Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMi powyskakiwały pryszcze jak nastolatce... Dawno nie miałam problemów z cerą... Hmm...
Co o starań to tak jak pisałam Ci wcześniej. 2 dni przed pozytywnym testem owulacyjnym był seks, tzn.
09.03. był seks (test owulacyjny NEGATYWNY)
10.03. NIE było seksu (test owulacyjny NEGATYWNY)
11.03. był seks (test owulacyjny POZYTYWNY)
12.03. był seks (test owulacyjny POZYTYWNY)
13.03. był seks (test owulacyjny NEGATYWNY)
dziś 14.03. nie wiem, czy dziś jeszcze działać, czy wystarczy...
-
nick nieaktualny
-
Meeegi super wieści I tak już do samego października Tylko rozmiary będą się zmieniać
Aleksandra pytanie jeszcze czy miałaś skok temperatury. Ja myślę, że jeżeli masz ochotę to działaj, ale jeżeli masz to robić bo trzeba to już starczyAleksandra1988 lubi tę wiadomość
-
Witam moje ciocie z forum
Mój centymetr szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:32
Aleksandra1988, meeegi1771, Rachele, Mysia 15, jangwa_maua, majeczka8, Mama_Mai, KkasienkaA, Tulisia, *Kejt* lubią tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualnyKkasienkaA wrote:Meeegi super wieści I tak już do samego października Tylko rozmiary będą się zmieniać
Aleksandra pytanie jeszcze czy miałaś skok temperatury. Ja myślę, że jeżeli masz ochotę to działaj, ale jeżeli masz to robić bo trzeba to już starczy
Szczerze, to już mam troszkę dosyć, bo owulacja miała być w poprzednią niedzielę (08.03.) według wielkości pęcherzyka na usg (wizyta kontrolna - wykryto nadchodzącą owulację) i już kilka dni przed niedzielą działaliśmy intensywnie w tym celu (od 05.03.). A potem okazało się, że testy owulacyjne są wciąż negatywne i nagle, gdy miałam sobie odpuścić starania to okazało się, że w środę (11.03.) test wyszedł pozytywny i wróciliśmy do starań...
-
nick nieaktualnyLili30 wrote:
Witam moje ciocie z forum
Mój centymetr szczęścia
Mogę zapytać, kiedy poroniłaś, czy miałaś zabieg łyżeczkowania i kiedy rozpoczęłaś starania oraz kiedy zaszłaś w ciążę (w którym cyklu)?
Jestem tu nowa i nie znam Twojej historii a bardzo chciałabym poznać
Pozdrawiam cieplutko Ciebie i maleństwo -
nick nieaktualnyLili - sweet fotkę nam wkleiłaś ja podbijam pytanie Aleksandry bo też jestem ciekawa
Aleksandra - takie są właśnie uroki starania się ale ja na Twoim miejscu dla pewności wykorzystała bym jeszcze dzisiejszy wieczór, pomyśl o miłym nastroju i ładnej bieliźnie na zachętę i rozluźnienie niby te testy wykazuję owulację która nastąpi w ciągu 24-36 godzin, więc warto jeszcze dzisiaj zadziałaćAleksandra1988, Tulisia lubią tę wiadomość
-
Aleksandra ta ciąża jest czwarta. Miałam 3 łyżeczki ostatnią we wrzesniu ubiegłego roku. Starania zostały zawieszone do czasu wykonania wszystkich badań w kierunku bakterii immunologii genetyki. Teraz ciążę mam prowadzona na heparynie drobnoczasteczkowej, wysokich dawkach pprogesteronu i kwasu foliowego oraz acardzie. Zaczęliśmy starania w styczniu i udało się za pierwszym razem, ale na brak płodności nie mogliśmy narzekać Nigdy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 17:53
Aleksandra1988 lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
nick nieaktualny
-
U mnie problem to immunologia, przeciwciała przeciwjadrowe, zespół APS, wysoka homocysteina, hashimoto, nniedoczynność tarczycy każda z tych rzeczy może przyczynić się do straty. Bez leków racraczej nie byłoby szans na donoszenie ciąży co mój poprzedni lekarz zignorował nie zlecal badań nie szukał przyczyn obumarcia 3 ciąż a ja no cóż byłam głupia i ślepo mu wierzyłam. Dziś chcę pomóc chociaż innym i rozbudzić świadomość dotyczącą badań. Fajnie jak lekarz mówi że poronienia się zdarzają i następna ciąża będzie super, jednak to zbyt lekkomyślnie wyrażane opinie, a potem są dramaty. Niestety lekarze w Polsce mają małą świadomość i wiedzę odnośnie diagnostyki poronien.
3 Aniołki w niebie
-
Lili jakie cudne zdjecie ! Jezu jak ci zazdroszcze ale tak pozytywnie trzymam kciuki zeby bylo ok pozostan z nami bedziesz nasza nadzieja . Jak ja bym juz chciala zobaczyc takie usg, chyba bym w koncu zaczela zyc..
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
meeegi1771 wrote:Moje Kochane to Wy jesteście ze Mną od początku i to Wam przekazuje pierwszym dobre wieści dzidzi Ma prawie 4 cm i ma się bardzo dobrze te plamienia/krwawienia nie są od dzidka na szczęście tylko poza macica jest taki miesniak czy to polip sam dokładnie nie wie. Oszczędzać się wszystko będzie dobrze. Uff ff.
Czekam teraz na nowe Fasolki Kochane :*:*
kochana, cudowne wiadomosci :== teraz tylko duzo odpoczynku!!!! Sciskam Cie mocno mocon mocnomeeegi1771 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
meeegi1771 wrote:Moje Kochane to Wy jesteście ze Mną od początku i to Wam przekazuje pierwszym dobre wieści dzidzi Ma prawie 4 cm i ma się bardzo dobrze te plamienia/krwawienia nie są od dzidka na szczęście tylko poza macica jest taki miesniak czy to polip sam dokładnie nie wie. Oszczędzać się wszystko będzie dobrze. Uff ff.
Czekam teraz na nowe Fasolki Kochane :*:*
Kolejna wspaniała wiadomość!! Tak się cieszę! Więc odpoczywaj, nie stresuj się Kochana i dbaj o nasze forumowe Dzieciątko!Aleksandra1988, meeegi1771 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLili30 wrote:U mnie problem to immunologia, przeciwciała przeciwjadrowe, zespół APS, wysoka homocysteina, hashimoto, nniedoczynność tarczycy każda z tych rzeczy może przyczynić się do straty. Bez leków racraczej nie byłoby szans na donoszenie ciąży co mój poprzedni lekarz zignorował nie zlecal badań nie szukał przyczyn obumarcia 3 ciąż a ja no cóż byłam głupia i ślepo mu wierzyłam. Dziś chcę pomóc chociaż innym i rozbudzić świadomość dotyczącą badań. Fajnie jak lekarz mówi że poronienia się zdarzają i następna ciąża będzie super, jednak to zbyt lekkomyślnie wyrażane opinie, a potem są dramaty. Niestety lekarze w Polsce mają małą świadomość i wiedzę odnośnie diagnostyki poronien.
-
ggonia - no tak lepiej w sumie ale będziesz miała 2 kreseczki musi tak być . I strasznieeee podoba mi się Twoje przeczucie . A kiedy chcesz testować?
Mama_Mai - super, że już dziś pracowaliście
Rachele - czuje się jak hipochondryczka jakaś ciężko na prawdę nie doszukiwać się objawów, jak chce się być bardzo w ciąży... ale dziś miałam myśl,że może jednak się nie udało ...
Lili30- super ! ciesz się bardzo .Niech rośnie dalej zdrowo . Zdjęcie cudowne !
meeegi1771 - ale już masz dużego lokatora niech rośnie jeszcze większy !
meeegi1771 lubi tę wiadomość