Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu
Odpowiedz

Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missbum - temperaturę tylko do owulacji mierzę ;-)
    Chociaż do 15dpo poczekaj ;-)
    Czytałaś może sagę o rodzinie Casteel? To taki psychologiczny horror i mega wciąga, niedawno wyszla ostatnia część, właśnie czytam ;-)
    Iga - spokojnie, temperatura spadła Ci poniżej linii podstawowej? Jezeli nie to nic straconego ;-)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Szkoda,że ja tak nie mogę, ale jak mój już przyjezdża do domu to też raczej z kalendarzem w ręce :D
    mojemu to akurat się udało i dlatego nie chcem ryzykować jakimiś tabletkami ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • missbum Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 15 dpo? No co ty... tyle nie wytrzymam ;) Brak mi silnej woli w tej kwestii.

Poprzednio testowałam w 13 dpo, wtedy wyszły wyraźne dwie kreski. Pamiętam, że w tamtym cyklu byłam pewna że nic z tego, brak objawów, ale nie zaczęłam plamić przed okresem i zrobiłam test "na odczepnego". Eh, podchodziłam wtedy do tematu bardzo na luzie.

Zobaczymy jak długo wytrzymam nie testując ;)

Kropek [*] 21.01.2015 (8 tc)
    niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po swojej ciąży biochemicznej już nie mam takiego parcia na testowanie;)
    Mam nadzieję, ze dzis byl skok owulacyjny i zatestuję sobie w 40dc ;-)
    Jakby cos sie stalo na wczesnym etapie to nie chce znowu przechodzić przez ten stres..
    Moje poronienie biochemiczne nie roznilo sie niczym od @.

• missbum Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za ciebie Majówka :)

U mnie raczej nic z tego, w śluzie śladowe ilości krwi, test negatywny (11dpo). Nie udało się tym razem :( No cóż, do trzech razy sztuka, może lipiec będzie szczęśliwy?

niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:
    Trzymam kciuki za ciebie Majówka :)

U mnie raczej nic z tego, w śluzie śladowe ilości krwi, test negatywny (11dpo). Nie udało się tym razem :( No cóż, do trzech razy sztuka, może lipiec będzie szczęśliwy?
    jak śladowe ilości krwi i 11dpo to może być dopiero zagnieżdżenie się więc kochana jeszcze nic straconego 3mamy kciuki ;)

missbum lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mysle ze to może być zagniezdzenie ;-)

s1985, missbum lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest, zrób test 14 dpo, powinno juz być coś widać :)

s1985, missbum lubią tę wiadomość

• missbum Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepoprawne optymistki z was, kochane jesteście :)

Plamienie mi się zaczęło, nie implementacyjne tylko przed @ Swoje cyklem znam, chociaż chciałabym się mylić ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej 3mam kciuki! :*
    Mnie dzis boli glowa :(

• s1985 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:
    Niepoprawne optymistki z was, kochane jesteście :)

Plamienie mi się zaczęło, nie implementacyjne tylko przed @ Swoje cyklem znam, chociaż chciałabym się mylić ;)
    i jak robiłaś drugi test czy na bete idziesz?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Primka odezwij sie..;* Ja tu Internet w tel odpalam co chwilę, rozładuje go w jeden dzień!
    Cześć dziewczyny :-) przepraszam, że się nie odzywałam ale musiałam troszkę odchorować to wszystko i nabrać dystansu. 15 czerwca dostałam @ i dzisiaj jest mój 15 dzień cyklu. Ze staraniami nie szalejemy. Nie kozystam już z testów owulacyjnych. Temperaturę mierzę w miarę systematycznie i obserwuję śluz. Co do przytulanek w tym cyklu póki co tylko dwa. Nic na siłę. Aktualnie poszukuję pracy, bo dostałam informację o wypowiedzeniu dla mnie :-(
    Wczoraj poczułam, że wychodzi mi opryszczka. A dopiero co jakieś 3 miesiące temu skończyłam leczenie tabletkami na receptę, które miały załączyć wirusa aby szybko nie powrócił :-/ Zmartwiło mnie to, bo zawsze to była moja zmora. W styczniu, gdy straciłam ciążę lekarz powiedział mi, że opryszczka mogła być powodem obumarcia ciąży. Dzisiaj 15 dzień cyklu. Co myślicie? Jest to powód do niepokoju? Zwykle owulację mam między 14 a 15 dniem z tego co wyznacza kalendarz ovufriend

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Cześć dziewczyny :-) przepraszam, że się nie odzywałam ale musiałam troszkę odchorować to wszystko i nabrać dystansu. 15 czerwca dostałam @ i dzisiaj jest mój 15 dzień cyklu. Ze staraniami nie szalejemy. Nie kozystam już z testów owulacyjnych. Temperaturę mierzę w miarę systematycznie i obserwuję śluz. Co do przytulanek w tym cyklu póki co tylko dwa. Nic na siłę. Aktualnie poszukuję pracy, bo dostałam informację o wypowiedzeniu dla mnie :-(
    Wczoraj poczułam, że wychodzi mi opryszczka. A dopiero co jakieś 3 miesiące temu skończyłam leczenie tabletkami na receptę, które miały załączyć wirusa aby szybko nie powrócił :-/ Zmartwiło mnie to, bo zawsze to była moja zmora. W styczniu, gdy straciłam ciążę lekarz powiedział mi, że opryszczka mogła być powodem obumarcia ciąży. Dzisiaj 15 dzień cyklu. Co myślicie? Jest to powód do niepokoju? Zwykle owulację mam między 14 a 15 dniem z tego co wyznacza kalendarz ovufriend
    Martwiłam się ! :(
    Jasne, nie korzystaj z testów, mierz sobie temperaturę i obserwuj śluz ;) mi lekarz powiedział że taka silna chęc posiadania dziecka czasem po prostu działa jak blokada. Glowa dostaje sygnał że jest spina i wszystko na marne.. Ja kiedy zaszłam w ciąże to serduszkowanie było tylko dwa razy ;)
    Opryszczka? Taka na ustach? Ja się na tym nie znam ;/ mi się wydaje że lekarze we wszystkim upatrują ewentualnej możliwości utraty ciązy ale nie da się życ 9 miesięcy pod kloszem... więc nie zadręczaj się ;* Moze powiedz o tym swojemu ginekologowi?

My staramy się od tego cyklu i jestem dwa dni po owulacji ale jakoś nie mam parcia na robienie testów - ciąża biochemiczna nauczyła mnie cierpliwości ;-)
    Wole życ w napięciu czy się udało czy nie niż przezyc kolejną traumę ;-)

Ściskam mocno i cieszę się, że wróciłaś! ;-)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    witamy z powrotem wszystko na ludzie i bedzie dobrze c:)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • missbum Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primasort - fajnie że się odezwałaś. Opryszczka to paskudztwo, kiedyś też miałam z tym problem. Z tego co pamiętam to są dwa typy wirusa i jeden jest gorszy od drugiego i nie sposób ustalić który się ma. Skonsultuj z lekarzem, może jest jakiś lek, który nie przeszkadza staraniom. A do powstania dziecka jest potrzebny tylko jeden raz! ;)

Majówka, też słyszałam, że ponoć takie mocne pragnienie zajścia w ciążę to też stres i paradoksalnie przeszkadza.

s1986 - nie powtarzałam testu, dopiero 12 dpo, poczekam do środy, pewnie @ przyjdzie.

niedoczynność tarczycy
    vfrxd36.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missbum mam nadzieję, że @ nie przyjdzie. Kiedy masz termin @?

• s1985 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    missbum wrote:
    Primasort - fajnie że się odezwałaś. Opryszczka to paskudztwo, kiedyś też miałam z tym problem. Z tego co pamiętam to są dwa typy wirusa i jeden jest gorszy od drugiego i nie sposób ustalić który się ma. Skonsultuj z lekarzem, może jest jakiś lek, który nie przeszkadza staraniom. A do powstania dziecka jest potrzebny tylko jeden raz! ;)

Majówka, też słyszałam, że ponoć takie mocne pragnienie zajścia w ciążę to też stres i paradoksalnie przeszkadza.

s1986 - nie powtarzałam testu, dopiero 12 dpo, poczekam do środy, pewnie @ przyjdzie.
    my tu musimy być za ciebie optymistkami ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • pucek Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missbum trzymam kciuki

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :-)
    Opryszczka wyszła mi na całego ale ją poskromiłam. Stosuję wszystkie możliwe domowe metody od pasy do zębów, smarowanie octem po pastę cynkową. No i kuracja witaminami C i B.
    Ovufriend wyznaczył mi owulację dziś na 13dc. U mnie mało starań w tym miesiącu bo dwa: w 12dc i 14dc. Ale może...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Cześć dziewczyny! :-)
    Opryszczka wyszła mi na całego ale ją poskromiłam. Stosuję wszystkie możliwe domowe metody od pasy do zębów, smarowanie octem po pastę cynkową. No i kuracja witaminami C i B.
    Ovufriend wyznaczył mi owulację dziś na 13dc. U mnie mało starań w tym miesiącu bo dwa: w 12dc i 14dc. Ale może...
    Kochana olej to ile razy było, jak ma byc maluszek to i tak będzie! ;*
    nie zadręczaj się tym tak bo tylko nakręcasz pętle stresu..
    Swoim myśleniem i tak niczego nie zmienisz ;-)
    Staraj się zajmowac sobie czymś czas. Wiem, że to trudne bo każda z nas, która tutaj jest chciałaby zajsc w ciąże jak najszybciej, ale skoro masz wszystkie wyniki dobre to tylko kwestia czasu aż zobaczysz dwie kreseczki! ;-) i tego musisz się trzymac ;)
    Ja za was mocno trzymam kciuki!
    Z testami wstrzymaj się conajmniej do dwóch dni po terminie @ bo po co niepotrzebnie wpędzac się w rozmyślania... ;-)

‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ