Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ani0nka wrote:Siemanko! Mam nadzieje, że o mnie jeszcze nie zapomnialyście 🫣 ja musiałam na chwile się odciąć chociaż podczytywałam Was od czasu do czasu. Za duża zazdrość we mnie była aby moc bez krzywdzenia siebie cieszyć się Waszymi ciążami. Skupiłam się na sobie, by być lepsza wersja siebie i dzięki temu jest o wiele lepiej mi w relacji z mężem, jestem tez lepsza dla syna. Musiałam się troszkę odciąć. Mam nadzieje ze zrozumiecie
Tulę i mam nadzieję, że już Ci lepiej 🤗 myślałam ostatnio o Tobie i się zastanawiałam czy nie potrzebowałaś chwili ciszy... self-care jest potrzebne każdej z nasAni0nka lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Jestem po USG. Bubulki rosną, serduszka biją 🥰 w weekend mówimy o ciąży rodzinie i synkowi, bo to jest po prostu za duże kombinowanie z kłamstwami czemu mnie wiecznie gdzieś nie ma... mój Synio też nie rozumie czemu nie może się położyć na mamy brzuch, a my często tak leżeliśmy jak dwa naleśniki i bardzo nam tego brakuje 😪 ale za jakiś czas będziemy leżeć wszyscy razem 🥰
Jednorożec89, RudzielecMonia, Blondyna.B, Babulka, Akataa, Wiewioora, Susannah, Malinkaaa, Ani0nka, Pomarańcza, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza cieszę się bardzo, mówiłam że będzie wszystko dobrze :*:*
cslza lubi tę wiadomość
-
Cslza ale fajnie 😍😍😍
Mam zjazd psychiczny myślę że raczej nie zaszłam w ciążę bo nie czuje kompletnie nic, należy mi się opiernicz za debilne myślenie bo kto kilka dni od owulacji wiem że jest w ciąży? Ale nic na to nie poradzę wzięłam się za przetwory na zimę żeby głowie dać odpocząć
Ps Anionka nawet nie wiesz jak bardzo Cię rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 14:27
cslza, Ani0nka lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Cslza ale fajnie 😍😍😍
Mam zjazd psychiczny myślę że raczej nie zaszłam w ciążę bo nie czuje kompletnie nic, należy mi się opiernicz za debilne myślenie bo kto kilka dni od owulacji wiem że jest w ciąży? Ale nic na to nie poradzę wzięłam się za przetwory na zimę żeby głowie dać odpocząć
Ps Anionka nawet nie wiesz jak bardzo Cię rozumiem
Jak ja doskonale rozumiem doszukiwania się objawów i ta gonitwa myśli... ja wiem, że "zrelaksuj się" czy "przyjdzie samo jak przestaniesz o tym myśleć", to najgorsze rady, ale szczerze to każda moja potwierdzona ciąża była wtedy kiedy wcale nie szukałam i o tym nie myślałam 🙄 daj czas sobie i swojemu organizmowi. Nawet jeśli teraz nic nie czujesz to nie znaczy, że nie będziesz w ciąży trzymam kciuki za ciążę i za przetwory też 🤤Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 14:34
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Zaczął mnie kłuć ten jajnik przy chodzeniu. Już mam czarne myśli że pęknie albo się skręci ta torbiel i stracę też ten jajnik 🥺
Dziś mam 21dc jakbym zaczęła dziś brać duphaston, nie wiem w jakiej dawce, 2 na dzień? I ile dni. Żebym miała okres normalnie... -
Tak jak mi mówiłyście zrobiłam 8dpo progra i wyszedł 20,40 nm/ml czyli była owu!! W poniedziałek zatestuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 17:00
Patisonek 25, dafney, Babulka, cslza, Wiewioora, Susannah, RudzielecMonia lubią tę wiadomość
-
RudzielecMonia wrote:Zaczął mnie kłuć ten jajnik przy chodzeniu. Już mam czarne myśli że pęknie albo się skręci ta torbiel i stracę też ten jajnik 🥺
Dziś mam 21dc jakbym zaczęła dziś brać duphaston, nie wiem w jakiej dawce, 2 na dzień? I ile dni. Żebym miała okres normalnie...
Monia a byłaś na wizycie czy pękł? Ja od 19 dnia cyklu i po potwierdzeniu owulacji mam duphaston 2x1 tabl przez 12 dni. Więc przez 10 dni bym brała jak masz 21 dc.Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025 -
Ani0nka wrote:Tak jak mi mówiliście zrobiłam 8dpo progra i wyszedł 20,40 nm/ml czyli była owu!! W poniedziałek zatestuję
Trzymam kciuki za teścik 🍀✊️🥰Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
RudzielecMonia wrote:Zaczął mnie kłuć ten jajnik przy chodzeniu. Już mam czarne myśli że pęknie albo się skręci ta torbiel i stracę też ten jajnik 🥺
Dziś mam 21dc jakbym zaczęła dziś brać duphaston, nie wiem w jakiej dawce, 2 na dzień? I ile dni. Żebym miała okres normalnie...
Może być tak, że często Ci nie pękają i dlatego nie ma ciąży a może to była jednorazowa sytuacja. W sumie spójrz na to tak, że jeśli to jest przyczyna, to łatwo się to leczy, dużo dziewczyn tu na forum ma jakieś ovi podawane i ciąża jest później z tego.
Wiem, że to marne pocieszenie ale myślę, że w tej klinice Ci to ogarną 🙏
RudzielecMonia lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Susannah a jak u Ciebie z maluszkiem?
Babulka, dziękuję - na szczęście rośniemy To była tylko różnica z pomiarów robionych przez dwóch lekarzy. Nawet wody się unormowały, są pod górną granicę, ale w normie.Babulka, Ani0nka, dafney, RudzielecMonia, cslza, Malinkaaa lubią tę wiadomość
Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).
I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.
II procedura:
I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨👩👦
III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282
Czeka na nas ❄ -
Susannah wrote:Babulka, dziękuję - na szczęście rośniemy To była tylko różnica z pomiarów robionych przez dwóch lekarzy. Nawet wody się unormowały, są pod górną granicę, ale w normie.
Susannah lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Patisonek 25 wrote:Monia a byłaś na wizycie czy pękł? Ja od 19 dnia cyklu i po potwierdzeniu owulacji mam duphaston 2x1 tabl przez 12 dni. Więc przez 10 dni bym brała jak masz 21 dc.
No byłam na wizycie. Pisałam tam strona wcześniej 🙈
Właśnie nie pękł i jest 40x50mm a lekarz stwierdził żebym poczekała 3 cykle i liczy że się wchlonie a duphaston uważa że nie pomaga w wchłanianiu 😔 a że ja w domu mam to chyba wolałabym wziąść na wszelki wypadek. Nie zaszkodzi mi a może pomóc. Na tej wizycie nic o owulacji nie wspomniał jedynie stwierdził że skoro ten pecherzyk nie pękł to owulacji nie było. A w piątek jak byłam na wizycie to twierdził ze jest niby jakby ciałko żółte ale nie może też tego na 100% potwiedzić.
Jeśli to coś zmienia mogę jeszcze zrobić badania progesteronu jutro i zobaczyć czy nadal jest w jakichkolwiek normach.. -
Babulka wrote:Rozumiem to, że się stresujesz ale pękanie czy skręcanie to jest skrajna rzadkość a torbiele są częste. Każda z nas pewnie miała i nawet nie wiedziała o tym. Ja miałam na pewno raz, bolało jak jasna cholera, zapisałam się do gina na za ileś tam tygodni to już śladu po tym nie było. Pękło albo się wchłonęło.
Może być tak, że często Ci nie pękają i dlatego nie ma ciąży a może to była jednorazowa sytuacja. W sumie spójrz na to tak, że jeśli to jest przyczyna, to łatwo się to leczy, dużo dziewczyn tu na forum ma jakieś ovi podawane i ciąża jest później z tego.
Wiem, że to marne pocieszenie ale myślę, że w tej klinice Ci to ogarną 🙏
Wiem, że są tego plusy i minusy. Ale szczerze po ciąży pozamacicznej ja mam straszny uraz do bólu w jajnikach. I robiąc obiad jak mnie zaczęło kłuć i zrobiło mi się aż słabo a ten lekarz też mnie nastraszył tym skrętem a nikt mi wcześniej o tym nie mówił to oczywiście zaczęłam panikować. 😔 Na szczęście ten ból też zelżał i już jest ok.
Ja ogólnie nie mam pierwszy raz torbieli, ale ostatnio miałam jedna wykryta w marcu po operacji ciąży pozamacicznej. I ona niby znikła w czerwcu tego roku dopiero. Co prawda też chodziłam do gin co 3 miechy i to są konowały a nie lekarze 🤦🏻♀️ -
Ja uwielbiam szperać w necie i czytać, a mameginekolog to już w ogóle. Ma takiego posta o torbielach. I tam pisze tak cyt.
"Drugą bardzo częstą, ale również nie groźną torbielą, która również powstaje zazwyczaj w okresie około owulacji, jest torbiel o przerażającej nazwie – torbiel krwotoczna. Można ją tak trochę porównać do siniaka – wygląda nieciekawie, pobolewa, ale zazwyczaj ustępuje sam i jest niegroźny.
W momencie gdy pęcherzyk, w którym dojrzewa jajeczko pęka – może się tak stać, że będzie to blisko jakiegoś naczynia krwionośnego – wtedy krew „wylewa” się do miejsca po pęcherzyku i powstaje takie zbiorowisko krwi, które nazywamy torbielą krwotoczną. Taka torbiel zazwyczaj wchłania się sama w przeciągu miesiąca – jednak zdarza się, że kobiety mogą mieć tendencję do torbieli krwotocznych i powstają one u nich prawie przy każdej owulacji. W takiej sytuacji uważa się, że to może obniżać płodność – ponieważ w prawidłowych warunkach w miejscu po pęcherzyku dominującym powstaje tak zwane ciałko żółte. Jest to niezmiernie ważna tkanka, która produkuje progesteron – najważniejszy hormon, który jest odpowiedzialny za podtrzymanie ciąży wtedy, kiedy dojdzie do zapłodnienia naszej komórki jajowej."
Więc skoro mam torbiel krwotoczną, to według tego co jest tu napisane pecherzyk mi pękł ale zalał się krwią. Czy ja to źle rozumiem ??
Pomożecie naprostować moje rozumowanie lub je potwierdzić ??? -
RudzielecMonia wrote:No byłam na wizycie. Pisałam tam strona wcześniej 🙈
Właśnie nie pękł i jest 40x50mm a lekarz stwierdził żebym poczekała 3 cykle i liczy że się wchlonie a duphaston uważa że nie pomaga w wchłanianiu 😔 a że ja w domu mam to chyba wolałabym wziąść na wszelki wypadek. Nie zaszkodzi mi a może pomóc. Na tej wizycie nic o owulacji nie wspomniał jedynie stwierdził że skoro ten pecherzyk nie pękł to owulacji nie było. A w piątek jak byłam na wizycie to twierdził ze jest niby jakby ciałko żółte ale nie może też tego na 100% potwiedzić.
Jeśli to coś zmienia mogę jeszcze zrobić badania progesteronu jutro i zobaczyć czy nadal jest w jakichkolwiek normach..
Sory nie doczytałam 🤦🏼♀️ kiepsko sie czulam , polozylam się i zasnęłam.Pytanie czy chcesz czekać te 3 cykle, myślę ze nie zaszkodzisz jeśli wezmiesz lek. Moim zdaniem to weź spokojnie, ja mam ogólnie też problem bo mi się wiecznie robią torbiele np 2 z 3 pęcherzyków pęka albo 1 z 2 i po owulacji mam duphaston a dzięki temu te torbiele które mam mi się wchłaniają i możemy się starać cykl za cyklem. Nie chcę podważać opinii Twojego lekarza że duphaston nie pomaga bo mi osobiście pomaga i dzięki nim nie mam torbieli po miesiączce a jeżdżę na wizyty sprawdzać bo Przy stymulacji nie można ich mieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:00
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Sory nie doczytałam 🤦🏼♀️ kiepsko sie czulam , polozylam się i zasnęłam.Pytanie czy chcesz czekać te 3 cykle, myślę ze nie zaszkodzisz jeśli wezmiesz lek. Moim zdaniem to weź spokojnie, ja mam ogólnie też problem bo mi się wiecznie robią torbiele np 2 z 3 pęcherzyków pęka albo 1 z 2 i po owulacji mam duphaston a dzięki temu te torbiele które mam mi się wchłaniają i możemy się starać cykl za cyklem. Nie chcę podważać opinii Twojego lekarza że duphaston nie pomaga bo mi osobiście pomaga i dzięki nim nie mam torbieli po miesiączce a jeżdżę na wizyty sprawdzać bo Przy stymulacji nie można ich mieć.
Luzik ja się z nim kłóciłam w gabinecie On mi zresztą powiedział że z jego doświadczenia wchłaniaja się tak samo z lekiem co i bez niego. Ja mu powiedziałam że wiem że dziewczyny biorą i im pomaga, to też odrzekł że jeśli chce to nie będzie mnie powstrzymywał, ale z jego zalecenia to nie wyszło.
Już wziełam dziś ja tam wole brać niż ryzykować.
Rozumiem złe samopoczucie, odpoczywaj, nie mam za złe nie doczytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:26
-
RudzielecMonia wrote:Luzik ja się z nim kłóciłam w gabinecie On mi zresztą powiedział że z jego doświadczenia wchłaniaja się tak samo z lekiem co i bez niego. Ja mu powiedziałam że wiem że dziewczyny biorą i im pomaga, to też odrzekł że jeśli chce to nie będzie mnie powstrzymywał, ale z jego zalecenia to nie wyszło.
Już wziełam dziś ja tam wole brać niż ryzykować.
Rozumiem złe samopoczucie, odpoczywaj, nie mam za złe nie doczytania
Ja też bym brała, ale szkoda ze jednak nie zalecił. Mi docent ogólnie karze przyjeżdżać w 3-5 dnia cyklu na usg żeby zobaczyć czy się torbiel wchłonęła. Nic przyjemnego bo to wizyta w trakcie @ ale co zrobić. Wtedy wiem czy mogę być stymulowana.
Ogólnie od niedzieli coś kiepsko się czuję boli mnie podbrzusze I jajniki na zmianę. W jednym mam torbiel a w drugim ciałko żółte plus zmęczenie pracą wszystko się skumulowało. Teraz mam zamiar się wybaczyć bo mam 4 dni wolnego 😊Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Ja też bym brała, ale szkoda ze jednak nie zalecił. Mi docent ogólnie karze przyjeżdżać w 3-5 dnia cyklu na usg żeby zobaczyć czy się torbiel wchłonęła. Nic przyjemnego bo to wizyta w trakcie @ ale co zrobić. Wtedy wiem czy mogę być stymulowana.
Ogólnie od niedzieli coś kiepsko się czuję boli mnie podbrzusze I jajniki na zmianę. W jednym mam torbiel a w drugim ciałko żółte plus zmęczenie pracą wszystko się skumulowało. Teraz mam zamiar się wybaczyć bo mam 4 dni wolnego 😊
Mam nadzieję że jak już wyląduje w tej klinice to też będę mogła liczyć już na pilnowanie jakieś owulacji i stymulacje.
Ty chodzisz na te wizyty prywatnie? Pewnie dużo kasy wam na to idzie. Aż strach pomyśleć ile musisz wydać w ciągu jednego cyklu.
Masz fajnego lekarza który pilnuje Cię cały cykl i to jest coś ważnego ☺️
Tak to w życiu już bywa że jak się kumuluje to wszystko na raz ale jak masz wolne to teraz odpoczywaj ❤️