Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze się przejdę w przyszłym tygodniu gdzieś na usg, brzuch mnie dziś bolał lekarz dołożył mi duphaston.
Chociaż szczerze ostatnio te leki podtrzymujące chyba sprawiły, że mimo niewielkich rozmiarów ciąży nie mogłam poronić i skończyłam na zabiegu
Ja też czytałam o późniejszych pęcherzykach itd ale zwykle to były kobiety, które wspolzyly przez caly cykl więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy doszło do zaplodnienia. U mnie owulacja musiała być 14-16.02 tak jak wyżej pisałam. Nie ma siły, żeby była później.
Jednorożec u Ciebie zgaduję, że nie wiedzieli po prostu kiedy była owulacja, mogła być nawet w 30dc.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ivanka93 wrote:Babulka dziewczyny chyba wszystko napisały nie ma co teraz wyrokować i się zamartwiać bo na tym etapie nie masz już na nic wpływu jedyne co możesz zrobić to dbać o siebie i czekać na rozwój sytuacji i wiem jakie to trudne bo byłam w tym miejscu ja będziesz potrzebowała wsparcia, pocieszenia czy po prostu się wygadać to jesteśmy tutaj ❤2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Ja jeszcze się przejdę w przyszłym tygodniu gdzieś na usg, brzuch mnie dziś bolał lekarz dołożył mi duphaston.
Chociaż szczerze ostatnio te leki podtrzymujące chyba sprawiły, że mimo niewielkich rozmiarów ciąży nie mogłam poronić i skończyłam na zabiegu
Ja też czytałam o późniejszych pęcherzykach itd ale zwykle to były kobiety, które wspolzyly przez caly cykl więc tak naprawdę nie wiadomo kiedy doszło do zaplodnienia. U mnie owulacja musiała być 14-16.02 tak jak wyżej pisałam. Nie ma siły, żeby była później.
Jednorożec u Ciebie zgaduję, że nie wiedzieli po prostu kiedy była owulacja, mogła być nawet w 30dc.
Ale tak jak mówię do niczego nie przywiązywałam wagi, dopiero teraz jak zaczęły się problemy zaczęłam porównywać obrazy usg. Byłam mega zdziwiona ze te jajeczko było mniejsze niż powinno 🙈
Nie chce Cie sztucznie pocieszać, bo różnie może być.
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
A co do zabiegu... To miałam ciążę dwie podtrzymywane i udało się bez zabieguCórka w 2013 r
Kir-AA
Babulka wrote:A u mnie z córką było wszystko w czas i idealnie, za to ze straconym synkiem wszystko nie tak. Najgorsza ta niepewnośćCórka w 2013 r
Kir-AA
Nie mam ani tego ani tego. Tylko ana mam zrobione i były ok. No i zespół antyfosfolipidowy. Poprzednia ciąża miała wadę losową i mam zdrowe dziecko, więc nie było sensu
Karoola lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Nie mam ani tego ani tego. Tylko ana mam zrobione i były ok. No i zespół antyfosfolipidowy. Poprzednia ciąża miała wadę losową i mam zdrowe dziecko, więc nie było sensu
Chociaż teraz od stóp do głowy przebadana będę... Sama nie wiem czy potrzebnie. Zobaczymy jak coś wykryje.
Dzisiaj planowany sexik z mężem ( ze względu na badania) w gumce bo jednak jeszcze nic nie wiem... Ogólnie to jeszcze tak mega ostrożnie w tej kwestii bo chce poczekać do miesiączki. Ale czuję się już dobrze, nie plamie.Córka w 2013 r
Kir-AA
Nati94 wrote:Dziewczyny, mam cień na 2 testach 😭🥺
-
Karoola wrote:Dzisiaj planowany sexik z mężem ( ze względu na badania) w gumce bo jednak jeszcze nic nie wiem... Ogólnie to jeszcze tak mega ostrożnie w tej kwestii bo chce poczekać do miesiączki. Ale czuję się już dobrze, nie plamie.
My też czekaliśmy z "legalnym" seksem do kontroli lekarza. Chcieliśmy być pewni, że wszystko jest okej 😉.
Żal post.
Lędźwia mnie bolą. Tak bardzo, bardzo, przez to ciężko mi się chodzi, bo idzie mi na biodra 😠. Prawie płaczę. I w 90% jestem pewna, że oprócz przepuchliny, ciąża też ma na to wpływ, bo w trakcie okresu bolało mnie podobnie ale mniej... Najlepsze, że biorę leki, co kazał ortopeda i średnio pomagają. Tych mocniejszych boję się brać. Jest napisane w ulotce, że dla kobiet w ciąży są okej i doktor mówił, by brać w razie wu ale jakoś się cykam... Z chęcią poszłabym już do domu, położyła na łóżku ale nie opłaca mi się, zacisnę zęby do 14 😬.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Nati94 wrote:Nie wiem czy mi się ovu nie przesunęła przez covida, patrzę po wykresie i 4 dpo było ❤️ a później śluz wodnisty. Nie wiem, czekam czy ściemnieje ale widzę i jest 🥺
Pędź jutro na betę! 💖11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Ultra-Dżasta wrote:Pędź jutro na betę! 💖
Babulka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny plisss chwalcie się tu nam sikańcami! Uwielbiam je oglądać i cieszyć się razem z Wami
-
Ja umówiłam się 23 marca na wizytę kontrolna do gina z najlepszym sprzętem w okolicy, możecie kojarzyć Michała Lipę. Mam nadzieje ze da zielone światło, ze jestem już „czysta” ale mimo wszystko nie będę wyłapywać owulki. Dopiero od maja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 13:01
-
Ani0nka wrote:Ja umówiłam się 23 marca na wizytę kontrolna do gina z najlepszym sprzętem w okolicy, możecie kojarzyć Michała Lipę. Mam nadzieje ze da zielone światło, ze jestem już „czysta” ale mimo wszystko nie będę wyłapywać owulki. Dopiero od maja.
Ani0nka, Karoola lubią tę wiadomość
-
Ultra-Dżasta wrote:Dziewczyny, chodzicie do Insta lekarzy 😅.
A u mamyginekolog któraś z Was była?