Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
No nic liczę że niedługo się odezwą. Jeszcze i tak czekam na tą biopsję.IlonaQ wrote:Powiedziałam że preferuje godziny popołudniowe i wieczorne 🙄 i faktycznie zaproponowali 18:20 ale ja odmówiłam bo to dla mnie jeszcze za wcześnie.
Czy to normalne że moje krwawienie trwa już 11 dzień?
U mnie przy pierwszym poronieniu w 6+2 krwawiłam łącznie 10 dni. -
Wejdź sobie na testy DNA i wybierz badanie materiału poronnego tam jest szczegółowa instrukcja,Dumna_Mama wrote:Cześć dziewczyny.
Pisze, bo dziś dowiedziałam się o obumarciu ciąży.
Serce przestało bić.
Staram się to sobie poukładać, ale nie jest łatwo.
Mam jednak inne pytanie, gdybym chciała sprawdzić, co było przyczyną poronienia to mam zebrać do pojemnika krew, tak ?
Jak to wygląda tak ogólnie, tzn. chodzi mi to, że mam iść do laboratorium z pojemnikiem ?
Strasznie to dla mnie dziwne i trudne...
Jakie badanie należy zrobić ?
Przepraszam za bezpośredniosc, ale czuję się tragicznie i staram się sobie to wszystko poukładać...
Ja właśnie pobrałam zaduzo swojego DNA i nie udało się nic zbadać więc raczej wybieraj białe/szare części niż typowo skrzepy czy krew.
Jesteś silna dasz radę ❤️🩹❤️🩹❤️🩹❤️🩹❤️🩹❤️🩹Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0 -
Czytam was dziewczyny codziennie.
Staraczkom życzę powodzenia
Nowe dziewczyny przytulam🫂
Ja dziś jestem po konsultacji z immuno. Dostałam listę badań i tak się cieszyłam że zrobię je jutro jeszcze w tym cyklu a tu opryszczka😔 co cykl coś pod górkę.
Do zbadania:
D3
Przeciwciała przeciw transglutaminazie tkankowej
Subpopulacje limfocytów z komórkami nk
CBA
Aba 1 jeśli wyjdzie to ANA5
Cross match
Zalecenia acard, omega 3, aliness kompleks, resweratrol, NaAC, koenzym q10
2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Dumna_Mama wrote:Cześć dziewczyny.
Pisze, bo dziś dowiedziałam się o obumarciu ciąży.
Serce przestało bić.
Staram się to sobie poukładać, ale nie jest łatwo.
Mam jednak inne pytanie, gdybym chciała sprawdzić, co było przyczyną poronienia to mam zebrać do pojemnika krew, tak ?
Jak to wygląda tak ogólnie, tzn. chodzi mi to, że mam iść do laboratorium z pojemnikiem ?
Strasznie to dla mnie dziwne i trudne...
Jakie badanie należy zrobić ?
Przepraszam za bezpośredniosc, ale czuję się tragicznie i staram się sobie to wszystko poukładać...
O matko…
Bardzo, ale to bardzo mi przykro. Jestem w szoku, jakby ktoś uderzył mnie obuchem w głowę.
Naprawdę mocno kibicowałam Twojej ciąży — zaglądałam na wątek miesięczny głównie po to, żeby podglądać Twoje kolejne, pozytywne etapy.
Twoja długa droga dawała mi ogromną nadzieję na szczęśliwe zakończenie.
To jest ostatnie miejsce, w którym spodziewałam się Cię zobaczyć.
Z całego serca bardzo Ci współczuję.
To nie tak miało być.
Przytulam najmocniej, jak potrafię. 💛🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
🧬 MTHFR 677C>T – het. | PAI-1 675 4G/5G – het.
💉 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ) |
🩸2× cb
🌱 AZ VI’25 – Bl 4.1.2 – transfer 20.06.2025 – ciąża kliniczna, poronienie 8 tc 💔
🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum 2019–2024)
📘 Moja droga:
• IX 2019 pierwsza kwalifikacja do ivf
• 💉VII’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
• 💉VIII’21 — 1 pęch. (przedwczesne pęknięcie)
• 💉 X’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
• 💉 XI’21 — 2 pęch. → 3 oocyty → 2 zapł.
• ❄️ XI’21 — ET (2-dniowy) — ✖
• ❄️ VII’22 — KET (2-dniowy) — ✖
• 💉 XI’22 — 1 pęch. → 0 oocytów
•💉 🍃 VII’24 (MZ) — 1 pęch. → 1 oocyt → ET (5-dniowy)→ cb
• 💉🍃 X’24 (MZ) — 2 pęch. → 2 oocyty → 1 zapł. →❄️ KET III’25 (5-dniowy)→ cb
• 🌱 VI’25 —AZ ❄️ KET (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔 -
Laurelli wrote:Cień zazdroszczę okresu! Teraz ja będę marudkac i go przyciągnę, może. Bo kurde czekam i czekam

Lekkie marudzenie to za mało — trzeba porządnie pospamować forum, tak jak ja wczoraj. Wtedy dopiero są efekty! 😉
ŚWIEŻYNKA97, Laurelli lubią tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
🩸2× cb
🌱 AZ VI’25 – Bl 4.1.2 – transfer 20.06.2025 – ciąża kliniczna, poronienie 8 tc 💔
📘 Moja droga:
Domi1002 wrote:Ja też ta moją ciążę miałam zaplanowaną „pod coś” i też nie wyszło. Także teraz boję się w ogóle o tym nawet myśleć, że fajnie by było być w ciąży wtedy i wtedy…
Ja za każdym razem sprawdzam:
transfer będzie tego dnia, to poród wtedy czy wtedy, to będzie taki czy taki zodiak.
I sama się nakręcam, a później rozczarowanie.
Tyle z mojego zen i spontaniczności.
Ale pracuję nad sobą. Różnie mi to wychodzi. 🤷♀️🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
🩸2× cb
📘 Moja droga:
Mati ja zaszłam w ciążę jak miałam ferrytyne 25. W ciąży mi spadła do 18. Po poronieniu dobiłam do 44 i no się już nie udaje zajść. Wydaje mi się, że najlepiej rozpoczynać ciążę bez niedoborów, ale nie wiem czy to jest możliwe, bo patrząc na siebie to u mnie jak nie sraczka, to urok. No i tak jak mówisz, wiele kobiet nawet nie wie jakie ma wyniki, więc wątpię, że wszystkie kobiety, które rodzą zdrowe dzieciątka, mają wszystko wyrównane 🤷♀️ ja starań nie wstrzymywałam, ale też starałam się podnieść, co się da 🙂 btw. uważaj z tą wątróbką 4x w tygodniu. To jednak organ kumulujący m.in. metale ciężkie. Słyszałam, że podroby to najlepiej jeść max. raz w tygodniu.
Ja też mam dzisiaj jakiś dołek. Te testy owu mi nie wychodzą, a wczoraj w śluzie miałam czerwone nitki krwi przez parę godzin (13 dc). Niby śluz rozciągliwy, ale brak objawów ze strony jajnika. Także nie wiem czy jest ta owulacja czy nie. Umówiłam się w środę na usg do Luxmedu, może mi podpowie co tam się dzieje! Jeszcze za 7 dni chce zrobić progesteron. W następnym cyklu już totalnie nic nie sprawdzam, bo tylko mnie to drażni 😕
Mati01 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Flora96 wrote:Cieszę się dziewczyny, że was trochę rozchmurzylam 🤭 ja to właśnie taka jestem, że palnę co mi slina na język przyniesie a później się zastanawiam czy nie przegięłam 😆
Powiem wam, że właśnie czuje jakiś dołek dzisiaj. Po tej ciąży biochemicznej nadal mam plamienia, krwawienie ustało ale no dalej coś się tam pojawia na bieliźnie... mam wizyte u ginekologa w czwartek więc mam nadzieję, że coś tam mi podpowie, doradzi.
Czasami sobie tak wyobrażam, że może wcale tej ciąży nie straciłam tylko krwawi mi jakiś krwiaczek a dzidzia dalej się rozwija spokojnie 😩
Lubię takie spontaniczne dziewczyny — czasami trzeba po prostu pisać, jak jest.
Życzę Ci spełnienia w postaci upragnionego dzieciątka i samych radosnych dni 🩷🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
🩸2× cb
📘 Moja droga:
O dzięki może i racja z tą wątróbką 🙂Jusia92 wrote:Mati ja zaszłam w ciążę jak miałam ferrytyne 25. W ciąży mi spadła do 18. Po poronieniu dobiłam do 44 i no się już nie udaje zajść. Wydaje mi się, że najlepiej rozpoczynać ciążę bez niedoborów, ale nie wiem czy to jest możliwe, bo patrząc na siebie to u mnie jak nie sraczka, to urok. No i tak jak mówisz, wiele kobiet nawet nie wie jakie ma wyniki, więc wątpię, że wszystkie kobiety, które rodzą zdrowe dzieciątka, mają wszystko wyrównane 🤷♀️ ja starań nie wstrzymywałam, ale też starałam się podnieść, co się da 🙂 btw. uważaj z tą wątróbką 4x w tygodniu. To jednak organ kumulujący m.in. metale ciężkie. Słyszałam, że podroby to najlepiej jeść max. raz w tygodniu.
Ja też mam dzisiaj jakiś dołek. Te testy owu mi nie wychodzą, a wczoraj w śluzie miałam czerwone nitki krwi przez parę godzin (13 dc). Niby śluz rozciągliwy, ale brak objawów ze strony jajnika. Także nie wiem czy jest ta owulacja czy nie. Umówiłam się w środę na usg do Luxmedu, może mi podpowie co tam się dzieje! Jeszcze za 7 dni chce zrobić progesteron. W następnym cyklu już totalnie nic nie sprawdzam, bo tylko mnie to drażni 😕
Ja chyba ten cykl odpuszczę bo tak jak pisałam nawet nie wiem czy będzie owulacja przez przerośnięty pęcherzyk w lewym jajniku jutro się dowiem ale jeszcze czekam na wyniki posiewu z szyjki bo w wakacje walczyłam z bakteriami więc wolę sprawdzić czy tam wszystko ok.
Tak jak piszesz wszystkiego się nie sprawdzi ale ten mój długo czas starań teoche uczy pokory i tak myślę że jeśli się da coś poprawić to może warto.
Wyliczylam że kolejna owulację będę mieć w
Święta więc idealny czas teoche wolnego i czas do częstych
Starań i ta myśl trochę mnie podnosi na duchu
Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
12.2024 hsg z lipiodolem
❄️❄️❄️
Mamoura wrote:Cień, czy może robiłaś w tym cyklu coś innego niż zazwyczaj i przypuszczasz, że dlatego ruszył prawy jajnik? U mnie na odwrót, leniem jest lewy i zastanawiam się czy można go jakoś ruszyć do działania 😅
Teraz myślę… no nie wiem, pewnie nie ma to żadnego znaczenia, ale przez ostatni miesiąc spałam na lewym boku zamiast na prawym. Może po prostu prawy jajnik stwierdził: „Aha, skoro nikt mnie nie uciska, to wchodzę do akcji!”. 😅 Brzmi jak czary-mary, wiem, i pewnie nie ma żadnego związku, ale faktycznie w tym miesiącu zrobiłam coś inaczej niż wcześniej.
Laurelli, Mamoura lubią tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
🩸2× cb
📘 Moja droga:
To daj znaka jutro co z pęcherzykiem i owulka. Często jest tak, że człowiek się na coś nastawi, a rzeczywistość jest zupełnie inna, więc może ten cykl Cię pozytywnie zaskoczy? 😉🤞🏻Mati01 wrote:O dzięki może i racja z tą wątróbką 🙂
Ja chyba ten cykl odpuszczę bo tak jak pisałam nawet nie wiem czy będzie owulacja przez przerośnięty pęcherzyk w lewym jajniku jutro się dowiem ale jeszcze czekam na wyniki posiewu z szyjki bo w wakacje walczyłam z bakteriami więc wolę sprawdzić czy tam wszystko ok.
Tak jak piszesz wszystkiego się nie sprawdzi ale ten mój długo czas starań teoche uczy pokory i tak myślę że jeśli się da coś poprawić to może warto.
Wyliczylam że kolejna owulację będę mieć w
Święta więc idealny czas teoche wolnego i czas do częstych
Starań i ta myśl trochę mnie podnosi na duchu
Mati01, ŚWIEŻYNKA97, Cień lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
❤️Jusia92 wrote:To daj znaka jutro co z pęcherzykiem i owulka. Często jest tak, że człowiek się na coś nastawi, a rzeczywistość jest zupełnie inna, więc może ten cykl Cię pozytywnie zaskoczy? 😉🤞🏻
Jusia92 lubi tę wiadomość
Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
12.2024 hsg z lipiodolem
❄️❄️❄️
Dzięki dziewczyny, jak czytam Wasze odpowiedzi na nasze różne posty, to widzę że wszystkie mamy takie same „akcje” i to mnie bardzo pociesza że ja nie świruje czy nie mam kompletnego doła tylko każda z nas ma takie dni.
Jusia92, Cień, Mamoura, ŚWIEŻYNKA97, Domi1002 lubią tę wiadomość
💃🏻 34l.
🧔🏻♂️ 38 l.
First baby 🍬
💔
X.25
9/7tydz.
🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…
•Życie i ciąża za granica 🌍 -
Laurelli wrote:Dzięki dziewczyny, jak czytam Wasze odpowiedzi na nasze różne posty, to widzę że wszystkie mamy takie same „akcje” i to mnie bardzo pociesza że ja nie świruje czy nie mam kompletnego doła tylko każda z nas ma takie dni.
Dokładnie tak jest 🫣 faceci tego nie zrozumieją... Ja właśnie nie mogłam wytrzymać i zrobiłam sobie test ciążowy 11 dpo (miałam testować jutro). I chociaż szansę były znikome to serce waliło jak oszalałe. Oczywiście jest negatywny a ja już sobie wkręcałam ciążę, bo wcale się nie czuję okresowo a w piątek powinna nadejść miesiączka. Zwykle mam silne objawy nadchodzącej miesiączki- bóle piersi, obrzmienie, bóle podbrzusza i zaczynają się na 5 dni wcześniej a teraz nic zupełnie.. i oczywiście jest mi przykro... 🤦2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
jaskra, bardzo mi przykro 🫂
Cień - może coś jest w tym spaniu na innym boku haha 😉
Cieszę się, że trafiłam na ten wątek, to bardzo pocieszające, że nie tylko ja mam różnorodne myśli po poronieniu, trzymam za nas wszystkie mocno kciuki 🤞 jeszcze będzie pięknie 🩷
Jusia92, ŚWIEŻYNKA97, Cień lubią tę wiadomość
👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
jaskra wrote:Dokładnie tak jest 🫣 faceci tego nie zrozumieją... Ja właśnie nie mogłam wytrzymać i zrobiłam sobie test ciążowy 11 dpo (miałam testować jutro). I chociaż szansę były znikome to serce waliło jak oszalałe. Oczywiście jest negatywny a ja już sobie wkręcałam ciążę, bo wcale się nie czuję okresowo a w piątek powinna nadejść miesiączka. Zwykle mam silne objawy nadchodzącej miesiączki- bóle piersi, obrzmienie, bóle podbrzusza i zaczynają się na 5 dni wcześniej a teraz nic zupełnie.. i oczywiście jest mi przykro... 🤦
Jaskra mocno przytulam 🫂 dopóki nie ma @ wszystko jest możliwe! Trzymam mocno kciuki 🙂🤞🏻
jaskra lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Dziewczyny, mam pytanko do tych z Was, które raczej nie narzekały na brak śluzu płodnego przed poronieniem - czy u którejś z Was po poronieniu farmakologicznym nawet w okresie owulacji jest sucho (przynajmniej na zewnątrz)? Ja miałam tabletki podawane kilka razy, macica nie chciała się oczyścić, tabletki dostawałam rozpuszczone i w takiej samej formie wypływały ze mnie (wydawało mi się, że było za sucho w pochwie), a lekarze bardzo naciskali, żeby nie robić łyżeczkowania, w końcu wszystko wyczyściło się po farmakologii + pierwszym okresie, ale każda owulacja po poronieniu to spora susza. Mąż mówi, że w środku wszystko jest w porządku, ale ja czuję, że jest znacznie inaczej niż przed poronieniem. W październiku suplementowałam olej z wiesiołka i pomógł w ten sposób, że podczas przytulanek rzeczywiście było bardzo mokro, ale tak poza tym to nadal sucho, a ja zawsze miałam wodospad na bieliźnie w okresie owulacyjnym...👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)
Starania: od 01.2025 🌱
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
💊 Suplementy/leki:
Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
Cytrynian magnezu | Inozytol
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
W drodze po nasze szczęście... 🍼💖 -
Ja miałam podane tabletki a potem zabieg ale u mnie jak wcześniej była susza, tak i teraz jest. Chociaż jak serduszkowalam w cyklu zaraz po zabiegu w dzień owulacji (dostałam dzikiej ochoty na Męża) to było bardzo dużo śluzu, aż przepraszam za dosadność ale „chlupało”. W przyszłym cyklu zamierzam używać żelu wspomagającego poczęcie. Poprzednio zaszłam w ciąży w cyklu, w którym go używałam. Wcześniej 4 cs bez efektów.
Mamoura, Angolek97017, Laurelli, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 91
Kariotyp ✅
👦🏻74
Kariotyp ✅
17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna -
Byłam dziś na becie po 72h
22.11 beta 69 (11dpo)
25.11 beta 238 (14dpo)
Progesteron
31,6 (11dpo)
25, 6 (14dpo)
Także wszystko wygląda raczej dobrze, oby tak dalej
Void, Mamoura, jaskra, Cień, Angolek97017, Marysia996, Ninia, Biochemiczka, Molly534, Daisy1, Jusia92, Monia•, Laurelli, ŚWIEŻYNKA97, emciak, Domi1002 lubią tę wiadomość
-
Mart0511 wrote:Byłam dziś na becie po 72h
22.11 beta 69 (11dpo)
25.11 beta 238 (14dpo)
Progesteron
31,6 (11dpo)
25, 6 (14dpo)
Także wszystko wygląda raczej dobrze, oby tak dalej
Jeszcze raz gratulacje ❤️ bardzo nudnej ciąży!
Cień, Mart0511, Laurelli lubią tę wiadomość