X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już po wizycie - mamy zarodek z serduszkiem, dziś jest 6+1 i wszystko się zgadza z wymiarami 💓
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie, mam już założoną kartę ciąży ✨
    Zostawiam Wam wiruski i otwarte zaproszenie na fioletową stronę 🦠🦠🦠🦠🦠

Mart0511, Biochemiczka, Megmery, Laurelli, Angolek97017, Daisy1, Kassialka, Mucha94, Olcykowa, Ninia, Arisia, jaskra, Monia•, ŚWIEŻYNKA97, Void, Mama3dziewczynek, Flora96, Wixa🌸, Cień, Paola2604, Jusia92, Mati01, nadzieja09, Milunia, Fox, Matylda88, Kata3333, aska1415 lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
  • Domi1002 Koleżanka

Wysłany: 19 listopada, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej, ja już po wizycie - mamy zarodek z serduszkiem, dziś jest 6+1 i wszystko się zgadza z wymiarami 💓

Ale super wieści! ♥️ ciesze sie bardzo.

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Emciak - oh jak wspaniale, gratulacje 😘
    Czekałyśmy na tą dobrą wiadomość tu wszystkie 🤗🤗🤗
    Daj nam tę wirusiki, daj 🤩
    Tu jest radość nie do opisania, bo trud który znosimy może przykryć tylko taka piękna wiadomość jak Twoja 😘

@Niania, ja odnośnie testu owulacyjnego w tej ciąży w której byłam, to też rano miałam pik a popołudniu już nie. Dosłownie 6-8 h .
    Robiłam te z uśmieszkiem od clear.

@Jusia 92 - fajnie to bardzo opisałaś. Ja też uważam że co ma być to będzie tak poprostu. Coś jest nam przypisane i już.
    I jeśli się z tym pogodzimy to lepiej i dla nas, naszego otoczenia - tu mam na myśli relacje-małżeństwo, partnerstwo, przez nasze zafiksowanie się możemy popsuć coś co jest dla nas najważniejsze.

@Kassialka- to co opisujesz o bratowej, to właśnie przykład ludzi dookoła mnie w realu. Zachodzą w ciążę-rodzą. I nie ma nic pomiędzy.
    I jeszcze jak mówisz że nigdy nie miała cytologii 🤯
    Strach pomyśleć co więcej.

Trzymam kciuki za testujące w tym miesiącu i na początku grudnia 🤗🤗🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 11:38

emciak, ŚWIEŻYNKA97, Paola2604, Jusia92 lubią tę wiadomość

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak 😍😍😍

emciak lubi tę wiadomość

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Wspaniale 💖😻🌷

emciak lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to w ogóle można powiedzieć, że świat jest niesprawiedliwy... Ja powiem Wam, że moje prawie cały życie jest jak po grudzie. Z moim obecnym partnerem mamy tyle trudności na swojej drodze w ostatnich latach, że szok.. problemy z deweloperem, choroby rodziców, problemy z pracownikami, problemy z moim były mężem.. no naprawdę osoba o słabej konstrukcji psychicznej mogłaby się załamać. A z drugiej strony sami jesteśmy zdrowi, mamy cudowny związek i wspaniałą córkę (z mojego pierwszego małżeństwa), więc może nie można mieć zbyt dużo szczęścia w życiu? Jak zaczyna nam się lepiej wieść albo przez jakiś czas nie mamy problemów, to zaraz się zastanawiam jakie nieszczęście na nas czeka za rogiem.. 🤦a mam w otoczeniu przyjaciół i znajomych, którzy spokojnie sobie żyją i wszystko czego się dotkną idzie gładko- praca, dzieci... Cieszę się ich szczęściem, choć czasem zazdroszczę.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Doskonale Was rozumiem, bo chyba każda z nas ma to samo. Ostatnio już się mega wkurzyłam- jeżdżenie na monitoringi, zastrzyki, leki po owulacji. Mówię nie, koniec tego i przynajmniej do końca roku próbujemy bez lekarzy, bo nie miałam problemu, żeby zajść w 1 ciążę. Potem nikt nie wiedział, dlaczego nie wychodzi, więc zaczęło się dawanie zastrzyków na pęknięcie pęcherzyka, mimo że mam owulację co miesiąc, potem progesteron po owulacji, mimo że wynik zawsze był dobry, zaczęłam już sama szukać jakiegoś błędu, mimo że wszystkie wyniki wychodziły dobrze 🤷🏻‍♀️ Dlatego koniec lekarzy na najbliższy czas. Mąż postanowił rzucić fajki, poprosiłam o ograniczenie alko i stwierdził, że jak nie będzie palił, to pić też nie będzie (teraz się śmieje, że dzięki temu że w ogóle nie pije, to nie chce mu się palić) 😄 nie powiem, pokładam w tej zmianie duże nadzieje. No ale jak to z nakręcaniem- rozchorowałam się przed samą owu, przez to się przesunęła, już tak zaczęłam schizować, że sikałam na te testy ze 4 razy dziennie i zanim pokazały idealny pik, to się skończyły 🤣 walczyłam ze sobą bardzo, ale nie kupiłam ich więcej, owulację czułam, zapas testów ciążowych zrobiony i zobaczymy pod koniec listopada

Wixa, kiedy masz ustaloną histeroskopie, czy już miałaś? No i co z powrotem do domu, będzie ktoś z Tobą?
    Arisia, robiłaś test, czy po spadku temperatury odpuściłaś?
    Jusia, super że udało się dostać 🐒 na czas!
    Emciak, dawaj koniecznie znać po USG 🥰 wszystkie jesteśmy ciekawe czy jesteście w dwu czy w trzypaku 🤭

Dziewczyny, czy któraś testuje koniec listopada?

Hej hej doskonale rozumiem Twoje poirytowanie, my też żyjemy od cyklu do cyklu, o kasie co miesiąc wyrzucanej na leki, suple, wizyty, dojazdy i monitoringi nawet już nie wspomnę 🥴
    Miło że pamiętałaś o moim zabiegu bo akurat miałam wczoraj 😄 cieszę się że mam to już za sobą. Jedyny stres jaki miałam był związany z tym że mój gin nie mógł tej histeroskopi zrobić i dowiedziałam się o tym chwilę przed i mało brakowało do tego żebym musiała zostać w szpitalu na kolejny dzień bo anestezjolog kończył o 15.
    Zabieg się udał ale niestety z racji że robił to 'obcy' gin nie wiem czy dodatkowo zrobili mi scratching endometrium tak jak zaleciła mi nowa gin od in vitro i nie dowiedziałam się zbyt wiele, na obchodzie powiedział mi tylko że polip był dość szeroki. Modlę się w duchu żeby to to własnie to było przyczyną naszych niepowodzeń po poronieniu, bo mój lekarz już w sierpniu podejrzewał że na usg coś jest, ale dopiero w październiku udało się potwierdzić że to polip.
    Z dobrych info to dowiedziałam się na usg przed zabiegiem że jestem świeżo po owulacji i jaram się tym że pęcherzyk pękł sam bez zastrzyku bo bałam się że same już nie pękają 🙂
    Ps. Pierwszy raz miałam znieczulenie ogólne. Nie spodziewałam aż tak dobrej drzemki, ale trochę żałuję że nie byłam świadoma bo lubię mieć nad wszystkim kontrolę 😄
    U mnie z racji zabiegu niestety obecny cykl jest stracony, ale mamy ambitne plany na grudzień 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 16:14

ŚWIEŻYNKA97, Void, Ninia, Paola2604, Jusia92, Arisia lubią tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • ŚWIEŻYNKA97 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Co za wieści! 🥰 świetnie!!! ❤️✊️

emciak lubi tę wiadomość

👱‍♀️28 ♥️ 32👦

starania od 07.25

23.08 ⏸️ 🥹
    2.10 💔 8+2 (zatrzymanie6+4)
  • Mart0511 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak gratuluję :) oby to była nudna ciąża.

Wixa pociesze Cię. Moja przyjaciolka prawie rok się starała o ciaze. W końcu się udała i biochemiczna miała. Wykryli polipa na kontroli, usunęli i w 1 cyklu starań zaszła w ciążę :) teraz już 2 trymestr zaczęła.

Wixa🌸, emciak, Jusia92, Arisia lubią tę wiadomość

• Laurelli Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki na trombofilie.
    pomóżcie mi zinterpretować. Jesteście owiele lepsze niż chat gpt.

Cel badania: Wykrywanie obecności wariantu patogennego c1601G>A w genie F5 oraz c.*97G>A
    w genie F2
    PB100G_88_15 wyd. 5 z dnia 05.03.2025 / PB101G_88_15 wyd. 5 z dnia 05.03.2025 A
    Wynik badania:
    Nie wykryto wariantu patogennego c.1601G>A (mutacja Leiden, inna nazwa
    c.1691G>A) w żadnym allelu genu czynnika V krzepnięcia krwi.
    Nie wykryto wariantu patogennego c.*97G>A (inna nazwa c.20210G>A, rs1799963)
    w żadnym allelu genu czynnika II krzepnięcia krwi (gen protrombiny).

Cel badania: analiza wariantu PAI:-675 4G/5G
    Wynik badania:
    Wykryto polimorficzny wariant 4G w obu allelach genu PAI-1 (rs1799889) – 4G/4G (układ homozygotyczny).

Przy Leiden jak byk pisze że nie wykryto. Ale co z tym PAI?

A z białkiem s i c niestety badania mam do powtórki.

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

• Void Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa, oby zrobił ten scratching, może to był serdeczny znajomy Twojego gina i mieli wszystko ustalone, trzymam kciuki! I za to że to właśnie to było powodem niepowodzeń i w ogóle super, że pęcherzyki same pękają, kurde mega dobre wieści! Oby grudzień był Wasz, bo wtedy nie będzie tylko zły, będzie też najlepszy ❤️

Arisia, dopóki nie masz małpy to jesteś w grze! Z cyklami bezowulacyjnymi często jest tak, że są bardzo krótkie. A jak coś się wydłuża to najczęściej owulacja się po prostu przesuwa na później i dlatego cykl jest dłuższy. W 1 ciążę zaszłam gdy owulka się przesunęła o tydzień, testy ciążowe w dzień spodziewanego okresu były totalnie białe i zaczęły wychodzić z cieniem dopiero 5 dni po terminie 🐒, trzymam kciuki, żeby tak było u Ciebie 🤞🏻🤞🏻

Paola, Mart, Domi, jaskra trzymam kciuki za koniec listopada 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada, 16:23

Mart0511, Wixa🌸, Paola2604, Arisia lubią tę wiadomość

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli masz pai homozygotę. Ja mam hetero. Słyszałam kiedyś, że większość osób ma te mutacje i niekoniecznie wpływają one na problemy z ciążą. Na ile w tym prawdy, tego nie wiem 🤷🏻‍♀️

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Mama3dziewczynek Debiutantka

Wysłany: 19 listopada, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak 😍😍😍 wspaniałe wieści !!! Oby to forum opustoszało i wszystkie żebyśmy wylądowały na porodówkach!! Dla mnje każda ciąża to taka nadzieja że poronienie nie oznacza końca szans na ciążę.
    Ja w piatek powinnam miec owulację wiec pracowity tydzień w sypialni ale moj rowniez potrzebuje dzien regeneracji przed kolejnym 😅 czytałam ze co dwa dni jest ok wiec co bede chłopie stresować. Ostatnio zaszłam jak sie kochaliśmy ze 4 dni przed owulacją.
    Testuję na początku grudnia, a 7 wylatujemy na urodziny mojej połówki wiec chciałabym żeby to byl taki prezent na tatusia urodziny.

Wixa dobrze ze juz po wszystkim. Może teraz tak na świeżo akurat sie uda .

Laurelli niestety nie pomogę. Nie robiłam badań na ttombofilie ale zdaje się ze wynik jest dobry.

Arisia moze powtórz test ciążowy, moze owulacja sie przesunęła. Organizm potrafi takie figle płatać.

emciak, Wixa🌸, Arisia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

• Cień Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Laurelli

Chyba to wskazuje na to, że w ciąży dostaniesz heparynę i Acard. No i ciążę powinien prowadzić lekarz, a nie położna.
    Spokojnie, to naprawdę standardowe postępowanie. Ostatnio wiele dziewczyn tak ma i wszystko przebiega u nich w porządku. Będziesz pod dobrą opieką.
    Przytulam mocno 🫂

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
    🧬 MTHFR 677C>T – het. | PAI-1 675 4G/5G – het.
    💉 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ) |
    🩸2× cb
    🌱 AZ VI’25 – Bl 4.1.2 – transfer 20.06.2025 – ciąża kliniczna, poronienie 8 tc 💔
    🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum 2019–2024)

📘 Moja droga:
    • IX 2019 pierwsza kwalifikacja do ivf
    • 💉VII’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • 💉VIII’21 — 1 pęch. (przedwczesne pęknięcie)
    • 💉 X’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • 💉 XI’21 — 2 pęch. → 3 oocyty → 2 zapł.
    • ❄️ XI’21 — ET (2-dniowy) — ✖
    • ❄️ VII’22 — KET (2-dniowy) — ✖
    • 💉 XI’22 — 1 pęch. → 0 oocytów
    •💉 🍃 VII’24 (MZ) — 1 pęch. → 1 oocyt → ET (5-dniowy)→ cb
    • 💉🍃 X’24 (MZ) — 2 pęch. → 2 oocyty → 1 zapł. →❄️ KET III’25 (5-dniowy)→ cb
    • 🌱 VI’25 —AZ ❄️ KET (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że naprawdę szykuje nam się mocny grudniowy skład staraczek🤞🏻 przy takiej ekipie to niejeden Mikołaj zostawi pod choinką dwie kreski 🩷🩵🩷🩵🩷🩵

Cień, Wixa🌸, jaskra, Jusia92, emciak, Daisy1, Arisia, Domi1002, ŚWIEŻYNKA97, Fox lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama3dziewczynek wrote:
    Emciak 😍😍😍 wspaniałe wieści !!! Oby to forum opustoszało i wszystkie żebyśmy wylądowały na porodówkach!! Dla mnje każda ciąża to taka nadzieja że poronienie nie oznacza końca szans na ciążę.
    Ja w piatek powinnam miec owulację wiec pracowity tydzień w sypialni ale moj rowniez potrzebuje dzien regeneracji przed kolejnym 😅 czytałam ze co dwa dni jest ok wiec co bede chłopie stresować. Ostatnio zaszłam jak sie kochaliśmy ze 4 dni przed owulacją.
    Testuję na początku grudnia, a 7 wylatujemy na urodziny mojej połówki wiec chciałabym żeby to byl taki prezent na tatusia urodziny.

Wixa dobrze ze juz po wszystkim. Może teraz tak na świeżo akurat sie uda .

Laurelli niestety nie pomogę. Nie robiłam badań na ttombofilie ale zdaje się ze wynik jest dobry.

Arisia moze powtórz test ciążowy, moze owulacja sie przesunęła. Organizm potrafi takie figle płatać.

To dajesz nadzieję... W tym miesiącu nie zgraliśmy się z owulacją i seksy były 3,5/4 dni przed ovu... Trzymam kciuki za plemniki niemęża, by się okazały długowieczne 🙏

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Wixa, oby zrobił ten scratching, może to był serdeczny znajomy Twojego gina i mieli wszystko ustalone, trzymam kciuki! I za to że to właśnie to było powodem niepowodzeń i w ogóle super, że pęcherzyki same pękają, kurde mega dobre wieści! Oby grudzień był Wasz, bo wtedy nie będzie tylko zły, będzie też najlepszy ❤️

Gin prowadzący po tym jak mnie poinformował że mi tego zabiegu nie zrobi to od razu wspomniał że może przejmie mnie jego kolega i że wspomni mu o tym scratchingu. Mam ogromne nadzieje że mu wszystko przekazał i poszło wg planu 🙏
    Zreszta jak już odpływałam po znieczuleniu to zdążyłam poprosić doktora "żeby mnie mocno nie pociął bo ja tak walczę o ciążę" 🙈 na co anestezjolog "spokojnie nie będziemy robić żadnych nowych otworów" 😅 I na tym film mi się urywa 😆

Void lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Laurelli Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    @Laurelli

Chyba to wskazuje na to, że w ciąży dostaniesz heparynę i Acard. No i ciążę powinien prowadzić lekarz, a nie położna.
    Spokojnie, to naprawdę standardowe postępowanie. Ostatnio wiele dziewczyn tak ma i wszystko przebiega u nich w porządku. Będziesz pod dobrą opieką.
    Przytulam mocno 🫂

Nie pociesza mnie ta myśl. :( eh eh

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

• Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak, cudowne wieści! 😍 oby tak dalej!! Masz już przeczucia co do płci? 🙂

Wixa, czuje w kościach, że ten polip był przyczyną. Będę wypatrywać u Ciebie dwóch kreseczek od wznowy starań 😉

Laurelli, ja też mam tą mutacje PAI homo. Mój gin powiedział, że ostatnio jest wysyp tych mutacji (więc możliwe, że każdy ma przynajmniej hetero). Mój gin powiedział, że przy tej mutacji zaleca Acard już od starań, oraz heparynę od wizyty potwierdzającej. Natomiast hematolog powiedział mi, że z punktu widzenia hematologicznego ta mutacja nie ma żadnego znaczenia, ale żeby w kwestii ciąży ufać ginekologowi. Ja brałam acard przez 3 miesiące, ale w zeszłym miesiącu go odstawiłam i wrócę przy pozytywnym teście.

Wixa🌸, emciak, Cień lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • emciak Autorytet

Wysłany: 19 listopada, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92, nie mam jakiegoś mocnego przeczucia ale myślę o tym Groszku jak o chłopcu :D

Laurelli, u mnie też ta sama mutacja i tak jak dziewczyny piszą to dostaje się heparynę :)

Jusia92 lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41
    19.11 0,7 cm Groszka z 💓

PAI homo/MTHFR hetero
    💊 Acard + Heparyna

Ja '91, On '90 + 🐱

preg.png
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ