X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze, że wizyta była udana! Najważniejsze, że zaczęłaś badania, trafiłaś na lekarza z którego jesteś zadowolona i dobrze się przygotujesz do kolejnych starań! Oczywiście, że nie można oczekiwać cudów refundacji badań na nfz- niestety. Ale liczy się każde badanie za które nie musi się płacić.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Prawe płuco jest słabiej słyszalne, ale to może być konsekwencja poprzedniej odmy. Mamy skierowanie na badania i w piątek mąż ma przyjść na kolejną wizytę. Na razie nie jest źle :)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana bylam w Gamecie w rzgowie ale mijalam Matke Polke :) z wizyty jestem zadowolona. Pan doktor tak strasznie dokladnie wszystko tlumaczyl, ze az bylam w szoku!!! Jakby ktos katarynke nakrecil :D ale mamy fajna pamiatke chociaz na plycie :) juz z 5 razy obejrzelismy filmik :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ciesze sie ze z twoim mezem jest dobrze :) problemy z plucami to nie zarty!!!

Kehlana fajny ten pan doktor :) i jaki pomocny :) ciesze sie ze wizyta udana :*

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz tez po wizycie, z naszą niunia wszystko dobrze :) tak się cieszymy z mężem ze szok, mogłabym godzinami na nią patrzeć :) słuchaliśmy tez serduszka :) Lekarz potwierdził ze to mała księżniczka, nie miał już wątpliwości :)
    Mała waży 360 g :)

kehlana_miyu, Lili30, KkasienkaA, Mysia 15, monilia84, jangwa_maua lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, super informacje! Sama bym strasznie chciała córeczkę, więc bardzo fajnie mi się czyta takie wiadomości :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!

kehlana_miyu z Twojego postu czuję tak jakby, aż mi przez ekran emanowało zadowolenie :) Bardzo się cieszę, że idziecie ku dobremu! Trzymaj teraz tego lekarza za fartuch i nie puszczaj!

Mama Mai- piękne zdjęcie! I super wynik- gratuluję!!! Myślę, że już niedługo dowiecie się płci :) A płyta to super sprawa, bo można pokazać też innym, zazdroszczę!! :)

Pszczoła no to gratuluję Księżniczki! Bawiła się trochę, czy spała? :) A powiedz mi, czy te USG wyglądało jakoś inaczej niż inne? Bo jak spojrzałam w necie na listę rzeczy które mierzą, to chyba musi trwać z pół godziny?

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dziewczyny udanych wizyt, super że wszystko dobrze i że jesteście zadowolone :)

ja nadal zamulam, kiedy to się w końcu skończy, dzisiaj mi mąż kupił truskawek, były takie smaczne, ale jak tylko wstałam z łóżka to za raz wszystko zwróciłam i tak w kółko :( jakoś to trzeba przeżyć, ja odliczam dni do wizyty, jeszcze 5 :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    My juz tez po wizycie, z naszą niunia wszystko dobrze :) tak się cieszymy z mężem ze szok, mogłabym godzinami na nią patrzeć :) słuchaliśmy tez serduszka :) Lekarz potwierdził ze to mała księżniczka, nie miał już wątpliwości :)
    Mała waży 360 g :)

Kochana wspaniałe wiadomości!!! Mała Księżniczka nasza! :D :D :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co przydała by się taka tabelka z dziewczynami szaraczkami i z ciężaróweczkami, kiedy kto ma termin porodu albo ostatniej @, jaka płeć, czy synek czy córka, i data wizyty najbliższej i ewentualnie jakieś inne info o wizytach czy najbliższych badaniach, ale nie wiem właśnie czy powinnyśmy tutaj ją zrobić czy można gdzieś indziej może na fb?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie mamy tabelkę w której są mamusie i staraczki. Rachele ją uzupełnia na bieżąco :) Są w niej podstawowe- że tak się wyrażę- dane.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane :) mała się bawiła, nóżki zakładała gdzieś za głowę, lekarz śmiał się ze akrobatka mała :)
    Kasienka jeśli chodzi o usg to u mnie trwało około 20 minut. Lekarz po kolei sprawdzał główkę, kręgosłup, serduszko itd.

Mysia 15, KkasienkaA, Rachele lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, właśnie, tabelka! Zupełnie zapomniałam :) Rachele, jak będziesz miała chwilę, możesz mi wpisać 25.05. OM / 20.06. oczekiwana @

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!

kehlana_miyu z Twojego postu czuję tak jakby, aż mi przez ekran emanowało zadowolenie :) Bardzo się cieszę, że idziecie ku dobremu! Trzymaj teraz tego lekarza za fartuch i nie puszczaj!

KkasienkaA, coś w tym jest, dzisiejsza wizyta naprawdę natchnęła mnie optymizmem :) Przynajmniej trafiłam wreszcie na lekarza, który mi powiedział, że mam bardzo duże szanse na zdrową ciążę i żeby je zwiększyć, muszę zrobić te konkretne badania i prawdopodobnie brać te konkretne leki. Jestem osobą, która lubi mieć plan działania, więc od razu poczułam się pewniej :)

Na pewno będę się trzymać tego lekarza, nie tylko w sprawie konsultacji wyników badań, ale jest też w moim mieście jednym z najlepszych specjalistów od USG genetycznego :) Mam nadzieję, że za parę miesięcy będę się z nim kontaktować w tej sprawie :)

KkasienkaA, Mysia 15 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje super wiadomości :)

Mamo Mai super że badania genetyczne wyszły prawidlowo i uspokoiły Was bo wiem jak się pewnie stresowałaś przed tym badaniem :)

Pszczoła gratuluje księżniczki - niech rośnie zdrowiutko :)

Kehlana super że lekarz w porządku, takich brakuje, teraz już będzie tylko dobrze i do przodu :)

Mysiu dużo zdrowia dla męża, oby jak najszybciej z tego wyszedł :)

Azande czzas szybciutko minie i te 4 dni też i zobaczysz swojego malusia :)

Dziewczyny chciałabym do Was dołączyć na fb tylko nie wiem jak to zrobić :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dodac Tulisie do przyjaciolek i wyslac jej w wiadomosci link do swojego profilu na fb :) ona wtedy cie doda do naszej grupy :)

Milego dnia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Mama_Mai - a co Ty tak rano wstajesz? leniuchuj sobie :)

u mnie wczoraj fatalne popołudnie, cały czas wymioty, ale już o tym nie pamiętam, dzisiaj się na razie czuję oki :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ja juz wrocilam do domu z lodzi :) u dzidziusia wszystko w porzadku, przeziernosc 1,5mm takze jest super :) moj maz przeszczesliwy :) mamy cale badanie nagrane na plyte :) lekarz nawet sie nie pytal czy chcemy tylko sam nagral :) pozniej dorzuce jakies zdjecie :)

Kochana, gratuluje!!! Cudowne wiadomosci :))

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że nie mam opcji dodaj do przyjaciółek akurat u Tulisi, u innych dziewczyn mam a u niej nie :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    My po wizycie. Prawe płuco jest słabiej słyszalne, ale to może być konsekwencja poprzedniej odmy. Mamy skierowanie na badania i w piątek mąż ma przyjść na kolejną wizytę. Na razie nie jest źle :)

Mysia, goraco pozdrwiam Twojego meza i zycze duzo duzo zdrowka!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ