W oczekiwaniu na poronienie
- 

WIADOMOŚĆ
- 

@cień bardzo mądre rzeczy radzi i odważne.
 Oby jutro sama rozmowa już coś zadziała i żeby sobie uświadomili co zrobili być może poranna zmiana jak wróci to odrazu zjebie ta nocna co oni zrobili…
 Bardzo współczuję i mam nadzieję że psychicznie dasz radę i odgonisz te złe myśli 😘
 Ja pewnie w porywie emocji też bym już awanturę tam robiła… Cień lubi tę wiadomość
                                💃🏻 34l. Cień lubi tę wiadomość
                                💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

Życie i ciąża za granica 🌍
- 

Zglosze zlgosze bo naprawde to jest nieporozumienie.
 Ogolnie krwi duzo nie bylo u mnie, taka tam miesiaczka nie wiem czy tot tak byc powinno, bol tez nie byl jakis duzy moze z uwagi na mala ciaze... oby bylo wszyatko oczyszczone i bede mogla isc do domu.
 Dzisiaj jeszcze musze isc do pracy na chwile podpisać papiery bez tego firma dostanie kary ... chciałabym wyjść juz i moc byc w domu. Zamówiłam sobie bransoletkę ze stopka z grawerem bo chociaz dla wszystkich byl to zarodek dla mnie to bylo moje dziecko.
- 

Nie oczyściło sie znowu musze miec 2 dzien tabletek, jesli nie zadziałają to jutro zabieg.
 Powiedziałam rano z ta lazienka ze no okropne to jest to przyszla pani ktora powiedziała ze spzital to nie hotel i ze wymagam nie wiem czego. Powiedziałam ze to dlaczego do 21 mogłam tam leżeć i nikomu włącznie ze mną to nie przeszkadzało a nagle przed 22 zrobil sie problem.
- 

mila_87 wrote:Nie oczyściło sie znowu musze miec 2 dzien tabletek, jesli nie zadziałają to jutro zabieg.
 Powiedziałam rano z ta lazienka ze no okropne to jest to przyszla pani ktora powiedziała ze spzital to nie hotel i ze wymagam nie wiem czego. Powiedziałam ze to dlaczego do 21 mogłam tam leżeć i nikomu włącznie ze mną to nie przeszkadzało a nagle przed 22 zrobil sie problem.

Oczywiście, szpital to nie hotel, ale też i nie więzienie. A właściwie… przepraszam — w więzieniu przynajmniej skazańcy mają toalety w swoich „kojcach” (no, coś na kształt, bo jest sedes). Czy ta pani naprawdę nie wie, czym są standardy ginekologiczno-położnicze i jak powinna wyglądać opieka nad kobietą w trakcie poronienia? Toaleta w pokoju to nie fanaberia, tylko absolutne minimum.

Serio, ona tam pracuje za karę, za darmo, czy naprawdę płacą jej za bycie taką wredną? 😒🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
- 

Edit

Myślę, że skarga do NFZ to naprawdę dobry kierunek. Teraz trwa okres negocjacji kontraktów, oraz wizyt Autoryzacyjnych w celu pozyskania kontraktu na kolejne lata.
 To odpowiedni moment, by zwrócić uwagę na jakość usług. Jeśli pojawią się konsekwencje finansowe, może w końcu ktoś wyciągnie wnioski i zacznie dbać nie tylko o statystyki, ale też o kulturę i sposób traktowania pacjentów.
 W końcu szpital to nie tylko sprzęt i procedury, ale przede wszystkim ludzie zarówno ci, którzy tam pracują, jak i ci, którzy szukają pomocy.

Przykro mi, że musisz kolejny dzień brać te tabletki. Oby tym razem zadziałały i wszystko się oczyściło. Życzę Ci, żebyś jak najszybciej wróciła do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:22 🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
- 

mila_87 wrote:Juz mam pokój z łazienką.
 Mysle ze to chodzi o leki ja je odstawiłam we wtorek dopiero (ten) organizm jest naładowany hormonami i mysle ze dlatego jest jak jest...

Dobrze, że w końcu poszli po rozum do głowy. Późna refleksja, ale chociaż tyle.

Ja też miałam przetrzymaną ciążę. Kazano mi brać leki do samego końca, chodziłam z martwym płodem prawie 2,5 tygodnia, bo lekarze nie mogli dojść do porozumienia. Przy IVF wszystko przecież wiadomo – wiemy, ile dni miał zarodek, kiedy była implantacja itd. Jak serduszko przestaje bić, to już niestety nie zacznie bić ponownie… szkoda, że to tak nie działa. U mnie dodatkowo pojawiła się reakcja alergiczna na Cytotec i ostatecznie musiałam mieć zabieg.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
- 

Dobrze że się ogarnęli i dali Ci pokój z łazienkę.
 Nie rozumiem tego gadania, szpital to nie hotel.
 ciemnogród poprostu panuje w niektórych aspektach w Polsce…

Ja poronienie przechodziłam w domu, w szpitalu nie zostawiają u nas. Zabieg to ostateczność.
 W środe przyjęłam tabletki a dopiero w sobotę późnym wieczorem roniłam maleństwo nasze z całym z pęcherzem…poprostu urodziłam z całym z pęcherzem…poprostu urodziłam
 A myślałam że środa-czw to pewnie już po wszystkimi.
 Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:35 💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

- 

Laurelli wrote:Podobno po zabiegu samo krwawienie szybko ustaje więc to chyba plus tego prawda?

Po zabiegu miałam tydzień plamienia. Największy dyskomfort sprawiało siedzenie, ale po tygodniu wszystko wróciło do normy i fizycznie czułam się już dobrze. Dostałam jednak dwa silne antybiotyki ze względu na to, że zbyt długo chodziłam z obumarłym płodem.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36 🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
- 

mila_87 wrote:U mnie juz wiecej tabsow nie bedzie ponieważ jesli 3 dawka mnie nie ruszyła to 4 rowniez. Czekamy do jutra i jesli dalej nic to ide jutro na zabieg.
 Lepsze.sa tabletki bo poronienie jest jak naturalne, zabieg niestety to inferencjs w macice.

To prawda, istnieje ryzyko zrostów itd. Im więcej organizm oczyści się po tabletkach, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że konieczny będzie zabieg. Ale czasami tak jak w moim przypadku jest to jedyne rozwiązanie. Warto jednak pamiętać, że dzisiejsze zabiegi wyglądają zupełnie inaczej niż dawniej, są delikatniejsze i znacznie bezpieczniejsze.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
- 

Najgorsze w tym wszystkim jest to że od wiadomości że ciąża się zatrzymała i nie rozwija dalej to nie jest koniec-to jest dopiero początek całego procesu, z którym trzeba sobie poradzić i zostajemy „same” 
 💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

- 

Wiecie co, tez zależy jaki zabieg?
 Bo jesli klasyczne łyżeczkowanie- tutaj ingerencja jest bardzo duza, ale jest tez aspiracja prozniowa - bez ingerencji jakby w endometrium bezpośrednio.
 Ja teraz dostałam cytotec o 22giej o 4tej nad ranem cala podłoga w drodze do łazienki i łazienka wyglądały jak miejsce zbrodni, a macica wydaliła dosłownie 1/4 tego co miala... Finalnie lekarz zdecydował, ze chce mieć pewność i robimy zabieg aspiracji właśnie.
 Plamilam 7 dni, tez dostałam antybiotyk.
 Zauważyłam, ze co szpital to jakies inne zasady panują.10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN

07.2025 💔 7+2
 10.2025 💔 10+1
- 

To zależy od organizmu. I chyba od szczęścia 🙈 bo ja zabieg łyżeczkowania miałam 15.09 a nadal plamię 🤷🏻♀️ krwawienie miałam około 4 tygodnie i potem zamiennie - trochę krwawienia, trochę plamienia. I znam dziewczynę, która też 2 miesiące plamiła/krwawiła po łyżeczkowaniu 🤷🏻♀️Laurelli wrote:Podobno po zabiegu samo krwawienie szybko ustaje więc to chyba plus tego prawda?👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
 Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
 2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
 Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
- 

Tutaj najpierw robią farmakologicznie ponieważ to przypomina najbardziej naturalne poronienie i jest najbezpieczniejsze dla macicy Natomiast jeżeli dalej nic nie działa no to wtedy robią łyżeczkowanie lub aspiracje to też zależy Jak oczyszcza ci się męcica u mnie bardzo słabo to wygląda. Ogólnie teraz mam gorączkę chodzą koło mnie chyba zaczynają się bać, dostałam 1/4 dawkę leku ale oczywiście nic się nie dzieje nawet brzuch mnie nie boli kropka są kobiety które po prostu w ogóle nie reagują na tabletki.
- 

Ja jestem 8 dni po podaniu cytotecu i dzisiaj już mam plamienie. Naprawde tylko już na papierze, jak idę do toalety. Za tydz mam wizytę u gin bo lecę do PL to dam znać co powiedział lekarz.

Oni wogóle mi nie zalecili kontroli, kazali zrobić test, odp na 4 pytania w ankiecie :
 Czy krwawienie ustało
 Czy test jest ujemny
 I coś tam .
 I jeśli któros by było na nie to wtedy do lekarza po 5 tygWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:42 💃🏻 34l.
 -niedoczynność tarczycy
 🧔🏻♂️ 38 l.

First baby 🍬
 💔
 9/7tydz.

-