X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Ragazza Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wiem, to się aż nieprawdopodobne wydaje, że tyle takich przypadków tu mamy... liczyłam, że będę mogła się starać od kolejnego cyklu a tu...

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️
    10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane
  • Paulina66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżąc na początku stycznia w szpitalu czułam straszną potrzebę, żeby jak najszybciej być w kolejnej ciąży, nie potrafiłam sobie wyobrazić, że ciąży nie ma... Miałam jeszcze nadzieję, że może uda się bez łyżeczkowania i nie będzie trzeba robić przerwy. Nastawiałam się, że w lutym lub najpóźniej w marcu zaczniemy się znowu starać i wydawało mi się, że to przecież jeszcze tyle czasu. A teraz nie wiadomo czy od kwietnia będzie można wrócić do starań czy to się będzie przeciągać kolejne miesiące.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)

💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
    🧬: V R2 hetero
    🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml
  • Inkez Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to też nie jest tak, że jak wszystko dobrze się oczyściło to później już z górki. Ja oczyściłam się za pomocą leków, jestem już po 2 miesiączce, a ciągle coś innego nawala. Po pierwszej miesiączce nie miałam owulacji, teraz po drugiej nie mam pewności czy ja miałam, ale pojawiają się jakieś upławy z krwią 😞 z trądzikiem nie mogę sobie poradzić, psychicznie też coraz gorzej… jakaś ta nasza droga do upragnionego dziecka jest trudna. Jeszcze za 2 dni rodzi moja szwagierka, która zaszła w ciążę zaraz po moim pierwszym poronieniu… a nasze pierwsze dzieciątko miałoby już prawie 2 miesiące 😞

• Dorii Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkez wrote:
    Dziewczyny to też nie jest tak, że jak wszystko dobrze się oczyściło to później już z górki. Ja oczyściłam się za pomocą leków, jestem już po 2 miesiączce, a ciągle coś innego nawala. Po pierwszej miesiączce nie miałam owulacji, teraz po drugiej nie mam pewności czy ja miałam, ale pojawiają się jakieś upławy z krwią 😞 z trądzikiem nie mogę sobie poradzić, psychicznie też coraz gorzej… jakaś ta nasza droga do upragnionego dziecka jest trudna. Jeszcze za 2 dni rodzi moja szwagierka, która zaszła w ciążę zaraz po moim pierwszym poronieniu… a nasze pierwsze dzieciątko miałoby już prawie 2 miesiące 😞

To jest strasznie przytłaczające. Nie dość, że psychicznie ciężko to znosić to jeszcze fizyczne efekty poronień u niektóry potrafią trzymać kilka miesięcy. U mnie przy obu poronieniach 5 miesięcy wszystko się normowało, długość cyklu, długość krwawień, trądzik… zupełnie jakby za każdym razem miała skróconą wersje dojrzewania. Ciężko sobie z tym poradzić, a jeszcze wkoło same ciąże 😢

👩🏻 92
    👨🏻 92

Początki starań 2024
    03/24 💔 9tydz
    10/24 💔 7tydz

✅ tarczyca
    ✅wit B12 , wit D
    ✅progesteron
    ❌ ferrytyna, prolaktyna, LH/FSH, estradiol
    ✅ANA
    ✅P/c. p. kardiolipinie

?? trombofilia
    ?? nasienie
    ?? bakterie
    ?? KIR

💊 Ovarin, wit D
‹‹ 42 43 44 45 46
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ