Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPisałam już dziewczynom na innym wątku, że moja ciąża biochemiczna nauczyła mnie cierpliwości. Stwierdzilam, że lepszy dla mnie jest niepokój i pytania "udało się, nie udało się?" niż trauma, którą przeszłam.
Wiesz tak na prawdę dopiero kilka tygodni po tym poronieniu biochemicznym odczułam jak wielki stres przeżyłam bo pojawiło się w moim życiu sporo lęków. Musiałam kilka dni w domu odpocząc (na szczęście byłam chora i mogłam to robic z czystym sumieniem )
Ty też daj sobie czas, zatroszcz się o siebie, miej dla siebie litośc
ściskam mocno
Ty męczysz się z opryszczką a ja z zębem 8, od wczoraj boleśnie mi wychodzi ;/Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajówka90 wrote:Kochana olej to ile razy było, jak ma byc maluszek to i tak będzie! ;*
nie zadręczaj się tym tak bo tylko nakręcasz pętle stresu..
Swoim myśleniem i tak niczego nie zmienisz
Staraj się zajmowac sobie czymś czas. Wiem, że to trudne bo każda z nas, która tutaj jest chciałaby zajsc w ciąże jak najszybciej, ale skoro masz wszystkie wyniki dobre to tylko kwestia czasu aż zobaczysz dwie kreseczki! i tego musisz się trzymac
Ja za was mocno trzymam kciuki!
Z testami wstrzymaj się conajmniej do dwóch dni po terminie @ bo po co niepotrzebnie wpędzac się w rozmyślania... -
nick nieaktualny
-
Ja bardzo cieszyłam się z tego wpatrywania w testy. Pierwszy z cieniem zrobiłam tydzień po owulacji, potem kreska robiła się coraz ciemniejsza. Po teście w terminie miesiączki małżonek pierwszy raz uwierzył - wcześniej uznawał, że sobie wmawiam. A objawy i tak pojawiły się wcześniej niż pozytywny test (ten mocny).
Temperatury nie będę mierzyć, ale test i tak chcę robić około 26dc. Chyba że będę się czuła wyjątkowo "niezaciążona". Testowanie jest świetne! -
U mnie wczoraj na kolację było sushi i wino, innymi słowy po południu 14 dpo przyszła @
Nowy cykl, nowa szansa. Urlop, słoneczko - w lipcu na pewno się uda!
ma_lina, Renia7910, Tulisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
missbum wrote:U mnie wczoraj na kolację było sushi i wino, innymi słowy po południu 14 dpo przyszła @
Nowy cykl, nowa szansa. Urlop, słoneczko - w lipcu na pewno się uda!2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Majówka90 wrote:Dokladnie! I ile stresu odejdzie bez wpatrywania sie z cienie na testach
Trzymam za was mocno kciuki!!!2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985, masz rację, ja też wolę wcześniej testować, na wszelki wypadek żeby uważać na pewne rzeczy, np. w pracy.
Prima, świetnie że masz pracę! i udanego wyjazdu! pogodę będziesz miała cudnąs1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajówka90 wrote:Termin mam ba 11-12 lipca a testuję chyba 17 lipca
A u Ciebie jak tam? -
nick nieaktualny
-
Malina, czy w poprzednim cyklu ponownie zbadałaś progesteron? Pytam z ciekawości, bo wspominałaś że wyszedł nie za wysoki - coś koło 8, gdzie norma była do 27. A w tym cyklu zamierzasz powtórzyć badanie? Ja dziś robiłam badanie poziomu progesteronu i wyszedł mi 15,71 gdzie norma w fazie lutealnej to 3,34 - 24,56.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
Będę powtarzać badanie między 14 a 21dc. Niby mogłabym już jutro, ale chcę mieć pewność, że jest po owu, więc zaczynam mierzyć temperaturę. Ale będę brać luteinę dopochwowo, więc pewnie wynik badania będę trochę przekłamany.
A twój wynik sugeruje, że owulacja była, więc czekamy na test! Kiedy planowany termin @? -
Malina, nie wiem kiedy będę testować. Za termin @ przyjęłam 14 lipca, ale pewna nie jestem bo odpuściłam wszelkie obserwacje cyklu (tempka, testy, śluz). Za dużo mnie to kosztowało psychicznie i chyba przez to się zablokowałam.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Malina, będziesz brała luteinę od owulacji? Zalecił ci to gin? Ja się pytałam o to mojej i mi nie pozwoliła nawet w przypadku pozytywnego testu, dopiero jak usg potwierdzi że to prawidłowa ciąża (a nie np. ektopowa). Sama nie wiem co z tym fantem zrobić, wolałabym jednak brać chociażby od pozytywnego testu. Zastanawiam się czy nie skonsultować się z innym lekarzem.