X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i też za kilka dni mam USG piersi 💪🏻

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Fox Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Za namową @Cien haha przychodzę dzisiaj pomarudzić, za brakiem okresu. Dokładnie dziś mija 5 tyg od podania cytotec i nieszczęśliwej środy w moim życiu. I chcę żeby moje ciało wróciło na normalny tor, gdzie ten okres:(
    Wróć proszę. Chce funkcjonować normalnie

Podpinam się do marudzenia, jeśli to cos moze nam pomóc 🫣 u mnie również 5 tygodni od zabiegu - okreus brak, a na teście porannym cień cienia! Kiedy to sie skończy?! 😔😔

10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN

07.2025 💔 7+2
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1002 wrote:
    Dziewczyny wpadam na chwilę, żeby zdać relację z wizyty u doktor Iwony Janosz. Obiecuję do jutra przeczytać wszystkie wpisy, bo przyznaję że mam zaległości z dwóch dni!

Jeśli któraś z Was chce się do niej wybrać polecam z całego serca! Super lekarz i kobieta, bardzo ludzka i widać że jej zależy. A ściana w gabinecie i regał wypełniony zdjęciami dzieci i aniołkami robi wrażenie, jak dużej ilości osób pomogła stać się rodzicami.
    Cieszę się, że wizyta się udała ❤️ Kochana, nie wiesz czy dr Janosz kieruje swoje pacjentki na zabiegi do Rudy?

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • Angolek97017 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox
    Ja dokładnie 4 tyg po poronieniu dowiedziałam się o ciąży 🫣 ale dwa tygodnie wcześniej oznaczałam betę i wynosiła tylko 8 także wiedziałam ze to niemożliwe ze się jeszcze utrzymuje.
    Nie mówię że u ciebie tak będzie oczywiście tylko jest to zawsze możliwe jak były zbliżenia 🫡

🧑30👱‍♀️28

13.05.24 - I 🩷
    30.07.25 - 6+4/9tc M 💔
    26.08 - ⏸️
    [28dc]->beta 140.1, [30dc]-> 353.3
    12.09 -> crl 3.8 mm, 111 uderzeń
    03.10 -> crl 2.5 cm, 164
    20.10 -> crl 5.35 cm, 164
    29.10 -> crl 7.3 cm, 157
    28.11->
    19.12 🩺 II prenatalne
    preg.png
  • Fox Ekspertka

Wysłany: 27 listopada, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angolek97017 wrote:
    Fox
    Ja dokładnie 4 tyg po poronieniu dowiedziałam się o ciąży 🫣 ale dwa tygodnie wcześniej oznaczałam betę i wynosiła tylko 8 także wiedziałam ze to niemożliwe ze się jeszcze utrzymuje.
    Nie mówię że u ciebie tak będzie oczywiście tylko jest to zawsze możliwe jak były zbliżenia 🫡

Nie ma takiej możliwości. Ciąża która poroniłam, byla od razu po poprzednim poronieniu. Teraz czekam grzecznie na okres i dopiero wznowimy starania.
    Ale dziękuję, ze starasz sie szukać jasnych stron 🫂🥹

10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN

07.2025 💔 7+2
    10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia)
  • Domi1002 Koleżanka

Wysłany: 27 listopada, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Cieszę się, że wizyta się udała ❤️ Kochana, nie wiesz czy dr Janosz kieruje swoje pacjentki na zabiegi do Rudy?

Kurcze nie mam bladego pojęcia, przyznam szczerze.

• Default.owa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dołączam do Was, niestety na wtorkowej wizycie kontrolnej w 17 tygodniu okazało się, że nasz kochany chłopiec się zatrzymał w 14 tygodniu. W nocy z wtorku na środę urodziłam go w szpitalu i się pożegnałam, był taki malutki, zmieściłby mi się w dłoni.
    To była moja 3 ciąża, która miała być inna, miałam leki, pierwszy raz przekroczyłam 1 trymestr, wybieraliśmy już imię i zaczynaliśmy kompletować wyprawkę. A teraz znów muszę się zbierać po stracie.
    Wiary na zostanie mamą już mam mało, ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia. Myślę o zmianie lekarza prowadzącego, na kogoś kto ma doświadczenie w poronieniach nawracających. Jak macie do polecenia kogoś z Warszawy, chętnie te polecenia poznam.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki k wierzę, że dla każdej kiedyś zaświeci słońce.🩵

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.10
    💔 08.11 Nasza iskierka 🩵

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵

2 cs
    ⏸️ 22.08
    💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    Podpinam się do marudzenia, jeśli to cos moze nam pomóc 🫣 u mnie również 5 tygodni od zabiegu - okreus brak, a na teście porannym cień cienia! Kiedy to sie skończy?! 😔😔

Ja miałam zabieg 15.09 a 20.11 beta była nadal dodatnia. Dodam, że 13.11 dostałam pierwszy okres od zabiegu, także różnie to bywa

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Flora96 Znajoma

Wysłany: 27 listopada, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Hej dziewczyny, dołączam do Was, niestety na wtorkowej wizycie kontrolnej w 17 tygodniu okazało się, że nasz kochany chłopiec się zatrzymał w 14 tygodniu. W nocy z wtorku na środę urodziłam go w szpitalu i się pożegnałam, był taki malutki, zmieściłby mi się w dłoni.
    To była moja 3 ciąża, która miała być inna, miałam leki, pierwszy raz przekroczyłam 1 trymestr, wybieraliśmy już imię i zaczynaliśmy kompletować wyprawkę. A teraz znów muszę się zbierać po stracie.
    Wiary na zostanie mamą już mam mało, ale wiadomo, nadzieja umiera ostatnia. Myślę o zmianie lekarza prowadzącego, na kogoś kto ma doświadczenie w poronieniach nawracających. Jak macie do polecenia kogoś z Warszawy, chętnie te polecenia poznam.
    Trzymam za Was wszystkie kciuki k wierzę, że dla każdej kiedyś zaświeci słońce.🩵

Kochana bardzo mi przykro 🥺 nigdy nie dotarłam do takiego etapu ciąży ale wiem, że każda strata boli tak samo. Wierzę, że jeszcze kiedyś zostaniesz mamusią jak my wszystkie 🥹🩷

Default.owa lubi tę wiadomość

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:

Tak mi przykro ze ciebie to spotkało 🥺🫂 wiecie co było przyczyną? Będziecie robić badania genetyczne, sekcje? 🥺 jakie leczenie miałaś wdrożone?
    Ja niestety nie z Warszawy więc lekarza nie jestem w stanie polecić. Ania z podcastu nic na siłę ma odcinek o swojej drodze 7 poronień , 2 dzieci. Ona jest z Warszawy, może tam polecała kto jej pomógł. Wierzę że znajdziecie lekarza który pozwoli Wam spełnić marzenie o rodzicielstwie. Trzymam za Was kciuki ❤️

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Mamoura Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:

Default.owa tak bardzo mi przykro, trzymaj się 😔 jestem z Warszawy, ale na razie głównie chodzę do lekarzy na NFZ, od przyszłego roku planuję coś podziałać w poważniejszej diagnostyce i pewnie wybiorę kogoś specjalizującego się w poronieniach, jeśli kogoś znajdziesz, daj proszę znać czy jesteś zadowolona

👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻‍🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)

Starania: od 01.2025 🌱
    🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

💊 Suplementy/leki:
    Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
    Cytrynian magnezu | Inozytol

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)

W drodze po nasze szczęście... 🍼💖
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. 🩵 Co do leczenia, mam PAI w hetero i mutacje c.3980A>G w genie Proakceleryny również hetero. Hematolog mówi, że to nie trombofilia i nie widzi podstaw do leczenia, ale w klinice miałam zaleconą heparynę 0.4, do tego brałam magnez, witaminy prenatalne, Progesteron, a później też acard 150, bo mi wyszły ryzyka wysokie. Mam do tego Hashimoto, więc i eutyrox 112 wchodzi. I na ten moment tyle wiem o sobie. Kariotypy z mężem mamy prawidłowe, on badania nasienia też. Więc te moje mutacje były czymś o co zahaczyliśmy i co obwinialiśmy, ale widocznie coś jeszcze jest.
    Naszego chłopca będziemy badać, z prenatalnych wyszło, że był zdrowy, ale dziś oddałam próbki do badań genetycznych, bo wolę jednak się upewnić, że wszystko było u niego w porządku i szukać dalej przyczyny.
    Myślę żeby iść do immunologa, ale to chyba lepiej zrobić wcześniej jakieś badania, niż wydać kupę kasy i pójść z niczym.
    We wtorek idę do lekarki, na luxmed, ale ma dużo pozytywnych opinii i pisze o sobie, że zajmuje się poronieniami i niepłodnością, więc mam nadzieję, że wskaże mi kierunek co zbadać, może też poleci jakichś specjalistów.
    Chcę sobie dać czas na żałobę, ale jednocześnie tak bardzo chciałabym się dowiedzieć co jest nie tak, że tak się dzieje i żeby w następnej ciąży nie bać się przed każdą wizytą.

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.10
    💔 08.11 Nasza iskierka 🩵

2 cs
    ⏸️ 14.03

2 cs
    ⏸️ 22.08

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

Kariotyp ✅️
    Morfologia ✅️
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:

Tak bardzo mi przykro 😭 Te wszystkie straty są tak okropne. Dlaczego to się dzieje? Boję się kolejnych starań coraz bardziej…

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Przytulam Cię mocno💔💔💔

39tc.👼
    wrzesień '24 cb👼
    kwiecień '25 cb👼
    maj '25 - rezygnacja ze starań
    listopad '25 - diagnostyka poronień nawykowych

10.2024 nowy Naprotechnolog🧑‍⚕️🩺

🔸PCOS
    🔸trombofilia wrodzona
    🔸immunologia⏳
    Kir+HLA✅
    ASA❌

🔜Histero+biopsja?
    🔜dr Paśnik

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan+Encortolon💊
    Prenacaps Ovi+Probiotyki+B12+D3+Omega 3💊
    Acard+Heparyna🤰
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chcesz zgłębić immunologię to nie wiem czy jest sens badać kiry i hlac u męża, bo one odpowiadają za implantację więc tu skonsultowałabym jednak z immunologiem czy warto wydawać na to pieniądze. Z innych mutacji genetycznych jeszcze jest anxa5 powodująca poronienia (u was obojga należy zbadać, możesz najpierw Ty a przy negatywnym wyniku męża wysłać). Na to też dają heparynę ale może miałaś dawkę nie wystarczającą? Z resztą badań pewnie trzeba się wstrzymać aż organizm wróci do równowagi: zespół antyfosfolipidowy, białko c i s, antytrombina III, cross-match, Ana? Ogólnie zapraszam spojrzeć do mojej stopki, liczę, że zbadałam wszystko co się da (poza allo, bo moja immunolog tego nie zleca). No i nieśmiertelna biopsja cd138 i cd56. Tu też bym poczekała minimum do pierwszej miesiączki pp.
    Rozumiem cię, mnie po drugim poronieniu trzymała tylko myśl żeby znaleźć powód. Lekarzy miałam umówionych zanim wyszłam ze szpitala.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Jeżeli chcesz zgłębić immunologię to nie wiem czy jest sens badać kiry i hlac u męża, bo one odpowiadają za implantację więc tu skonsultowałabym jednak z immunologiem czy warto wydawać na to pieniądze. Z innych mutacji genetycznych jeszcze jest anxa5 powodująca poronienia (u was obojga należy zbadać, możesz najpierw Ty a przy negatywnym wyniku męża wysłać). Na to też dają heparynę ale może miałaś dawkę nie wystarczającą? Z resztą badań pewnie trzeba się wstrzymać aż organizm wróci do równowagi: zespół antyfosfolipidowy, białko c i s, antytrombina III, cross-match, Ana? Ogólnie zapraszam spojrzeć do mojej stopki, liczę, że zbadałam wszystko co się da (poza allo, bo moja immunolog tego nie zleca). No i nieśmiertelna biopsja cd138 i cd56. Tu też bym poczekała minimum do pierwszej miesiączki pp.
    Rozumiem cię, mnie po drugim poronieniu trzymała tylko myśl żeby znaleźć powód. Lekarzy miałam umówionych zanim wyszłam ze szpitala.

Z tego co wymieniłaś nie robiłam cross-match i allo, no i biopsji. Ogólnie po drugim poronieniu byliśmy w klinice I doktor wykluczyła badanie drożności, bo w ciążę zachodzę, zrobiła mi USG 3D macicy i tam niby wszystko w porządku, ale może biopsje warto będzie w przyszłości zrobić.
    Masz rację, że mogłam mieć za słabą dawkę, 0.4 mogło pomóc przy tworzeniu łożyska, bo dwa pierwsze poronienia były właśnie na tym etapie, ale już była za słaba dla większego bobasa.
    Na razie mogę tylko gdybać i myśleć, że może to to. Liczę, że wtorkowa wizyta przynajmniej wskaże mi którą drogą powinnam iść.

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.10
    💔 08.11 Nasza iskierka 🩵

2 cs
    ⏸️ 14.03

2 cs
    ⏸️ 22.08

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

Kariotyp ✅️
    Morfologia ✅️
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Defaultowa, bardzo mi przykro, przytulam 🩷. Czy dziecko będzie miała badanie genetyczne, robiłaś badanie prenatalne lub Test Pappa? Może tym razem to była wada? Sama stracilam ciążę w II trymestrze ale sobie nie wyobrażam co Ty musisz przeżywać po tym wszystkim co wcześniej przeszłaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada, 16:42

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Defaultowa, bardzo mi przykro, przytulam 🩷. Czy dziecko będzie miała badanie genetyczne, robiłaś badanie prenatalne lub Test Pappa? Może tym razem to była wada? Sama stracilam wciąż w II trymestrze ale sobie nie wyobrażam co Ty musisz przeżywać po tym wszystkim co wcześniej przeszłaś.

Tak, wysłałam dziś próbki do badania genetycznego. Miałam badania USG pierwszego trymestru i Pappa i wszystko pokazywało, że jest w porządku. Ryzyka dla bobo niskie, jedynie preeklampsja wyszła mi wysoka, niby 3%, ale to było moje najwyższe ryzyko.

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.10
    💔 08.11 Nasza iskierka 🩵

2 cs
    ⏸️ 14.03

2 cs
    ⏸️ 22.08

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

Kariotyp ✅️
    Morfologia ✅️
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mnie wstrząsnęła Twoja historia. Naprawdę współczuję. Życie jest bardzo niesprawiedliwe. Ile bólu może spaść na jedną kobietę. Przepraszam, że spytam ale czy miałaby tej ostatniej ciąży jakiejś przeczucia albo coś się działo typu krwawienia? Ja od około 9 tygodnia czułam, że coś nie tak, mimo że to była moja pierwsza ciąża.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotyp ✅
    👦🏻74
    Kariotyp ✅

17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
  • Cień Autorytet

Wysłany: 27 listopada, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:

Marzena Dębska z Dębski Clinic — bardzo droga, ale warto rozważyć u niej konsultację.

Dębski Clinic
    Adres: ul. Żelazna 51/53, 00-841 Warszawa
    Telefon: +48 22 631 48 44

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto | Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34|
    🧬 MTHFR 677C>T – het. | PAI-1 675 4G/5G – het.
    💉 8 IVF/ICSI (7 stymulacji + 1 AZ) |
    🩸2× cb
    🌱 AZ VI’25 – Bl 4.1.2 – transfer 20.06.2025 – ciąża kliniczna, poronienie 8 tc 💔
    🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum 2019–2024)

📘 Moja droga:
    • IX 2019 pierwsza kwalifikacja do ivf
    • 💉VII’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • 💉VIII’21 — 1 pęch. (przedwczesne pęknięcie)
    • 💉 X’21 — 1 pęch. → 0 oocytów
    • 💉 XI’21 — 2 pęch. → 3 oocyty → 2 zapł.
    • ❄️ XI’21 — ET (2-dniowy) — ✖
    • ❄️ VII’22 — KET (2-dniowy) — ✖
    • 💉 XI’22 — 1 pęch. → 0 oocytów
    •💉 🍃 VII’24 (MZ) — 1 pęch. → 1 oocyt → ET (5-dniowy)→ cb
    • 💉🍃 X’24 (MZ) — 2 pęch. → 2 oocyty → 1 zapł. →❄️ KET III’25 (5-dniowy)→ cb
    • 🌱 VI’25 —AZ ❄️ KET (5-dniowy) → ciąża zarodkowa → poronienie 8 tc 💔
‹‹ 260 261 262 263 264
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ