Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dżasta, super, trzymam kciuki za przyrost i rozwój Maluszka. ❤
Babulka powodzenia na wizycie, daj nam znać czy wszystko ok. 😘
Jak czytam te Wasze dobre wiadomości, to już nie mogę się doczekać, jak sama zacznę starania. Póki co, jutro biopsja tarczycy i oby mi wynik nie pokrzyżował planów. 🙏 -
Babulka wrote:Aneta wizytę mam dzisiaj ale nie spodziewam się nic oprócz pęcherzyka bo to 5+3 a wg owulacji to nawet 5+2
Daj znać jak po wizycie! ❤ Mam nadzieję, na dobre wiadomości!
Dziewczyny, dzięki, trochę niezręcznie się czuję 😅. W głowie staram się mieć same pozytywne myśli i ciągle sobie powtarzam "będzie dobrze" 🙏. Mąż nakazał mi wczoraj nie rozpamiętywać o tym co było i co MOŻE BYĆ, tylko mam się cieszyć z Kropka i tyle, bo nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Także, staram się. Jest równie z tym, ale no... Staram się 😉.Akataa lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dżasta cudowne wieści. Poprawiłaś mi nastrój staram się podchodzić na chłodno nie wariować nie przejmować się i załamywać ale dzisiaj mam troszkę doła. @ dzisiaj miała przyjść nie ma jej mimo psm. Zrobiłam przedtem test nie z porannego i wyszedł biały mam poczucie porażki a do tego chyba całkiem mi się cykle rozjechały bo znów pewnie będzie długi. Płakać mi się chcę a mam być super woman bez takich irracjonalnych akcjiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ultra-Dżasta wrote:Daj znać jak po wizycie! ❤ Mam nadzieję, na dobre wiadomości!
Dziewczyny, dzięki, trochę niezręcznie się czuję 😅. W głowie staram się mieć same pozytywne myśli i ciągle sobie powtarzam "będzie dobrze" 🙏. Mąż nakazał mi wczoraj nie rozpamiętywać o tym co było i co MOŻE BYĆ, tylko mam się cieszyć z Kropka i tyle, bo nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Także, staram się. Jest równie z tym, ale no... Staram się 😉.Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dzasta pięknie 💛 rośnijcie zdrowo 🥰Adenomioza podsluzówkowa
Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Przewlekle zapalenie endometrium 5/10
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
🔜 sztuczna menopauza -
Ultra ♥️♥️♥️♥️ ale mega 🥰 zaraz zamiast poronieniowe to wszystkie będziemy ciążowe.
Byłam dzisiaj u Paśnika. Wywarł na mnie dobre wrażenie.
Zlecił badania, wytłumaczył czemu akurat te. Dobrał je pod nasza historie.
W ogóle to jakoś wszystko mi sprzyja... Nie dość że się udało tak super z tym terminem... To Zlecił m. In. Allo-mlr, które się robi tylko w środy w Łodzi, ew. Warszawa 🙈a ja do Łodzi mam 350 km.. No i mówię tej pani że kurcze nie załapałam się, jeden dzień itp.
A pani mówi, że kurier wczoraj nie odebrał i jeszcze zdążymy dzisiaj zrobić 😛
Normalnie chyba muszę zacząć grać w totolotka 🙊
Cieszę się że coś zaczyna się już dziać.
We wtorek mam genetyka i mąż idzie na badanie nasienia.
Musi być dobrze.
jo_ana, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
rosamare wrote:Witajcie
Chciałam Was poprosić o pomoc.
Byłam umówiona do immunologa w tym tygodniu, ale niestety wizyta została przełożona.
Chciałam zapytać czy badania zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii wrodzonej, należy wykonać w określonym czasie po poronieniu? Od poronienia minęły niecałe 3 tygodnie, czy to dobry moment na wykonanie tych badań?
Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.
Zrób też na początku na pewno Ana 1 jeśli wyjdzie źle to kolejne
Córka w 2013 r
Kir-AA
nick nieaktualnyPozwólcie, że odniosę się jeszcze do kwestii starań w czasie gdy tak blisko toczy sie wojna.
Ja osobiście to jestem sparaliżowana staraniami teraz, boję się, że gdy wkroczyło to na nasz teren, a wcale nie mieszkam daleko od granicy to z moimi "potrzebami" było by mi naprawdę trudno. Ograniczony dostęp do medycyny i leków... Nie wyobrażam sobie tego. Rodzic w schronie i czy gdzie kolwiek, ale jak w moim przypadku porod SN noe wchodzi w grę.
Nie piszę tego, żeby kogoś dodatkowo straszyć. To są moje obawy, a ja z tych przewrażliwionych.... Zazdrosne Wam zdrowego rozsądku w tej sytacji i kontynuowania stran, ja sobie narazie odpuściłam. Mam nadzieję, że kwestia wojny szybko się rozwiąże, albo chociaż ustabiizuje i rozpocznę starania.
Po poronieniu jeszcze nie dostałam @ a minęło 7 tyg. Normalnie juz bym była u lekarza, bo jak to tyle czasu.... a w obecnej sytacji przynajmniej żyje złudzeniami, że nie rozpoczął się cykl w którym mogłabym się starać. -
nick nieaktualny
-
Ja bardziej jestem przerażona, ile to potrwa itp. Nie jetsem w stanie przełożyć starania o np rok... Dla mnie to stanowczo za długo.
Ale jestem realistką.. Zawsze jets niedobry czas na starania bo coś..Córka w 2013 r
Kir-AA
U mnie na usg pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany w macicy. Malutki. Nie wiem ile mm miał nawet. Ciąża wygląda na trochę młodszą. Lekarz powiedział, że na tym etapie absolutnie wszystko wygląda prawidłowo i następna wizyta za 2 tygodnie.
Ja chyba skoczę pod pociąg przez 2 tygodnie niepewności.
U mnie ciąża dużo młodsza być nie może bo ostatnie współżycie przed pozytywnym testem bylo w 15dc i koniec. Więc max 2-3 dni później musiała być owulacja. Plus dodatnia beta w 11 dpo, ktora mogła być w najlepszym przypadku 9dpo po korekcie, czyli mogłam się pomylić z owulacją o maksymalnie 2 dni. Więc przy najlepszych wiatrach mogę być teraz w 5+0 a raczej 5+1.Blondyna.B, Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:U mnie na usg pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany w macicy. Malutki. Nie wiem ile mm miał nawet. Ciąża wygląda na trochę młodszą. Lekarz powiedział, że na tym etapie absolutnie wszystko wygląda prawidłowo i następna wizyta za 2 tygodnie.
Ja chyba skoczę pod pociąg przez 2 tygodnie niepewności.
U mnie ciąża dużo młodsza być nie może bo ostatnie współżycie przed pozytywnym testem bylo w 15dc i koniec. Więc max 2-3 dni później musiała być owulacja. Plus dodatnia beta w 11 dpo, ktora mogła być w najlepszym przypadku 9dpo po korekcie, czyli mogłam się pomylić z owulacją o maksymalnie 2 dni. Więc przy najlepszych wiatrach mogę być teraz w 5+0 a raczej 5+1.
Babulka spokojnie, czekamy 🍀.
Za 2 tygodnie? To będziemy mieć podobnie czasowo wizyty. Kochana, nie martw się. Rozumiem Twoje obawy i niepokój związany z tym, że ciąża wygląda na młodszą. Pęcherzyk jest, tzn., że Kropek się rozgaszcza u Ciebie 🍀. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 💚.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i za wszelką pomoc :*
Karoola: ANA1 badałam i wynik jest ujemny.
Nasza pierwsza ciąża to ciąża biochemiczna, teraz to nasza druga ciąża i poronienie w 8 tygodniu
Mogę zapytać jakie jeszcze badania zlecił Wam Doc. Pasnik?
Miałam umówiona w tym tygodniu wizytę u Dr Sydora ale niestety została przełożona.👰🔹Brak owulacji🔹Hiperprolaktynemia
🤵 ✔️
03.2022 11 tc nasz Aniołek Marysia 👼💔 -
rosamare wrote:Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i za wszelką pomoc :*
Karoola: ANA1 badałam i wynik jest ujemny.
Nasza pierwsza ciąża to ciąża biochemiczna, teraz to nasza druga ciąża i poronienie w 8 tygodniu
Mogę zapytać jakie jeszcze badania zlecił Wam Doc. Pasnik?
Miałam umówiona w tym tygodniu wizytę u Dr Sydora ale niestety została przełożona.Córka w 2013 r
Kir-AA
Dziewczyny ja robię sobie kolejną przerwę od forum. Niestety na razie nie jestem w stanie myśleć ani czytać o ciążach, bo muszę zapomnieć o tym co się dzieje. Na pewno już nigdy więcej nie spróbuję, jeśli to się nie uda. Tymczasem zajmę się swoją jedynaczką, rekrutacją do przedszkola i szukaniem pracy od września.
Powodzenia dziewczyny ❤❤❤Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Dziewczyny ja robię sobie kolejną przerwę od forum. Niestety na razie nie jestem w stanie myśleć ani czytać o ciążach, bo muszę zapomnieć o tym co się dzieje. Na pewno już nigdy więcej nie spróbuję, jeśli to się nie uda. Tymczasem zajmę się swoją jedynaczką, rekrutacją do przedszkola i szukaniem pracy od września.
Powodzenia dziewczyny ❤❤❤
Rozumiem że potrzebujesz przerwy. Ale bądź dobrej myśli ♥️Córka w 2013 r
Kir-AA
Babulka czy coś złego się stało od wizyty czy tak się martwisz że pęcherzyk za mały?
Ja z moim Jasiem też miałam pęcherzyk dużo młodszy niż wiek z om a wszystko się skończyło dobrze więc nie ma się co załamywaćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas