Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko nadrobić zaległości.

kehlana_miyu - strasznie mi przykro :(

Gratuluję serduszek :)

U mnie...hmm... CRP jak trafiłam było 251, wczoraj spadło do 230 czy tam 230 coś... lepiej się już czuję. Nie mam takich bóli jak w domu. Nawet apetyt mi wraca i żołądek do normy ... dziś miałam USG ..maluszek ma 22 mm, serce bije więc to najważniejsze :) dziś też miałam znów pobieraną krew i te CRP zmierzą. Dowiem się niedługo jaki wynik. Na obchodzie z rana był ordynator to wszystko na cito kazał dziś robić, USG jamy brzusznej ok..z nerkami też więc nie wiem od czego mam tak wysokie CRP :( dał mi drugi antybiotyk, jakieś 2 kroplówki i zobaczymy ...

KkasienkaA, monilia84 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tydzień pewno co najmniej poleżę ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 - GRATULACJE !! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Z tydzień pewno co najmniej poleżę ...
    Może i poleżysz, ale najważniejsze że jesteś pod dobrą opieką i że lekarze działają :) zdrówka, zdrówka i jeszcze raz zdrówka!

jangwa_maua lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienkaa ja ft4 zrobię tez na ta wizytę do gina... mam nadzieje ze będzie w normie...

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy serdecznie gratuluje!
    jestes kolejnym swietnym przykladem dla innych ze trzeba miec wiare i byc pozytywnym a cala reszta bedzie sie ukladac powoli do przodu :-) bardzo sie ciesze z twojego tesciku ;-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana slonce przykro mi ze cie to spotkalo ale tak jak pisalas lepiej na wczesniejszym etapie dowiedziec sie.. choc wiem ze to i tak jest trudne..
    wyplacz sie wyzal ile potrzebujesz a potem zrob konkretne badania i porozmawiaj z mama. Mysle ze najwazniejsze to mozesz zajsc w ciaze a teraz trzeba znalezc czy jest jakis powod ktory przeszkadza.. wiesz moze to nawet nic wielkiego a moze jak dowiesz sie wiecej od mamy plus pomoc lekarza to bedziesz wkrotce wiedziala jaka jest przyczyna..

trzymam za ciebie kciuki jestes silna :-)

0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa dobrze ze jestes pod opieka lekarska trzymam kciuki za ciebie i fasolke aby wszystko bylo dobrze i zeby twoj zoladek uspokoil sie na czas ciazy a najlepiej jakby ci te bolesne dolegliwosci zupelnie minely i zebys mogla cieszyc sie ciaza ;-)

0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slabo sie czuje czesto mam mdlosci nic mi sie nie chce..

trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki te co sie staraja i nie staraja aby w odpowiednim czasie wszystko ulozylo sie po waszej mysli :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2015, 11:33

nick nieaktualny, Tulisia lubią tę wiadomość

0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua bardzo się cieszę, że zajmują się Tobą i to kompleksowo... Mam nadzieję też, że na tyle się przejęli, że nie wypuszczą Cię bez konkretnej diagnozy i zaleceń. No i przynajmniej sobie odpoczniecie z Maluszkiem :)

Majeczka jeszcze tylko jakieś 2-3 tygodnie i "złoty okres" przed Wami :D

majeczka8 lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CRP spada... dziś już 131.Ale chyba nie dowiem się od czego to :/ mam nadzieję tylko, że to paskudztwo nie wróci już..

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj bolą jajniki lub coś innego blisko pachwin i oczywiście trochę panikuje

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili ja jak mówiłam, że mnie pociąga w dole brzucha, albo (nawet dziś mówiłam) kłuje w szyjce to mi mówi lekarz, że no tak się zdarza. Albo, że macica się powiększa. Tak więc chyba nie ma w tym nic złego. Ja sobie zawsze wyobrażam i np czytam jakiej ona jest teraz wielkości- no i faktycznie gdzieś musi się zmieścić :) (u mnie teraz to odpowiednik niewielkiego melona :) ) A brzuszek już Ci się uwidocznia??

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie cały czas próbuje sobie wyobrazić wielkość mojej macicy. U mnie coś juz tam widać. Bardziej w okolicy pępka. Mam wrażenie ze wszystko podnosi się od dołu i wypycha resztę narządów.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe identycznie sobie to tłumaczę :) Zwłaszcza, że no jest taki brzuszek z którym się kładę i wstaję, ale jak tylko coś zjem jest duuużo większy.

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili w necie jest napisane, że w 13 tyg ma wielkość brzoskwini :D Oczywiście to takie orientacyjne, ale mi zawsze łatwiej sobie wyobrazić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2015, 23:32

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Lili ja jak mówiłam, że mnie pociąga w dole brzucha, albo (nawet dziś mówiłam) kłuje w szyjce to mi mówi lekarz, że no tak się zdarza. Albo, że macica się powiększa. Tak więc chyba nie ma w tym nic złego. Ja sobie zawsze wyobrażam i np czytam jakiej ona jest teraz wielkości- no i faktycznie gdzieś musi się zmieścić :) (u mnie teraz to odpowiednik niewielkiego melona :) ) A brzuszek już Ci się uwidocznia??
    Mnie w 2 trymestrze tak bolaly wiezadla w pachwinach ze chodzic nie moglam. To jest normalne bo wszystko sie naciaga i przygotowuje do porodu. W 3 trymestrze juz nie bolalo.

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy gratulacje kochana, super że się udało teraz życzę Ci tylko spokojnej bezproblemowej ciąży i szczęśliwego terminowego rozwiązania. Żeby maluszek zdrowo rósł :)

Powiem Wam że tak optymistycznie czyta się Wasze posty, co chwilkę ktoś fasolkuje, to daje mi jakąś nadzieje że cuda się zdarzają.

Ja odebrałam część wyników i antyTPO niestety mam 80, ale w ciąży z Wiki miałam 241 także i tak jest lepiej. TSH mam 1,7 czyli ok. CRP mam 6, a tak ogólnie morfologia ok, tylko płytki krwi aż 400. Odebrałam też wyniki ANA 1 i ANA 2 i są ujemne. Zobaczymy jak dalej te wszystkie pozostałe wyjdą. Stresuje się normalnie.

Jangwa Wam też dużo zdróweczka życzę i szybkiego powrotu do domku :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia, bo na tym wątku są najlepsze dziewczyny na świecie! Każda każdą wspiera i szczerze cieszymy się ze szczęścia innych i współczujemy i martwimy się gdy którejś coś nie wychodzi. Ja to tak odbieram że wszystkie jesteście moją wirtualną rodzinką :)

Lily, pamiętam że moja rodzona siostra (która lada chwila wchodzi w 9 miesiąc :) ) też w drugim trymestrze trochę narzekała na bóle w pachwinach. Szczególnie gdy np. trochę pochodziła (sprzątała, poszła po synka do przedszkola), ale nigdy nic złego z tego nie wynikało. U ciebie pewnie jest podobnie. Ale doskonale rozumiem że jesteś wyczulona na najdrobniejsze ukłucie.

majeczka8 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia masz racje, ciężko spotkać kogoś kto tak bardzo dobrze rozumie to co czujesz a Wy czujecie to co ja :)

Ja wchodzę parę razy dziennie i patrze co ktoś napisał, żyje tym forum i dobre wiadomości dodają mi pewności i pozwalają myslec pozytywnie :)

Tulisia, majeczka8, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ