X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @cień bardzo mądre rzeczy radzi i odważne.
    Oby jutro sama rozmowa już coś zadziała i żeby sobie uświadomili co zrobili być może poranna zmiana jak wróci to odrazu zjebie ta nocna co oni zrobili…
    Bardzo współczuję i mam nadzieję że psychicznie dasz radę i odgonisz te złe myśli 😘
    Ja pewnie w porywie emocji też bym już awanturę tam robiła…

Cień lubi tę wiadomość

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

Życie i ciąża za granica 🌍
  • mila_87 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglosze zlgosze bo naprawde to jest nieporozumienie.
    Ogolnie krwi duzo nie bylo u mnie, taka tam miesiaczka nie wiem czy tot tak byc powinno, bol tez nie byl jakis duzy moze z uwagi na mala ciaze... oby bylo wszyatko oczyszczone i bede mogla isc do domu.
    Dzisiaj jeszcze musze isc do pracy na chwile podpisać papiery bez tego firma dostanie kary ... chciałabym wyjść juz i moc byc w domu. Zamówiłam sobie bransoletkę ze stopka z grawerem bo chociaz dla wszystkich byl to zarodek dla mnie to bylo moje dziecko.

• mila_87 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oczyściło sie znowu musze miec 2 dzien tabletek, jesli nie zadziałają to jutro zabieg.
    Powiedziałam rano z ta lazienka ze no okropne to jest to przyszla pani ktora powiedziała ze spzital to nie hotel i ze wymagam nie wiem czego. Powiedziałam ze to dlaczego do 21 mogłam tam leżeć i nikomu włącznie ze mną to nie przeszkadzało a nagle przed 22 zrobil sie problem.

• Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila_87 wrote:
    Nie oczyściło sie znowu musze miec 2 dzien tabletek, jesli nie zadziałają to jutro zabieg.
    Powiedziałam rano z ta lazienka ze no okropne to jest to przyszla pani ktora powiedziała ze spzital to nie hotel i ze wymagam nie wiem czego. Powiedziałam ze to dlaczego do 21 mogłam tam leżeć i nikomu włącznie ze mną to nie przeszkadzało a nagle przed 22 zrobil sie problem.

Oczywiście, szpital to nie hotel, ale też i nie więzienie. A właściwie… przepraszam — w więzieniu przynajmniej skazańcy mają toalety w swoich „kojcach” (no, coś na kształt, bo jest sedes). Czy ta pani naprawdę nie wie, czym są standardy ginekologiczno-położnicze i jak powinna wyglądać opieka nad kobietą w trakcie poronienia? Toaleta w pokoju to nie fanaberia, tylko absolutne minimum.

Serio, ona tam pracuje za karę, za darmo, czy naprawdę płacą jej za bycie taką wredną? 😒

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit

Myślę, że skarga do NFZ to naprawdę dobry kierunek. Teraz trwa okres negocjacji kontraktów, oraz wizyt Autoryzacyjnych w celu pozyskania kontraktu na kolejne lata.
    To odpowiedni moment, by zwrócić uwagę na jakość usług. Jeśli pojawią się konsekwencje finansowe, może w końcu ktoś wyciągnie wnioski i zacznie dbać nie tylko o statystyki, ale też o kulturę i sposób traktowania pacjentów.
    W końcu szpital to nie tylko sprzęt i procedury, ale przede wszystkim ludzie zarówno ci, którzy tam pracują, jak i ci, którzy szukają pomocy.

Przykro mi, że musisz kolejny dzień brać te tabletki. Oby tym razem zadziałały i wszystko się oczyściło. Życzę Ci, żebyś jak najszybciej wróciła do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:22

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • mila_87 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam pokój z łazienką.
    Mysle ze to chodzi o leki ja je odstawiłam we wtorek dopiero (ten) organizm jest naładowany hormonami i mysle ze dlatego jest jak jest...

• Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila_87 wrote:
    Juz mam pokój z łazienką.
    Mysle ze to chodzi o leki ja je odstawiłam we wtorek dopiero (ten) organizm jest naładowany hormonami i mysle ze dlatego jest jak jest...

Dobrze, że w końcu poszli po rozum do głowy. Późna refleksja, ale chociaż tyle.

Ja też miałam przetrzymaną ciążę. Kazano mi brać leki do samego końca, chodziłam z martwym płodem prawie 2,5 tygodnia, bo lekarze nie mogli dojść do porozumienia. Przy IVF wszystko przecież wiadomo – wiemy, ile dni miał zarodek, kiedy była implantacja itd. Jak serduszko przestaje bić, to już niestety nie zacznie bić ponownie… szkoda, że to tak nie działa. U mnie dodatkowo pojawiła się reakcja alergiczna na Cytotec i ostatecznie musiałam mieć zabieg.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że się ogarnęli i dali Ci pokój z łazienkę.
    Nie rozumiem tego gadania, szpital to nie hotel.
    ciemnogród poprostu panuje w niektórych aspektach w Polsce…

Ja poronienie przechodziłam w domu, w szpitalu nie zostawiają u nas. Zabieg to ostateczność.
    W środe przyjęłam tabletki a dopiero w sobotę późnym wieczorem roniłam maleństwo nasze :( z całym z pęcherzem…poprostu urodziłam
    A myślałam że środa-czw to pewnie już po wszystkimi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:35

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

• mila_87 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 tygodnie przetrzymana az i to samo do konca leki. Też była zła i mysle ze jutro bede miala zabieg.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno po zabiegu samo krwawienie szybko ustaje więc to chyba plus tego prawda?

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

• Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    Podobno po zabiegu samo krwawienie szybko ustaje więc to chyba plus tego prawda?

Po zabiegu miałam tydzień plamienia. Największy dyskomfort sprawiało siedzenie, ale po tygodniu wszystko wróciło do normy i fizycznie czułam się już dobrze. Dostałam jednak dwa silne antybiotyki ze względu na to, że zbyt długo chodziłam z obumarłym płodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36

• mila_87 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz wiecej tabsow nie bedzie ponieważ jesli 3 dawka mnie nie ruszyła to 4 rowniez. Czekamy do jutra i jesli dalej nic to ide jutro na zabieg.
    Lepsze.sa tabletki bo poronienie jest jak naturalne, zabieg niestety to inferencjs w macice.

• Cień Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila_87 wrote:
    U mnie juz wiecej tabsow nie bedzie ponieważ jesli 3 dawka mnie nie ruszyła to 4 rowniez. Czekamy do jutra i jesli dalej nic to ide jutro na zabieg.
    Lepsze.sa tabletki bo poronienie jest jak naturalne, zabieg niestety to inferencjs w macice.

To prawda, istnieje ryzyko zrostów itd. Im więcej organizm oczyści się po tabletkach, tym mniejsze prawdopodobieństwo, że konieczny będzie zabieg. Ale czasami tak jak w moim przypadku jest to jedyne rozwiązanie. Warto jednak pamiętać, że dzisiejsze zabiegi wyglądają zupełnie inaczej niż dawniej, są delikatniejsze i znacznie bezpieczniejsze.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze w tym wszystkim jest to że od wiadomości że ciąża się zatrzymała i nie rozwija dalej to nie jest koniec-to jest dopiero początek całego procesu, z którym trzeba sobie poradzić i zostajemy „same”:(

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

• Fox Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, tez zależy jaki zabieg?
    Bo jesli klasyczne łyżeczkowanie- tutaj ingerencja jest bardzo duza, ale jest tez aspiracja prozniowa - bez ingerencji jakby w endometrium bezpośrednio.
    Ja teraz dostałam cytotec o 22giej o 4tej nad ranem cala podłoga w drodze do łazienki i łazienka wyglądały jak miejsce zbrodni, a macica wydaliła dosłownie 1/4 tego co miala... Finalnie lekarz zdecydował, ze chce mieć pewność i robimy zabieg aspiracji właśnie.
    Plamilam 7 dni, tez dostałam antybiotyk.
    Zauważyłam, ze co szpital to jakies inne zasady panują.

10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN

07.2025 💔 7+2
    10.2025 💔 10+1
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurelli wrote:
    To zależy od organizmu. I chyba od szczęścia 🙈 bo ja zabieg łyżeczkowania miałam 15.09 a nadal plamię 🤷🏻‍♀️ krwawienie miałam około 4 tygodnie i potem zamiennie - trochę krwawienia, trochę plamienia. I znam dziewczynę, która też 2 miesiące plamiła/krwawiła po łyżeczkowaniu 🤷🏻‍♀️

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
    Starania wstrzymane do końca roku z uwagi na zabieg ⛔️

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • mila_87 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj najpierw robią farmakologicznie ponieważ to przypomina najbardziej naturalne poronienie i jest najbezpieczniejsze dla macicy Natomiast jeżeli dalej nic nie działa no to wtedy robią łyżeczkowanie lub aspiracje to też zależy Jak oczyszcza ci się męcica u mnie bardzo słabo to wygląda. Ogólnie teraz mam gorączkę chodzą koło mnie chyba zaczynają się bać, dostałam 1/4 dawkę leku ale oczywiście nic się nie dzieje nawet brzuch mnie nie boli kropka są kobiety które po prostu w ogóle nie reagują na tabletki.

• Laurelli Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 8 dni po podaniu cytotecu i dzisiaj już mam plamienie. Naprawde tylko już na papierze, jak idę do toalety. Za tydz mam wizytę u gin bo lecę do PL to dam znać co powiedział lekarz.

Oni wogóle mi nie zalecili kontroli, kazali zrobić test, odp na 4 pytania w ankiecie :
    Czy krwawienie ustało
    Czy test jest ujemny
    I coś tam .
    I jeśli któros by było na nie to wtedy do lekarza po 5 tyg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:42

💃🏻 34l.
    -niedoczynność tarczycy
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    9/7tydz.

‹‹ 158 159 160 161 162
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ