Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no nie mogłam się powstrzymać !!! :P I tak już od 14 dnia cyklu... Cały czas pozytywne testy owulacyjne

Dzisiejszy test owulacyjny 22 dzień cyklu. Na zdjęciu słabo widać, ale ta druga kreska jest wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej :)

2f57fb0c69233295med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort to naprawde bardzo dziwna sprawa... ale ja nie pomoge, nigdy nie robilam testow owu. Moze to poprostu jakas lipna partia??? Probowalas na testach innej firmy??

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie slabo czuje, mam jakby pustke w glowie. Jest mi duszno i smierdzi mi we wlasnej sypialni :/ wietrze ale malo to daje... Mimo wszystko ciesze sie bo Groch daje o sobie znac :)

KkasienkaA, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    PrimaSort to naprawde bardzo dziwna sprawa... ale ja nie pomoge, nigdy nie robilam testow owu. Moze to poprostu jakas lipna partia??? Probowalas na testach innej firmy??
    tak robiłam na przemian dwóch firm. W atece testy kupowałam jedne za coś koło 20 zł a drugie koło 30 zł

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Mai znam tą wrażliwość na zapachy. :) Gdy byłam w ciąży mój mąż nabrał ochoty na smażoną rybę, więc skrobał i patroszył ją w kuchni. Ja w tym czasie zabarykadowałam się w sypialni i w styczniu! siedziałam przy otwartym oknie. Do tej pory pamiętam ten smród :)

PrimaSort, pomyślałam to samo co Mama Mai, że może twoje testy są jakieś felerne?

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziwne.... nawet bardzo... nie wiem co ci poradzic :/ chyba nie pozostaje nic innego jak czekac na test ciazowy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    No to dziwne.... nawet bardzo... nie wiem co ci poradzic :/ chyba nie pozostaje nic innego jak czekac na test ciazowy ;)
    A najszybciej kiedy mogę zrobić teścior? Termin mam na 22 (przyszła środa). W niedzielę nie będzie za wcześnie? Jaki test polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz najlepiej zrobic w dzien planowanej @ albo nawet pozniej ;) ja zatestowalam dzien przed @ i byly 2 kreski ale u kazdego jest inaczej. Co innego jak robi sie bete, wtedy wynik jest dokladniejszy. Sama musisz wybrac czas testowania :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Wiesz najlepiej zrobic w dzien planowanej @ albo nawet pozniej ;) ja zatestowalam dzien przed @ i byly 2 kreski ale u kazdego jest inaczej. Co innego jak robi sie bete, wtedy wynik jest dokladniejszy. Sama musisz wybrac czas testowania :)
    A betę kiedy mogę zrobić? Może mój wykres coś pomoże bo ja nigdy nie robiłam bety ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ekspertka od bety nie jestem ;) robilam zawsze tylko zwykle sikane testy, moze dziewczyny cos podpowiedza??? Chociaz jak w poniedzialek zrobisz bete, 2 dni przed @ to juz powinno wyjsc cos moim skromnym zdaniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 12:43

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wejdz sobie na mój cykl. Mi w 9, 11 i 12 wychodziły blade kreski, na najzwyklejszych testach ciążowych, bo nie przywiązuje wagi do marki czy czułości. W dniu spodziewanej @ wg owu, czyli 14dc (bo ten cykl się wydłużył, była poźna owulacja, normalnie @ powinna być wcześniej ciut) zrobiłam betę i była 1280, więc już spora. Myślę, że jakbym zrobiła ją nawet 5 dni wcześniej to już ciąża byłaby widoczna.

Ja na Twoim miejscu także bym poczekała na test, czy poszła na betę i jeżeli to nie ciąża to od razu do lekarza. Ale ja mimo wszystko życzę Ci, żeby to była piękna zdrowa Fasolinka :D

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primasort ja robiłam test ciążowy pepino czułość 10 (do kupienia w tesco) 4 i 3 dni przed @. Na obu wyszła bardzo blada kreska. Na betę poszłam 2 dni przed @ i juz wyszło ze jestem w ciąży.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja betę robiłam dzień przed @ i było 144 ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i poszłam do apteki kupić testy ciążowe. Kupiłam 3 po 6,90 zł za sztukę. Dwa quixx i jeden jakiś taki firmy apteo Pani mi dała. W niedzielę zatestuję :P a potem we wtorek i czwartek :P

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Primasort rozumiem cie ja tez troche niecierpliwa bylam i testowalam przed @ wyszla mi bladziusienka kreska i potem mialam sto mysli w glowie hehe no ale tak to jest jak sie czegos pragnie to czlowiek szalony sie robi ;-)

ja czuje sie zle zjadlam frytki i leze staram sie umowic prywatnie jutro do lekarza bo nie wytrzymam 2tyg troche za dlugo czekania, mialam 2tyg temu wizyte to chyba ok byloby sprawdzic c o sie dzieje u fasolinki :-)

cichutko tu wszyscy pewnie wyszli przywitac wiosenke pogoda ladna :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 wrote:
    Primasort rozumiem cie ja tez troche niecierpliwa bylam i testowalam przed @ wyszla mi bladziusienka kreska i potem mialam sto mysli w glowie hehe no ale tak to jest jak sie czegos pragnie to czlowiek szalony sie robi ;-)

ja czuje sie zle zjadlam frytki i leze staram sie umowic prywatnie jutro do lekarza bo nie wytrzymam 2tyg troche za dlugo czekania, mialam 2tyg temu wizyte to chyba ok byloby sprawdzic c o sie dzieje u fasolinki :-)

cichutko tu wszyscy pewnie wyszli przywitac wiosenke pogoda ladna :-)
    A ile dni przed @ testowałaś?

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dwa, trzy dni przed i kreska byla cieniem -moj maz powiedzial ze to fabrycznie jest tak i to nie jest pozytyw- a potem jakos za dwa dni cieszyl sie ze sie pomylil :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 16:10

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasłużyłam na lanie :) póki co @ nie ma , brzuch trochę boli . Wogóle z tego wszystkiego jak robiłam ten test z allegro to druga kreska się pojawiła ale dziwnym trafem szła dalej i znikła :/ dziwne to było wogóle :D
    Mój maż każe mi poczekać do soboty bo może cykl się wydłużyl po tej luteinie a w sobote bedzie 30 dc zobaczymy może chłop ma racje

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia- na bete idź ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ggonia, ggonia... namieszałaś :)

,,druga kreska się pojawiła ale dziwnym trafem szła dalej i znikła" - jesteś niemożliwa :) oby się udało! tego ci z całego serducha życzę :)

benitka, ggonia lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ