X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Fajnie że się podzieliłaś informacjami czyli już wiem że nawet nie mam co startować bo u męża wyniki pomimo supli i diety to tragedia 😣
    My korzystamy z napro i ostatnio lekarz zlecił mężowi rozszerozne badania nasiena za ponad 1000 zl.. ale stwierdziliśmy, że wszystkie zarobimy. Zapytałam go co jeśli te wyniki będą złe to mi odpowiedział, że suplementy i dieta. Chyba, że wyjdzie coś poważniejszego to antybiotyki, ale na pewno będzie leczył.

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flora96 wrote:
    Dajesz mi kochana nadzieję 🥹 trzymajcie kciuki za ten cykl 🤞🩷
    @Flora96, na wątkach miesięcznych dużo dziewczyn po biochemie zachodziło ponownie w ciążę po krótkim czasie, mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie 🤞🤞

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ferrytyna 19, hiperandrogenizm, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, mięśniaki
    🔜HLA-C, konsultacja immuno
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard w II fazie, heparyna od II kresek
  • nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Koniecznie zdaj relacje po wizycie :) obserwuje jego profil na insta, imponuje wiedzą. Przez chwilę kusiło mnie żeby zapisać się na wizytę, ale sprawdzenie odległości (prawie 500km w jedną stronę) ostudziło mój zapał.

Dziewczyny a może macie do polecenia jakiegoś super speca z lubleskiego lub okolic Warszawy?
    Mam super zaufanego ginekologa, ale czuję że chyba już mu się skończyły na mnie pomysły bo odsyła na in vitro 😪
    Ja mam listę lekarzy z Warszawy zapisana. Może cos znajdziesz?
    Ginekolodzy:
    -Marian Malinowski
    -Artur Drobniak
    -Marcin Wrona
    -Michał Strus (Kraków)
    -Ewa Dądalska
    -Marzena Dębska
    -Michał Kunicki
    -Katarzyna Kosińska-Kaczyńska
    -Krzysztof Szafranko
    -Agnieszka Kuczyńska (Białystok)

Ja bede teraz miała wizyty u Mariana Malinowskiego i Artura Drobniaka. Do Wrony jestem na liście rezerwowej. Do Ewy Dądalskiej mam wizytę na luty. Trochę poszalałam z wizytami, ale chce znaleźć jakiegoś „swojego” lekarza i skonsultować się u kilku.

Wixa🌸, Kassialka lubią tę wiadomość

• nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Śledzę go na Instagramie i zastanawiam się czy się do niego nie udać. Trochę mnie zniechęciło, że znajomych odesłał na ivf bo były złe wyniki nasienia i nie chciał tego leczyć 😑 ale może warto dać mu szansę.
    Myślałam jeszcze o dr Staniczku z Katowic albo o kimś z Angeliusa. Był ktoś u nich?
    O ciekawe. Wydawało mi się że raczej właśnie stroni od wysyłania na invitro. Choć jego jedna odpowiedź na instagramie mnie zdziwiła, bo napisał, że prawdopodobieństwo ciąży u pary gdzie partner ma morfologię nasienia 1% wynosi 5%. Nam się z taką morfologią już 4 razy udało doprowadzić do ciąży, więc jestem ciekawa co na to powie.

My invitro nie bierzemy pod uwagę. Wyniki męża są w większości ok, ale badaliśmy ostatnio ponownie nasienie i morfologia cały czas 1%. Fragmentacja DNA 21% nieprawidłowych więc też średni wynik. Mamy wizytę u androloga za 2 tyg. posiewy czyste więc już nie mamy pomysłów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 12:02

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    O ciekawe. Wydawało mi się że raczej właśnie stroni od wysyłania na invitro. Choć jego jedna odpowiedź na instagramie mnie zdziwiła, bo napisał, że prawdopodobieństwo ciąży u pary gdzie partner ma morfologię nasienia 1% wynosi 5%. Nam się z taką morfologią już 4 razy udało doprowadzić do ciąży, więc jestem ciekawa co na to powie.

My invitro nie bierzemy pod uwagę. Wyniki męża są w większości ok, ale badaliśmy ostatnio ponownie nasienie i morfologia cały czas 1%. Fragmentacja DNA 21% nieprawidłowych więc też średni wynik. Mamy wizytę u androloga za 2 tyg. posiewy czyste więc już nie mamy pomysłów.

A w morfologi zwróciłaś na ilość plemników? Byliśmy załamni jak po wprowadzeniu zdrowego stylu życia i diety u męża z 2% zrobił się 1%, ale urolog stwierdził lepiej wypada wynik 1% bo jest o wiele więcej plemników.
    Robiliśmy też fragmentacje dna i tutaj jest dramat, urolog nastraszył że z takimi wynikami nie mamy podejścia do in vitro, ale ginekolog uspokoił że kliniki raczej nie biorą pod uwagę tego wyniku.

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny patrzcie na ilość plemników. Ja też byłam podłamana, ze mamy w ruchu postępowym tylko 28% ale lekarz nam powiedział, że to nie szkodzi bo mąż ma dwa i razy większą ilość plemników niz minimum więc nadrabia i w efekcie to lepszy wynik niż u mężczyzny, który ma wszystko w normach ale tych dolnych.
    My byliśmy we wtorek w invimed i w sumie nic nowego się nie dowiedziałam ale też nie taki był cel wizyty. Ja jako, że lubię działać szykuję możliwość invitro w drugiej połowie przyszłego roku jakby naturalne nie zaskoczyło. Z badań to klasyka ja podstawowe hormony przy drugiej miesięczce, AMH bo mam sprzed 3 lat a mąż rozszerzone nasienie z fragmentacją.
    Hormony i AMH zrobię bo to jednak mój organizm poniósł cały ciężar ciąży a z nasieniem się chwilę wstrzymamy bo z tego co patrzyłam to z 800 zł pójdzie. Mamy badanie z lipca, nie było tragedii więc pewnie i teraz nie ma.
    Na kariotypy czekamy, morfologię i te wszystkie podstawowe witaminy i TSH zamierzam robić co 1,5 msc by mieć kontrolę co się dzieje i reagować na bieżąco. Z innych badań chyba na razie rezygnuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 12:35

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u nas koncentracja jest 27mln/ml więc prawie 2x ponad normę. W ciągu 4 miesięcy z suplementacją podskoczyła z 19mln/ml, ruch całkowity z 56% podskoczył na 59%, ale postępowy spadł z 53% na 51%. Żywotność z 68% podskoczyła na 92%, wiec tu ogromna zmiana na plus. Ogólnie wyniki się poprawiły i mi się wydaje że są ok, bo prawie wszystkie parametry sporo ponad normę, tylko ta morfologia nieszczęsna… no i fragmentacja też nie jest idealna. Jeszcze trochę do zbicia.

• Marysia996 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek musi sam o wszystko się prosić 😑 każde badanie to stres, a lekarze każdy co innego. Ja już nie wiem kogo słuchać. Z jednej strony każde badanie to kolejny puzzel, ale z drugiej ciągle się trzeba zastanawiać co poprawić. Ja już wątpię czy się uda kiedykolwiek

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Acard+Heparyna🤰
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wasze podstawowe wyniki wyglądają super. To u nas wszystko słabiej poza koncentracja bo było 35mln. Morfologię mamy 6% w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle, wyszło że w normie. Ale jak porównać do tego że objętość podobna a u Was dobrze pływa 2 razy więcej to Wasze 2% powinno być ok tak na chłopski rozum.Trochę się zaniepokoiłam, że fragmentacja tak może zmienić ogólny obraz nawet przy tak dobrych parametrach podstawowych jak Wasze.
    Mój zawodnik też jest po 50 więc na cuda nie liczę ale od kiedy się dowiedziałam,że bejbik jest chory ostro podaje mu suplementy więc w styczniu już powinna być partia plemników na suplach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 14:40

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• jaskra Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Nadzieja wasze podstawowe wyniki wyglądają super. To u nas wszystko słabiej poza koncentracja bo było 35mln. Morfologię mamy 6% w sumie nie wiem czy to dobrze czy źle, wyszło że w normie. Ale jak porównać do tego że objętość podobna a u Was dobrze pływa 2 razy więcej to Wasze 2% powinno być ok tak na chłopski rozum.Trochę się zaniepokoiłam, że fragmentacja tak może zmienić ogólny obraz nawet przy tak dobrych parametrach podstawowych jak Wasze.
    Mój zawodnik też jest po 50 więc na cuda nie liczę ale od kiedy się dowiedziałam,że bejbik jest chory ostro podaje mu suplementy więc w styczniu już powinna być partia plemników na suplach

Mój niemąż ma 46 lat. Nie ma swoich dzieci, ale biologicznie jest bardzo dobrze. Natomiast ja na pewno nie chcę in vitro. Myślę, że jeśli nam nie będzie wychodziło naturalnie to max na co się zdecydujemy to inseminacja... Nie mam chyba sił na więcej... Z resztą u na główny problem to zgranie z owulacją. Partner bierze leki, które utrudniają osiągnięcie orgazmu i tu niestety jest loteria, raz się uda, raz nie. Nie chcę go na razie cisnąć za mocno, nie chcę wywierać presji. Ta ostatnia ciąża ufała się bez większych starań, ale poronienie tak mi namieszało w głowie, że teraz nie umiem odpuścić kontroli, testów, sprawdzania szyjki. I wiem, że będzie załamka, gdy za tydzień przyjdzie okres... Chciałabym umieć odpuścić

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, niepowiedzenie mega miesza w głowie. My też się specjalnie nie staraliśmy ale teraz ja nie umiem przyjąć tego, że to była wada losowa i klasyczne „tak się czasami zdarza” jak na razie ma w naszym przypadku sens, tylko szukam na siłę drugiego dna.
    Teraz też nie wiem czy już mam okres czy wciąż plamię więc w grudniu będę pewnie świrować by złapać owulke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 15:13

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• nadzieja09 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Właśnie zobaczymy co powie androlog, bo ja już sama nie wiem co o tym myśleć. Niby norma fragmentacji jest poniżej 15%, a niskie prawdopodobieństwo zaplodnienia jest powyżej 30, więc jesteśmy gdzieś pomiędzy tym z naszym 21%, ale ta morfologia też niska, więc wolę dopytać specjalistę czy jest tego jakaś przyczyna i czy może to powodować ciąże biochemiczne

• Ninia Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam w invimed lekarz, jak jeszcze nie dojrzał w papierach że mam wyniki amniopunkcji , które wyraźnie wskazują że typ wady był z mojej komórki to od razu kazał dokładnie zbadać nasienie podejrzewając nieprawidłowe plemniki i chciał zobaczyć jaka jest skala tego więc myślę, że na pewno to jakoś wpływa.
    Z drugiej strony moich komórek nie da się zbadać i lekarze się tym nie przejmują i mówią by śmiało próbować. No ale może jak obecna medycyna nie ma możliwości sprawdzić naszych komórek przed poczęciem to ignoruje ten fakt.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

• Malinka18 Znajoma

Wysłany: 20 listopada, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Dziewczyny, u kogo się leczycie? Mi już powoli brakuję pomysłów i chcę się poddać. Myślałam, żeby skonsultować jeszcze z jakimś dobrym specjalistą nasze wyniki, ale nie chciałabym aby to był lekarz, który od razu proponuje ivf. Osobiście uważam, że zawsze musi być jakaś przycyzna poronień tylko nie każdy lekarz chce ją znaleźć. Potrzebuje jakiejś dodatkowej opinii zanim podejmę decyzję.
    Najlepiej ktoś ze Śląska/Krakowa

Przytulam🩵

@Marysia poczytaj może o Pani doktor Iwona Janosz, przyjmuje w Rudzie śląskiej, podchodzi do pacjenta z wielką empatią, wizyty trwają ok 40-50 minut, nie pogania, wszystko dokładnie wyjaśnia i naprawdę daje nadzieję, co prawda wizyta nie jest tania bo koszt to 450zł ale Pani doktor jest też immunologiem

Marysia996 lubi tę wiadomość

👩 28l. 👦28l.
    Starania od października 2024r.
    07.11.2024 - Ciąża biochemiczna 👼
    07.02.2024 - Poronienie chybione
    7 tydzień 👼

Powrót do starań wrzesień 2025 - cykl nieudany ❌ (accofil, acard)

-tachykardia po accofilu, która trwa do nadal.. włączony beta-bloker

❗️mutacja PAI-1 homo
    ❗️KIR BX 2/5 - brak najważniejszych
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie kogoś do polecenia ginekologa/hematologa/immunologa? W Gdańsku?
    Jak to wygląda? Hematolog współpracuje z ginekologiem? Czy jak pójdę do ginekologa on zaleci mi acard i ew heparynę?
    Tak wogóle czekam jeszcze na wynik badania anxa5.
    I będę wtedy miała do powtórki białko s i c bo nie wyszło im teraz…i APS pewnie zrobię. Więc moje starania się raczej przesunąć z grudnia-stycznia na kolejne miesiące:(
    Będę się chciała umawiać na początek roku w Gdańsku dlatego chciałabym się Was poradzić? Z chęcią wrócę do tego ginekologa u którego byłam potwierdzić wszystko po poronieniu. Ale nie wiem czy mam też jakąś wizytę mieć u innego lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 15:37

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka18 wrote:
    @Marysia poczytaj może o Pani doktor Iwona Janosz, przyjmuje w Rudzie śląskiej, podchodzi do pacjenta z wielką empatią, wizyty trwają ok 40-50 minut, nie pogania, wszystko dokładnie wyjaśnia i naprawdę daje nadzieję, co prawda wizyta nie jest tania bo koszt to 450zł ale Pani doktor jest też immunologiem

Dziękuję ☺️ poczytam o niej.

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Acard+Heparyna🤰
  • Domi1002 Koleżanka

Wysłany: 20 listopada, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Dziewczyny, u kogo się leczycie? Mi już powoli brakuję pomysłów i chcę się poddać. Myślałam, żeby skonsultować jeszcze z jakimś dobrym specjalistą nasze wyniki, ale nie chciałabym aby to był lekarz, który od razu proponuje ivf. Osobiście uważam, że zawsze musi być jakaś przycyzna poronień tylko nie każdy lekarz chce ją znaleźć. Potrzebuje jakiejś dodatkowej opinii zanim podejmę decyzję.
    Najlepiej ktoś ze Śląska/Krakowa

Przytulam🩵

Edit: teraz widzę, że nie tylko ja poleciłam dr Janosz :)

Może doktor Iwona Janosz? Ja idę do niej w środę, to będzie moja pierwsza wizyta, ale słyszałam tylko dobre opinie.

Dr Michała Strusa obserwuje na insta, też wcześniej myślałam, żeby do niego się zapisać. Podoba mi się jego zapał i widać, że ta praca to jego pasja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada, 16:32

Marysia996 lubi tę wiadomość

• IlonaQ Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja09 wrote:
    Ja mam listę lekarzy z Warszawy zapisana. Może cos znajdziesz?
    Ginekolodzy:
    -Marian Malinowski
    -Artur Drobniak
    -Marcin Wrona
    -Michał Strus (Kraków)
    -Ewa Dądalska
    -Marzena Dębska
    -Michał Kunicki
    -Katarzyna Kosińska-Kaczyńska
    -Krzysztof Szafranko
    -Agnieszka Kuczyńska (Białystok)

Ja bede teraz miała wizyty u Mariana Malinowskiego i Artura Drobniaka. Do Wrony jestem na liście rezerwowej. Do Ewy Dądalskiej mam wizytę na luty. Trochę poszalałam z wizytami, ale chce znaleźć jakiegoś „swojego” lekarza i skonsultować się u kilku.

Wow, czy sama stworzyłaś ta listę??
    Zapisałam się dzięki Tobie do Dr Wrony 🙂
    Podoba mi się też Pani Katarzyna K-K.

Fajnie, że jest taki wątek i możemy dzielić się wiedzą 🙂

nadzieja09 lubi tę wiadomość

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06.2025 - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
    Plamienia? 🤔
    ANA1 ❌
    Czekam na cud 🙏 -> 08.2025, Błogosławiony Bóg co daje życie! poronienie, 6tc, Józef 💔
    Z nadzieją i ufnością czekamy na kolejny cud 🥹🙏

26.10.25r. ⏸️ 7tc. 💔
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1002 wrote:
    Edit: teraz widzę, że nie tylko ja poleciłam dr Janosz :)

Może doktor Iwona Janosz? Ja idę do niej w środę, to będzie moja pierwsza wizyta, ale słyszałam tylko dobre opinie.

Dr Michała Strusa obserwuje na insta, też wcześniej myślałam, żeby do niego się zapisać. Podoba mi się jego zapał i widać, że ta praca to jego pasja.
    Koniecznie daj znać jak po wizycie 🤞 długo czekałaś na wizytę? Ja dzwoniłam przed chwilą i zapisano mnie na maj 2026🙈🙈🙈

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Acard+Heparyna🤰
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    A macie kogoś do polecenia ginekologa/hematologa/immunologa? W Gdańsku?
    Jak to wygląda? Hematolog współpracuje z ginekologiem? Czy jak pójdę do ginekologa on zaleci mi acard i ew heparynę?
    Tak wogóle czekam jeszcze na wynik badania anxa5.
    I będę wtedy miała do powtórki białko s i c bo nie wyszło im teraz…i APS pewnie zrobię. Więc moje starania się raczej przesunąć z grudnia-stycznia na kolejne miesiące:(
    Będę się chciała umawiać na początek roku w Gdańsku dlatego chciałabym się Was poradzić? Z chęcią wrócę do tego ginekologa u którego byłam potwierdzić wszystko po poronieniu. Ale nie wiem czy mam też jakąś wizytę mieć u innego lekarza?
    Możesz umówić się do immunolog Jarosz, przyjmuje stacjonarnie w Gdańsku w medicover i w Gdyni w invimedzie gdzie potem masz opcję konsultacji online :) jeżeli chodzi o ginekolog to ja chodzę do Katarzyny Gross-Kętrzyńskiej przyjmuje w invicta i w Sopocie w prywatnym gabinecie. Jest też andrologiem jakbyś faceta chciała wysłać ;)

Laurelli lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ