Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Tylko że ja poronilam samoistnie w domu bez zabiegu w szpitalu. Gdy zaczęło się krwawienie pojechalam do swojej gin, kazała odstawic duphaston, i w razie dużego bólu bądź krwawienia jechać do szpitala. Krwawieniae trwało 10dni i ustało. Śluz w tym cyklu był plodny ale tempki nie mierzylam.
-
nick nieaktualnyA to kas spokojnie pójdź do gina po @.
ja tak miałam ostatnio. Nic mi nie było i chyba nie powinno się nic stać bo się czyści samoistnie.
Miłego dnia.
U mnie czas remontów dalej lecę na zakupy muszę zakupić wc i obudowę wanny.
Do potem będę was podczytywać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czytałam że te przeciwciała antyTg to są przeciwko bialku hormonów tarczycy i nie powoduja poronien.m.hmmm.czytam fora dziewczym którym z hashimoto udało się urodzić
Czy przed badaniem tej krzywej cukrowej powinnam mieć jakąś dietę bądź nie lykac suplementow? -
kas50 wrote:Czytałam że te przeciwciała antyTg to są przeciwko bialku hormonów tarczycy i nie powoduja poronien.m.hmmm.czytam fora dziewczym którym z hashimoto udało się urodzić
Bo nie powodują Tylko bardzo często jedna autoagresja pociąga za sobą inną. Więc hashimoto może sugerować lekarzom, żeby przyjrzeli się systemowi immunologicznemu pacjentki bliżej. Wszystkie moje koleżanki z hashi mają już na koncie minimum jedno dziecko, żadna z nich nie poroniła. U mnie mimo dwóch poronień żaden lekarz nie skierował podejrzeń na tarczycę, bo przyjmuję przecież euthyrox, gin zasugerował trombofilię i w tym kierunku zrobiłam badania, wygląda na to, że to strzał w dziesiątkę. Tarczyca jest groźna tylko w przypadku głębokiej, nieleczonej niedoczynności. Trzymana w ryzach lekami grzecznie współpracuje i karmi dziecko swoimi hormonami do 12 tc. -
nick nieaktualnyzwei to ciekawe gdzie u mnie problem anty tg 17 (0-115) a anty tpo 32 (0-34) .
A anty tpo ma wpływ doczytałas????
Trombofilia ok, mutacje też ok.
Kas ja tez miałam znieczulenie dwa dni wcześniej pytałam w labo babki i to nie ma wpływu.
Nie obżeraj się słodkim i kolacje zjedz dietetyczną. Na czczo pamiętaj! -
żabka04 wrote:zwei to ciekawe gdzie u mnie problem anty tg 17 (0-115) a anty tpo 32 (0-34) .
A anty tpo ma wpływ doczytałas????
Trombofilia ok, mutacje też ok.
Przeciwciała tarczycowe atakują komórki tarczycy. Są ukierunkowane na konkretnego przeciwnika i nie zawracają sobie głowy jakimś tam płodem. Ale jak masz szalony układ immunologiczny, który wpadł na taki pomysł, żeby atakować swoje własne organy, to może się okazać, że masz też jakieś imne przeciwciała zagrażające komórkom dziecka.
A odnośnie trombofilii, zrobiłaś te wszystkie badania? Bo tu na liście są pozycje za gruby pieniądz Ja miałam szczęście, bo u mnie wyszło już przy białku S
"Diagnostyka trombofilii wrodzonej:
Stężenie antytrombiny (pozwala stwierdzić niedobór antytrombiny)
Stężenie białka C (pozwala stwierdzić niedobór białka C)
Stężenie białka S (pozwala stwierdzić niedobór białka S)
Badanie genetyczne wykrywające:
- mutację Leiden genu czynnika V
- polimorfizm G20210A genu protrombiny
Zwiększenie aktywności czynników krzepnięcia: VIII, IX lub XI
Stężenie aminokwasu homocysteiny (zwiększone może świadczyć o wrodzonej hiperhomocysteinemii.
Diagnostyka trombofilii nabytej:
Obecność przeciwciał antyfosfolipidowych: badanie w kierunku tzw. zespołu antyfosfolipidowego, w którym stwierdza się zwiększone stężenie tzw. przeciwciał antyfosfolipidowych (ich najbardziej znanym przedstawicielem jest tzw. antykoagulant toczniowy, wykrywany metodami laboratoryjnymi).
Stężenie czynników krzepnięcia: nabytezwiększenie stężenia czynnika VIII, IX, XI
Stężenie homocysteiny: nabyta hiperhemocysteinemia"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 23:38
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kas50 wrote:Czytałam że te przeciwciała antyTg to są przeciwko bialku hormonów tarczycy i nie powoduja poronien.m.hmmm.czytam fora dziewczym którym z hashimoto udało się urodzić
Czy przed badaniem tej krzywej cukrowej powinnam mieć jakąś dietę bądź nie lykac suplementow?
dzien przed badaniem krzywej musisz jesc normalnie. a w dniu badania na czczo. najlepiej robic ok 5-10 dzien cyklu.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Kas a próbowałas się do immunologa albo hematologa zapisać? Pewnie by Ci dal skierowanie na te badania. Jeśli chodzi o tą trombofilie wrodzona to genetyka zleca te badania to tez byś się mogła umówić. Potrzebujesz sterowania od rodzinnego do poradni genetycznej.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
APS wrote:dzien przed badaniem krzywej musisz jesc normalnie. a w dniu badania na czczo. najlepiej robic ok 5-10 dzien cyklu.
Jak bedę u rodzinnego to podpytam o taką poradnie. -
Kas moja endokrynolog mowila ze najlepiej robic w tych dniach bo jest najbardziej wiarygodna ale moze w inny dzien tez bedzie ok, trudno mi powiedziec.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników