X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwójka bardzo Wam kibicuję i czekam na dobre wieści ❤

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ,jakie badania polecasz jeszcze zrobić?

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napisz jeszcze raz co już masz zlecone i czy na coś się leczysz ;)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A napisz jeszcze raz co już masz zlecone i czy na coś się leczysz ;)

Mam zlecony ten pakiet na trombofilie, zespół antyfosfolipidowy,biało c ,s
    Na nic się nie leczę bo nawet nie miałam czasu sprawdzić ,zaszłam w ciążę w 2cyklu starań,ale te wszystkie badania ,które robi się do 10tc miałam ok.
    Chciałabym teraz zrobić możliwie najwięcej badań i wszystko sprawdzić
    Czy mąż też powinien coś sprawdzić?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob sobie homocysteine do tego i ewentualnie tsh i ft4 i glukozę z insuliną. Ja bym już więcej nic nie badała. Tak naprawdę jakbyś chciała drążyć dalej, to już robić wszystko, bo ciężko strzelać, a to jest diagnostyka na kilka miesięcy za kilkanaście tysięcy i mocno na wyrost. Najczęstszą przyczyną poronień w 1 trymestrze są wady zarodka, kolejną problemy z krzepnięciem a to sobie zbadasz i ewentualne niewyregulowane choroby ogólnoustrojowe. Najprawdopodobniej Twoja kolejna ciąża będzie już zdrowa. Bierz cały czas kwas foliowy czy folian, w zależności co przyjmowalas.

Anka94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Zrob sobie homocysteine do tego i ewentualnie tsh i ft4 i glukozę z insuliną. Ja bym już więcej nic nie badała. Tak naprawdę jakbyś chciała drążyć dalej, to już robić wszystko, bo ciężko strzelać, a to jest diagnostyka na kilka miesięcy za kilkanaście tysięcy i mocno na wyrost. Najczęstszą przyczyną poronień w 1 trymestrze są wady zarodka, kolejną problemy z krzepnięciem a to sobie zbadasz i ewentualne niewyregulowane choroby ogólnoustrojowe. Najprawdopodobniej Twoja kolejna ciąża będzie już zdrowa. Bierz cały czas kwas foliowy czy folian, w zależności co przyjmowalas.

Dziękuję ❤️, na ostatniej wizycie ginekolog zapisal mi kwas foliowy na receptę,ten większy 0.5, biore też femibion0
    Jeśli chodzi o glukozę to już w pierwszej ciąży akurat to mi wyszło na granicy i robiłam krzywa cukrowa,ciut za wysoki cukier na czczo 🙄,ale czy to mogło byc przyczyną promienia,chyba nie 🤔
    Teraz boję się czy z cyklem wszystko mi się nie poprzestawia 😔

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    JustaSzcz ,po jakim czasie dostałaś 1miesiaczke po łyżeczkowaniu, różniła się od tych co zwykle masz?

Dostałam po 31 dniach od łyżeczkowania, nie różniła się nic a nic była taka jak zawsze. Za to po samoistnym poronieniu miałam w pierwszy dzień takie bóle, że tabletki nie dawały rady.

Anka94 lubi tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Dostałam po 31 dniach od łyżeczkowania, nie różniła się nic a nic była taka jak zawsze. Za to po samoistnym poronieniu miałam w pierwszy dzień takie bóle, że tabletki nie dawały rady.

Wiem ,że ile ludzi tyle opcji ,ale miałaś jakieś objawy przed ,że się zbliża? U mnie totalnie nic ,a dziś już 29dzien i zaczynam się martwic

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Wiem ,że ile ludzi tyle opcji ,ale miałaś jakieś objawy przed ,że się zbliża? U mnie totalnie nic ,a dziś już 29dzien i zaczynam się martwic

Nic a nic, dosłownie. Także daj sobie jeszcze czas 🙂. A powiedz mi byłaś może na USG po zabiegu żeby sprawdzić czy wszystko ok? Bo tak się zastanawiam ja miałam jakoś 2,5tygodnia po zabiegu endometrium grubości 3mm, a jakoś 3 dni po miesiączce 4mm. Lekarze mówią, że to ok, ale jakoś nigdy nie miałam takiej malej grubości i zastanawiam się czy to nie przez łyżeczkowanie.

Anka94 lubi tę wiadomość

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Nic a nic, dosłownie. Także daj sobie jeszcze czas 🙂. A powiedz mi byłaś może na USG po zabiegu żeby sprawdzić czy wszystko ok? Bo tak się zastanawiam ja miałam jakoś 2,5tygodnia po zabiegu endometrium grubości 3mm, a jakoś 3 dni po miesiączce 4mm. Lekarze mówią, że to ok, ale jakoś nigdy nie miałam takiej malej grubości i zastanawiam się czy to nie przez łyżeczkowanie.

Byłam 3tyg ale nie robił mi USG bo powiedział że najlepiej sprawdzić po 1miesiaczce , ale jak przyjdę z wynikami to też będzie ok ,tak powiedział.
    Ogólnie i tak powiedział żeby 1-2 cykle odczekać z staraniami
    U mnie właśnie zawsze przed miesiączką już z tydzień przed są objawy - ból piersi ,brzucha teraz nic 😡

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz ,widzę ,że masz jakieś mutacje z trombofili ,co ginekolog na to ?mówił że to mogło mieć jakiś związek z poronieniem? Byłaś u hematologa ? Ewentualnie czy ginekolog zapisal Ci jakieś leki?
    Będę bacznie obserwować twoje posty tutaj ,bo widzę że jesteśmy w podobnym miejscu. U mnie poronienie w 12tyg ,ale serduszka zatrzymało się na 9tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 12:28

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    JustaSzcz ,widzę ,że masz jakieś mutacje z trombofili ,co ginekolog na to ?mówił że to mogło mieć jakiś związek z poronieniem? Byłaś u hematologa ? Ewentualnie czy ginekolog zapisal Ci jakieś leki?
    Będę bacznie obserwować twoje posty tutaj ,bo widzę że jesteśmy w podobnym miejscu. U mnie poronienie w 12tyg ,ale serduszka zatrzymało się na 9tyg

Generalnie powiem Ci tak po biochemicznej zlecił mi antykoagulant toczniowy i toxo wyszło wszystko ok i to jedyne co zrobił. Usłyszałam oczywiście, że tak się zdarza, że w przeszłości kobiety nawet nie wyłapywały że są w ciąży i to poronienie biochemiczne traktowały jak normalny okres itp. Dał nam od razu po miesiączce zielone światło. No i się udało w pierwszym cyklu. W 6 tygodniu słyszałam serduszko, 4tygodnie później głuchą ciszę. Czy zlecił coś od siebie? Nic. Jedynie stwierdził że ma plan na kolejną moja ciążę, że heparyna. Ale ja nie chciałam bez badań faszerować się lekami. Tak trafiłam tutaj na grupę i wiele robię na własną rękę - po prostu. Zrobiłam ten pakiet z testDNA, wyszły mi te dwie mutacje i z tymi wynikami poszłam do innego ginekologa i on zasugerował tez heparynę, a dodatkowo duphaston.
    Ponadto mam na liście do zrobienia te badania z krwi o których pisałaś, że Tobie zlecił lekarz. Może trochę działam po omacku, ale jakoś czuje że lekarze na których trafiam mnie zbywają (w tym genetyk), to ile mam jeszcze razy poronic żeby ktoś się zainteresował?

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka widzę ze sie zamartwiasz ale naprawdę daj sobie czas i szanse. Okres po zabiegu do 6 tygodni to zupelna norma. Nastepny cykl powinien byc juz normalniejszy. Culoer za wysoki moze wpływać na jakosc jajeczek wiec sprobuj tego dopilnować na nastepna probe. Tak poza tym to daj organizmowi czas i zadbaj tez o psychike bo to bardzo ważne. Poronienie mocno nam rozwala system i zaburza taki normalny rytm. Będzie ok, zobaczysz.

Anka94 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odrazu dał duphaston bo miałam w listopadzie 2021 taki właśnie epizod jakby ciąża biochem,ale nawet nie zdarzył zobaczyć nic na USG bo było za późno ,ale test był pozytywny.pozniej w styczniu ta upragniona ciąża z ❤️.ale też właśnie mówił ,że lekarze raczej nie zlecają badan po 1 porownieniu.
    Boję się tylko ,że coś jest że mną nie tak 😔
    Twój mąż robił jakieś badania?Mój póki co nic, suplementuje się tylko fertistim men

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Anka widzę ze sie zamartwiasz ale naprawdę daj sobie czas i szanse. Okres po zabiegu do 6 tygodni to zupelna norma. Nastepny cykl powinien byc juz normalniejszy. Culoer za wysoki moze wpływać na jakosc jajeczek wiec sprobuj tego dopilnować na nastepna probe. Tak poza tym to daj organizmowi czas i zadbaj tez o psychike bo to bardzo ważne. Poronienie mocno nam rozwala system i zaburza taki normalny rytm. Będzie ok, zobaczysz.

Babulka❤️, właśnie martwię się bo przed staraniami o dziecko miałam bardzo nieregularne cykle ,nawet ponad 40dni. Ginekolog polecił mi ovulomed max i wydaje mi się że faktycznie pomogło ,miesiączki były juz 30-33 max i testy owulacyjne były pozytywne.

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    U mnie odrazu dał duphaston bo miałam w listopadzie 2021 taki właśnie epizod jakby ciąża biochem,ale nawet nie zdarzył zobaczyć nic na USG bo było za późno ,ale test był pozytywny.pozniej w styczniu ta upragniona ciąża z ❤️.ale też właśnie mówił ,że lekarze raczej nie zlecają badan po 1 porownieniu.
    Boję się tylko ,że coś jest że mną nie tak 😔
    Twój mąż robił jakieś badania?Mój póki co nic, suplementuje się tylko fertistim men

Nie nic, skupiłam się na sobie. Jakoś stwierdziłam, że jeśli nie mam problemu z zajściem, a z utrzymaniem to wina jest po mojej stronie a nie po jego.

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Fionaa Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Powiedzcie mi bo potrzebuje opini obcej osoby. Czy to jest normalne zachowanie jeśli Twoja najlepsze,a przyjaciółka (z którą razem bylsm w ciaxy) nazywa swoje dziecko tak samo jak moje martwe urodzone w 18 tyg?? Rozmawiałyśmy o tym mówiłam, że będzie mi mega przykro. Mimo to zdecydowała się tak nazwać swoje dziecko. Podejrzewam, że tylko dlatego że partner jej tak kazał ( bo wciąż mowila, xe ona nie ma do tego imienia emocji, ale za to jej partner ma).

Dajcie swoją opinię czy to normslna sytuacja, a ja sobie coś dopowiadam.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Babulka❤️, właśnie martwię się bo przed staraniami o dziecko miałam bardzo nieregularne cykle ,nawet ponad 40dni. Ginekolog polecił mi ovulomed max i wydaje mi się że faktycznie pomogło ,miesiączki były juz 30-33 max i testy owulacyjne były pozytywne.
    To jak inozytol pomógł na cykle i te cukry były na granicy to może krzywą gluk-ins jak od poprzedniej minal odpowiedni czas, bo może jakieś leczenie w tym kierunku by Cię bardziej zabezpieczyło. Tez będę teraz krzywe robić tylko z tym trzeba trochę odczekać od poronienia.

U nas po piereszym poronieniu już lekarz polecił bad ogólne nasienia ale wyszła wada zarodka spowodowana najpewniej jajeczkiem, więc to olałam szczególnie że od razu zaszłam w ciążę. Teraz to też będziemy robić razem z fragmentacją dna.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Powiedzcie mi bo potrzebuje opini obcej osoby. Czy to jest normalne zachowanie jeśli Twoja najlepsze,a przyjaciółka (z którą razem bylsm w ciaxy) nazywa swoje dziecko tak samo jak moje martwe urodzone w 18 tyg?? Rozmawiałyśmy o tym mówiłam, że będzie mi mega przykro. Mimo to zdecydowała się tak nazwać swoje dziecko. Podejrzewam, że tylko dlatego że partner jej tak kazał ( bo wciąż mowila, xe ona nie ma do tego imienia emocji, ale za to jej partner ma).

Masz prawo czuć się z tym źle .Wiadomo ,że nie masz monopolu na dane imię ,ale Twoja przyjaciółka przez szacunek do Ciebie powinna wybrać jakieś inne ,tak przynajmniej ja uważam. Tym bardziej że tak jak piszesz jakoś specjalnie jej na tym nie zależało. Ja poroniłam 9tyg dzidziusia,więc było za wcześnie na nadawanie imienia ,ale od początku mówiliśmy z mężem ,że będzie Rozalia albo Mikołaj i nie powiem byłoby mi przykro jeśli moja przyjaciółka nazywałaby tak swoje dziecko. Wierzę ,że ten Mikołaj albo Rozalka poprostu zmienili tylko datę przyjścia na świat ❤️

• Karoola Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionaa wrote:
    Hej dziewczyny,

Rozumiem, że jest Ci przykro.
    Jednak może to było imię, które już dawno było wybrane. Dużo dzieci ma tak samo na imię.
    Wiem, że to jest trudna i sytuacja jest dość niezręczna, jednak ciężko to mówić, dla innych życie toczy się dalej.

Tez zrobilo mi się przykro, jak usłyszałam, że dzidzius w brzuchu to Antoś, wręcz serce mi pękło. Jednak nie mogę oczekiwać, by ktokolwiek zmieniał imię swojemu dziecku bo ja cierpię.

Czas goi rany. Na pewno warto porozmawiać, powiedzieć, że jest Ci przykro i na pewno będzie Ci ciężko. Jednak podejrzewam, że widok dziecka mógłby być tak samo ciężki, mimo imienia.

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
‹‹ 332 333 334 335 336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ