X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :)

jangwa - daj znać jak po wizycie u gina i co powiedział - oby dobre wieści !

ggonia
    przykro mi z powodu pracy - rozumiem to bo jakiś czas temu przeszłam przez to. ale... finalnie wyszło mi to na dobre, i na pewno nie byłabym tu gdzie jestem gdyby to się nie wydarzyło. mam nadzieję, że ty też za jakiś czas bedziesz mogła tak powiedziec - przytulam

Mama Mai
    ja też wczoraj ćwiczyłam :) z chodakowską :) spociłam się od stóp do głów - cudownie się dziś czuje, mam nadzieję, że bedę systematyczna i mój zapał nie zmaleje :)

Rachele,
    skąd te smutki? to przez @ że przyszedł? to dopiero pierwszy cykl staran - nie od razu rzym zbudowano :) ja też pewnie bede miała dołka, ale bede sobie powtarzać, że dzieciaki nie lubią zdołowanych rodziców :) no i to co lucy napisała z tych warsztatów- ciało podaża za głową. myślę, że dużo w tym prawdy... przytulam cię mocno, zrób sobie dzień przyjemności, albo wybierz się gdzieś ze swoim mężczyzną jak wydobrzeje - aby trochę się zrelaksować, odpocząć od codzienności, zapomnieć o naszym celu i po prostu cieszyć sie chwilą. ja planuję w ten weekend wypad na mazury z moim P. :) piekny hotel, jeziora, lasy, spa, dobre jedzenie :) komu by to humoru nie poprawiło? :)

Lucy,
    ja chyba tez powinnam pojsc na takie warsztaty :) fajne rzeczy mowili z tego co piszesz :)

Pszczoła, życze przyjemnej wizyty u lekarza :)

Truskaweczka, a tobie bezproblemowego i przyjemnego powrotu do pracy ! :)

Truskaweczka83, lucy1983 lubią tę wiadomość

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy nadal nic. Objawy..hmm...trudno poki co stwierdzić czy bardziej na @ czy na bobasa:-) trzeba poczekać jeszcze troche. Choć wczoraj mialam wrażenie jakby mnie prawy jajnik bolal; takie klucie mialam. A teraz jakby w lewym. Pierwszy raz chyba coś takiego czuje wiec trudno powiedzieć co to. ..i sluzu tak jakos duzo. .. pewnie @ zawita lada dzień. ..

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie też wczoraj trochę bolał brzuch jak na @ :) a to już dziwny objaw na @ bo dopiero 3 dni po owulacji :) chyba, że aż tak cykl mi się poprzestawial....

Aniołek 17.12.2014
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt ja mysle ze nadal hormony szaleja bo te cykle u większości z nas zauważyłam ze sa dosc zakręcone:-)

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi BW - chyba tak, wszystko przewrócone do góry nogami :)
    dziś byłam u dermatologa - bo moja cera też szaleje, dostalam jakieś specyfiki, które mozna stosowac w ciazy, zobaczymy czy zadziała,oby....

DomiBW, lucy1983 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze przewija sie tu ostatnio temat cery. Ja od wielu wielu lat meczylam sie z tradzikiem, mialam taka gorsza jego odmiane i na krosty istnieje jeden skuteczny lek - izotretynoina. Kuracja jest dlugotrwala i nie najtansza, ale w 100% skuteczna. Mi pomogla :) jej najgorszym minusem jest to ze w trakcie brania tego leku absolutnie zabronione jest zajscie w ciaze i conajmniej 3-6 miesiecy po zakonczeniu kuracji. Ale ten lek dziala cuda.

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że strasznie lubicie tutaj chemię i leki... a co z dietą na różne problemy? Np dieta dr Dąbrowskiej? :-) polecam też stronęhttp://www.akademiawitalnosci.pl/ cellulit, trądzik, migreny, alergie itd to efekty diety i tego, że swój organizm traktujemy jak śmietnik wrzucając w siebie wysokoprztworzona " żywność" czasem najprostsnajprostsze rozwiązania są najlepsze :-) polecam zapoznać się z tematem :-)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, mój cykl zdecydowanie szaleje. Wypatruję w ostatnich dniach wzrostu temperatury na owulkę, a zamiast tego dzisiaj wyraźny spadek. Śluz też jest jednak dziwny, pojawia się i znika i za każdym razem inny. Niby się w tym cyklu jeszcze nie staram, więc nie powinno mieć to specjalnego znaczenia, ale ja chcę już wiedzieć, że wszystko wraca do normy i w kwietniu będę w formie do starań, a tu mój organizm takie hece wyczynia :/ Ale widzę po Waszych postach, że to niestety norma w pierwszych cyklach po poronieniu i po raz kolejny tłumaczę sobie, że muszę się nauczyć cierpliwości :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, dzięki za stornę, jestem otwarta na rozwiązania :)

Mama Mai, mi tez pomogly dopiero retinoidy. ale po zajsciu w ciaze i poronieniu wszystko wrocilo :(

Kehlana miyu, u mnie zmieniło się prawie wszystko: okres, śluz, termin owulacji. jedyne co się nie zmieniło to długosc cyklu - i cale szczescie ze sie nie wydluzyl ! :) chociaz to dopiero 2 cykl po poronieniu...

Lili30 lubi tę wiadomość

Aniołek 17.12.2014
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u ginekologa. Wszystko ze mną w porządku ! :) Mogę się spokojnie starać :). Ale się cieszę :D pewno za około 4 dni będę miała owu i będzie serduszkowanie :D.

Lili30, Mama_Mai, kehlana_miyu, *Kejt*, KkasienkaA, kierzynka, majeczka8 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa cudowne wieści :-) w takim razie do boju :-)

jangwa_maua lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua swietne wiadomosci :) :) :) zycze udanego serduszkowania ;)

Lili30, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi ulżyło ... :D to jajnik takie zamieszanie zrobił, bo jakoś tak dziwnie się układa i jakiś cień tam widać :P

Cała uradowana z gabinetu wyszłam :)

Lili30 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie jangwa o tobie myślałam a tu proszę co czytam! cieszę się twoim szczęściem :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua, super wieści! Teraz tylko dbaj o ten swój biedny żołądek, bo jak Ci maluszek doda do tego jeszcze mdłości to dopiero da Ci popalić :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Rachele kochana :) mam nadzieję że dołeczek szybko przejdzie... ale tak to już z nami jest... raz lepiej raz gorzej... nie można być cały czas na fali. Odpocznij sobie, zrób coś fajnego dla siebie i nie myśl za dużo.

Ja dziś lepiej spałam więc od razu inaczej patrzę na oczy :) no i słoneczko świeci po tych deszczowych dniach więc humor też lepszy :)

W którym rejonie IT mieszkasz? mam nadzieję, że u Ciebie już wiosenka wkracza :)

Ściskam Cię gorąco :) jak ukochany? mam nadzieję, że przeziębienie/infekcja szybko znikną i będziecie ładnie pracować :)

Ja ten cykl chyba pozostawiam sobie na obserwację i dojście do pełnego zdrówka. Zobaczę jeszcze co powie lekarz w czwartek. Ale Tobie kibicuję zawsze :)

kochana, dziekuje za cieple slowa :) tak sie jakos po powrocie zdolowalam..... i wszytskie problemy wydaja sie nie miec rozwiazania... Przejdzie!!! Musze sie wziasc w garsc :) mieszkam na Polnocy na szczescie :) U nas dzis piekne slonko i bardzo wiosennie. Ukochany poszedl do pracy ale dalej nie mowi. :) Ja ide za chwile do lekarza z wynikami badan ale powinno byc wszystko dobrze :)
    Trzymam kciuki za Twoja wizyte czwartkowa! Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, Mama_Mai, dziekuje Wam za wsparcie :)
    Mozna na Was zawsze liczyc :) Sciskam mocno :)

Kejt, dziekuje Ci kochana, tak jakos po powrocie mnie na smutki wzielo ale slombo wyszlo wiec i ja musze sie rozweselic :) Co ja slysze! Piekny weekend sie Wam zapaowiada :) Romantyczny i penny milosci :) Swietnie, oderwiesz sie od calego swiata i zrelaksujesz! Kiedy bedziesz testowac? Kochana, zaczynamy juz chyba odliczanie powolutku!!!

Jangwa_Maua, gratuluje jeszcze raz tak dobrych wiadomosci ;) Super!Do pracy moja Kochana! I to juz!!!!!

Lili, zgadzam sie z Toba w 100%! Ja tez najpierw stawiam na naturale srodki w leczeniu wszystkiego a dopiero potem jak juz trzeba jakas chemia.... Nawet w witaminy nie wierze za bardzo.... Trudno mi bylo prezzano sie do folika itd. Ale po pierwsze zazywam witaminy naturalne a suplementy biore teraz dla swietego spokoju. Uwazam, ze postawa wszystkiego, to oczyszczony organizm! Bez tego zadne cuda nie pomoga!
    Caluje Cie mocno i zycze zdrowka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2015, 13:35

Lili30, jangwa_maua lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dziś jest już lepiej .. okres wypowiedzenia dwa tyg dostałam bo firma oszczedza a ja poszłam w odstawke bo mam mały staż pracy. Trudno taki mamy klimat ;) pracę zawsze znajdę bo kilka ofert jest także nie ma załamki a ciaża teraz jest ważniejsza

Może to dobrze skupie się bardziej na tym cyklu bo śluz wilgotny dziś więc szkoda by było nie korzystać :D tylko kciukasy trzymajcie oby się udało !
    Tyle przeszłam także silna babka ze mnie wszystko wytrwam byle wkońcu być pełną rodziną :)

lucy1983, KkasienkaA, kierzynka, *Kejt*, majeczka8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia kciuki zacisniete ;) i masz racje korzystaj z cyklu dziecko jest najwazniejsze a reszta sie ulozy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ggonia kciuki zacisniete ;) i masz racje korzystaj z cyklu dziecko jest najwazniejsze a reszta sie ulozy :)

Masz racje ;) znów pełna optymizmu jestem dzięki wam i mojemu płodnemu śluzowi teraz czekam na mężusia i działamy :D

DomiBW, *Kejt*, lucy1983 lubią tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ