tygodnie, czy to dobry moment na wykonanie tych badań?
    Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.
    Ja jestem 3 tyg po poronieniu i dzisiaj dr Paśnik kazał zrobić wszystkie badania dzisiaj.

Zrób też na początku na pewno Ana 1 jeśli wyjdzie źle to kolejne

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie, że odniosę się jeszcze do kwestii starań w czasie gdy tak blisko toczy sie wojna.
    Ja osobiście to jestem sparaliżowana staraniami teraz, boję się, że gdy wkroczyło to na nasz teren, a wcale nie mieszkam daleko od granicy to z moimi "potrzebami" było by mi naprawdę trudno. Ograniczony dostęp do medycyny i leków... Nie wyobrażam sobie tego. Rodzic w schronie i czy gdzie kolwiek, ale jak w moim przypadku porod SN noe wchodzi w grę.
    Nie piszę tego, żeby kogoś dodatkowo straszyć. To są moje obawy, a ja z tych przewrażliwionych.... Zazdrosne Wam zdrowego rozsądku w tej sytacji i kontynuowania stran, ja sobie narazie odpuściłam. Mam nadzieję, że kwestia wojny szybko się rozwiąże, albo chociaż ustabiizuje i rozpocznę starania.
    Po poronieniu jeszcze nie dostałam @ a minęło 7 tyg. Normalnie juz bym była u lekarza, bo jak to tyle czasu.... a w obecnej sytacji przynajmniej żyje złudzeniami, że nie rozpoczął się cykl w którym mogłabym się starać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta gratuluję 🎉🎉🎉

• Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej jestem przerażona, ile to potrwa itp. Nie jetsem w stanie przełożyć starania o np rok... Dla mnie to stanowczo za długo.
    Ale jestem realistką.. Zawsze jets niedobry czas na starania bo coś..

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany w macicy. Malutki. Nie wiem ile mm miał nawet. Ciąża wygląda na trochę młodszą. Lekarz powiedział, że na tym etapie absolutnie wszystko wygląda prawidłowo i następna wizyta za 2 tygodnie.

Ja chyba skoczę pod pociąg przez 2 tygodnie niepewności.
    U mnie ciąża dużo młodsza być nie może bo ostatnie współżycie przed pozytywnym testem bylo w 15dc i koniec. Więc max 2-3 dni później musiała być owulacja. Plus dodatnia beta w 11 dpo, ktora mogła być w najlepszym przypadku 9dpo po korekcie, czyli mogłam się pomylić z owulacją o maksymalnie 2 dni. Więc przy najlepszych wiatrach mogę być teraz w 5+0 a raczej 5+1.

Blondyna.B, Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    U mnie na usg pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany w macicy. Malutki. Nie wiem ile mm miał nawet. Ciąża wygląda na trochę młodszą. Lekarz powiedział, że na tym etapie absolutnie wszystko wygląda prawidłowo i następna wizyta za 2 tygodnie.

Ja chyba skoczę pod pociąg przez 2 tygodnie niepewności.
    U mnie ciąża dużo młodsza być nie może bo ostatnie współżycie przed pozytywnym testem bylo w 15dc i koniec. Więc max 2-3 dni później musiała być owulacja. Plus dodatnia beta w 11 dpo, ktora mogła być w najlepszym przypadku 9dpo po korekcie, czyli mogłam się pomylić z owulacją o maksymalnie 2 dni. Więc przy najlepszych wiatrach mogę być teraz w 5+0 a raczej 5+1.

Babulka spokojnie, czekamy 🍀.
    Za 2 tygodnie? To będziemy mieć podobnie czasowo wizyty. Kochana, nie martw się. Rozumiem Twoje obawy i niepokój związany z tym, że ciąża wygląda na młodszą. Pęcherzyk jest, tzn., że Kropek się rozgaszcza u Ciebie 🍀. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 💚.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie (znowu na jasnoróżowy, nigdy nie miałam tak przed poronieniem) więc pewnie @ w natarciu

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ✊✊✊✊ 🍀🍀🍀🍀

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • rosamare Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i za wszelką pomoc :*

Karoola: ANA1 badałam i wynik jest ujemny.
    Nasza pierwsza ciąża to ciąża biochemiczna, teraz to nasza druga ciąża i poronienie w 8 tygodniu :(
    Mogę zapytać jakie jeszcze badania zlecił Wam Doc. Pasnik?
    Miałam umówiona w tym tygodniu wizytę u Dr Sydora ale niestety została przełożona.

👰🔹Brak owulacji🔹Hiperprolaktynemia
    🤵 ✔️
    VpdKp1.png

03.2022 11 tc nasz Aniołek Marysia 👼💔
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosamare wrote:
    Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i za wszelką pomoc :*

Karoola: ANA1 badałam i wynik jest ujemny.
    Nasza pierwsza ciąża to ciąża biochemiczna, teraz to nasza druga ciąża i poronienie w 8 tygodniu :(
    Mogę zapytać jakie jeszcze badania zlecił Wam Doc. Pasnik?
    Miałam umówiona w tym tygodniu wizytę u Dr Sydora ale niestety została przełożona.
    Kiry, nk, imk, cross match i te allo2 chyba tyle, do końca nawet sie nie przyjrzałam. Od razu zrobiliśmy na miejscu badania

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robię sobie kolejną przerwę od forum. Niestety na razie nie jestem w stanie myśleć ani czytać o ciążach, bo muszę zapomnieć o tym co się dzieje. Na pewno już nigdy więcej nie spróbuję, jeśli to się nie uda. Tymczasem zajmę się swoją jedynaczką, rekrutacją do przedszkola i szukaniem pracy od września.

Powodzenia dziewczyny ❤❤❤

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dziewczyny ja robię sobie kolejną przerwę od forum. Niestety na razie nie jestem w stanie myśleć ani czytać o ciążach, bo muszę zapomnieć o tym co się dzieje. Na pewno już nigdy więcej nie spróbuję, jeśli to się nie uda. Tymczasem zajmę się swoją jedynaczką, rekrutacją do przedszkola i szukaniem pracy od września.

Powodzenia dziewczyny ❤❤❤
    Ojej... Ale dlaczego, coś się stało??
    Rozumiem że potrzebujesz przerwy. Ale bądź dobrej myśli ♥️

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka czy coś złego się stało od wizyty czy tak się martwisz że pęcherzyk za mały?
    Ja z moim Jasiem też miałam pęcherzyk dużo młodszy niż wiek z om a wszystko się skończyło dobrze więc nie ma się co załamywać

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ