Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi1002 wrote:Paola2604 tak myślałam, bo u większości widzę ten Acard. Mi lekarz go włączył dopiero po prenatalnych.
Zastanawiam się nad włączeniem go sobie, chociaż ja jestem cykor, jeśli chodzi o leki i włączaniem ich bez konsultacji 🙈
Oczywiście to twoja decyzja, ale gin mi powiedział że ten 75 można spokojnie brać i nie zaszkodzi, a pomóc może. Ja teraz jestem na 150 i mam obawy bo zajść nie mogę a ciągle go biorę 😞2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Angolek97017 wrote:Mój mąż pali ponad 10 lat i nie stanowi to przeszkody, żeby zachodzić w ciąże. Podobnie jest z tymi lubrykantami , moim zdaniem jak ma się spłodzić dziecko to się je spłodzi. Z własnego doświadczenia to ja nie mogłam zajść pół roku w ciążę bo zwariowałam na tym punkcie i o niczym innym nie myślałam. Jak tylko odpuściłam i doszłam do wniosku , ze nie wszystko można sobie zaplanować to przyszła niespodzianka .
Gratuluję, jeśli Twój mąż pali i zaszłaś, to na pewno u mnie i u mojego męża nie tu leży problem
Jednak jeśli przeczytałaś to co napisałam, to jest tam wyraźnie napisane, że mi udało się zajść tylko gdy nie palił. Zresztą poza paleniem jest mnóstwo rzeczy, którymi różnią się poszczególni ludzie. Mój mąż ma poważną chorobę nerek, przy której nie powinien palić, bo gdy tylko zaczyna wchodzi nadciśnienie, cały organizm się buntuje i przestaje działać prawidłowo. Super też, że udało się zajść właśnie gdy odpuściłaś, pamiętaj tylko że nie u każdego się to sprawdzi tylko dlatego, że sprawdziło się u Ciebie. Spokojnej ciąży
emciak lubi tę wiadomość
-
Paola2604 wrote:Oczywiście to twoja decyzja, ale gin mi powiedział że ten 75 można spokojnie brać i nie zaszkodzi, a pomóc może. Ja teraz jestem na 150 i mam obawy bo zajść nie mogę a ciągle go biorę 😞
Ja biorę 75 przy staraniach do prenatalnych jeśli się uda, po prenatalnych i ocenie ryzyka wystąpienia nadciśnienia może być zwiększony do 150
Domi, ja nie badałam trombofilii, bo lekarz stwierdził, że to bez sensu przy obniżonych parametrach krzepnięcia 🤷🏻♀️ ale w 1 ciąży miałam nadciśnienie i duże zagrożenie stanu przedrzucawkowego, dlatego mam włączony acard teraz, lekarz mówił, że 75 nigdy i nikomu nie zaszkodzi, bo to za niska dawka, Wixa pisała, że gin nawet jej mężowi kazał brać przy staraniach 75
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 12:49
-
Domi1002 wrote:Cześć dziewczyny,
Trochę mnie tutaj nie było, musiałam na chwilę odpuścić forum, chociaż czytałam od czasu co u Was.
Zdecydowałam się na trochę badań, stąd ta nieobecność. Zrobiliśmy badanie naszych kariotypow - jest ok. Zrobiłam badanie krwi, TSH mam ciągle 2,7 - taki wynik miałam przed ciążą, w ciąży i teraz. W ciąży lekarz przepisał mi euthyrox 25, ale sama nie wiem już dobitnym sadzić, czy powinno się zbijać ten poziom czy jest ok do starań.
Zrobiłam też badanie na trombofilie, która tak jak podejrzewałam, mi wyszła.
Mam czynnik V-Lieden w heterozygocie, MRHFR A1298 w heterozygocie oraz PAI-1 w homozygocie.
Byłam u hematologa, który zalecił tylko heparynę od momentu ciąży. Pytałam go o Acard, ale powiedział, że nie… i to mnie trochę zaskoczyło, bo na większości grup czytam, że dziewczyny biorą go już od momentu starań albo i nawet cykl przed staraniami. 26.11 mam wizytę u bardzo dobrego ginekologa, od grudnia chcieliśmy się starać znów i teraz nie wiem co z tym Acardem. Czy jeśli lekarz mi go zaleci od końca listopada, to czy to nie będzie za późno?
Czy któraś z Was ma te mutacje i jest w stanie podpowiedzieć jakie ma zalecenia?
Z jakich powodów podejrzewałaś trombofilie? Jakieś szczególne objawy?👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Jusia92 trzymam teraz kciukasy za Ciebie, ja swój cykl trochę spisałam na straty i w sumie zatestowałam dla sportu. Byłam tak podminowana tymi wieściami o ciążach innych osób, że sama już się przekonywałam, że z tego cyklu nici bo i tak życie musi mi dokopać. A tu jednak

Domi1002, ja mam te mutacje co Ty i lekarka, która mi zalecała branie Acardu sugerowała, że jest korzystny przy tej mutacji ze względu na to, że mamy też wyższe ryzyko chorób układu krążenia więc nie tylko w kontekście ciąży jest do dobry wybór. Generalnie nie jestem zwolenniczką brania leków jak cukierków więc może jeszcze zasięgnij drugiej opinii?
Ogólnie powiem Wam w ramach ciekawostki, że od ostatniej miesiączki włączyłam olej z wiesiołka, który dostałam od tej przyjaciółki co ogłosiła ciążę a mój mąż zaczął brać suplementy od męża tej przyjaciółki - w opakowaniu brakowało jednej tabletki bo jak mówił "jedna wystarczyła i ciąża"
Taki zbieg okoliczności
Void, Biochemiczka, Paola2604, Daisy1, Jusia92, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
03.11, 14 DPO
Beta 265, Progesteron 42
05.11, 16 DPO
Beta 858, Progesteron 41
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
emciak wrote:Jusia92 trzymam teraz kciukasy za Ciebie, ja swój cykl trochę spisałam na straty i w sumie zatestowałam dla sportu. Byłam tak podminowana tymi wieściami o ciążach innych osób, że sama już się przekonywałam, że z tego cyklu nici bo i tak życie musi mi dokopać. A tu jednak

Domi1002, ja mam te mutacje co Ty i lekarka, która mi zalecała branie Acardu sugerowała, że jest korzystny przy tej mutacji ze względu na to, że mamy też wyższe ryzyko chorób układu krążenia więc nie tylko w kontekście ciąży jest do dobry wybór. Generalnie nie jestem zwolenniczką brania leków jak cukierków więc może jeszcze zasięgnij drugiej opinii?
Ogólnie powiem Wam w ramach ciekawostki, że od ostatniej miesiączki włączyłam olej z wiesiołka, który dostałam od tej przyjaciółki co ogłosiła ciążę a mój mąż zaczął brać suplementy od męża tej przyjaciółki - w opakowaniu brakowało jednej tabletki bo jak mówił "jedna wystarczyła i ciąża"
Taki zbieg okoliczności
Super, że się udało! Emciak, wzorowo nudnej ciąży ❤️
emciak lubi tę wiadomość
-
Ninia ja miałam białko pappa 0,073 mom (to zero po przecinku też nie jest pomyłka), a beta wynosiła 0,327 mom, więc też nisko. My finalnie nie zrobiliśmy badań genetycznych dziecka, więc dokładnie nie wiemy jaka to była wada. Lekarka która robiła mi dodatkowe prenatalne USG zasugerowała triploidie bądź jakąś dysplazję.
Paola2604, Void dzięki. Właśnie zastanawiałam się nad włączeniem też dawki 75. Bierzecie go cały cykl czy od owulacji?
Milunia w zasadzie zrobiłam test na trombofilie bo chciałam zrobić kariotypy i pani w TestDNA zaproponowała do tego jeszcze to badanie. W rodzinie miałam jedna babcię z udarem, druga z zawałem i mama ma żylaki, dlatego spodziewałam się, że coś mi wyjdzie, ale objawów nie mam żadnych. Na pierwszych prenatalnych dziecko miało przepływ wsteczny w przewodzie żylnym i podwyższony parametr DV - może na to też miała wpływ ta trombofilia, ale to takie moje przypuszczenia.
emciak właśnie tak myślę, żeby się jeszcze z kimś skonsultować, ale póki co gdzie nie czytam to poza heparyną, jest też zalecony Acard przy tych mutacjach, dlatego zaczęłam się zastanawiać czemu mi go nie zalecili. Gratuluję ciąży!🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada, 15:46
emciak lubi tę wiadomość
-
Przyszły mi wyniki moich kompleksowych badań krwi i moczu, w sumie wszystko ok tylko za mało neutrofilii i za dużo eozynofilii, nie wiem co to znaczy jutro się dowiem.
Żelazo 130,
Ferrytyna też chyba ok bo 36 chociaż w ciąży miałam ponad 50.
TSH 0,4 więc pewnie mi zmniejszą Euthyrox bo teraz biorę 75, przed ciążą TSH 1,6 bez leków.
Beta 2
Jedyne co glukoza to 93, przed ciąża tez tak miałam i w ciąży też co mnie wpędziło w cukrzyce ciążową, insulina 8,3. Przyznanym się, że teraz po ciąży trochę dałam czadu ze słodkościami na poprawę humoru, w ciąży dietą zbiłam do 80 na czczo.
Ogólnie jestem zadowolona.👱🏻♀️ 91
👦🏻74
30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna -
Domi1002 wrote:Ninia ja miałam białko pappa 0,073 mom (to zero po przecinku też nie jest pomyłka), a beta wynosiła 0,327 mom, więc też nisko. My finalnie nie zrobiliśmy badań genetycznych dziecka, więc dokładnie nie wiemy jaka to była wada. Lekarka która robiła mi dodatkowe prenatalne USG zasugerowała triploidie bądź jakąś dysplazję.
Paola2604, Void dzięki. Właśnie zastanawiałam się nad włączeniem też dawki 75. Bierzecie go cały cykl czy od owulacji?
Milunia w zasadzie zrobiłam test na trombofilie bo chciałam zrobić kariotypy i pani w TestDNA zaproponowała do tego jeszcze to badanie. W rodzinie miałam jedna babcię z udarem, druga z zawałem i mama ma żylaki, dlatego spodziewałam się, że coś mi wyjdzie, ale objawów nie mam żadnych. Na pierwszych prenatalnych dziecko miało przepływ wsteczny w przewodzie żylnym i podwyższony parametr DV - może na to też miała wpływ ta trombofilia, ale to takie moje przypuszczenia.
emciak właśnie tak myślę, żeby się jeszcze z kimś skonsultować, ale póki co gdzie nie czytam to poza heparyną, jest też zalecony Acard przy tych mutacjach, dlatego zaczęłam się zastanawiać czemu mi go nie zalecili. Gratuluję ciąży!🥳
Tak biorę cały cykl oprócz dni kiedy mam okres. Lekarz kazał odstawiać na czas okresu.2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Zastanawiałam się, czy w ogóle to napisać…
Ale dziś otrzymałam bardzo smutną wiadomość.
Zmarła kobieta, która miała przeszczep razem z moim mężem. Była jego „bliźniaczką genetyczną”.
Oboje dostali nerkę od tego samego dawcy, prawie rok temu 8 listopada 2024.
Niestety, u obojga nerka zaczęła się odrzucać po około dwóch miesiącach od przeszczepienia.
Lekarze sami przyznali, że „trafiła się” im słabsza nerka. Czasami tak bywa, że organ dawcy jest średniej jakości.
Mój mąż i ta jego „bliźniaczka” mieli te same choroby współistniejące, te same objawy odrzutu, lekarze stosowali to samo leczenie…
Nerka mojego męża w tej chwili pracuje tylko w około 20%.
Średnio co dwa tygodnie jest hospitalizowany, żeby podawać mu immunoglobuliny, które mają choć trochę spowolnić tempo odrzutu.
Coraz częściej lekarze wspominają o konieczności powrotu na dializy, a na kolejny przeszczep pewnie będzie musiał długo czekać.
Sami przyznają, że dializy dają czas do przeszczepu i pozwalają jakoś funkcjonować, ale jednocześnie bardzo obciążają i wyniszczają organizm.
Mam gonitwę myśli. Mój mąż też.
Wiem, że to nie miejsce na takie historie, bo to forum o staraniach po poronieniu, ale ta wiadomość bardzo nami wstrząsnęła.
Mąż powiedział, że liczy się z tym, że u niego też może nie być długo i szczęśliwie…
Nie potrafię go pocieszyć, bo wiem, że niestety ma rację 💔
Listopad to zdecydowanie nie mój miesiąc.
Budzą się wtedy wszystkie demony… 🍂
Przepraszam za te negatywne emocje.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Cień wrote:Zastanawiałam się, czy w ogóle to napisać…
Ale dziś otrzymałam bardzo smutną wiadomość.
Zmarła kobieta, która miała przeszczep razem z moim mężem. Była jego „bliźniaczką genetyczną”.
Oboje dostali nerkę od tego samego dawcy, prawie rok temu 8 listopada 2024.
Niestety, u obojga nerka zaczęła się odrzucać po około dwóch miesiącach od przeszczepienia.
Lekarze sami przyznali, że „trafiła się” im słabsza nerka. Czasami tak bywa, że organ dawcy jest średniej jakości.
Mój mąż i ta jego „bliźniaczka” mieli te same choroby współistniejące, te same objawy odrzutu, lekarze stosowali to samo leczenie…
Nerka mojego męża w tej chwili pracuje tylko w około 20%.
Średnio co dwa tygodnie jest hospitalizowany, żeby podawać mu immunoglobuliny, które mają choć trochę spowolnić tempo odrzutu.
Coraz częściej lekarze wspominają o konieczności powrotu na dializy, a na kolejny przeszczep pewnie będzie musiał długo czekać.
Sami przyznają, że dializy dają czas do przeszczepu i pozwalają jakoś funkcjonować, ale jednocześnie bardzo obciążają i wyniszczają organizm.
Mam gonitwę myśli. Mój mąż też.
Wiem, że to nie miejsce na takie historie, bo to forum o staraniach po poronieniu, ale ta wiadomość bardzo nami wstrząsnęła.
Mąż powiedział, że liczy się z tym, że u niego też może nie być długo i szczęśliwie…
Nie potrafię go pocieszyć, bo wiem, że niestety ma rację 💔
Listopad to zdecydowanie nie mój miesiąc.
Budzą się wtedy wszystkie demony… 🍂
Przepraszam za te negatywne emocje.
Nie chcę Cię pocieszać, bo wiem, że często takie słowa wcale nie pomagają. Ale czytając Twój wpis, aż ścisnęło mi się serce. Życie jest naprawdę niesprawiedliwe i ogromnie trudne. Przesyłam Wam mnóstwo wsparcia i siły - dla Ciebie i Twojego męża. Pamiętaj, że masz tu wiele osób, które trzymają za Was kciuki i myślą o Was ciepło - trzymamy kciuki i za zdrówko, i za szczęśliwą ciążę❤️🩹🌷 trzymajcie się dzielnie!
Cień, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
@Arisa
Myślę, że musiałam to z siebie wyrzucić, żeby stało się to choć trochę mniej straszne.
Wiem, że i tym razem się podniesiemy jak zawsze.
Ale czarne myśli czasami każdemu plączą się po głowie.
Niech ten listopad wreszcie się kończy! Chcę już Bożego Narodzenia i tego kiczu świątecznego. Gwiazdka zawsze poprawia mi nastrój.
Arisia lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Cień, tak bardzo przykro mi to czytać 😢
To musi być niewyobrażalnie trudne. Widać, jak bardzo kochasz swojego męża i bardzo się o niego boisz.
Trzymam za Was mocno kciuki, żeby nerka jak najdłużej pracowała, a jeśli trzeba będzie wrócić na dializy, żeby jak najszybciej znalazł się dawca!!
Przytulam Cię myślami 🫂 i życzę Wam dużo siły w tym trudnym czasie i nadziei na lepsze dni ☘️
Cień lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze bobo👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, test CBA, ASA
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
@Daisy1
Dziękuję bardzo za ciepłe słowa.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Cień, to przerażające mieć takie widmo... Chciałabym Cię mocno przytulić i powiedzieć, że wszystko będzie dobrze. Twój mąż na pewno jest teraz w okropnym nastroju, Ty również. Jeśli w tej chwili brakuje Wam pomysłu co zrobić w tej bezsilności to po prostu bądźcie dla siebie, wszystko inne na dalszy plan. Mam nadzieję, że znajdzie się jakieś dobre rozwiązanie 🫂
Cień lubi tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
🌈✨
30.10, 10 DPO
Beta 19,1, Progesteron 31
03.11, 14 DPO
Beta 265, Progesteron 42
05.11, 16 DPO
Beta 858, Progesteron 41
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
A my właśnie rozważamy wyjazd na czas świąt i nowego roku za granicę. Rok temu tuż przed Wigilią zobaczyłam dwie kreski na teście, więc te święta będą dla nas przygnębiające. Kilka lat temu zrobiliśmy sobie taki wyjazd. Na początku się martwiłam "czy wypada", ale finalnie pomyśleliśmy o sobie i nie żałowaliśmy.
Ninia lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze bobo👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, test CBA, ASA
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
@Daisy1
Rozumiem Cię 💛 Świetnie, że myślicie o sobie.Taki wyjazd może naprawdę poprawić nastrój 😊 Ważne żebyście spędzili święta spokojnie i radośnie.
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
@Emciak
Czuję tego przytulasa,dziękuję.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Daisy1 wrote:A my właśnie rozważamy wyjazd na czas świąt i nowego roku za granicę. Rok temu tuż przed Wigilią zobaczyłam dwie kreski na teście, więc te święta będą dla nas przygnębiające. Kilka lat temu zrobiliśmy sobie taki wyjazd. Na początku się martwiłam "czy wypada", ale finalnie pomyśleliśmy o sobie i nie żałowaliśmy.
Świetnie Cię rozumiem. My też nad takim wyjazdem myślimy i mam nadzieję, że rodzice i teściowie, którzy wiedzą o poronieniu zrozumieją to. U mojego męża w rodzinie są na świętach u teściów małe dzieci od rodzeństwa męża i nie wiem, czy będę miała siłę tak po prostu cieszyć się z nimi. Wiadomo, każdy cykl to jeszcze nadzieja więc czekamy na test i jeśli znów negatyw to też myślimy o wyjeździe. Rob więc to co czujesz, inni powinni zrozumieć.👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)