Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak ale to jest możliwe jak była późniejsza owulacja. U mnie nie było. Nie lubię robić sobie nadziei kiedy widać, że nie idzie to dobrze, nie chcę. W poprzedniej ciąży było takie samo gadanie, że późniejsza owulacja, że może ruszy i tylko mnie to wkurzało, bo ślepa nie jestem, widać na tym usg przecież. Po co robić sobie nadzieje coraz dłużej i dłużej, to jakaś forma masochizmu.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wiem że to trudne przeszłam to dwa razy raz się skończyło dobrze drugi raz nie.
Trzymaj się mocno kochana pamiętaj że tutaj zawsze możesz się wyplakać a my pocieszymy Cię i pomożemy jak tylko damy radę.
Tulę Cię mocno -
Babulka wrote:Tak ale to jest możliwe jak była późniejsza owulacja. U mnie nie było. Nie lubię robić sobie nadziei kiedy widać, że nie idzie to dobrze, nie chcę. W poprzedniej ciąży było takie samo gadanie, że późniejsza owulacja, że może ruszy i tylko mnie to wkurzało, bo ślepa nie jestem, widać na tym usg przecież. Po co robić sobie nadzieje coraz dłużej i dłużej, to jakaś forma masochizmu.
-
Ultra gratuluję, pięknie❗❤️🍀
Karoola robiłaś ANA 3?
Babulka trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze 🤞🍀❤️ -
Babulka wrote:Tak ale to jest możliwe jak była późniejsza owulacja. U mnie nie było. Nie lubię robić sobie nadziei kiedy widać, że nie idzie to dobrze, nie chcę. W poprzedniej ciąży było takie samo gadanie, że późniejsza owulacja, że może ruszy i tylko mnie to wkurzało, bo ślepa nie jestem, widać na tym usg przecież. Po co robić sobie nadzieje coraz dłużej i dłużej, to jakaś forma masochizmu.
-
Babulka doskonale Cię rozumiem 💚. Nadal trzymam za Ciebie kciuki 😊.
Mnie też tu będzie trochę mniej przez weekend (choć nie wiem czy potrafię, bo czuję się z Wami mocno związana ❤). Nie rezygnuje z udzielania się ale po prostu chce trochę, jak to mówią w amerykańskich filmach "clean my mind" na weekendzie 😊. No i dam Wam znać jak przyrost 😉.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Babulka 3maj się, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze 💛Trombofilia
Rozjechane cytokiny
Cross match 29,9%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
02/04 histeroskopia, przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycyklina+Metronidazol), adenomioza
09/06 (S) V FET ❄️
6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
17 dpt bhcg 5633
24 dpt CRL 5,7 mm i bijące ❤️
7+0 CRL 8,1 mm i ❤️
9+6 CRL 2,91 cm bobisia 🥹
-
Babulka u mnie w 1 ciąży była o tydzień młodsza niż OM a nie ma opcji żeby była później owulacja a na to wada nie miała wpływu.
Jak potrzebujesz przerwy to odpoczywaj ale pamiętaj, że czarne myśli tylko nas nakręcają i zamiast cieszyć się ciążą doszukujemy się złych objawów a to piękny czas -
czarneniebo wrote:Ultra gratuluję, pięknie❗❤️🍀
Karoola robiłaś ANA 3?
Babulka trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze 🤞🍀❤️Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
Babulka, ja też dalej trzymam kciuki. Myślę, że za wcześnie żeby wyrokować, odpocznij i mam nadzieję że wrócisz z dobrymi wieściami ❤️🍀
Ultra, korzystaj z weekendu, ale nie zapomnij wstawić nam bety 😁
Ja też mniej w weekend będę, wyprawiam urodziny i będę pić, bawić się i jeść niezdrowe rzeczy 😁 -
Blondyna.B wrote:Babulka u mnie w 1 ciąży była o tydzień młodsza niż OM a nie ma opcji żeby była później owulacja a na to wada nie miała wpływu.
Jak potrzebujesz przerwy to odpoczywaj ale pamiętaj, że czarne myśli tylko nas nakręcają i zamiast cieszyć się ciążą doszukujemy się złych objawów a to piękny czas2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Otrzymałam dziś wyniki z cytologii i wymazów. Na szczęście w przypadku chlamydii, mycoplasmy i ureaplasmy wynik ujemny. Niestety w cytologii i posiewie wyszła obecność Candida albicans. 😒 Orientujecie się może czy leczenie tego 🍄 długo trwa i będzie to przeciwskazaniem do podjęcia starań?
Dodam, że nie mam żadnych objawów. Z tego co czytam, to kandydoza jest dość powszechnym problemem. -
Babulka wrote:Ale my już później nie wspolzylismy 😔
A jak lekarz nie zmierzył pęcherzyka to słabo... Na zdjęciu nic nie masz ani w opisie USG? Jakby coś było nie tak to by powiedział -
Akataa wrote:Otrzymałam dziś wyniki z cytologii i wymazów. Na szczęście w przypadku chlamydii, mycoplasmy i ureaplasmy wynik ujemny. Niestety w cytologii i posiewie wyszła obecność Candida albicans. 😒 Orientujecie się może czy leczenie tego 🍄 długo trwa i będzie to przeciwskazaniem do podjęcia starań?
Dodam, że nie mam żadnych objawów. Z tego co czytam, to kandydoza jest dość powszechnym problemem.Akataa lubi tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Zapłodnienie to w dniu owulacji albo dzień/dwa po a nie kiedy było współżycie. Dlatego właśnie mówię o moim przykładzie, że mimi że ciąża młodsza a owulacja o czasie to wszystko było w jak najlepszym porządku.
A jak lekarz nie zmierzył pęcherzyka to słabo... Na zdjęciu nic nie masz ani w opisie USG? Jakby coś było nie tak to by powiedział
Obraz usg odpowiada becie 1300-1500 a ja powinnam wczoraj mieć min 3600... Nie ma nic na usg. Potem próbował mierzyc ale kropka była rak mała, że maszyna nawet nie chciała podać dla niej wieku ciąży.
Poprzednio nie było zarodka w 7 tc i i tak inny lekarz szedł w zaparte, że pozniejsza owulacja, chociaz sam mi robil w tym cyklu monitoring 🤦♀️ Także widzę, że oni zawsze sobie zostawiają "nadzieję", bo pewnie większość pacjentek chce ją mieć do końca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 10:11
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Powiem Ci dużo czytałam na ten temat, z racji tego że dzidzius był o 2 tyg młodszy, conajmniej o tydzień od owulacji... Lekarz też mnie uspokailam że nie jedno widział. Ja miałam przeczucie i rzeczywiście źle się to skończyło ale...
No ale u połowy tych dziewczyn skończyło się dobrze... Mało tego sprawdziłam mm w 1 ciazy... Wtedy miałam wszystko w nosie, niczym się nie przejmowałam. I na usg pęcherzyk w tym samym dniu cyklu był o tydzień za mały... 🙈 A ja o tym nie miałam pojęcia. Później dziecko nadrobiło i urodziła się zdrowa dziewczynka.
Ale rozumiem totalnie twoje uczucia... Czułam to samoBabulka lubi tę wiadomość
Córka w 2013 r
Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard, -
U mnie z Jasiem ciąża była młodsza o dwa tygodnie w stosunku do om, ale lekarz do którego wtedy chodziłam położył mnie na tydzień na oddział robił co betę co dwa dni i usg co dwa dni po tygodniu stwierdził że mimo opóźnienia ciąża rozwija się prawidłowo
Ultra-Dżasta lubi tę wiadomość
-
Babulka, nawet nie wiesz, jak ja Ciebie rozumiem i wiem, co czujesz... 🥺 Nieprzerwanie trzymam za Was kciuki, mimo wszystko wierzę w to, że Kropek walczy i Cię zaskoczy 💚.
Babulka lubi tę wiadomość
11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
Babulka dziewczyny chyba wszystko napisały nie ma co teraz wyrokować i się zamartwiać bo na tym etapie nie masz już na nic wpływu jedyne co możesz zrobić to dbać o siebie i czekać na rozwój sytuacji i wiem jakie to trudne bo byłam w tym miejscu ja będziesz potrzebowała wsparcia, pocieszenia czy po prostu się wygadać to jesteśmy tutaj ❤