X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola1995 Przyjaciółka

Wysłany: 11 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Doskonale cie rozumiem. Moja ginekolog kazała zrobić zespół antyfosfolipidowy i trombofilia. Dalej pomysłów nie ma. U mnie każdy cykl w punkt, nigdy żadnych problemów ginekologiczny h, owulacje regularne. Jak rozumiem straciłaś maluszka w 7tyg? Mój mąż teraz też się suplementuje-wyszly nowe Pregna dla przyszłych tatusiow:)

Tak stracilam w 7 tyg puste jajo ,🙁 czuję się jakbym zostala z tym sama lekarze mają mnie gdzies🙁 mój maz bierze fertil men plus , mace magnez . Chociaz w sumie w ciążę zaszlam po diagnozie ze szans raczej nie ma miesiac potem sie udalo 🙂

• Paola2604 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Tak stracilam w 7 tyg puste jajo ,🙁 czuję się jakbym zostala z tym sama lekarze mają mnie gdzies🙁 mój maz bierze fertil men plus , mace magnez . Chociaz w sumie w ciążę zaszlam po diagnozie ze szans raczej nie ma miesiac potem sie udalo 🙂

W takim razie jest nadzieja, warto próbować. Życzę powodzenia ❤️ Moja 1 ciąża też była puste jajo płodowe i od razu w kolejnym cyklu zaszlam w ciąże i dzięki temu mam synka 😊 Nie wiem nic odnośnie tego aktualnego poronienia, być może też było puste jajo, nie zdążyłam do wizyty-poronienie samoistne. Nie wiem co mam myśleć, mój przypadek jest dziwny. Raz się uda, raz nie. Z zajęciem nie ma problemów, gorzej z utrzymaniem. Coś się dzieje na wczesnym etapie 6/8/11tydz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 08:55

Wysłany: 11 kwietnia, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    W takim razie jest nadzieja, warto próbować. Życzę powodzenia ❤️ Moja 1 ciąża też była puste jajo płodowe i od razu w kolejnym cyklu zaszlam w ciąże i dzięki temu mam synka 😊 Nie wiem nic odnośnie tego aktualnego poronienia, być może też było puste jajo, nie zdążyłam do wizyty-poronienie samoistne. Nie wiem co mam myśleć, mój przypadek jest dziwny. Raz się uda, raz nie. Z zajęciem nie ma problemów, gorzej z utrzymaniem. Coś się dzieje na wczesnym etapie 6/8/11tydz.

U mnie niby glownym problemem jest 0 morfologia meza ale dzieki dziewczyna na forum zrozumialam ze to jest mialo wiarygodny wynik bo to tylko jakas czesc badana nasienia jest .
    Z ta nadzieja u mnie coraz gorzej 🙁
    Mimo wszystko dziękuję dziewczyny za slowa wsparcia 🙂

Paola2604 lubi tę wiadomość

• M_onia Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    collet wrote:
    @Plamka92 współczuję Ci, mam nadzieję, że zakończy się to jednak pozytywnie. Tylko, że u mnie z drugiej strony jest jednak wywiad dodatni, bo siostra przyrodnia mojego taty na nowotwór chorowała :/

Ja wracam od poniedziałku już do pracy po macierzyńskim. W przeciągu ostatnich 3 tygodni popracowałam trochę zdalnie, trochę w biurze, jednak poza pracą mam też doktorat, więc próbowałam próbować robić cokolwiek... Najdłużej byłam 8h, ale był dzień gdzie po dwóch godzinach się już poryczałam i po prostu poszłam do domu... Trzymam kciuki, aby u Ciebie powrót był udany. U mnie ludzie są wyrozumiali, delikatni, serdeczni i empatyczni, życzę u Ciebie tego samego.

Ja teraz jednocześnie chcę i nie chcę być w ciąży. Chcę dzidziusia, ale strach, że go stracę mnie hamuje...Ja na świętach byłabym w 21 tc i sama nie wiem, co zrobić, gdzie pojechać. Z teściową czasu spędzać nie chcę, z drugiej strony u moich rodziców będzie ich pierwsza wnuczka, która chociaż jest cudowną 8miesięczną dziewczynką, to jednak jej towarzystwo powoduje u mnie (i jak się ostatnio dowiedziałam również u męża) żal i smutek, że nasza Julka nie będzie miała szansy być taką dziewczynką...

Śmiało stawiaj granice. Ja zaszłam w ciążę równo ze znajomymi mojego męża… u nich szczęście u nas porażka i wiem, że zaprosili nas na baby shower, bo wypada, ale odmówiliśmy i rozumieją :) najważniejsze przeżyć to po swojemu i dbać o siebie

• M_onia Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:

Ehhh czuje to samo… od poronienia we wrześniu juz tyle minęło, a ja stoję w miejscu i od 3 miesięcy chodzę na monitoring, bo za każdym razem coś się dzieje… już bym chciała być wdrożyć badania

• Paola2604 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_onia wrote:
    Ehhh czuje to samo… od poronienia we wrześniu juz tyle minęło, a ja stoję w miejscu i od 3 miesięcy chodzę na monitoring, bo za każdym razem coś się dzieje… już bym chciała być wdrożyć badania

Rozumiem co czujesz. Ja poroniłam w tamtym roku i w maju i w październiku. W tym roku w kwietniu. Badania robię sama, zawsze coś zbadam, nie czekam na lekarzy. Z tym że nie wiem w którą stronę już iść. Teraz planuje zbadać Kir i Hlac, potem pójdę na wizytę już z wynikiem. Zobaczymy co powie lekarz, ale nie daje sobie nadziei, co nie wyklucza że może spróbuje jeszcze.

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i mnie spotkało to przykre doświadczenie straty ciąży w 8tyg.Mialam poronienie indukowane farmakologicznie,cala noc z poniedziałku na wtorek roniłam..Jestem od wtorku popołudniu w domu i dzisiaj bóle i skurcze są silniejsze czy to normalne ? Do lekarza na USG jestem umówiona na poniedziałek ale zastanawiam się czy nic złego się tam nie dzieje teraz..Panikuje że dojdzie do jakiegoś zakażenia i coś mi się stanie z macica 😢

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️KIR BX▪️Allo 31%▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 -▪️Pai homo◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i ❄️6.2.2
    7-06.01.25 FET 7dpt 23 9dpt 16💔CB
    8- FET ⏳💖
    6dpt beta 53 8dpt 11810dpt 269 15dpt 169019dpt 5640
    25dpt GS brak serduszka 💔
    7.04 poronienie 7/8tydz👼🏼
    „Najlepsze rzeczy przychodzą do tych,którzy potrafią czekać”💖
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Paola2604 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Witajcie i mnie spotkało to przykre doświadczenie straty ciąży w 8tyg.Mialam poronienie indukowane farmakologicznie,cala noc z poniedziałku na wtorek roniłam..Jestem od wtorku popołudniu w domu i dzisiaj bóle i skurcze są silniejsze czy to normalne ? Do lekarza na USG jestem umówiona na poniedziałek ale zastanawiam się czy nic złego się tam nie dzieje teraz..Panikuje że dojdzie do jakiegoś zakażenia i coś mi się stanie z macica 😢

Bardzo mi przykro. Ja również jestem w trakcie właśnie od poniedziałku, z tym że w tym przypadku akurat miałam samoistne, bez tabletek, w domu. Brzuch też boli, rozpiera. Zaczął mocniej id wczoraj, ok 3 dni po odstawieniu progesteronu. Mi lekarka mówiła żeby zgłosić się za ok. 2 tyg do kontroli. Miałam 5 poronien, każde inne, każde bolało. Długość krwawienia też różnie. Raz trwało to tyle co okres, w późniejszych poronienia h nawet do ok 11 dni. Nigdy nie miałam zakażeń, żadnych nieprawidlowosci. Na pewno gdyby pojawiła się podejrzana wydzielina, ból byłby mocniejszy, gorączka to należałoby zgłosić się do lekarza.

Wysłany: 11 kwietnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:

Tez mialammocniejsze bole jak wrocilam do domu ze szpitala. u mnie po podaniu lekow krwawilam /plamilam 3 tygodnie po miesiacu bylam u lekarza wszystko sie oczyscilo. Kolejna miesiaczka tez byla duzo bardziej bolesna 🙁
    Przykro mi z powodu Twojej straty 💔

• Paola2604 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy ktoś mi podpowie - badanie KIR/HLAC. Czy trzeba razem robić, czy najpierw sprawdzić jaki jest KIR a potem ew. HLAC?

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Tez mialammocniejsze bole jak wrocilam do domu ze szpitala. u mnie po podaniu lekow krwawilam /plamilam 3 tygodnie po miesiacu bylam u lekarza wszystko sie oczyscilo. Kolejna miesiaczka tez byla duzo bardziej bolesna 🙁
    Przykro mi z powodu Twojej straty 💔
    Czyli to normalne,dziękuję za odpowiedź.Poprostu martwię się że będę musiała ponownie jechać do szpitala tym razem na zabieg😢

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Bardzo mi przykro. Ja również jestem w trakcie właśnie od poniedziałku, z tym że w tym przypadku akurat miałam samoistne, bez tabletek, w domu. Brzuch też boli, rozpiera. Zaczął mocniej id wczoraj, ok 3 dni po odstawieniu progesteronu. Mi lekarka mówiła żeby zgłosić się za ok. 2 tyg do kontroli. Miałam 5 poronien, każde inne, każde bolało. Długość krwawienia też różnie. Raz trwało to tyle co okres, w późniejszych poronienia h nawet do ok 11 dni. Nigdy nie miałam zakażeń, żadnych nieprawidlowosci. Na pewno gdyby pojawiła się podejrzana wydzielina, ból byłby mocniejszy, gorączka to należałoby zgłosić się do lekarza.
    U mnie niestety beta HCG i progesteron za wysoki żeby czekać na samoistne dlatego zdecydowałam się na farmakologiczne.Boje się że nie oczyszczę się do końca i będę miała jakieś stany zapalne w endometrium. Pocieszające jest to co piszesz że nie miałaś żadnych nieprawidłowości przez te 5 razy,dziękuję 😢

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
  • Paola2604 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    U mnie niestety beta HCG i progesteron za wysoki żeby czekać na samoistne dlatego zdecydowałam się na farmakologiczne.Boje się że nie oczyszczę się do końca i będę miała jakieś stany zapalne w endometrium. Pocieszające jest to co piszesz że nie miałaś żadnych nieprawidłowości przez te 5 razy,dziękuję 😢

Zapewne na kontrolnym usg w poniedziałek okaże się, ale 0rosze być dobrej myśli. Ja nigdy nie zdecydowałam czekać się na samoistne, jak było samoustne to było, jak była ciąża zatrzymana to zgłaszam się do szpitala gdzie po dawano mi tabletki +łyżeczkowanie. Zależało mi też na pobraniu materiału do badań zarodka, więc zdecydowałam się na szpital . Przeważnie 1 dobę byłam w szpitalu.

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Zapewne na kontrolnym usg w poniedziałek okaże się, ale 0rosze być dobrej myśli. Ja nigdy nie zdecydowałam czekać się na samoistne, jak było samoustne to było, jak była ciąża zatrzymana to zgłaszam się do szpitala gdzie po dawano mi tabletki +łyżeczkowanie. Zależało mi też na pobraniu materiału do badań zarodka, więc zdecydowałam się na szpital . Przeważnie 1 dobę byłam w szpitalu.
    Ja nie chciałam badac bo miałam zbadany zarodek i wiedziałam co i jak.Tez byłam dobę w szpitalu.Jesli chodzi o łyżeczkowanie to się bronie rękoma i nogami bo boję się zrostów i że coś uszkodzą..

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖

Wysłany: 11 kwietnia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Ja nie chciałam badac bo miałam zbadany zarodek i wiedziałam co i jak.Tez byłam dobę w szpitalu.Jesli chodzi o łyżeczkowanie to się bronie rękoma i nogami bo boję się zrostów i że coś uszkodzą..

Ale robili usg przed wypuszczeniem ze szpitala ? Bo ja zamnim dostalam wypis najpierw usg i potem mnie wypuścili.

• Paola2604 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Ale robili usg przed wypuszczeniem ze szpitala ? Bo ja zamnim dostalam wypis najpierw usg i potem mnie wypuścili.

Może pytanie nie do mnie, ale w moim przypadku po żadnym zabiegu łyżeczkowania a przed wypisem nie robili mi usg. Po kolejnej miesiączce miałam iść na kontrole. Zawsze wszystko było ok. Aktualnie poronienie samoistne 6 tydz, bez szpitala, pani dr powiedziała że poradzę sobie sama, że będzie to troszkę bardziej obfity okres-do kontroli za ok 2 tyg.

Wysłany: 12 kwietnia, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Może pytanie nie do mnie, ale w moim przypadku po żadnym zabiegu łyżeczkowania a przed wypisem nie robili mi usg. Po kolejnej miesiączce miałam iść na kontrole. Zawsze wszystko było ok. Aktualnie poronienie samoistne 6 tydz, bez szpitala, pani dr powiedziała że poradzę sobie sama, że będzie to troszkę bardziej obfity okres-do kontroli za ok 2 tyg.

Ja nie mialam łyżeczkowania po podaniu lekow o 12 w czwartek czekali do rana w piatek i robili kontrolne usg bo jesli by sie nie oczyściło to łyżeczkowanie. Mnie na szczescie ruszylo po 3 tabletkach po 4 godzinach od podania zaczelam ronic 💔

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1995 wrote:
    Zrobili i powiedzieli że jeszcze widzą tam resztki jakieś ale jeśli nie chce zabiegu to oczyszczę się napewno przez ten tydzień.Pytalam czy jest tego na tyle dużo że trzeba robić zabieg powiedział lekarz że nie,zważywszy na to że mocno krwawię to nie ma sensu.

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖

Wysłany: 12 kwietnia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Zrobili i powiedzieli że jeszcze widzą tam resztki jakieś ale jeśli nie chce zabiegu to oczyszczę się napewno przez ten tydzień.Pytalam czy jest tego na tyle dużo że trzeba robić zabieg powiedział lekarz że nie,zważywszy na to że mocno krwawię to nie ma sensu.

To nie masz się co denerwować . Wszystko bedzie dobrze 🙂

• Paola2604 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Mam pytanie czy ktoś mi podpowie - badanie KIR/HLAC. Czy trzeba razem robić, czy najpierw sprawdzić jaki jest KIR a potem ew. HLAC?[/QUOTE

podbijam. Może robiła któraś z was to badanie? Chce porobić wyniki tylko nie wiem czy iść w kariotyp czy kir+hlac?

‹‹ 64 65 66 67 68
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ