Forum Poronienie Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
Odpowiedz

Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 11 grudnia 2015, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak ze staraniami poczekam 2, 3cykle. Ten cykl wyglądał na owulacyjny, miałam sluzu jak nigdy i ogromną chęć:-) czyli do gina iść lepiej po @?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinnaś iść za jakiś czas po zabiegu na wypicie masz napisane kiedy się zgłosić do kontroli. Jeżeli zbliża się @ to już lepiej po. Tak ja bym zrobiła :-) zrób oczywiście tak jak Ci intuicja mówi.

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko że ja poronilam samoistnie w domu bez zabiegu w szpitalu. Gdy zaczęło się krwawienie pojechalam do swojej gin, kazała odstawic duphaston, i w razie dużego bólu bądź krwawienia jechać do szpitala. Krwawieniae trwało 10dni i ustało. Śluz w tym cyklu był plodny ale tempki nie mierzylam.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 09:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to kas spokojnie pójdź do gina po @.
    ja tak miałam ostatnio. Nic mi nie było i chyba nie powinno się nic stać bo się czyści samoistnie.
    Miłego dnia.
    U mnie czas remontów dalej lecę na zakupy muszę zakupić wc i obudowę wanny.
    Do potem będę was podczytywać ;-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lecę na zakupy:-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 15:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kupiłam WC a ile razy warczalam na męża wrrrrrrrr.
    Po drodze rozbolal mnie brzuch miałam skręt kieszek i macicy. Ledwo doszłam z auta na chatę. Teraz leżę a mąż niech tam się męczy i tworzy. No chyba że wymieknie.:-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam znowu o hashimoto i znowu się doluje:-(

    Pieczemy z córką ciasteczka:-)

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 18:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    co tam wyczytałaś? opowiadaj ja nie mam czasu nawet na książki hihi
    no ja mam zamiar robić pierniczki bezglutenowe z neta z córeczką ale w tygodniu odwalimy robotę.

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że te przeciwciała antyTg to są przeciwko bialku hormonów tarczycy i nie powoduja poronien.m.hmmm.czytam fora dziewczym którym z hashimoto udało się urodzić:-)


    Czy przed badaniem tej krzywej cukrowej powinnam mieć jakąś dietę bądź nie lykac suplementow?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzień wcześniej mam dentystę i bedę brać znieczulenie. Czy to może mieć jakiś wpływ na badanie krwi?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Czytałam że te przeciwciała antyTg to są przeciwko bialku hormonów tarczycy i nie powoduja poronien.m.hmmm.czytam fora dziewczym którym z hashimoto udało się urodzić:-)

    Bo nie powodują :) Tylko bardzo często jedna autoagresja pociąga za sobą inną. Więc hashimoto może sugerować lekarzom, żeby przyjrzeli się systemowi immunologicznemu pacjentki bliżej. Wszystkie moje koleżanki z hashi mają już na koncie minimum jedno dziecko, żadna z nich nie poroniła. U mnie mimo dwóch poronień żaden lekarz nie skierował podejrzeń na tarczycę, bo przyjmuję przecież euthyrox, gin zasugerował trombofilię i w tym kierunku zrobiłam badania, wygląda na to, że to strzał w dziesiątkę. Tarczyca jest groźna tylko w przypadku głębokiej, nieleczonej niedoczynności. Trzymana w ryzach lekami grzecznie współpracuje i karmi dziecko swoimi hormonami do 12 tc.

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei to ciekawe gdzie u mnie problem anty tg 17 (0-115) a anty tpo 32 (0-34) .
    A anty tpo ma wpływ doczytałas????
    Trombofilia ok, mutacje też ok.

    Kas ja tez miałam znieczulenie dwa dni wcześniej pytałam w labo babki i to nie ma wpływu.
    Nie obżeraj się słodkim i kolacje zjedz dietetyczną. Na czczo pamiętaj! :-)

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwei a jakie badania robi się na trombofilie?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • zwei_kresken Autorytet
    Postów: 4338 5103

    Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    zwei to ciekawe gdzie u mnie problem anty tg 17 (0-115) a anty tpo 32 (0-34) .
    A anty tpo ma wpływ doczytałas????
    Trombofilia ok, mutacje też ok.


    Przeciwciała tarczycowe atakują komórki tarczycy. Są ukierunkowane na konkretnego przeciwnika i nie zawracają sobie głowy jakimś tam płodem. Ale jak masz szalony układ immunologiczny, który wpadł na taki pomysł, żeby atakować swoje własne organy, to może się okazać, że masz też jakieś imne przeciwciała zagrażające komórkom dziecka.

    A odnośnie trombofilii, zrobiłaś te wszystkie badania? Bo tu na liście są pozycje za gruby pieniądz ;) Ja miałam szczęście, bo u mnie wyszło już przy białku S

    "Diagnostyka trombofilii wrodzonej:

    Stężenie antytrombiny (pozwala stwierdzić niedobór antytrombiny)
    Stężenie białka C (pozwala stwierdzić niedobór białka C)
    Stężenie białka S (pozwala stwierdzić niedobór białka S)
    Badanie genetyczne wykrywające:
    - mutację Leiden genu czynnika V
    - polimorfizm G20210A genu protrombiny
    Zwiększenie aktywności czynników krzepnięcia: VIII, IX lub XI
    Stężenie aminokwasu homocysteiny (zwiększone może świadczyć o wrodzonej hiperhomocysteinemii.

    Diagnostyka trombofilii nabytej:

    Obecność przeciwciał antyfosfolipidowych: badanie w kierunku tzw. zespołu antyfosfolipidowego, w którym stwierdza się zwiększone stężenie tzw. przeciwciał antyfosfolipidowych (ich najbardziej znanym przedstawicielem jest tzw. antykoagulant toczniowy, wykrywany metodami laboratoryjnymi).
    Stężenie czynników krzepnięcia: nabytezwiększenie stężenia czynnika VIII, IX, XI
    Stężenie homocysteiny: nabyta hiperhemocysteinemia"


    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 23:38

    żabka04 lubi tę wiadomość

    hashi, pcos, hiperinsulinemia, insulinooporność, trombofilia, 3 x biochemiczna
    pQUlp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy zwei za odp. :-)

    Ja nie mam zrobionego bialka C i S.

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek zrobię te przeciwciała antykardiolipinowe. Czy samo ich oznaczenie coś mówi?

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Czytałam że te przeciwciała antyTg to są przeciwko bialku hormonów tarczycy i nie powoduja poronien.m.hmmm.czytam fora dziewczym którym z hashimoto udało się urodzić:-)


    Czy przed badaniem tej krzywej cukrowej powinnam mieć jakąś dietę bądź nie lykac suplementow?


    dzien przed badaniem krzywej musisz jesc normalnie. a w dniu badania na czczo. najlepiej robic ok 5-10 dzien cyklu.

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas a próbowałas się do immunologa albo hematologa zapisać? Pewnie by Ci dal skierowanie na te badania. Jeśli chodzi o tą trombofilie wrodzona to genetyka zleca te badania to tez byś się mogła umówić. Potrzebujesz sterowania od rodzinnego do poradni genetycznej.

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS wrote:
    dzien przed badaniem krzywej musisz jesc normalnie. a w dniu badania na czczo. najlepiej robic ok 5-10 dzien cyklu.
    W innym dniu cyklu wyniki beda zaklamane? Bedę robić początkiem cyklu, być może 1, 2dc (ostatnio mialam plamienie ale @ się nie rozkrecila).
    Jak bedę u rodzinnego to podpytam o taką poradnie.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas moja endokrynolog mowila ze najlepiej robic w tych dniach bo jest najbardziej wiarygodna ale moze w inny dzien tez bedzie ok, trudno mi powiedziec.

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego