X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    ja czekalam jakieś 30 dni więc nie tak długo ale doczekac sie nie mogłam i denerwowałam że jeszcze jej nie ma

No mi dziś mija 31 dzień od zabiegu, ale nie łudzę się, że teraz @ będzie. Obstawiam koniec tego tygodnia, początek następnego. No ale już bliżej niż dalej. :) Dziękuję wam dziewuszki, eh... co ja bym bez was zrobiła :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    ja 35..... po 28dniowych cyklach.... i tak mi zostaly :(
    ja i przed ciążą miałam raczej dłuższe cykle (30 - 31 dni) więc nie chce myśleć jak długie będę miała teraz. Ale co ma być to będzie. Chociażbyśmy stawały na uszach to nie zmienimy tego.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ja mam nadzieję że po tym zabiegu trochę mi się uregulują te cykle, bo mam nie dość że bardzo długie to jeszcze strasznie nie regularne, raz 32 dniowy to najkrótszy u mnie a raz 45 dniowy, masakra
    czas szybko leci ja już mam 11 dzień po zabiegu, a wydaje mi się że to było wczoraj
    mam w środę wizytę, wątpię żeby mi lekarz zalecił jakieś badanie, już na tej wizycie kiedy skierował mnie na zabieg powiedział że takie ciąże zdarzają się i to częściej niż kiedyś, przy pierwszym poronieniu bagatelizują to i mówią że tak się zdarza, ja sobie zrobiłam podstawowe badania na własną rękę

a o co chodzi z tym winem i migdałami?
    dziewczyny stosują czerwone wytrawne wino i migdały na odbudowę endometrium po zabiegu (oczywiście doustnie :) ) podobno pomaga aczkolwiek ja nie próbowałam.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwone wytrawne? ja lubię czerwone ale słodkie :)

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moj pesymizm wynika z tego ze chyba nie mialam jeszcze owu, ostatnie przytulanie w sobote i wogole jakos mam wrazenie ze moj maz jakos zmienil sie w stosunku do mnie, ale moze to tylko sobie wmawiam. Wogole powiem wam ze ten miesiac to dla mnie jakas masakra. Ciagle placze z byle powodu i w kazdym mozliwym miejscu, chodze na maksa smutna, ciagle mam lzy w oczach.... ehhhh musze wziac sie w garsc bo przy takim nastawieniu i samopoczuciu to fasolka sie pojawi

• Rachele Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    ja i przed ciążą miałam raczej dłuższe cykle (30 - 31 dni) więc nie chce myśleć jak długie będę miała teraz. Ale co ma być to będzie. Chociażbyśmy stawały na uszach to nie zmienimy tego.

Dokladnie :) Jeszcze pare dni i zobaczysz, ze @ przyjdzie :) Trzymam kciuki!

Tulisia lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    czerwone wytrawne? ja lubię czerwone ale słodkie :)

Czerwone i koniecznie wytrawne!!! :) Tylko takie dziala na endometrium!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Dziewczyny moj pesymizm wynika z tego ze chyba nie mialam jeszcze owu, ostatnie przytulanie w sobote i wogole jakos mam wrazenie ze moj maz jakos zmienil sie w stosunku do mnie, ale moze to tylko sobie wmawiam. Wogole powiem wam ze ten miesiac to dla mnie jakas masakra. Ciagle placze z byle powodu i w kazdym mozliwym miejscu, chodze na maksa smutna, ciagle mam lzy w oczach.... ehhhh musze wziac sie w garsc bo przy takim nastawieniu i samopoczuciu to fasolka sie pojawi

Mama_Mai, Kochana glowka do gory!!! A mierzysz temp i testujesz? Czemu mowisz, ze jeszcze owu nie bylo??
    Rozumie Cie dobrze, bo ja tez w tym cyklu tak mam.... ciagle jakies doleczki i po kryjomu ocieram lezki... Kochana, musimy wziasc sie w garsc, by miec sile na walkie o nasze fasolki! Trzymaj sie dzielnie!! Musimy sie razem wspierac i wszystko bedzie dobrze!!!! Sciskam Cie mocno mocno!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - W jakim sensie się zmienił? na pewno też przeżył te dwie straty które Was spotkały :(, a obserwujesz jakoś swój cykl? robisz testy albo mierzysz temperaturę, obserwujesz śluz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi dziś od rana burczy w jajnikach i mam sporo mokrego śluzu.... :/
    To mój 22 dzień cyklu...

majeczka8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane !

Kurcze drugą noc z rzędu śni mi się że jestem mamą mam dziecko , dziewczynke jest taka piękna ehh proroczy sen ? ;)
    Kupiłam dwa testy , tak żeby już były ale najchętniej zrobiła bym już oba :D jednak cierpliwie czekam na te dwie kreski

Aleksandra1988, Azande, Tulisia, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia - na pewno to był proroczy sen :)
    ile zapłaciłaś za testy? ja kupowałam dużo testów ciążowych ostatnio i bardzo mnie zdziwiły różnice w cenach bo płaciłam od 5 zł do 12 zł w zależności od firmy

ktoś pytał o Betę u nas 25 zł płaciłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do testów ciążowych to ja kupiłam sobie dwa na niedzielę :)

Test APTEO 8,50 zł
    Test Pink 9,90 zł

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasciwie to nie wiem jak sie zmienil, moze mniej ma ochote sie przytulic czy mnie pocalowac poprostu?? Boje sie ze za bardzo przejmuje sie staraniami i ze troche sie zablokowal przez to.... a jesli chodzi o obserwacje cyklu to staram sie od tygodnia moze mierzyc temperature, o ile o niej nie zapomne. Nie testuje na owu, bo wedlug mnie nie ma to sensu w moim przypadku, maz i tak jest w domu tylko weekendowo.
    ggonia czekam na twoje testowanie :) mam nadzieje ze sen okaże sie proroczy :)
    aleksandra mokry sluz to chyba dobry objaw :) za ile dni testujesz??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Tak wlasciwie to nie wiem jak sie zmienil, moze mniej ma ochote sie przytulic czy mnie pocalowac poprostu?? Boje sie ze za bardzo przejmuje sie staraniami i ze troche sie zablokowal przez to.... a jesli chodzi o obserwacje cyklu to staram sie od tygodnia moze mierzyc temperature, o ile o niej nie zapomne. Nie testuje na owu, bo wedlug mnie nie ma to sensu w moim przypadku, maz i tak jest w domu tylko weekendowo.
    Testuję w niedzielę. Tzn. termin planowanej @ mam na niedzielę, ale znając mnie to zacznę testować już w sobotę albo piątek (jestem strasznie niecierpliwa)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandra trzymam za ciebie kciuki :) z tego co mowilas ciezko pracowaliscie na sukces ;) no i czekamy na dobre wiadomosci :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    aleksandra trzymam za ciebie kciuki :) z tego co mowilas ciezko pracowaliscie na sukces ;) no i czekamy na dobre wiadomosci :)
    Mam nadzieję, że się uda :)
    Dziękuję za wsparcie :)
    Teraz przez to uczucie mokrości co chwila chodzę do WC sprawdzać, czy to nie @...
    Postaram się zająć czymś, żeby o tym tak intensywnie nie myśleć :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ma dziś dobry humor. Jest piękna pogoda (trochę wieje ale to nic :) ) i zamierzam posadzić swoje szanowne 4 litery na rower, bo podtyło mi się ostatnio ( i tak jestem kobietą mocno przy kości i nie chcę dodatkowo przed ciążą łapać kg). Zamówiłam tez na allegro testy owulacyjne. Nigdy ich nie stosowałam, ale mam nadzieję że przydadzą mi się w następnym cyklu. :) A poza tym moja mama kończy jutro 62 lata i dziś robię dla niej tort - niespodziankę. Niech się moja kochana staruszka cieszy :) i to wszystko zebrało się na mój dobry nastrój. Życzę i wam też takiego kochane moje!

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Hej kochane !

Kurcze drugą noc z rzędu śni mi się że jestem mamą mam dziecko , dziewczynke jest taka piękna ehh proroczy sen ? ;)
    Kupiłam dwa testy , tak żeby już były ale najchętniej zrobiła bym już oba :D jednak cierpliwie czekam na te dwie kreski

Zycze aby sen byl proroczy!!!:) kiedy testujesz?

Zobaczylam na Twoj wykres :) Bardzo ladnie sie zapowiada!!! :) trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 12:33

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:

Kochana, a moze poprostu byl zmeczony albo mia zly humor? Jestem pewna, ze to tylko chwilowe oslabienie. Nas tez tak czasem dopadaja takie dni.... zamykamy sie tez wtedy w sobie i trudniej okazac uczucia ...Zycze aby ten tydzien szybko zlecial i potem w weekend duzo duzo czulosci..
    A jak Twoja temp?
    Ja dzis dalej negatyw.Czekam cierpliwie do 20dc a potem bede sie martwic... Jedno jest pewne nie ma szans na krotki cykl.

Milego popoldunia :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ