Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciężko nadrobić zaległości.
kehlana_miyu - strasznie mi przykro
Gratuluję serduszek
U mnie...hmm... CRP jak trafiłam było 251, wczoraj spadło do 230 czy tam 230 coś... lepiej się już czuję. Nie mam takich bóli jak w domu. Nawet apetyt mi wraca i żołądek do normy ... dziś miałam USG ..maluszek ma 22 mm, serce bije więc to najważniejsze dziś też miałam znów pobieraną krew i te CRP zmierzą. Dowiem się niedługo jaki wynik. Na obchodzie z rana był ordynator to wszystko na cito kazał dziś robić, USG jamy brzusznej ok..z nerkami też więc nie wiem od czego mam tak wysokie CRP dał mi drugi antybiotyk, jakieś 2 kroplówki i zobaczymy ...KkasienkaA, monilia84 lubią tę wiadomość
-
jangwa_maua wrote:Z tydzień pewno co najmniej poleżę ...
jangwa_maua lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualny
-
Lucy serdecznie gratuluje!
jestes kolejnym swietnym przykladem dla innych ze trzeba miec wiare i byc pozytywnym a cala reszta bedzie sie ukladac powoli do przodu bardzo sie ciesze z twojego tescikulucy1983 lubi tę wiadomość
-
Kehlana slonce przykro mi ze cie to spotkalo ale tak jak pisalas lepiej na wczesniejszym etapie dowiedziec sie.. choc wiem ze to i tak jest trudne..
wyplacz sie wyzal ile potrzebujesz a potem zrob konkretne badania i porozmawiaj z mama. Mysle ze najwazniejsze to mozesz zajsc w ciaze a teraz trzeba znalezc czy jest jakis powod ktory przeszkadza.. wiesz moze to nawet nic wielkiego a moze jak dowiesz sie wiecej od mamy plus pomoc lekarza to bedziesz wkrotce wiedziala jaka jest przyczyna..
trzymam za ciebie kciuki jestes silna -
Jangwa dobrze ze jestes pod opieka lekarska trzymam kciuki za ciebie i fasolke aby wszystko bylo dobrze i zeby twoj zoladek uspokoil sie na czas ciazy a najlepiej jakby ci te bolesne dolegliwosci zupelnie minely i zebys mogla cieszyc sie ciaza
-
Ja slabo sie czuje czesto mam mdlosci nic mi sie nie chce..
trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki te co sie staraja i nie staraja aby w odpowiednim czasie wszystko ulozylo sie po waszej mysli :-*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 11:33
lucy1983, Tulisia lubią tę wiadomość
-
jangwa_maua bardzo się cieszę, że zajmują się Tobą i to kompleksowo... Mam nadzieję też, że na tyle się przejęli, że nie wypuszczą Cię bez konkretnej diagnozy i zaleceń. No i przynajmniej sobie odpoczniecie z Maluszkiem
Majeczka jeszcze tylko jakieś 2-3 tygodnie i "złoty okres" przed Wamimajeczka8 lubi tę wiadomość
-
Lili ja jak mówiłam, że mnie pociąga w dole brzucha, albo (nawet dziś mówiłam) kłuje w szyjce to mi mówi lekarz, że no tak się zdarza. Albo, że macica się powiększa. Tak więc chyba nie ma w tym nic złego. Ja sobie zawsze wyobrażam i np czytam jakiej ona jest teraz wielkości- no i faktycznie gdzieś musi się zmieścić (u mnie teraz to odpowiednik niewielkiego melona ) A brzuszek już Ci się uwidocznia??
-
Lili w necie jest napisane, że w 13 tyg ma wielkość brzoskwini Oczywiście to takie orientacyjne, ale mi zawsze łatwiej sobie wyobrazić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 23:32
-
KkasienkaA wrote:Lili ja jak mówiłam, że mnie pociąga w dole brzucha, albo (nawet dziś mówiłam) kłuje w szyjce to mi mówi lekarz, że no tak się zdarza. Albo, że macica się powiększa. Tak więc chyba nie ma w tym nic złego. Ja sobie zawsze wyobrażam i np czytam jakiej ona jest teraz wielkości- no i faktycznie gdzieś musi się zmieścić (u mnie teraz to odpowiednik niewielkiego melona ) A brzuszek już Ci się uwidocznia??
Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele... -
Lucy gratulacje kochana, super że się udało teraz życzę Ci tylko spokojnej bezproblemowej ciąży i szczęśliwego terminowego rozwiązania. Żeby maluszek zdrowo rósł
Powiem Wam że tak optymistycznie czyta się Wasze posty, co chwilkę ktoś fasolkuje, to daje mi jakąś nadzieje że cuda się zdarzają.
Ja odebrałam część wyników i antyTPO niestety mam 80, ale w ciąży z Wiki miałam 241 także i tak jest lepiej. TSH mam 1,7 czyli ok. CRP mam 6, a tak ogólnie morfologia ok, tylko płytki krwi aż 400. Odebrałam też wyniki ANA 1 i ANA 2 i są ujemne. Zobaczymy jak dalej te wszystkie pozostałe wyjdą. Stresuje się normalnie.
Jangwa Wam też dużo zdróweczka życzę i szybkiego powrotu do domku
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
monilia, bo na tym wątku są najlepsze dziewczyny na świecie! Każda każdą wspiera i szczerze cieszymy się ze szczęścia innych i współczujemy i martwimy się gdy którejś coś nie wychodzi. Ja to tak odbieram że wszystkie jesteście moją wirtualną rodzinką
Lily, pamiętam że moja rodzona siostra (która lada chwila wchodzi w 9 miesiąc ) też w drugim trymestrze trochę narzekała na bóle w pachwinach. Szczególnie gdy np. trochę pochodziła (sprzątała, poszła po synka do przedszkola), ale nigdy nic złego z tego nie wynikało. U ciebie pewnie jest podobnie. Ale doskonale rozumiem że jesteś wyczulona na najdrobniejsze ukłucie.majeczka8 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Tulisia masz racje, ciężko spotkać kogoś kto tak bardzo dobrze rozumie to co czujesz a Wy czujecie to co ja
Ja wchodzę parę razy dziennie i patrze co ktoś napisał, żyje tym forum i dobre wiadomości dodają mi pewności i pozwalają myslec pozytywnie
Tulisia, majeczka8, lucy1983, Azande lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc