Problemy z zajściem w ciążę po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
12 cykl starań u mnie i 9dpo. Generalnie ostatni cykl już nie miałam nadziei. Tak mnie coś naszło dziś i zrobiłam test i była druga kreska! Z ekscytacji nie mogłam wytrzymać i pojechałam do szpitalnego laboratorium żeby potwierdzić. Beta 16,7
Natomiast lekarz powiedział ze to bardzo wcześnie i trzeba zobaczyć po okresie.
Cieszyć się czy nie?Paula_071, golonat lubią tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Paula,
Dziękuje za słowa otuchy! Dziś Beta powtórzona i już jest 42 )))))))))))))Paula_071 lubi tę wiadomość
3c 05.20 40t synek 👦🏻
4c 12.22 puste jajo
2c 06.18 wada gen.
1c 02.16 puste jajo
Niedoczynność/MTHFR 677CT hetero/PAI-1 4G4/Białko S obniżone/Wysoka homocysteina/Hp -
Hej dziewczyny troche sie nie odzywalam ale walczymy dalej. Co do staran to sie poprawilo pecherzyk wreszcie pekl i chodze do dobrego endokrynologa. W tym cyklu sie nie udalo zaczynam nastepny. Ale za porada lekarza przygotowujemy sie do in vitro moze uda sie przed tym naturalnie ale skladamy papiery o dofinansowanie od miasta. Biore Glucophage i Euthyrox. Gratulacje Lily takie piekne wiadomosci podnosza na duchu. Trzymam kciuki zeby wszystko szlo pieknie i zebys miala spokojna piekna donoszona ciaze i mogla cieszyc sie malenstwem Mii - Ja bede miala za kilka tygodni rocznice straty mojego malenstwa -wiem jak to boli. Pozdrawiam was wszystkie cieplo i mam wielka nadzieje ze wszystkie bedziemy wreszcie mogly napisac ze nam sie udalo. SciskamLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Policzylam i rozpoczynamy 7 miesiac staran po poronieniu (mialam 4 miesiace bez staran poniewaz dochodzilam do siebie). Juz nie mam sily sie martwic.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Jasne, że się cieszyć I ja też się cieszę, bo jest nadzieja w tej wielomiesięcznej beznadziei. Trzymam kciuki Lilly.
Abi, ja liczę na to, że z tej bezsilności wyjdzie coś dobrego, wiesz, bo może trzeba przestać projektować to życie i zobaczyć co będzie. Kurcze, niby trzydzieche mam na karku, a zamawrtwiam się dziecinnie jakbym miała zdać jakąś klasówkę. Nie mamy na to wpływu kiedy, ale przecież nam się uda. PomyślnościMii -
U mnie mija ósmy miesiąc po stracie i lipa..nic a nic... Jedna wielka beznadzieja...JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Nie wiem dokładnie, który to był cykl, ale 13 miesięcy... naturalnie - 1 cykl po nieudanej inseminacji.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2018, 19:24
Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
U mnie minął rok - 12 miesięcy od poronienia i nic...JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Drogie,
Przyznam, że długo zastanawiałam się, czy coś napisać w tym wątku. Mam nadzięje,że nikogo nie urażę.
Ja jeszcze w zeszłym roku pisałam. że też nie mogę zajść po poronieniu w ciąże. W szczęśliwym cyklu myślałam, że nie jestem w ciąży bo miałam plamienia w dniu w którym miałam dostać okres. Jednak plamienie przeszło i 8 marca zrobiłam sobie test, który wyszedł pozytywny. To były najlepszy prezent na dzień kobiet jaki mogłam sobie wymarzyć.
W cyklu, w którym zaszłam w ciąże brałam inofem, ale nie wiem czy on pomógł czy to przypadek. Może warto spróbować. Poza tym przez cały cykl testy owulacyjne wychodziły mi negatywne, a jednak owulacja była
Mam nadzieje, że Wam tez uda się w końcu zajść ciąże.
Nie ukrawam, że ciąża po poronieniu jest zawsze stresująca. Zwłaszcza na początku, kiedy nie czuć jeszcze ruchów dziecka. Ja ciągle latałam do lekarza na USG, żeby sprawdzić czy serduszko jeszcze bije.
Moja córeczka przyszła na Świat 6.11.2018.Pracowita pszczółka, Melpo lubią tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
JJ. wrote:U mnie minął rok - 12 miesięcy od poronienia i nic...
A nie myślałaś o inseminacji? Ja zdecydowałam się właśnie gdy minął rok. Co prawda nie powiodła się, ale pozytywnie nastawiła, zachęciła do walki. Wtedy kiedy doktor zarządził 1 cykl przerwy przed kolejną, to własnie wtedy zaszłam naturalnie... W ogóle się nie nastawiałam, że się uda, bo czekałam na kolejny zabieg. I to chyba pomogło Ale jest też wiele udanych ciąż po inseminacjach, każdy przypadek jest inny. Będzie dobrzeAniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
MMT wrote:To mój 1 cykl starań po ciąży obumarłej. O dziwo test ciążowy wyszedł mi pozytywny. Beta na razie 41.
-
Melpo wrote:A nie myślałaś o inseminacji? Ja zdecydowałam się właśnie gdy minął rok. Co prawda nie powiodła się, ale pozytywnie nastawiła, zachęciła do walki. Wtedy kiedy doktor zarządził 1 cykl przerwy przed kolejną, to własnie wtedy zaszłam naturalnie... W ogóle się nie nastawiałam, że się uda, bo czekałam na kolejny zabieg. I to chyba pomogło Ale jest też wiele udanych ciąż po inseminacjach, każdy przypadek jest inny. Będzie dobrze
Lekarz twierdzi, że u mnie inseminacja nic nie pomoże..to tylko 6 % więcej szans na zajście w ciąże. Proponują mi in vitro ale ja muszę to wszystko jeszcze przemyśleć i do tego dorosnąć. Mam stwierdzoną endometriozę (objawów choroby - brak)i to pewnie duża przeszkoda w dążeniu do upragnionego szczęścia.JJ.
- Endometrioza 1 stopnia
- Hashimoto
Ewela1234 wrote:Gratulacje☺☺!! Ja tez jestem juz po pierwszym @ po poronieniu w 6tyg .bola mnie jajniki nie wiem czy to dobra wróżba czekamy .Kiedy zrobiłaś test ile czasu po @
Test domowy wyszedł mi 3 dni przed @. Z czego dwa pierwsze bardzo słabe kreski. Musiałam się dobrze przyglądać. W niedzielę miałam termin @. Już w sobotę bhcg było ponad 40. Dzisiaj 130. Ginekolog przed samymi świętami.