W oczekiwaniu na poronienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mary27 wrote:Nie boję się nie empatycznej osoby. Przeczytałam, co ona Tobie zaleciła. Obniżenie wagi, więcej ruchu. To z jednej strony logiczne, a z drugiej mam wątpliwości. Przecież znam tyle dziewcząt, które mają i nadwagę, i nawet w ciąży jadły co chciały i mają po kilka dzieci.
Nie chcę mnie wierzyć, że powodem 4😢 twoich poronień może być mała ilość supli albo nie wystarczająco zdrowy tryb życia.
Chociaż, żadnym lekarzem nie jestem, więc oczywiście nie mogę wypowiedzieć się na ten temat, bo po prostu się nie znam
Myślę, że to wszystko ma na celu obniżenie stanów zapalnych w organizmie, uzupełnienie niedoborów i możliwie jak najlepsze przygotowanie do ciąży. Nie sądzę by to była bezpośrednia przyczyna niepowodzeń. Ja mam hashi, io, mutacje mthfr, pai, zakrzepicę w wywiadzie bez przyczyny, rozjechane cytokiny. Podejrzewam, że coś jednak mam immunologicznie też zjebane 😅 Z typowych leków immuno to właśnie ten prograf i encorton dostałam.33 lata, starania od 10.2019
03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
02.2025 - start IVF - 10 pęcherzyków, 8 dojrzałych komórek, 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec." -
Clausix trzymaj się! ;* ja mam porównanie dwóch szpitali, w jednym dostałam tylko podpaski i podkłady, ale szpital zabezpieczył materiał do badań i pochówku, jednak resztę sami musieliśmy załatwić z badaniami, ale nas pokierowali co i jak, a drugim razem dostałam takie woreczki i toaletę i słoik, szpital tez się zajął wysłaniem materiału do badań, tlyko zaznaczaliśmy co chcemy (jedynie co to musieliśmy przez to dłużej czekać na wyniki). Za każdym razem jednak czulam się zaopiekowana i otrzymałam wsparcie i potrzebne informacje co dalej
Ja od immunolog mialam zalecone dodatkowo hydroksychlorochine, Encorton i acard:( Cytokiny badałam w ciąży, nie były idealne, ale nie takie złe, więc mialam schodzić z leków (oprócz acardu), dlatego tak się zastanawiam czy jakbym przy nich jednak została to czy wszystko mogłoby być jednak dobrze... w badaniach histopatologicznych wyszedl ostry stan zapalny łożyska i blon płodowych, czego nie było widać na USG30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie, Kir Bx
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼 -