X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gotowa jestem jak najbardziej :D po poludniu odbieram go z dworca :) moj maz tez jest gotowy, codziennie mi przypomina ze bedziemy robic bobo hahaha :D jest niemozliwy i chyba ma wieksze parcie na dziecko niz ja!!!
    tobie rachele zycze samych pozytywnych testow ;) no i wynikow jak najlepszych oczywiscie :*

jangwa_maua, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Rachele Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Oj gotowa jestem jak najbardziej :D po poludniu odbieram go z dworca :) moj maz tez jest gotowy, codziennie mi przypomina ze bedziemy robic bobo hahaha :D jest niemozliwy i chyba ma wieksze parcie na dziecko niz ja!!!
    tobie rachele zycze samych pozytywnych testow ;) no i wynikow jak najlepszych oczywiscie :*

Kochana, ale super Twoj maz! Swietnie!!

Dziekuje Ci! I kochana ....zabieramy sie do pracy!! :) :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dzis mam tyle energii ze szok!!! Slucham koncertu Alici Keys (mojej ukochanej zreszta az wracaja wspomnienia z Poznania) sprzatam w domku i czekam :) sluz sie powoli zmienia w bardziej plodny :D i chyba jajnik sie zaczyna odzywac wiec chyba trafimy czasowo idealnie w ta wymarzona owulacje ;) oby sie udalo w tm cyklu....

lucy1983, anka418, Mysia 15, Kitaja, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai trzymam więc mocno kciuki!!! I serduszkujcie ile się da <3

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meeegi1771 - super wiadomości ! Gratuluję i oby wszystko było dobrze :)

Mama_Mai - Twój mąż jest niemożliwy :D tylko się cieszyć,że tak ma ...

U mnie trochę gorzej... nie powiedział niby nie, tylko, że wolałby abym miała prace ... ech...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ja to dzis mam tyle energii ze szok!!! Slucham koncertu Alici Keys (mojej ukochanej zreszta az wracaja wspomnienia z Poznania) sprzatam w domku i czekam :) sluz sie powoli zmienia w bardziej plodny :D i chyba jajnik sie zaczyna odzywac wiec chyba trafimy czasowo idealnie w ta wymarzona owulacje ;) oby sie udalo w tm cyklu....

Trzymam kciuki kochana i zazdroszczę... ja tam muszę jeszcze swoje odczekać... oby wszystko się zgrało i za dwa tygodnie były dwie kreski na teście :) życzę Ci z załego serca :)

• Rachele Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Trzymam kciuki kochana i zazdroszczę... ja tam muszę jeszcze swoje odczekać... oby wszystko się zgrało i za dwa tygodnie były dwie kreski na teście :) życzę Ci z załego serca :)

Zobaczysz, ze szybciutko zleci!! :) .... i dolaczysz do grona aktywnych starajacych sie przyszlych Mam! :)
    Trzymaj sie cieplutko :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    :) :) Pamietaj, spokojnie! Bo Cie wirtualnie pociagne za ucho! :) Trzymam caly czas kciuki za Ciebie!
    A jak sie czujesz? Bol ustapil?

ps. Dziekuje Ci ze trzymasz kciuki :) Buziak wielki!

Dzięki ze pytasz:) brzuch nie boli, w nocy miałam tylko chwilowy ból ale zaraz przeszło. Dziś idę do lekarza ale nic się na pewno dziś nie dowiem, dostane skierowanko na badanko i jutro je zrobię :)
    No a Tobie Kochana życzę dziś bardzo miłego wieczoru

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai powodzenia :) i oczywiście życzę baaardzo milegooo wieczoru ;)
    Owocnych starań dziewczynki!

wff2ej284uclkyvx.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Dzięki ze pytasz:) brzuch nie boli, w nocy miałam tylko chwilowy ból ale zaraz przeszło. Dziś idę do lekarza ale nic się na pewno dziś nie dowiem, dostane skierowanko na badanko i jutro je zrobię :)
    No a Tobie Kochana życzę dziś bardzo miłego wieczoru

Dziekuje Ci bardzo :) Napisz jak bylo u lekarza! Zobaczysz, ze bedziesz duzo spokojniejsza po wizycie!! :) Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 - napisz koniecznie jak po wizycie :) Trzymam kciuki, aby wszystko było w jak najlepszym porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 13:14

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobilam tescick. Blada ta druga kreska chyba... jak patrze na wykresy testow owu dodatnich, to widze, ze niektorzy zaznaczaja jako pozytyw... ale pisze wszedzie, ze maja byc 2 tlusciutkie! Oj dluga przede mna droga zanim sie naucze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:21

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola koniecznie daj znać :)

Rachele ja podchodziłam do testów bardzo surowo i myślę, że to jest dobre podejście. Ja zazwyczaj zawsze bym sobie plusika wstawiła, ale zawsze jak miałam cień wątpliwości to wstawiałam -. Aż do momentu kiedy ich nie miałam, a u mnie zawsze było to proste bo nie dość że obie kreski były tłuste to ta ważniejsza zawsze była ciemniejsza i wtedy + :)

A mnie jakoś boli brzuch... tak dziwnie... Zabierzcie mi internet, bo już w głowie mam pozamaciczną, mimo że dobrze nie wiem czy się udało! Co za baba ze mnie :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Nic konkretnego nie wiem. Stwierdził że to za wcześnie na jakiekolwiek badania. Mam przyjść na usg za 2 tygodnie i wtedy da mi skierowanie na wszystkie badania i zrobi cytologie. Kazał brać dalej kwas foliowy i duphaston zapobiegawczo. W sumie wiedziałam że nic się nie dowiem ale myślałam że chociaż porobie sobie badania wszystkie a on powiedział ze teraz to nie ma sensu ze on zleca takie badania jak juz na usg jest zarodek i serduszko i ze i tak bym musiała robić znowu za te 2 tyg.

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby wszystko było dobrze :) niech fasolka zdrowo rośnie :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, jak przeczytałam że jesteś w ciąży to aż mi łezki poplynely... :) tak się cieszę że kolejna z nas znów może cieszyć się ciąża! Oby był to piękny okres i abyś nie miała żadnych zmartwień!

No a z drugiej strony dopadł mnie jakiś smutek i żal do losu :( wróciły te uczucia które towarzyszyły mi zaraz po powrocie ze szpitala. Wrażenie że straciłam coś bezpowrotnie... I jakieś poczucie niesprawiedliwości, że nie zasłużyłam. Ale przecież nikt nie zasłużył na to... :( to jak zły sen,a ja ciągle mam nadzieję że za chwilę się obudze :( a moje dziecko będzie ze mną

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dobrze cie rozumiem kejt, co jakis czas tez dopadaja mnie takie mysli...
    A ze wszystkich ciaz bardzo sie ciesze :) zblizamy sie coraz bardziej do otwarcia naszego wspolnego fioletowego watku :D

*Kejt* lubi tę wiadomość

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To każda z nas pewno ma czasem takie myśli i gorsze dni ... bo tak na prawdę nic już nie jest takie samo ... takie wydarzenie jednak trochę zmienia myślenie ...

Mam nadzieję, że co raz więcej z nas będzie już niedługo w upragnionej ciąży :)

*Kejt* lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratulujeeee:) oby wszystko bylo dobrze!

Ja czuje sie zle, wczoraj fatalnie bylo -mam wszystkie objawy na okres plus jajniki mnie bola a okresu nie ma :/
    wczoraj tez mnie dol dopadl i taka rozdrazniona chodze jakby zaraz mial okres przyjsc..

niezmiernie ciesze sie rowniez z newsow o ciazy bo to swiatelka dla nas starajacych sie :)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt, nazwałaś dokładnie to co sama przeżywam... słowo w słowo.

Ale patrzę na kolejne dobre newsy na tym wątku i powtarzam sobie, że nasz czas też nadejdzie:)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ