X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta, super, trzymam kciuki za przyrost i rozwój Maluszka. ❤

Babulka powodzenia na wizycie, daj nam znać czy wszystko ok. 😘

Jak czytam te Wasze dobre wiadomości, to już nie mogę się doczekać, jak sama zacznę starania. Póki co, jutro biopsja tarczycy i oby mi wynik nie pokrzyżował planów. 🙏

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Aneta wizytę mam dzisiaj ale nie spodziewam się nic oprócz pęcherzyka bo to 5+3 a wg owulacji to nawet 5+2 :)

Daj znać jak po wizycie! ❤ Mam nadzieję, na dobre wiadomości!

Dziewczyny, dzięki, trochę niezręcznie się czuję 😅. W głowie staram się mieć same pozytywne myśli i ciągle sobie powtarzam "będzie dobrze" 🙏. Mąż nakazał mi wczoraj nie rozpamiętywać o tym co było i co MOŻE BYĆ, tylko mam się cieszyć z Kropka i tyle, bo nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Także, staram się. Jest równie z tym, ale no... Staram się 😉.

Akataa lubi tę wiadomość

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżasta cudowne wieści. Poprawiłaś mi nastrój staram się podchodzić na chłodno nie wariować nie przejmować się i załamywać ale dzisiaj mam troszkę doła. @ dzisiaj miała przyjść nie ma jej mimo psm. Zrobiłam przedtem test nie z porannego i wyszedł biały mam poczucie porażki a do tego chyba całkiem mi się cykle rozjechały bo znów pewnie będzie długi. Płakać mi się chcę a mam być super woman bez takich irracjonalnych akcji

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
  • Pinkiii Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Beta: 81,9 mu/ml 😊, sama przed chwilą patrzyłam na wyniki 😂. Teraz byleby przyrost w sobotę był okej 🙏.
    Gratulacje. Trzymam kciuki❤️❤️❤️

• Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta wrote:
    Daj znać jak po wizycie! ❤ Mam nadzieję, na dobre wiadomości!

Dziewczyny, dzięki, trochę niezręcznie się czuję 😅. W głowie staram się mieć same pozytywne myśli i ciągle sobie powtarzam "będzie dobrze" 🙏. Mąż nakazał mi wczoraj nie rozpamiętywać o tym co było i co MOŻE BYĆ, tylko mam się cieszyć z Kropka i tyle, bo nie mamy na nic wpływu na tym etapie. Także, staram się. Jest równie z tym, ale no... Staram się 😉.
    Najważniejsze nie porównuj tej ciąży do poprzedniej. Objawów, wyników, usg itd. Każda ciąża jest zupełnie inna 🙂

Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzasta pięknie 💛 rośnijcie zdrowo 🥰

Trombofilia
    Rozjechane cytokiny
    Cross match 29,9%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
    02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
    09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    17 dpt bhcg 5633
    24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
    7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
    9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹

preg.png
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra ♥️♥️♥️♥️ ale mega 🥰 zaraz zamiast poronieniowe to wszystkie będziemy ciążowe.

Byłam dzisiaj u Paśnika. Wywarł na mnie dobre wrażenie.
    Zlecił badania, wytłumaczył czemu akurat te. Dobrał je pod nasza historie.

W ogóle to jakoś wszystko mi sprzyja... Nie dość że się udało tak super z tym terminem... To Zlecił m. In. Allo-mlr, które się robi tylko w środy w Łodzi, ew. Warszawa 🙈a ja do Łodzi mam 350 km.. No i mówię tej pani że kurcze nie załapałam się, jeden dzień itp.
    A pani mówi, że kurier wczoraj nie odebrał i jeszcze zdążymy dzisiaj zrobić 😛
    Normalnie chyba muszę zacząć grać w totolotka 🙊

Cieszę się że coś zaczyna się już dziać.
    We wtorek mam genetyka i mąż idzie na badanie nasienia.

Musi być dobrze.

jo_ana, Ultra-Dżasta lubią tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosamare wrote:
    Witajcie
    Chciałam Was poprosić o pomoc.
    Byłam umówiona do immunologa w tym tygodniu, ale niestety wizyta została przełożona.
    Chciałam zapytać czy badania zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii wrodzonej, należy wykonać w określonym czasie po poronieniu? Od poronienia minęły niecałe 3 tygodnie, czy to dobry moment na wykonanie tych badań?
    Będę ogromnie wdzięczna za pomoc.
    Ja jestem 3 tyg po poronieniu i dzisiaj dr Paśnik kazał zrobić wszystkie badania dzisiaj.

Zrób też na początku na pewno Ana 1 jeśli wyjdzie źle to kolejne

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie, że odniosę się jeszcze do kwestii starań w czasie gdy tak blisko toczy sie wojna.
    Ja osobiście to jestem sparaliżowana staraniami teraz, boję się, że gdy wkroczyło to na nasz teren, a wcale nie mieszkam daleko od granicy to z moimi "potrzebami" było by mi naprawdę trudno. Ograniczony dostęp do medycyny i leków... Nie wyobrażam sobie tego. Rodzic w schronie i czy gdzie kolwiek, ale jak w moim przypadku porod SN noe wchodzi w grę.
    Nie piszę tego, żeby kogoś dodatkowo straszyć. To są moje obawy, a ja z tych przewrażliwionych.... Zazdrosne Wam zdrowego rozsądku w tej sytacji i kontynuowania stran, ja sobie narazie odpuściłam. Mam nadzieję, że kwestia wojny szybko się rozwiąże, albo chociaż ustabiizuje i rozpocznę starania.
    Po poronieniu jeszcze nie dostałam @ a minęło 7 tyg. Normalnie juz bym była u lekarza, bo jak to tyle czasu.... a w obecnej sytacji przynajmniej żyje złudzeniami, że nie rozpoczął się cykl w którym mogłabym się starać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ultra-Dżasta gratuluję 🎉🎉🎉

• Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardziej jestem przerażona, ile to potrwa itp. Nie jetsem w stanie przełożyć starania o np rok... Dla mnie to stanowczo za długo.
    Ale jestem realistką.. Zawsze jets niedobry czas na starania bo coś..

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na usg pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany w macicy. Malutki. Nie wiem ile mm miał nawet. Ciąża wygląda na trochę młodszą. Lekarz powiedział, że na tym etapie absolutnie wszystko wygląda prawidłowo i następna wizyta za 2 tygodnie.

Ja chyba skoczę pod pociąg przez 2 tygodnie niepewności.
    U mnie ciąża dużo młodsza być nie może bo ostatnie współżycie przed pozytywnym testem bylo w 15dc i koniec. Więc max 2-3 dni później musiała być owulacja. Plus dodatnia beta w 11 dpo, ktora mogła być w najlepszym przypadku 9dpo po korekcie, czyli mogłam się pomylić z owulacją o maksymalnie 2 dni. Więc przy najlepszych wiatrach mogę być teraz w 5+0 a raczej 5+1.

Blondyna.B, Karoola, Ani0nka lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ultra-Dżasta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    U mnie na usg pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany w macicy. Malutki. Nie wiem ile mm miał nawet. Ciąża wygląda na trochę młodszą. Lekarz powiedział, że na tym etapie absolutnie wszystko wygląda prawidłowo i następna wizyta za 2 tygodnie.

Ja chyba skoczę pod pociąg przez 2 tygodnie niepewności.
    U mnie ciąża dużo młodsza być nie może bo ostatnie współżycie przed pozytywnym testem bylo w 15dc i koniec. Więc max 2-3 dni później musiała być owulacja. Plus dodatnia beta w 11 dpo, ktora mogła być w najlepszym przypadku 9dpo po korekcie, czyli mogłam się pomylić z owulacją o maksymalnie 2 dni. Więc przy najlepszych wiatrach mogę być teraz w 5+0 a raczej 5+1.

Babulka spokojnie, czekamy 🍀.
    Za 2 tygodnie? To będziemy mieć podobnie czasowo wizyty. Kochana, nie martw się. Rozumiem Twoje obawy i niepokój związany z tym, że ciąża wygląda na młodszą. Pęcherzyk jest, tzn., że Kropek się rozgaszcza u Ciebie 🍀. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 💚.

11.2022r., Karol ❤
    12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤

👩‍🏭 28 l.
    👨‍🔧 26 l.

🏃‍♀️🧗‍♀️🏞❤
    IG: @czytanki.matki
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie (znowu na jasnoróżowy, nigdy nie miałam tak przed poronieniem) więc pewnie @ w natarciu

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ✊✊✊✊ 🍀🍀🍀🍀

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • rosamare Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i za wszelką pomoc :*

Karoola: ANA1 badałam i wynik jest ujemny.
    Nasza pierwsza ciąża to ciąża biochemiczna, teraz to nasza druga ciąża i poronienie w 8 tygodniu :(
    Mogę zapytać jakie jeszcze badania zlecił Wam Doc. Pasnik?
    Miałam umówiona w tym tygodniu wizytę u Dr Sydora ale niestety została przełożona.

👰🔹Brak owulacji🔹Hiperprolaktynemia
    🤵 ✔️
    VpdKp1.png

03.2022 11 tc nasz Aniołek Marysia 👼💔
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosamare wrote:
    Dziękuję jeszcze raz za odpowiedzi i za wszelką pomoc :*

Karoola: ANA1 badałam i wynik jest ujemny.
    Nasza pierwsza ciąża to ciąża biochemiczna, teraz to nasza druga ciąża i poronienie w 8 tygodniu :(
    Mogę zapytać jakie jeszcze badania zlecił Wam Doc. Pasnik?
    Miałam umówiona w tym tygodniu wizytę u Dr Sydora ale niestety została przełożona.
    Kiry, nk, imk, cross match i te allo2 chyba tyle, do końca nawet sie nie przyjrzałam. Od razu zrobiliśmy na miejscu badania

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robię sobie kolejną przerwę od forum. Niestety na razie nie jestem w stanie myśleć ani czytać o ciążach, bo muszę zapomnieć o tym co się dzieje. Na pewno już nigdy więcej nie spróbuję, jeśli to się nie uda. Tymczasem zajmę się swoją jedynaczką, rekrutacją do przedszkola i szukaniem pracy od września.

Powodzenia dziewczyny ❤❤❤

Karoola lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Karoola Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dziewczyny ja robię sobie kolejną przerwę od forum. Niestety na razie nie jestem w stanie myśleć ani czytać o ciążach, bo muszę zapomnieć o tym co się dzieje. Na pewno już nigdy więcej nie spróbuję, jeśli to się nie uda. Tymczasem zajmę się swoją jedynaczką, rekrutacją do przedszkola i szukaniem pracy od września.

Powodzenia dziewczyny ❤❤❤
    Ojej... Ale dlaczego, coś się stało??
    Rozumiem że potrzebujesz przerwy. Ale bądź dobrej myśli ♥️

Córka w 2013 r

Kir-AA
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka czy coś złego się stało od wizyty czy tak się martwisz że pęcherzyk za mały?
    Ja z moim Jasiem też miałam pęcherzyk dużo młodszy niż wiek z om a wszystko się skończyło dobrze więc nie ma się co załamywać

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Luteina, Pregna plus, Pregna DHA 2x1, magnez 2x1, Acard 75

Wizyta- 22.08
    Badania prenatalne-3.09

preg.png
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ