Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie wiem, to się aż nieprawdopodobne wydaje, że tyle takich przypadków tu mamy... liczyłam, że będę mogła się starać od kolejnego cyklu a tu...31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane -
Ja leżąc na początku stycznia w szpitalu czułam straszną potrzebę, żeby jak najszybciej być w kolejnej ciąży, nie potrafiłam sobie wyobrazić, że ciąży nie ma... Miałam jeszcze nadzieję, że może uda się bez łyżeczkowania i nie będzie trzeba robić przerwy. Nastawiałam się, że w lutym lub najpóźniej w marcu zaczniemy się znowu starać i wydawało mi się, że to przecież jeszcze tyle czasu. A teraz nie wiadomo czy od kwietnia będzie można wrócić do starań czy to się będzie przeciągać kolejne miesiące.30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
11.2024 ⏸️
01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
💊: Naturell Folian, Naturell B Complex Forte, D4000, C1000, Aliness Omega 3-6-9, Aliness Koenzym Q10, Swanson Triple Magnesium Complex, zioła Ojca Sroki
🧬: V R2 hetero
🔬❌: homocysteina 8.4 umol/l, ferrytyna 25 ng/ml, wit D 44.3 ng/ml -
Dziewczyny to też nie jest tak, że jak wszystko dobrze się oczyściło to później już z górki. Ja oczyściłam się za pomocą leków, jestem już po 2 miesiączce, a ciągle coś innego nawala. Po pierwszej miesiączce nie miałam owulacji, teraz po drugiej nie mam pewności czy ja miałam, ale pojawiają się jakieś upławy z krwią 😞 z trądzikiem nie mogę sobie poradzić, psychicznie też coraz gorzej… jakaś ta nasza droga do upragnionego dziecka jest trudna. Jeszcze za 2 dni rodzi moja szwagierka, która zaszła w ciążę zaraz po moim pierwszym poronieniu… a nasze pierwsze dzieciątko miałoby już prawie 2 miesiące 😞
-
Inkez wrote:Dziewczyny to też nie jest tak, że jak wszystko dobrze się oczyściło to później już z górki. Ja oczyściłam się za pomocą leków, jestem już po 2 miesiączce, a ciągle coś innego nawala. Po pierwszej miesiączce nie miałam owulacji, teraz po drugiej nie mam pewności czy ja miałam, ale pojawiają się jakieś upławy z krwią 😞 z trądzikiem nie mogę sobie poradzić, psychicznie też coraz gorzej… jakaś ta nasza droga do upragnionego dziecka jest trudna. Jeszcze za 2 dni rodzi moja szwagierka, która zaszła w ciążę zaraz po moim pierwszym poronieniu… a nasze pierwsze dzieciątko miałoby już prawie 2 miesiące 😞
To jest strasznie przytłaczające. Nie dość, że psychicznie ciężko to znosić to jeszcze fizyczne efekty poronień u niektóry potrafią trzymać kilka miesięcy. U mnie przy obu poronieniach 5 miesięcy wszystko się normowało, długość cyklu, długość krwawień, trądzik… zupełnie jakby za każdym razem miała skróconą wersje dojrzewania. Ciężko sobie z tym poradzić, a jeszcze wkoło same ciąże 😢
👩🏻 92
👨🏻 92
Początki starań 2024
03/24 💔 9tydz
10/24 💔 7tydz
✅ tarczyca
✅wit B12 , wit D
✅progesteron
❌ ferrytyna, prolaktyna, LH/FSH, estradiol
✅ANA
✅P/c. p. kardiolipinie
?? trombofilia