X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua czemu się smucisz? Ja Ci życzę wszystkiego dobrego! W przychodni i tak Ci pewnie w niczym nie poradzą, każą łykać apap na zbicie gorączki. Jeśli teraz masz mniej niż 38 to kładź się do łóżka i pij dużo. Jeśli zaś skoczy powyżej 38 to weź apap bo wysoka temperatura jest niewskazana. Czy Twój ginekolog kazał Ci się pokazać, jak tylko uda Ci się zajść w ciążę? Masz dostać jakieś leki?

Azande lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmartwiła mnie ta wysoka temperatura... właśnie nie chcę brać leków bez konsultacji z lekarzem ... nawet apapu ... będę dziś też leżeć i się "kurować" ... Gdyby nie ta temperatura wczoraj to bym skakała jak szalona, a może jakoś to do mnie jeszcze nie dotarło :P

Ginekolog nic o lekach nie mówił, ale powiedział, że widzimy się po pozytywnym teście więc na pewno się do niego wybiorę ;)

Azande, majeczka8 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Od rana dobre wieści :)
    jangwa_maua - nie stresuj się na zapas, leż w łóżku i kuruj się domowymi sposobami, na pewno będzie wszystko oki :)))))))))))))))))), a nie masz możliwości zadzwonić do swojego ginekologa na komórkę i powiedzieć mu co i jak może zaleci Ci coś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja też. Dziś zrobiłam test i negatywny :( ani śladu po drugiej kresce :(
    No cóż jutro pewnie przyjdzie do mnie @ :(
    Powodzenia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 08:37

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam takiej możliwości ... temperatura na razie jest niska :)37,5 więc źle nie jest, ale w łóżku lepiej będę dziś leżeć ... w razie co to zadzwonię do innego gina (do którego chodziłam w 1 ciąży, ale mam do niego uraz bo trochę nie fair postąpił wobec mnie, ale w razie co numer mam)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 - szkoda :(

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Aleksandra1988 - szkoda :(
    Nom :(
    Owulację miałam 12 marca a Ty kiedy?
    Głupio się łudzę, że@ nie przyjdzie :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 marca miałam owu ... w sumie chciałam czekać do jutra z testowaniem, ale dziewczyny mówił żebym zrobiła w sobotę....i wyszły 2 kreseczki tylko jedna troszkę bledsza... jutro i tak powtórzę test ...

matylda08 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa kochana ciesz sie :) w koncu pojawily sie nowe wiruski ;) 37,5 to w ciazy norma, gdyby znow skoczylo ci wyzej to wez paracetamol on nie szkodzi dziecku, tylko oczywiscie w malych ilosciach.
    aleksandra dopoki @ nie ma trzeba miec nadzieje!!

Aleksandra1988, jangwa_maua lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    9 marca miałam owu ... w sumie chciałam czekać do jutra z testowaniem, ale dziewczyny mówił żebym zrobiła w sobotę....i wyszły 2 kreseczki tylko jedna troszkę bledsza... jutro i tak powtórzę test ...
    A jaki test miałaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Jangwa kochana ciesz sie :) w koncu pojawily sie nowe wiruski ;) 37,5 to w ciazy norma, gdyby znow skoczylo ci wyzej to wez paracetamol on nie szkodzi dziecku, tylko oczywiscie w malych ilosciach.
    aleksandra dopoki @ nie ma trzeba miec nadzieje!!
    Mam nadzieję ale staram się nastawić na porażkę tego cyklu :(

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam ten co załączyli mi do tych owulacyjnych...a jutro zrobię quixx ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Dziś zrobiłam ten co załączyli mi do tych owulacyjnych...a jutro zrobię quixx ...
    Ja robiłam pinkt test.
    A ten quixx w aptece każdej dostane?

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem... ja po prostu powiedziałam, że chcę test ciążowy to dali mi tej firmy, a ostatnio jak się pytałam jakie mają do wyboru to trochę ich było ... więc od apteki pewno tez zależy ;)

Aleksandra1988 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Nie wiem... ja po prostu powiedziałam, że chcę test ciążowy to dali mi tej firmy, a ostatnio jak się pytałam jakie mają do wyboru to trochę ich było ... więc od apteki pewno tez zależy ;)
    Jeszcze raz gratulacje!

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Zrobiłam dziś test i wyszedł mi bladzioch ... już po tej wysokiej temperaturze domyśliłam się, że tak mój organizm reaguje :( ech ... pewno w ten sposób mój organizm chce się pozbyć kogoś "obcego" z ciała :( ... jutro powtórzę test ...

Dziś temperatura niższa (na razie mniej niż 38) ale ja będzie się podwyższać to na pewno pojadę do przychodni ...
    jangwa, to wspaniałe wiadomości! :) i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :) chciałabym, żebym i ja pod koniec mojego cyklu przekazała wam takie fajne wiadomości.

A ze mnie leje się jak z fontanny, wczoraj myślałam już o pójściu do dr, no ale dziś jest już względny spokój.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa cudne wiadomosci z rana!! Lez w łóżeczku i dbaj i Was!!

Tulisia takie obfite plamienie to chyba norma. Ja tez jeden dzień mialam taki mocny ale potem było o wiele lepiej. Tak to już jest...chyba :-)

A powiedzcie mi prosze czy bol owulacyjny podobny jest do miesiaczkowego? Nigdy na to nie zwracakam uwagi. Ovu wyznaczyl mi owulacje na teraz i w sumie od wczoraj czuje takie ciagniecie jak przed @ ... ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:18

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra1988 - dziękuję , chociaż jeszcze to chyba do mnie nie dotarło ... :P

Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko dobrze ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, nie mam pojęcia, nigdy nie miałam bólu owulacyjnego lub nie zwracałam na niego uwagi.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa kochanie a nie mówiłam że bedzie kropek , bardzo się cieszę cudna wiadomość :)

Aleksandra nie smuć się.póki @ nie ma jest nadzieja, jeżeli jednak się pojawi nie smuć się masz wtedy kolejną szanse , nie wszystkim się udaje odrazu :)

Aleksandra1988, jangwa_maua lubią tę wiadomość

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ