X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny pewnie świruje, sprowadźcie mnie na ziemię 🙂 przypomnę: mój cykl teraz wielkie nadzieje na ciążę, immunolog przepisała mi lamette i Accofil i niestety przez te leki w 9dc w prawym jajniku miałam dwa przerośnięte pęcherzyki 43 i 39 mm, ginekolog powiedział że cykl stracony i od 16 dc zalecił progesteron. Immunolog kazała od razu wdrożyć duże dawki żeby się pęcherzyki wchłonęły i nie zaburzyły następnego cyklu. Biłam się z myślami kiedy zacząć ten progesteron , nie chciałam przedłużać cyklu bez sensu ale też jakoś nie byłam pewna i zaczęłam progesteron w 13 dc, a w 15 dc tak jak książkowo powinnam mieć owulację (zawsze u mnie w terminie) o 11 rano poczułam ukłucie w lewym jajniku jak przy owulacji i cały dzień miałam płodny śluz 🤯 także wieczorem było współżycie bo wyczułam jakąś małą nadzieje że lewy jajnik się obudził. Przegrzebałam internet i niby jak pik LH był przed podaniem progesteronu to mimo zażywania nie zablokuje owulacji… i tak siedzę i myślę co to mogło być. Nie chce jechać do swojego ginekologa bo po pierwsze mam do niego daleko a po drugie powie że jestem wariatka. Czekam na info czy miejscowy ginekolog mnie przyjmie żeby sprawdzić co tam się dzieje z tymi jajnikami i pęcherzykami. Pewnie sobie to wymyśliłam więc może mnie sprowadźcie na ziemię 🤦🏻‍♀️

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Pregna Start On :D

Myślicie że warto to kupić ?

Edit. Teraz dopiero dotarło do mnie że to Emciak napisała 🤰🏻
    Tooooo warto!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 10:58

Cień, Jusia92, emciak lubią tę wiadomość

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    20.10.25
    9/7tydz.

Życie i ciąża za granica 🌍
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    A ja dziewczyny pewnie świruje, sprowadźcie mnie na ziemię 🙂 przypomnę: mój cykl teraz wielkie nadzieje na ciążę, immunolog przepisała mi lamette i Accofil i niestety przez te leki w 9dc w prawym jajniku miałam dwa przerośnięte pęcherzyki 43 i 39 mm, ginekolog powiedział że cykl stracony i od 16 dc zalecił progesteron. Immunolog kazała od razu wdrożyć duże dawki żeby się pęcherzyki wchłonęły i nie zaburzyły następnego cyklu. Biłam się z myślami kiedy zacząć ten progesteron , nie chciałam przedłużać cyklu bez sensu ale też jakoś nie byłam pewna i zaczęłam progesteron w 13 dc, a w 15 dc tak jak książkowo powinnam mieć owulację (zawsze u mnie w terminie) o 11 rano poczułam ukłucie w lewym jajniku jak przy owulacji i cały dzień miałam płodny śluz 🤯 także wieczorem było współżycie bo wyczułam jakąś małą nadzieje że lewy jajnik się obudził. Przegrzebałam internet i niby jak pik LH był przed podaniem progesteronu to mimo zażywania nie zablokuje owulacji… i tak siedzę i myślę co to mogło być. Nie chce jechać do swojego ginekologa bo po pierwsze mam do niego daleko a po drugie powie że jestem wariatka. Czekam na info czy miejscowy ginekolog mnie przyjmie żeby sprawdzić co tam się dzieje z tymi jajnikami i pęcherzykami. Pewnie sobie to wymyśliłam więc może mnie sprowadźcie na ziemię 🤦🏻‍♀️

Nie świrujesz napewno 😗
    po prostu reagujesz na coś, co nie jest typowe w Twoim cyklu.
    Progesteron raczej nie zablokuje owulacji, jeśli pik LH był wcześniej. Dobrze, że chcesz to skontrolować u lekarza – dla świętego spokoju. Naprawdę nic złego nie zrobiłaś, organizm po prostu reaguje na leczenie.
    A to że Tobie bardzo zależy na ciąży i obserwujesz swój organizm to dobrze🤗

Cień lubi tę wiadomość

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    20.10.25
    9/7tydz.

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Nie świrujesz napewno 😗
    po prostu reagujesz na coś, co nie jest typowe w Twoim cyklu.
    Progesteron raczej nie zablokuje owulacji, jeśli pik LH był wcześniej. Dobrze, że chcesz to skontrolować u lekarza – dla świętego spokoju. Naprawdę nic złego nie zrobiłaś, organizm po prostu reaguje na leczenie.
    A to że Tobie bardzo zależy na ciąży i obserwujesz swój organizm to dobrze🤗
    Dziękuję za wsparcie 😘 martwię się że nie uda mi się dostać do lekarza i będę tak żyła w nadziei przez 10 dni do testu choć więc że szanse na ciążę są minimalne nawet jeśli ta owulacja była

Laurelli lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Paola2604 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Myślicie że warto to kupić ?

Edit. Teraz dopiero dotarło do mnie że to Emciak napisała 🤰🏻
    Tooooo warto!

Mój mąż bierze to kilka miesięcy . W ostatnim cyklu podjadłam mu kilka bo ma fajny skład🙂

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak już o suplementach mówimy, co polecacie. Dla nas?
    Stosujecie coś co zawiera jod i selen jednocześnie?
    Ja od początku zaczęłam stosować folian, bo odrazu gdzieś wyczytałam ze to lepsze niż kwas foliowy i tak zaczęłam zażywać, do tego omega + d i żelazo od endo przepisane.
    Witaminę B brałam ale przestałam jakoś. Ale w wynikach mialam ok.

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    20.10.25
    9/7tydz.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Dziękuję za wsparcie 😘 martwię się że nie uda mi się dostać do lekarza i będę tak żyła w nadziei przez 10 dni do testu choć więc że szanse na ciążę są minimalne nawet jeśli ta owulacja była

No to w staraniach jest chyba najgorsze że dzielimy nasze życie na dwutygodniowki- przed okresem i po okresie.
    Jeden czas pełen nadziei, drugi -załamania, rozczarowania.

@Cień
    To bardzo miłe słowa które mówisz o tym jak forum Cię wspiera. Ja czuję to samo, jak wiele mi dodaje otuchy bycie tu i do męża mojego mówię już tak o Was :
    „Jejku, nie miałam nawet czasu zaglądać do moich dziewczyn, nie wiem co u nich, musimy szybko coś zrobić i ja idę do nich „

Czuję się powiązana już z Wami👯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:24

Cień lubi tę wiadomość

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    20.10.25
    9/7tydz.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Ja co do Świąt również mam takie odczucia. Już tamte były przykre bo termin miałam na grudzień 2024. Kolejny miałabym na kwiecień 2025 w okolicy moich urodzin. I kolejny na listopad 2025 na koniec miesiąca. Więc tak naprawdę 2 razy wyobrażałam sobie święta z dzidziusiem. Teraz brat za miesiąc przyjeżdża z 4 mieś maluszkiem boję się że się rozkleję.

Ostatnio spotkałam koleżankę na już 2 dzieci. Załamana mówi mi że jest w ciąży i że nie jest zadowolona. I termin ma właśnie dzień dzień przed moimi urodzinami. Pozazdrościłam jej choć nie mogłam zroxumiev tego niezadowolenia. Ja tyle bym dała za tą jedną normalną bez problemów ciążę .

Wiem co czujesz. Ja tu opisywałam parę dni temu jak przepłakałam cały dzień przez że to widziałam w sklepach tyle kobiet w ciąży i z dziećmi, i czułam się przez to jak jałowa że ja nie mogłam tej ciąży utrzymać i dlaczego. I wielki żal do świata.
    I ta zazdrość o której piszesz jest czymś normalnym, ktoś wogóle się nie stara nie myśli o tym i jeszcze narzeka a Ty masz teraz całe życie podporządkowane pod to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 11:34

Paola2604 lubi tę wiadomość

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    20.10.25
    9/7tydz.

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Ja od początku zaczęłam stosować folian, bo odrazu gdzieś wyczytałam ze to lepsze niż kwas foliowy i tak zaczęłam zażywać, do tego omega + d i żelazo od endo przepisane.
    Ja od ponad roku biorę Omega 3, nac , witamina d3, metylowany kwas foliowy, maslan sodu, laktoferyne, jod, cynk, curcume(z przerwami) , cholinę, magnez chelatowany i uroprenacaps bo mam częste problemy z pęcherzem.
    Oczywiście dołączam probiotyki ale zmieniam, teraz aktualnie robię 3 miesięczną kurację rano saszetka omnibiotic flora plus, a wieczorem dwie kapsułki sanprobi. Z polecanych przez dietetyczkę probiotyków stosowałam również lactibiane cnd. To Chyab tyle, duzo witaminy c w proszku stosowałam ale na razie przestałam bo Chyab przez to kryształy w moczu mi się pojawiły. Mój długo stosował fertilaman plus ale wtedy nie zaszliśmy w ciążę a od dłuższego czasu daje mu po prostu omega3, nac, d3, curcume, complex b, i magnez.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ostatnio moja immunolog poleciła profertil partnerowi 2 kapsułki dziennie, myślę czy nie zamówić ale na razie tego nie zrobiłam. Wydaje mi się że w tym łączonych suplementach wcale nie ma tak dużo tych składników ze to trochę pic na wodę że lepiej osobno suplementowac

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:

Ja cały czas brałam witaminę D3, folian, b-complex, koenzym Q10, NAC na początku cyklu, witaminę E po owulacji, magnez i laktoferyne. Przez miesiąc brałam też cynk i ostatnio odstawiłam omega-3 przez ten niski cholesterol. Ostatnio byłam w Anglii i kupiłam jakieś witaminy na poczęcie, więc zaczynam. No i planuje od miesiączki ten olej z wiesiołka :-)

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki NAC polecacie?

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Jaki NAC polecacie?
    Ja mam z now foods- moja dietetyk mi taki poleciła

Jusia92, Matylda88 lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Ninia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a NAC jest uniwersalnie dobry przy staraniach czy tylko dla PCOS?

👱🏻‍♀️ 91
    👦🏻74

30.07.2025- 13 dpo upragnione 2 mocne kreski
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Dziewczyny a NAC jest uniwersalnie dobry przy staraniach czy tylko dla PCOS?
    Uniwersalnie, ja nie mam PCOS a moja dietetyk mi zaleciła stosować, to po prostu sa antyoksydanty wiec wspierają organizm w walce ze stanami zapalnymi podobnie jak olej z czarnuszki czy kurkuma

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    12.2024 hsg z lipiodolem
    ❄️❄️❄️
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Nam też się marzy taki wyjazd, ale właśnie nie wiem „czy wypada” 🙈 jaki kierunek planujecie?
    O właśnie o Dubaju myślimy 😅 nie byliśmy tam nigdy, a myślę, że Sylwester mógłby być tam bajeczny. Chcemy jakiś ciepły kierunek, ale patrzymy też na ceny biletów, żeby mocno nie przepłacić, niestety wszystko zwyżkuje w tym terminie noworocznym.
    Ja z moją najbliższą rodziną widzę się bardzo często, zrobiliśmy tak, że złożyliśmy sobie życzenia przed wyjazdem, a później zadzwoniłam w święta i było ok. Jeżeli ktoś chce, to zrozumie dlaczego wyjeżdżacie. Często nawet z perspektywy urlopu jest to wygodny termin, zeby np. skorzystać z 2 tyg wolnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada, 13:13

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia, D3 21->43, B12 306->492
    🔜KIR, HLA-C, allo-MLR, test CBA, ASA
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Koenzym Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • ŚWIEŻYNKA97 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @emciak Gratulacje ! 🥰🙉
    Oby coraz więcej takich wieści ✊️🥰

U mnie nadal oczekiwania na pierwszy okres po poronieniu, dziś mijają 4 tygodnie i 4 dni odkąd wyszłam ze szpitala. Od soboty pobolewa mnie brzuch i ciagle myślę, ze nadchodzi 🐵 a tu cisza...
    Tak bardzo chciałabym jej juz dostać 🙄

Co do supli na początku przyjmowaliśmy troche tego oddzielnie.
    Teraz zakupiłam nam Aliness PrenaCare start wersję dla kobiet i dla mezczyzn, do tego oboje bierzemy jod, omegę w płynie, wieczorem magnez i wit C. Ja pije jeszcze olej dla kobiet ( len, wiesiołek, dzika róża, rokitnik).
    Rozważam zakup NAC 🤔

emciak lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 ♥️ 32👦

starania od 07.25

23.08 ⏸️ 🥹
    2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
  • Matylda88 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    O właśnie o Dubaju myślimy 😅 nie byliśmy tam nigdy, a myślę, że Sylwester mógłby być tam bajeczny. Chcemy jakiś ciepły kierunek, ale patrzymy też na ceny biletów, żeby mocno nie przepłacić, niestety wszystko zwyżkuje w tym terminie noworocznym.
    Ja z moją najbliższą rodziną widzę się bardzo często, zrobiliśmy tak, że złożyliśmy sobie życzenia przed wyjazdem, a później zadzwoniłam w święta i było ok. Jeżeli ktoś chce, to zrozumie dlaczego wyjeżdżacie. Często nawet z perspektywy urlopu jest to wygodny termin, zeby np. skorzystać z 2 tyg wolnego.

Dubaj jest fajnym kierunkiem ze względu na to, że jest co zwiedzać a i poleżeć na plaży jest fajnie 🤩 poza tym jest mega czysto i bezpiecznie. My wszędzie dojeżdżaliśmy metrem (tu muszę przeprosić za moją opinię, ale w Dubaju mieszka bardzo dużo Hindusów, którzy mają swój specyficzny zapach i niestety czuć to w metrze). Hotel mieliśmy 10 min pieszo od stacji. Byliśmy w kwietniu, temperatury sięgały 40 stopni, nie spadały poniżej 30 i nam to mega odpowiadało. W okresie noworocznym jest trochę „chłodniej”. W Sylwestra na pewno jest tam super.

Ja poprzednia wigilię całą przepłakałam, rybę zajadałam łzami. Po kolacji wzięłam butelkę rumu i się upiłam. Wiem jak patologicznie to brzmi, ale wtedy tego potrzebowałam. Nie chcę powtarzać tej historii dlatego tym bardziej chce gdzieś wyjechać, ale boję się reakcji mamy, która zostanie praktycznie sama. Oczywiście ma do kogo pójść na wigilię, ale we mnie zawsze jest to obwinianie się że zostawimy ją samą żeby „dobrze się bawić” w takim czasie.

02.2024: 8 tc 💔👼🏻
    10.2024: 13 tc 💔M.👼🏻
    10.2025: 9 tc 💔👼🏻
  • Arisia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda88 wrote:
    Dubaj jest fajnym kierunkiem ze względu na to, że jest co zwiedzać a i poleżeć na plaży jest fajnie 🤩 poza tym jest mega czysto i bezpiecznie. My wszędzie dojeżdżaliśmy metrem (tu muszę przeprosić za moją opinię, ale w Dubaju mieszka bardzo dużo Hindusów, którzy mają swój specyficzny zapach i niestety czuć to w metrze). Hotel mieliśmy 10 min pieszo od stacji. Byliśmy w kwietniu, temperatury sięgały 40 stopni, nie spadały poniżej 30 i nam to mega odpowiadało. W okresie noworocznym jest trochę „chłodniej”. W Sylwestra na pewno jest tam super.

Ja poprzednia wigilię całą przepłakałam, rybę zajadałam łzami. Po kolacji wzięłam butelkę rumu i się upiłam. Wiem jak patologicznie to brzmi, ale wtedy tego potrzebowałam. Nie chcę powtarzać tej historii dlatego tym bardziej chce gdzieś wyjechać, ale boję się reakcji mamy, która zostanie praktycznie sama. Oczywiście ma do kogo pójść na wigilię, ale we mnie zawsze jest to obwinianie się że zostawimy ją samą żeby „dobrze się bawić” w takim czasie.

Ja dołączam do opinii o Dubaju, mam praktycznie takie same odczucia co Ty. My byliśmy właśnie w grudniu i było cudownie. Polecam! Znaleźć miejsce blisko metra i będzie naprawdę świetnie, można dużo zwiedzić, ale i odpocząć.

Natomiast chciałam się odnieść do Twojego obwiniania się o brak spędzania świąt z mamą. Ja jestem jedynaczką i też zawsze dużo czasu spędzamy w święta z moimi rodzicami, bo zostaliby sami. To poczucie winy, że będą sami, podobne do twojego jest u mnie równie silne. Natomiast w tym roku postanowiłam, że muszę patrzeć na siebie, swoje zdrowie psychiczne. Jestem naprawdę w dołku i muszę zadbać o swój komfort. Moja mama nie przeszła nigdy poronienia, oczywiście mówi jak mnie kocha, ale zawsze wtrąca „będziesz jeszcze miała dzieci” i po prostu mimo że chce się zachować ok to nie umie ze mną o tym rozmawiać. Ja planuje im powiedzieć w listopadzie, zrobię test, jeśli będzie negatyw to powiem że wyjeżdżamy na święta. Jeśli nie zrozumieją to trudno, to mi też będzie przykro, że nie potrafią postawić się w mojej sytuacji.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 5 listopada, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    No to w staraniach jest chyba najgorsze że dzielimy nasze życie na dwutygodniowki- przed okresem i po okresie.
    Jeden czas pełen nadziei, drugi -załamania, rozczarowania.

@Cień
    To bardzo miłe słowa które mówisz o tym jak forum Cię wspiera. Ja czuję to samo, jak wiele mi dodaje otuchy bycie tu i do męża mojego mówię już tak o Was :
    „Jejku, nie miałam nawet czasu zaglądać do moich dziewczyn, nie wiem co u nich, musimy szybko coś zrobić i ja idę do nich „

Czuję się powiązana już z Wami👯

Dziękuję Laurelli, my czujemy tak samo💜

A, byłabym zapomniała — dodałam Cię do przyjaciółek 😘
    Szczerze mówiąc, jeszcze do końca nie ogarniam, jak to działa. Chyba chodzi o to, że można pisać ze sobą poza oficjalnym forum, tylko że nie przychodzą powiadomienia (jak w Messengerze), więc trzeba samemu sprawdzać, czy nie ma wiadomości od przyjaciółki.

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ