X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałkowy poranek.

Miłego dnia życzę :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, witam się i ja po weekendzie.

Gratuluje super wiadomości dot. waszych maluszków.

Kasieńka też drapanie po jajkach super prezent dla męża na pewno :)

Mamo Mai super że jesteście w domu, wiem jak wygląda siedzenie w szpitalu, bo ja jak po porodzie siedziałam tam 3 dni to tylko w oknie stałam i do głowy normalnie dostawałam, a złe wspomnienia jeszcze bardziej kumulują stres.

Lucy dużo zdrówka życzę :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam z rana :)

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 5 miesiącu który dziś zaczęliśmy ;) życzę miłego dzionka wszystkim ;)

kehlana_miyu, lucy1983, jangwa_maua, monilia84 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Lili :) teraz macie już z górki :)

ja sprzątam i w między czasie, czyli w przerwach na odpoczynek, zamówiłam sobie ten detektor w końcu :) mam nadzieję że do końca tygodnia dojdzie :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

zycze wszystkim radosnego dnia i duzo duzo zdrowka :)

Mama_Mai, jak sie czujesz? Jak samopoczucie?

Lucy, Kochana, zamowilam detektor w czwartek i w piatek juz byl :) Zamawialismy przez Amazon (chyba Ty rowniez:)
    Super dziala a z nas 2, to bardziej moj M sie wzrusza kiedy sluchamy serduszka :) bedziesz z pewnoscia zadowolona :) Buziaki :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamówiłam na naszym polskim Allegro :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele czuje sie dobrze, nawet bardzo dobrze :) duuuuzo odpoczywam, leze w lozku, ostatnie plamienie mialam w czwartek i bardzo sie ciesze, ze sie to wyciszylo :)
    Dzis zamawiam detektor :) moj maz wczoraj ogladal aukcje w necie i wybral sobie taki z wyswietlaczem zeby bylo widac tetno. Chce mu sprawic tym przyjemnosc :) powiedzcie mi czy trudno bylo na poczatku znalezc dzieciaczka?

Lili gratuluje 5 miesiaca :) teraz juz bedzie z gorki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :)
    U mnie dziś piękna pogoda więc odpoczywam na słoneczku :)

Dziś rano byłam u rodzinnego na pobraniu krwi, trzy razy mnie kłuli zanim znaleźli żyłę z której coś leciało ;) aż mój teść musiał wkroczyć do akcji ;) masakra :) ale udało się :)

Rachele ja detektor zamówiłam w piątek, ma być dzisiaj ale pewno przez tego lekarza dostanę awizo, bo jesteśmy teraz u teściów :) no chyba że jakiś sąsiad odebrał :) jak się czujesz kochana??? Podsłuchujesz dzieciątko???

Lili - ach jak ten czas leci :) już 5. miesiąc :) mam nadzieję że teraz będziesz mogła naprawdę cieszyć się ciążą :)

Azande - jak samopoczucie? Mdłości dokuczają? N
    Mam nadzieję że nie wymiotujesz. U mnie też mdłości ale nie ciągle i umiarkowane :) i spotkania z toaletą jeszcze nie miałam na szczęście :)

Miłego dnia!!!

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :P

Lili gratuluję 5 miesiąca! :)

Rachele to cudownie, że jesteście zadowoleni i że M ma takie odczucia! Ty będziesz mogła czuć ruchy, a on zawsze będzie mógł posłuchać :) Ja ciągle mam zamiar nagrać i jakoś nie mogę się wziąć... Ale jak widzę jak działają te dźwięki na dzieci to zdecydowanie trzeba to zrobić! :)

Azande ja na polskim allegro otrzymałam po jednym dniu :) Więc myślę, że niedługo też zdasz relację z pierwszego słuchania :D

Mama_Mai ja pierwszy raz szukałam 40 min, ale tak jak mówię nie miałam pojęcia, że jest tak nisko... U nas jest ciągle po lewej stronie od początku :) Ale ja podpatrywałam na youtubie jak dziewczyny słuchały i jak szukały :)

lucy1983 współczuję pobierania... Na mnie to często w gabinetach krzyczą, że przychodzę "z takimi żyłami", że ich nie widać. To zawsze pytałam, czy mam sobie wypruć... Ale teraz chodzę prywatnie to zawsze panie pytają jak znoszę, to mówię (zgodnie z prawdą z resztą), że mdleje jak jest za długo. To się spinają i zawsze jest szybciutko :D Ale dobrze, że miałaś teścia pod ręką! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 11:14

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Lucy że pytasz, nadal się czuję kiepsko ale mam wrażenie że najgorsze już za mną i jak by odrobinę się lepiej czuję,

u nas dzisiaj świeci słońce, ale wiatr zimny strasznie i tak myślę już trochę o wakacjach, czas zaplanować jakiś wyjazd :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka8 - na razie jest tak w miarę ... mam nadzieję, że po dzisiejszym USG wspólnym może podejdzie inaczej jak usłyszy serduszko, zobaczy dzidzie na monitorze ...

A no robię podyplomówkę, ale co z tego jak pracy jak nie mam tak nie mam, a teraz moje szanse na zatrudnienie są równe 0.

Widzę, że wszystkie zamawiacie te detektory ... może porozmawiam z moim czy byłby za takim zakupem :) zobaczymy ... :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande oj trzeba by gdzieś ruszyć :) mój mąż ma teraz tydzień urlopu, mieliśmy jechać do mojej mamy nad morze więc byłyby dwie sprawy załatwione za jednym zamachem, no ale w związku z moimi problemkami ze zdrowiem wyjazd odłożony :( no sle co się odwlecze to nie uciecze. Mamy dwa tygodnie w sierpniu zaplanowane to mam nadzieję że wtedy się uda i wybierzemy się też na tydzień na Hel albo chociaż do Łeby. Ja sobie posiedzę w cieniu a mąż będzie plażował :) poza tym moi obydwaj chrześniacy mają urodzinki - 3 i 11 lat więc będzie rodzinnie :) już nie mogę się doczekać :)

A Tobie co się marzy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa ja to zamawiam detektor głównie z tego względu że wizyty mam co 4 tygodnie i to wieczność to czekanie :) ja teraz następną wizytę mam dopiero 11 czerwca a ostatnie usg miałam 7 maja więc martwię się czy u dzidzi wszystko w porządku. Tutaj nie mogę sobie prywatnie chodzić na usg, nie praktykuje się czegoś takiego jak w Polsce, że i na NFZ i prywatnie chodzisz kiedy chcesz.
    Więc ja to robię dla własnego spokoju :) i chcę posłuchać Dzieciaczka :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Rachele czuje sie dobrze, nawet bardzo dobrze :) duuuuzo odpoczywam, leze w lozku, ostatnie plamienie mialam w czwartek i bardzo sie ciesze, ze sie to wyciszylo :)
    Dzis zamawiam detektor :) moj maz wczoraj ogladal aukcje w necie i wybral sobie taki z wyswietlaczem zeby bylo widac tetno. Chce mu sprawic tym przyjemnosc :) powiedzcie mi czy trudno bylo na poczatku znalezc dzieciaczka?

Lili gratuluje 5 miesiaca :) teraz juz bedzie z gorki ;)

O to super wiadomosci :) bardzo sie ciesze!!!! Teraz tylko duzo duzo odpoczynku i wszystko bedzie dobrze :)

Powiem Ci, ze ja znalazlam od razu. :) :) Dziewczyny pisaly, zeby nie brac tego z wyswietlaczem, bo nie za dokladnie oblicza i potem sie czlowiek stresuje, dlatego kupilam bez mimo, ze tez wstepnie wybralam ten z wyswietlaczem.

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Witam Kochane :)
    U mnie dziś piękna pogoda więc odpoczywam na słoneczku :)

Dziś rano byłam u rodzinnego na pobraniu krwi, trzy razy mnie kłuli zanim znaleźli żyłę z której coś leciało ;) aż mój teść musiał wkroczyć do akcji ;) masakra :) ale udało się :)

Rachele ja detektor zamówiłam w piątek, ma być dzisiaj ale pewno przez tego lekarza dostanę awizo, bo jesteśmy teraz u teściów :) no chyba że jakiś sąsiad odebrał :) jak się czujesz kochana??? Podsłuchujesz dzieciątko???

Lili - ach jak ten czas leci :) już 5. miesiąc :) mam nadzieję że teraz będziesz mogła naprawdę cieszyć się ciążą :)

Azande - jak samopoczucie? Mdłości dokuczają? N
    Mam nadzieję że nie wymiotujesz. U mnie też mdłości ale nie ciągle i umiarkowane :) i spotkania z toaletą jeszcze nie miałam na szczęście :)

Miłego dnia!!!

Kochana, no niezle z tym pobieraniem krwi! Ja mam tylko jedna widoczna zyle ... pare miesiecy temu tak mi ja zmasakrowal uczen w przychodni, ze az mi sie plakac chcialo..... Niestety uwazam, ze powinni trenowac miedzy kolegami a nie na nas.

Jestem zadowolona z detektora :) Na razie staram sie jak najrzadziej podsluchiwac Malnestwo. Moja ginekolog jeszcze ani raz nie dala nam posluchac bicia serduszka, bo uwaza ze do konca 12 tyg fale, moga byc szkodliwe wiec lepiej dmuchac na zimno. Na detektorze pisze, ze jest polecany od 12 tyg wiec tez wole od przyszlego tyg zaczac sluchac na spokojnie a teraz tylko 2 razy doslownie pare sekund.

U nas tez dzis piekna pogoda. Posiedzialm godzinke na tarasie a potem powrot do pracy :)
    Milego popoludnia, sciskam Cie mocno :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w ciąży 4 lata temu to już na pierwszej wizycie słyszałam serduszko a to było w 7 tyg, teraz mój ginekolog powiedział jak go o to zapytałam bo chciałam żeby mi dał posłuchać że mają zalecenie puszczać dopiero po 10 tyg żeby własnie nie uszkodzić serduszka

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie slyszalam bicia serduszka, ale nie przeszkadza mi to. Najwazniejsze ze widzialam je na usg :)
    Detektor zamowiony, teraz czekam na dostawe :) a za 9 dni usg genetyczne :) juz sie nie moge doczekac :D

monilia84 lubi tę wiadomość

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj kupiłam dla Zuzi pierwszy dresik ;) Nie mogłam się powstrzymać, wydałam na niego całe 5 zł, upolowałam go w sklepie z używaną odzieżą, jest nowiutki chyba jeszcze nawet nie prany, nie wiem czy toś go ubrał dziecku raz...
    28uk28y.jpg
    Strasznie dzisiaj się ubiegałam po mieście, ale w końcu mam jakiś większy przypływ energii ;)

Tulisia, lucy1983, KkasienkaA, monilia84 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, ta falbanka przy bluzie jest rozbrajająca :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ