X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze, że wizyta była udana! Najważniejsze, że zaczęłaś badania, trafiłaś na lekarza z którego jesteś zadowolona i dobrze się przygotujesz do kolejnych starań! Oczywiście, że nie można oczekiwać cudów refundacji badań na nfz- niestety. Ale liczy się każde badanie za które nie musi się płacić.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Prawe płuco jest słabiej słyszalne, ale to może być konsekwencja poprzedniej odmy. Mamy skierowanie na badania i w piątek mąż ma przyjść na kolejną wizytę. Na razie nie jest źle :)

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana bylam w Gamecie w rzgowie ale mijalam Matke Polke :) z wizyty jestem zadowolona. Pan doktor tak strasznie dokladnie wszystko tlumaczyl, ze az bylam w szoku!!! Jakby ktos katarynke nakrecil :D ale mamy fajna pamiatke chociaz na plycie :) juz z 5 razy obejrzelismy filmik :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu ciesze sie ze z twoim mezem jest dobrze :) problemy z plucami to nie zarty!!!

Kehlana fajny ten pan doktor :) i jaki pomocny :) ciesze sie ze wizyta udana :*

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz tez po wizycie, z naszą niunia wszystko dobrze :) tak się cieszymy z mężem ze szok, mogłabym godzinami na nią patrzeć :) słuchaliśmy tez serduszka :) Lekarz potwierdził ze to mała księżniczka, nie miał już wątpliwości :)
    Mała waży 360 g :)

kehlana_miyu, Lili30, KkasienkaA, Mysia 15, monilia84, jangwa_maua lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, super informacje! Sama bym strasznie chciała córeczkę, więc bardzo fajnie mi się czyta takie wiadomości :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!

kehlana_miyu z Twojego postu czuję tak jakby, aż mi przez ekran emanowało zadowolenie :) Bardzo się cieszę, że idziecie ku dobremu! Trzymaj teraz tego lekarza za fartuch i nie puszczaj!

Mama Mai- piękne zdjęcie! I super wynik- gratuluję!!! Myślę, że już niedługo dowiecie się płci :) A płyta to super sprawa, bo można pokazać też innym, zazdroszczę!! :)

Pszczoła no to gratuluję Księżniczki! Bawiła się trochę, czy spała? :) A powiedz mi, czy te USG wyglądało jakoś inaczej niż inne? Bo jak spojrzałam w necie na listę rzeczy które mierzą, to chyba musi trwać z pół godziny?

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję dziewczyny udanych wizyt, super że wszystko dobrze i że jesteście zadowolone :)

ja nadal zamulam, kiedy to się w końcu skończy, dzisiaj mi mąż kupił truskawek, były takie smaczne, ale jak tylko wstałam z łóżka to za raz wszystko zwróciłam i tak w kółko :( jakoś to trzeba przeżyć, ja odliczam dni do wizyty, jeszcze 5 :)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    My juz tez po wizycie, z naszą niunia wszystko dobrze :) tak się cieszymy z mężem ze szok, mogłabym godzinami na nią patrzeć :) słuchaliśmy tez serduszka :) Lekarz potwierdził ze to mała księżniczka, nie miał już wątpliwości :)
    Mała waży 360 g :)

Kochana wspaniałe wiadomości!!! Mała Księżniczka nasza! :D :D :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co przydała by się taka tabelka z dziewczynami szaraczkami i z ciężaróweczkami, kiedy kto ma termin porodu albo ostatniej @, jaka płeć, czy synek czy córka, i data wizyty najbliższej i ewentualnie jakieś inne info o wizytach czy najbliższych badaniach, ale nie wiem właśnie czy powinnyśmy tutaj ją zrobić czy można gdzieś indziej może na fb?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie mamy tabelkę w której są mamusie i staraczki. Rachele ją uzupełnia na bieżąco :) Są w niej podstawowe- że tak się wyrażę- dane.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane :) mała się bawiła, nóżki zakładała gdzieś za głowę, lekarz śmiał się ze akrobatka mała :)
    Kasienka jeśli chodzi o usg to u mnie trwało około 20 minut. Lekarz po kolei sprawdzał główkę, kręgosłup, serduszko itd.

Mysia 15, KkasienkaA, Rachele lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh, właśnie, tabelka! Zupełnie zapomniałam :) Rachele, jak będziesz miała chwilę, możesz mi wpisać 25.05. OM / 20.06. oczekiwana @

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    Gratuluję dziewczyny udanych wizyt!

kehlana_miyu z Twojego postu czuję tak jakby, aż mi przez ekran emanowało zadowolenie :) Bardzo się cieszę, że idziecie ku dobremu! Trzymaj teraz tego lekarza za fartuch i nie puszczaj!

KkasienkaA, coś w tym jest, dzisiejsza wizyta naprawdę natchnęła mnie optymizmem :) Przynajmniej trafiłam wreszcie na lekarza, który mi powiedział, że mam bardzo duże szanse na zdrową ciążę i żeby je zwiększyć, muszę zrobić te konkretne badania i prawdopodobnie brać te konkretne leki. Jestem osobą, która lubi mieć plan działania, więc od razu poczułam się pewniej :)

Na pewno będę się trzymać tego lekarza, nie tylko w sprawie konsultacji wyników badań, ale jest też w moim mieście jednym z najlepszych specjalistów od USG genetycznego :) Mam nadzieję, że za parę miesięcy będę się z nim kontaktować w tej sprawie :)

KkasienkaA, Mysia 15 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje super wiadomości :)

Mamo Mai super że badania genetyczne wyszły prawidlowo i uspokoiły Was bo wiem jak się pewnie stresowałaś przed tym badaniem :)

Pszczoła gratuluje księżniczki - niech rośnie zdrowiutko :)

Kehlana super że lekarz w porządku, takich brakuje, teraz już będzie tylko dobrze i do przodu :)

Mysiu dużo zdrowia dla męża, oby jak najszybciej z tego wyszedł :)

Azande czzas szybciutko minie i te 4 dni też i zobaczysz swojego malusia :)

Dziewczyny chciałabym do Was dołączyć na fb tylko nie wiem jak to zrobić :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz dodac Tulisie do przyjaciolek i wyslac jej w wiadomosci link do swojego profilu na fb :) ona wtedy cie doda do naszej grupy :)

Milego dnia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Mama_Mai - a co Ty tak rano wstajesz? leniuchuj sobie :)

u mnie wczoraj fatalne popołudnie, cały czas wymioty, ale już o tym nie pamiętam, dzisiaj się na razie czuję oki :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ja juz wrocilam do domu z lodzi :) u dzidziusia wszystko w porzadku, przeziernosc 1,5mm takze jest super :) moj maz przeszczesliwy :) mamy cale badanie nagrane na plyte :) lekarz nawet sie nie pytal czy chcemy tylko sam nagral :) pozniej dorzuce jakies zdjecie :)

Kochana, gratuluje!!! Cudowne wiadomosci :))

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle że nie mam opcji dodaj do przyjaciółek akurat u Tulisi, u innych dziewczyn mam a u niej nie :(

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    My po wizycie. Prawe płuco jest słabiej słyszalne, ale to może być konsekwencja poprzedniej odmy. Mamy skierowanie na badania i w piątek mąż ma przyjść na kolejną wizytę. Na razie nie jest źle :)

Mysia, goraco pozdrwiam Twojego meza i zycze duzo duzo zdrowka!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ