X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: 21 października, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, byłam dzisiaj w szpitalu. 2 lekarki potwierdziły to co położna. Dostałam jedna tabletkę w szpitalu doustnie i jutro mam z samego rana aplikować cytotec.
    Nie trzymają u nas w szpitalu. Wysyłają do domu, dla mnie i lepiej. Każą tylko żeby był ktoś dorosły w tym czasie w domu bo wszystko się może wydarzyć.
    Będę z mężem oczywiście.
    Mam rozpisane jak mam zażyć leki przeciwbólowe jednocześnie i to tyle.
    Chce żeby było już jutro, chcę to już skończyć i chcę żyć normalnie, żeby minął miesiąc, kolejny i móc starać się o kolejnego dzidziusia.
    Mam nadzieję że byłam ta statystyczna osoba która porania i kolejna ciąża będzie zdrowa.
    Na duszy ciężko…

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

Życie i ciąża za granica 🌍
  • mila_87 Debiutantka

Wysłany: 21 października, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dołączam chcoiaz czekam juz na osatteczna diagnozę ktora znam, ale ciezko mi zwyczajnie.
    1 ciaza ivf po 8 latach.
    Niestety z miesiackxi wynika 8+4 a z usg 6+1. Zdaje sobie sprawę co to oznacza, lekarze ostrozni nie straszą natomiast po 8 latach na grupach nieplodnosciowych człowiek wie co to znaczy. Za tydzien badanie ktore rozwieje wątpliwości chociaż ja juz wiem jak to sie skończy. Tydzien jeszcze jest jakos wytlumqczalny przy ivf ale nie 2 tygodnie. Ciężko sobie z tym radzę.. nie moge spac

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 22 października, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Witajcie, byłam dzisiaj w szpitalu. 2 lekarki potwierdziły to co położna. Dostałam jedna tabletkę w szpitalu doustnie i jutro mam z samego rana aplikować cytotec.
    Nie trzymają u nas w szpitalu. Wysyłają do domu, dla mnie i lepiej. Każą tylko żeby był ktoś dorosły w tym czasie w domu bo wszystko się może wydarzyć.
    Będę z mężem oczywiście.
    Mam rozpisane jak mam zażyć leki przeciwbólowe jednocześnie i to tyle.
    Chce żeby było już jutro, chcę to już skończyć i chcę żyć normalnie, żeby minął miesiąc, kolejny i móc starać się o kolejnego dzidziusia.
    Mam nadzieję że byłam ta statystyczna osoba która porania i kolejna ciąża będzie zdrowa.
    Na duszy ciężko…
    Trzymaj się, mam nadzieję że wkrótce będziesz po wszystkim 🫂
    Jak się dzisiaj czujesz?
    mila_87 wrote:
    Hej dołączam chcoiaz czekam juz na osatteczna diagnozę ktora znam, ale ciezko mi zwyczajnie.
    1 ciaza ivf po 8 latach.
    Niestety z miesiackxi wynika 8+4 a z usg 6+1. Zdaje sobie sprawę co to oznacza, lekarze ostrozni nie straszą natomiast po 8 latach na grupach nieplodnosciowych człowiek wie co to znaczy. Za tydzien badanie ktore rozwieje wątpliwości chociaż ja juz wiem jak to sie skończy. Tydzien jeszcze jest jakos wytlumqczalny przy ivf ale nie 2 tygodnie. Ciężko sobie z tym radzę.. nie moge spac

Przykro mi że ciebie to spotkało💔 moja ciąża też była 2 tygodnie młodsza i po pierwszym poronieniu wiedziałam co to znaczy… przesyłam ci dużo siły w tym trudnym czasie 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 06:33

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ⚠️ histeroskopia zabiegowa, hispat⏳
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • mila_87 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż, wszyscy mówią ze moze wolniejszy zarodek, wydaje mi sie zwyczajniebusiluja mnie pocieszyć mysle ze sa pewnie historie kiedy zarodek przetrwały i dal zdrowa ciaze jednak stawiam ze to wyjątki a moja sytuacja jest regula. Lekarz daje nadzieję natomiast ja nie bardzo. 28 mam przyjść na usg. W ciągu tygodnia zarodek urósł, obraz jest duzo lepszy, widac juz zalazek serca ale dalej to 2 tygodnie przy ciąży ivf to raczej taki poślizg nie jest mozliwy. Nie mam żadnych plamien ani nic

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 22 października, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żebyś jednak była wyjątkiem, ale pamiętam jak ja się czułam w Twojej sytuacji i mocno cię przytulam.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
  • mila_87 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za dobre słowo. Teraz już nic nie zostało tylko czekać 28 mam się stawić na 8:00 do szpitala w poradni pani położna powiedziała że pójdziemy i po prostu zrobią mi USG na tym aparacie który robi badania prenatalne w ogóle jestem zaskoczona taką że tak powiem postawą Bo doktor powiedział żebym przyszła dopiero za dwa trzy tygodnie widziała jaką zrobiła minę no że to jest masakra czekać trzy tygodnie w takiej niewiedzy no i ona potem mnie zawołała i powiedziała Niech pani przyjdzie za tydzień na USG to zobaczymy na tym prenatalnej i mi umówiła jeszcze wizytę kolejną za tydzień i Mówi wie pani wtedy już będzie wiadomo ale nie będzie pani Żyła w takim strachu i nerwach chociaż ja uważam że nawet jeżeli jakimś wyjątkowym cudem naprawdę wyjątkowym cudem wyszłoby że ciąża zostaje to i tak będę żyć cały czas w stresie natomiast powiem wam uczciwie wiem że czeka mnie poronienie dlatego weszłam na wątek i postanowiłam tak po prostu się doedukować w tym temacie i przygotować na to też psychicznie A jest mi strasznie ciężko

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 22 października, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że się w poradni opanowali, jeżeli jesteś tym wyjątkiem to stres tym bardziej nie jest wskazany.
    Najgorsze jest to czekanie, niestety tutaj 2-3 dni nic nie powiedzą i trzeba odczekać minimum ten tydzień. Spróbuj znaleźć sobie zajęcie na ten czas, nie rozmyślaj za wiele. Będzie jeszcze na to czas. Najlepsze co możesz teraz zrobić to zadbać o siebie ❤️‍🩹🫂

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
  • mila_87 Debiutantka

Wysłany: 22 października, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie, strasznie mi przykro ze Was juz to spotkało.
    Dzisiaj fasola wybitnie przypomina ze jest - czuje wyraźnie takie typowe rozcieranie w więzadłach. Ciągnięcia itp. Mdli mnie calutki dzień;( glowa chce pęknąć. Wtorek juz niedługo. Leksrz jeszcze kazal wlaczyc acard bo biorę estrofem i proga.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Mila_87
    Ojej bardzo trudna sytuacja , to czekanie…
    Współczuję. Jak się czujesz dzisiaj?

@Biochemiczka
    Psychiczne mam wzloty i upadki, rozpłacze się poprostu robiąc prostą czynność, ale już miałam w życiu złe chwile u siebie i ja wiem że to minie, patrząc lustro stwierdzam że coś uszło ze mnie..błysk który był.nie ma go. Fizycznie, krwawię ciągle i mam pytanie :
    jak wyglądało to u Was? Jak długo ciągnęło się krwawienie ? Jak funkcjonowałyście w ciągu dnia?

Ja mam dzisiaj 3 dzień poronienia farmakologicznego i mam taką żywą krew, musiałam wziąć dzisiaj ibuprom bo czułam ból jak przy okresie dość intensywnie.
    No i podpaski zmieniam tak też dla swojej wygody co 2 h praktycznie bo mi lepiej, też nauczona byłam na tamponach mieć okresy i strasznie upierdliwe jest dla mnie uczucie mokrosci…

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pierwszym razem (poronienie samoistne) krwawiłam 9 dni (o 2 dłużej niż normalny okres, 3 dni obfite, 3 dni średnia intensywność i dzień plamienia), za drugim razem łącznie 11 ale 2 dni próbowałam bezskutecznie poronić w szpitalu i pewnie dlatego dłużej się ciągnęło. Drugie poronienie to już miałam włączony tryb „niech to się skończy i działamy z diagnostyką”. Za pierwszym razem miałam l4 na 2 tygodnie ( dostałam na podtrzymanie ciąży i już nie odwoływałam) i no co, tydzień płakałam, drugi tydzień robiłam dla siebie miłe rzeczy i wróciłam do rzeczywistości, nawet trochę pracowałam. Jeszcze mój dziadek miał wypadek ostatniego dnia mojego l4, wiec w sumie skupiłam się na jego zdrowiu.

Takie doświadczenie zmienia nas na zawsze, bo może wiemy że takie rzeczywiście zdarzają. Ale tym razem zdarzyło się nam i nie ma powrotu do braku strachu co będzie dalej.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Za pierwszym razem (poronienie samoistne) krwawiłam 9 dni (o 2 dłużej niż normalny okres, 3 dni obfite, 3 dni średnia intensywność i dzień plamienia), za drugim razem łącznie 11 ale 2 dni próbowałam bezskutecznie poronić w szpitalu i pewnie dlatego dłużej się ciągnęło. Drugie poronienie to już miałam włączony tryb „niech to się skończy i działamy z diagnostyką”. Za pierwszym razem miałam l4 na 2 tygodnie ( dostałam na podtrzymanie ciąży i już nie odwoływałam) i no co, tydzień płakałam, drugi tydzień robiłam dla siebie miłe rzeczy i wróciłam do rzeczywistości, nawet trochę pracowałam. Jeszcze mój dziadek miał wypadek ostatniego dnia mojego l4, wiec w sumie skupiłam się na jego zdrowiu.

Takie doświadczenie zmienia nas na zawsze, bo może wiemy że takie rzeczywiście zdarzają. Ale tym razem zdarzyło się nam i nie ma powrotu do braku strachu co będzie dalej.

Smutne ale Piękne słowa napisałaś 👑
    Pęknięte serduszko skleić można ale rysy będą na nim już zawsze ❤️‍🩹

Biochemiczka lubi tę wiadomość

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

• Olcykowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    @Mila_87
    Fizycznie, krwawię ciągle i mam pytanie :
    jak wyglądało to u Was? Jak długo ciągnęło się krwawienie ? Jak funkcjonowałyście w ciągu dnia?

Ja mam dzisiaj 3 dzień poronienia farmakologicznego i mam taką żywą krew, musiałam wziąć dzisiaj ibuprom bo czułam ból jak przy okresie dość intensywnie.
    No i podpaski zmieniam tak też dla swojej wygody co 2 h praktycznie bo mi lepiej, też nauczona byłam na tamponach mieć okresy i strasznie upierdliwe jest dla mnie uczucie mokrosci…

Ja krwawiłam 5 tygodni mimo zabiegu łyżeczkowania. Jeszcze w poniedziałek miałam betę na poziomie 119. Dzisiaj jest pierwszy suchy dzień. Lekarka dała mi skierowanie na szpital gdyby beta nie spadała, ale wynik z poniedziałku był już spadkowy. Pójdę jeszcze dla pewności po weekendzie zbadać poziom, ale myślę, że nareszcie już jestem „po”

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
‹‹ 156 157 158 159 160
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ