Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ponad dwa tygodnie od poronienia. Pierwsze dni były dla mnie nieznośne, w tydzień schudłam 5 kg, aż lekarz na kontroli po poronieniu nakrzyczał na mnie. Teraz jestem w stanie ogólnie dobrym, umiem zająć myśli czymś innym.

Pomogło mi maksymalne wypłakanie i wykrzyczenie się mężowi w ramię. Mogłam się pożalić dziewczynom na forum i też było lżej. Próbuj znaleźć swój sposób n zrzucenie tego ciężaru, nie noś go sama.

Co do starań nie wypowiem się, bo przede mną i tak 3 miesiące stopu. Myślę o tym w dalszej perspektywie.

• Nowa staraczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka93 wrote:
    Rozumiem co czujesz, sama niedawno przez to przechodziłam. Trzymaj się ❤️❤️❤️
    A długo sie utr,ymywalo krwawienie?
    Miałaś wrażenie że całe podbrzusze jest opuchnięte?
    Ja mam tak silne bole że nie mogę sobie poradzić...

• Nowa staraczka Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rena87 wrote:
    Ja jestem ponad dwa tygodnie od poronienia. Pierwsze dni były dla mnie nieznośne, w tydzień schudłam 5 kg, aż lekarz na kontroli po poronieniu nakrzyczał na mnie. Teraz jestem w stanie ogólnie dobrym, umiem zająć myśli czymś innym.

Pomogło mi maksymalne wypłakanie i wykrzyczenie się mężowi w ramię. Mogłam się pożalić dziewczynom na forum i też było lżej. Próbuj znaleźć swój sposób n zrzucenie tego ciężaru, nie noś go sama.

Co do starań nie wypowiem się, bo przede mną i tak 3 miesiące stopu. Myślę o tym w dalszej perspektywie.
    Dziękuję za podzielenie się🥰

Rena87 lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy któraś z Was niw plamila ani nic i na usg tak jak u mnie poronienie zatrzymane o same się oczyscilyscie? Czy tylko zabieg?

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • poezja264 Znajoma

Wysłany: 26 stycznia 2022, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa staraczka wrote:
    Witajcie,
    Dołączę i do was.
    Ponad rok starań, pozytywny test...i niestety nasza radość nie trwała długo. Beta nie przyrosła (w czwartek). I tydzień miałam czekać czy poleci samo. Wczoraj piersi mniej bolały, Dziś zacz plamić. Mam nadzieję że oczyści sie samo wszystko i szybko. Fizycznie zniosę, psychicznie gorzej.
    Bardzo mi przykro! Też niedawno przez to przechodziłam, chociaż miałam wywoływane lekami. Trzymaj się! Dużo sił dla Ciebie kochana!

Nowa staraczka lubi tę wiadomość

Fasolka (8t+6) +11.01.2022 (*)
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Mam pytanie czy któraś z Was niw plamila ani nic i na usg tak jak u mnie poronienie zatrzymane o same się oczyscilyscie? Czy tylko zabieg?
    Nie umiem Ci odpowiedzieć. Ja miałam samoistne, całkowite. Zaczęło się właśnie od krwawienia.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    U mnie tak było, pozwolili mi czekać, czekałam dwa tygodnie i już nie mogłam tego wytrzymać, poszłam na zabieg. Plus bałam sie sepsy, bo zaczęłam mieć stany podgorączkowe.
    W dniu zabiegu zaczęłam minimalnie plamić, ale już chciałam mieć to za sobą.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:

Pisałam już Ci na miesięcznym ale napisze tutaj bardziej szczegółowo, aby tam negatywnych myśli nie przesyłać.
    No wiec u mnie serce przestało bic w 9 tc, a dowiedziałam się w 12 tc, wiec 3 tygodnie chodziłam z martwą ciążą, żadnego plamienia, żadnych bóli nic się nie zaczęło.
    Zdecydowałam się na indukcję tabletkami, zabiegu nie chciałam i czekać dłużej tez siebie nie wyobrażałam. Po tabletkach poroniłam tego samego dnia, krwawiłam przez kolejne 2 tyg, niestety nie wszystko się oczyściło, miałam jeszcze dużo tkanek, kolejna próba indukcji tabletkami nie przyniosła już skutku i skończyło się zabiegiem, ale na wcześniejszym etapie ciąży jest większe prawdopodobieństwo na samoistne oczyszczenie po tabletkach, plus jest taki, że po tabletkach można się starać nawet w kolejny cyklu po poronieniu, po zabiegu zaleca się jednak odczekać dłużej by organizm i macica się zregenerowały.
    Jak byś miała jeszcze jakieś pytania, pisz. Trzymaj się 🧡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 10:55

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Susannah Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, niestety muszę się przywitać.
    Ciąża po invitro, piękne przyrosty bety, ale potem 3 wizyty w szpitalu z krwawieniami o nieznanej przyczynie. 17 stycznia zaczątek serduszka, 26 stycznia serduszko nie biło. Ciąża zatrzymana pod koniec 6 tygodnia.

Czekam teraz na poronienie samoistne... Jest strasznie. Jeśli nie uda się do środy - jadę do szpitala na farmakologię.

Diagnoza: ciężki czynnik męski (90% nieruchomych plemników, wysoki stres oksydacyjny, pogarszająca się ilość).

I procedura: 1 zarodek 4CC, beta 0.

II procedura:
    I transfer 4aa: poronienie zatrzymane
    II transfer 4aa: jesteśmy razem! 👨‍👩‍👦
    III transfer 4aa: 7dpt: 101, 9dpt: 282

Czeka na nas ❄
  • Rena87 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2022, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susannah wrote:
    Cześć, niestety muszę się przywitać.
    Ciąża po invitro, piękne przyrosty bety, ale potem 3 wizyty w szpitalu z krwawieniami o nieznanej przyczynie. 17 stycznia zaczątek serduszka, 26 stycznia serduszko nie biło. Ciąża zatrzymana pod koniec 6 tygodnia.

Czekam teraz na poronienie samoistne... Jest strasznie. Jeśli nie uda się do środy - jadę do szpitala na farmakologię.
    Cześć 😔 Bardzo mi przykro, że do nas dołączyłaś. Zwłaszcza, że musiałaś przebyć trudną drogę invitro. Mam nadzieję, że uda Ci się "ominąć" szpital. Trzymam za Ciebie kciuki.

• MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w trakcie poronienia powiedzcie mi czy któraś z was miała stan podgoraczkowy w trakcie? Mam 37.5 zastanawiam się czy czekać czy gdzieś jechać 🙁

• Babulka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuska przykro mi :(
    Długo utrzymuje się ta temperatura? Kiedy się zaczęło poronienie?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, ja tez non stop mam 37,5... poronienie zatrzymane ale nie mam niestety krwawienia a Ty

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Cześć, ja tez non stop mam 37,5... poronienie zatrzymane ale nie mam niestety krwawienia a Ty

Tak mam takie delikatne od wczoraj

• MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Martuska przykro mi :(
    Długo utrzymuje się ta temperatura? Kiedy się zaczęło poronienie?

Zaczęłam plamić w czwartek wczoraj delikatne krwawienie i dziś też i lekki ból jak na miesiączkę

• Babulka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To obserwuj temperaturę i jeśli się podniesie to trzeba jechać do szpitala, podobnie jeśli wystąpi bardzo obfite krwawienie.
    Który to tc?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    To obserwuj temperaturę i jeśli się podniesie to trzeba jechać do szpitala, podobnie jeśli wystąpi bardzo obfite krwawienie.
    Który to tc?

4-5tc, dzwoniłam do swojej lekarki, narazie kazala mi wziąść paracetamol i zrobić test na covid... a w razie dużych boli dzwonić do niej. Brzuch mnie boli jak na miesiączkę. Krwawienie też nie jest duże

• Babulka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jest duża szansa, że oczyści się samo, trzymam kciuki.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę! Oby szybko oczyściło się samo

Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

• MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze że się przestraszyłam 🙁 to moje pierwsze poronienie i nie wiem na co czekać 😕 Wzięłam paracetamol narazie..

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ