X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua czemu się smucisz? Ja Ci życzę wszystkiego dobrego! W przychodni i tak Ci pewnie w niczym nie poradzą, każą łykać apap na zbicie gorączki. Jeśli teraz masz mniej niż 38 to kładź się do łóżka i pij dużo. Jeśli zaś skoczy powyżej 38 to weź apap bo wysoka temperatura jest niewskazana. Czy Twój ginekolog kazał Ci się pokazać, jak tylko uda Ci się zajść w ciążę? Masz dostać jakieś leki?

Azande lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiła mnie ta wysoka temperatura... właśnie nie chcę brać leków bez konsultacji z lekarzem ... nawet apapu ... będę dziś też leżeć i się "kurować" ... Gdyby nie ta temperatura wczoraj to bym skakała jak szalona, a może jakoś to do mnie jeszcze nie dotarło :P

Ginekolog nic o lekach nie mówił, ale powiedział, że widzimy się po pozytywnym teście więc na pewno się do niego wybiorę ;)

Azande, majeczka8 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Od rana dobre wieści :)
    jangwa_maua - nie stresuj się na zapas, leż w łóżku i kuruj się domowymi sposobami, na pewno będzie wszystko oki :)))))))))))))))))), a nie masz możliwości zadzwonić do swojego ginekologa na komórkę i powiedzieć mu co i jak może zaleci Ci coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja też. Dziś zrobiłam test i negatywny :( ani śladu po drugiej kresce :(
    No cóż jutro pewnie przyjdzie do mnie @ :(
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 08:37

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam takiej możliwości ... temperatura na razie jest niska :)37,5 więc źle nie jest, ale w łóżku lepiej będę dziś leżeć ... w razie co to zadzwonię do innego gina (do którego chodziłam w 1 ciąży, ale mam do niego uraz bo trochę nie fair postąpił wobec mnie, ale w razie co numer mam)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 - szkoda :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Aleksandra1988 - szkoda :(
    Nom :(
    Owulację miałam 12 marca a Ty kiedy?
    Głupio się łudzę, że@ nie przyjdzie :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 marca miałam owu ... w sumie chciałam czekać do jutra z testowaniem, ale dziewczyny mówił żebym zrobiła w sobotę....i wyszły 2 kreseczki tylko jedna troszkę bledsza... jutro i tak powtórzę test ...

matylda08 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa kochana ciesz sie :) w koncu pojawily sie nowe wiruski ;) 37,5 to w ciazy norma, gdyby znow skoczylo ci wyzej to wez paracetamol on nie szkodzi dziecku, tylko oczywiscie w malych ilosciach.
    aleksandra dopoki @ nie ma trzeba miec nadzieje!!

Aleksandra1988, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    9 marca miałam owu ... w sumie chciałam czekać do jutra z testowaniem, ale dziewczyny mówił żebym zrobiła w sobotę....i wyszły 2 kreseczki tylko jedna troszkę bledsza... jutro i tak powtórzę test ...
    A jaki test miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Jangwa kochana ciesz sie :) w koncu pojawily sie nowe wiruski ;) 37,5 to w ciazy norma, gdyby znow skoczylo ci wyzej to wez paracetamol on nie szkodzi dziecku, tylko oczywiscie w malych ilosciach.
    aleksandra dopoki @ nie ma trzeba miec nadzieje!!
    Mam nadzieję ale staram się nastawić na porażkę tego cyklu :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam ten co załączyli mi do tych owulacyjnych...a jutro zrobię quixx ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dziś zrobiłam ten co załączyli mi do tych owulacyjnych...a jutro zrobię quixx ...
    Ja robiłam pinkt test.
    A ten quixx w aptece każdej dostane?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... ja po prostu powiedziałam, że chcę test ciążowy to dali mi tej firmy, a ostatnio jak się pytałam jakie mają do wyboru to trochę ich było ... więc od apteki pewno tez zależy ;)

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Nie wiem... ja po prostu powiedziałam, że chcę test ciążowy to dali mi tej firmy, a ostatnio jak się pytałam jakie mają do wyboru to trochę ich było ... więc od apteki pewno tez zależy ;)
    Jeszcze raz gratulacje!

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Zrobiłam dziś test i wyszedł mi bladzioch ... już po tej wysokiej temperaturze domyśliłam się, że tak mój organizm reaguje :( ech ... pewno w ten sposób mój organizm chce się pozbyć kogoś "obcego" z ciała :( ... jutro powtórzę test ...

Dziś temperatura niższa (na razie mniej niż 38) ale ja będzie się podwyższać to na pewno pojadę do przychodni ...
    jangwa, to wspaniałe wiadomości! :) i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) chciałabym, żebym i ja pod koniec mojego cyklu przekazała wam takie fajne wiadomości.

A ze mnie leje się jak z fontanny, wczoraj myślałam już o pójściu do dr, no ale dziś jest już względny spokój.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa cudne wiadomosci z rana!! Lez w łóżeczku i dbaj i Was!!

Tulisia takie obfite plamienie to chyba norma. Ja tez jeden dzień mialam taki mocny ale potem było o wiele lepiej. Tak to już jest...chyba :-)

A powiedzcie mi prosze czy bol owulacyjny podobny jest do miesiaczkowego? Nigdy na to nie zwracakam uwagi. Ovu wyznaczyl mi owulacje na teraz i w sumie od wczoraj czuje takie ciagniecie jak przed @ ... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:18

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 - dziękuję , chociaż jeszcze to chyba do mnie nie dotarło ... :P

Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie mam pojęcia, nigdy nie miałam bólu owulacyjnego lub nie zwracałam na niego uwagi.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa kochanie a nie mówiłam że bedzie kropek , bardzo się cieszę cudna wiadomość :)

Aleksandra nie smuć się.póki @ nie ma jest nadzieja, jeżeli jednak się pojawi nie smuć się masz wtedy kolejną szanse , nie wszystkim się udaje odrazu :)

Aleksandra1988, jangwa_maua lubią tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ