X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Poronienie 2021, a ponowne starania
Odpowiedz

Poronienie 2021, a ponowne starania

Oceń ten wątek:
  • Karoola Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja okres po poronieniu dostawalm po 5 tygodniach, także czasem trzeba czasu

Anka94 lubi tę wiadomość

Córka w 2013 r
    Styczeń 2021 ciąża biochemiczna
    Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
    Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
    Lipiec 2022 ciąża biochemiczna 🙈

Kir-AA
    Accofil, heparyna, acard,
  • Fionaa Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoola wrote:
    Rozumiem, że jest Ci przykro.
    Jednak może to było imię, które już dawno było wybrane. Dużo dzieci ma tak samo na imię.
    Wiem, że to jest trudna i sytuacja jest dość niezręczna, jednak ciężko to mówić, dla innych życie toczy się dalej.

Tez zrobilo mi się przykro, jak usłyszałam, że dzidzius w brzuchu to Antoś, wręcz serce mi pękło. Jednak nie mogę oczekiwać, by ktokolwiek zmieniał imię swojemu dziecku bo ja cierpię.

Czas goi rany. Na pewno warto porozmawiać, powiedzieć, że jest Ci przykro i na pewno będzie Ci ciężko. Jednak podejrzewam, że widok dziecka mógłby być tak samo ciężki, mimo imienia.
    Do czasu jak bylam w ciąży dziecko miało mieć inne imię. Ja mialammiec Mikołaja ona Wincenta. Potem z wiadomych powodów temat się osłabił. Ale dzięki...warto poznać zdanie innych:)

Karoola lubi tę wiadomość

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ,też że po tym co przeszłyśmy jesteśmy bardziej wyczulone na wiele spraw. Moja przyjaciółka zawsze wysłała mi zdjęcia swojej córeczki , Ciuszkow które jej kupiła etc ,a po tym co przeszłam jakoś mnie to boli. Nie że zazdroszczę jej dziecka ,nic z tych rzeczy ,ale boli mnie to że ona nie ma wogole wyczucia. Ja jej o poronieniu a ona mi zaraz zdjęcia swojego dziecka wysyła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 13:42

ONA jeszcze 27l ,ON 30lat
    Listopad 2021 - ciąża biochem 🤔
    Kwiecień 2022 -poronienie 9tydz/12tydz😭😇
    Walczymy o spełnienie jedynego marzenia- CHCEMY BYĆ RODZICAMI 👶👪
  • Fionaa Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Myślę ,też że po tym co przeszłyśmy jesteśmy bardziej wyczulone na wiele spraw. Moja przyjaciółka zawsze wysłała mi zdjęcia swojej córeczki , Ciuszkow które jej kupiła etc ,a po tym co przeszłam jakoś mnie to boli. Nie że zazdroszczę jej dziecka ,nic z tych rzeczy ,ale boli mnie to że ona nie ma wogole wyczucia. Ja jej o poronieniu a ona mi zaraz zdjęcia swojego dziecka wysyła
    Wiadomo, że jesteśmy. W tym samym czasie 3 kolezanki były w ciąży. Rozmowy odzieciach i ich ciążyach były i są nadal dla mnie trudne. Jednak wiedziałam, że nie mogę tego tematu omijać, bo to nie fair też dla nich. Jednak to imię mnie już całkiem rozwaliło.

• Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionaa wrote:
    Wiadomo, że jesteśmy. W tym samym czasie 3 kolezanki były w ciąży. Rozmowy odzieciach i ich ciążyach były i są nadal dla mnie trudne. Jednak wiedziałam, że nie mogę tego tematu omijać, bo to nie fair też dla nich. Jednak to imię mnie już całkiem rozwaliło.

Myślę ,że ktoś kto nigdy nie przeszedł przez to co my ,nie jest w stanie zrozumieć tego co przeżywamy.Dla ludzi to poprostu nie powodzenie, prziecez napewno jeszcze się uda. A nasze głowy pełne są czarnych myśli ,a serca pełne żalu i tęsknoty.

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też np nie spotykam się z żoną przyjaciela męża, która zaszła 3 tygodnie po mnie i proszę męża by nic mi nie mówił o przebiegu jej ciąży bo mnie to boli i wiem, że nie dam rady się z nią spotkać. Nic na siłę, będę gotowa to się spotkam, porozmawiam. Nie jestem to nie będę się na siłę biczować.

Anka94 lubi tę wiadomość

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeśli to Twoja przyjaciółka, to po prostu powiedz jej o swoich odczuciach ale jednocześnie nie możesz oczekiwać, że wybierze dziecku inne imię.
    Też uważam, że stety niestety życie toczy się dalej. Masz prawo źle się z tym czuć, ale skoro jej to imię się podobało na tyle, żeby je wybrać dla dziecka, to trudno oczekiwać, żeby wybrała inne, bo dziecko koleżanki już takie ma. Bez względu na to czy urodziło się żywe czy martwe. :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Fionaa Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. A mam do Was pytanie z innej beczki.
    Co w Waszym organizmie się zmieniło po poronieniu. Ja np. mam teraz bolące owulacje, gdzie wcześniej nic nie czułam. Czy któraś z Was zauważyła jakieś zmiany?

• JustaSzcz Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionaa wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. A mam do Was pytanie z innej beczki.
    Co w Waszym organizmie się zmieniło po poronieniu. Ja np. mam teraz bolące owulacje, gdzie wcześniej nic nie czułam. Czy któraś z Was zauważyła jakieś zmiany?
    Właśnie mnie teraz bolą jajniki jak nigdy. Ale w zasadzie to drugi cykl po łyżeczkowaniu, więc nie wpadam w panikę.

11.2021 💔 ciąża biochemiczna
    03.2022 💔 poronienie zatrzymane 8td
    15.01.2023 urodziłam synka 🌈💙

MTHFR_1298A>C homo
    PAI-1 4G hetero
    Niedoczynność tarczycy
  • Fionaa Debiutantka

Wysłany: 5 maja 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaSzcz wrote:
    Właśnie mnie teraz bolą jajniki jak nigdy. Ale w zasadzie to drugi cykl po łyżeczkowaniu, więc nie wpadam w panikę.
    Ja poroniłam w styczniu i w każdym cyklu jajniki bola. W ostatnim to 3 dni mnie całe podbrzusze bolało, tak, że myślałam że zapalenia przydatków dostałam (gin powiedział, że owulacja dala mi tak znac). Ogólnie mój organizm zachowuje się zupełnie inaczej niż przed poronieniem. Ani piersi nie bola, ani nie mam aż takich wahań nastrojów.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po kazdej ciąży organizm się zmieniał ;) dzień owulacji przyblizony tez ;)

JustaSzcz lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś jest 14dzien od poronienia i mam ból owulacyjny 🤔 czy to możliwe, że to owu? Kupiłam 2resty ciążowe i owulacji sprawdzę ok 17, ale aż mi się to w głowie nie mieści, bo nadal plamię!

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Dziewczyny dziś jest 14dzien od poronienia i mam ból owulacyjny 🤔 czy to możliwe, że to owu? Kupiłam 2resty ciążowe i owulacji sprawdzę ok 17, ale aż mi się to w głowie nie mieści, bo nadal plamię!

Ja miałam dokładnie w 14dniu po poronieniu pozytywny test owulacyjny ,żadnego monitoringu nie robiłam więc nie wiem na ile to jest wiarygodne,ale póki co na okres się nie zanosi

• cslza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Ja miałam dokładnie w 14dniu po poronieniu pozytywny test owulacyjny ,żadnego monitoringu nie robiłam więc nie wiem na ile to jest wiarygodne,ale póki co na okres się nie zanosi
    A teraz który masz dc? Zastanawiam się czy to poronienie nie "ustawi" mi okresów na nowo. Byle były znowu regularne!

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne nie są do końca wiarygodne jak jeszcze utrzymuje się beta hcg we krwi. Ale możliwa jest owulacja 14 dni po poronieniu. :)

cslza lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• cslza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Testy owulacyjne nie są do końca wiarygodne jak jeszcze utrzymuje się beta hcg we krwi. Ale możliwa jest owulacja 14 dni po poronieniu. :)
    Trochę szok, trochę radość ;)

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • cslza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypływ krwi dziś znowu jakiś kosmiczny :/ a testy takie... nie wiem co o tym myśleć...
    20220505-171556.jpg

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Anka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Wypływ krwi dziś znowu jakiś kosmiczny :/ a testy takie... nie wiem co o tym myśleć...
    20220505-171556.jpg

Te facelle są spoko ,znaczy mi się sprawdzały
    Co masz na myśli że kosmiczny wypływ krwi? Nadal krwawisz po tym poronieniu ?

• cslza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka94 wrote:
    Te facelle są spoko ,znaczy mi się sprawdzały
    Co masz na myśli że kosmiczny wypływ krwi? Nadal krwawisz po tym poronieniu ?

Ja tez tym facelle ufam :)

Od kilku dni nie krwawiłam, tylko plamiłam. Nawet odważyłam się wczoraj z tamponem iść z chłopakami do aquaparku i nie miałam stresu, że będzie krew albo ból brzucha. A dziś bylam pewna, że to ból owulacyjny, wróciliśmy po spacerze do domu i wkładka cała zalana krwią w różnych kolorach, aż pobrudziło mi majtki i spodnie :/ 12.05 mam dopiero USG. A jednak owulak wyszedł piękny i brzuch mnie pobolewa właśnie tak owulacyjnie, bardziej czuję ucisk po prawej stronie niż ból miesiączkowy.

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie używaj tamponow w trakcie poronienia 😬🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ