Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama Mai powiem tak Ja prowadziłam niby wykres na ovu i wraz sama sobie lepiej wyznaczyłam dni płodne nawet mniej więcej wiem kiedy zaszłam także obserwować siebie i jeszcze raz obserwować. ;*
Lucy 1983 Ja w listopadzie poronilam miałam zabieg w lutym poszłam na kontrolę wszystko wyszło super,a badania nie Mam pojęcia bo nie robiłam ani tarczycy ani prolaktyny ale dziewczyny pewnie niedługo Cię o wszystkim poinformuja; ) pozdrawiam. -
Lucy, moim zdaniem na usg chwilę po okresie. powie ci czy wszystko zostalo ladnie oczyszczone, a dodatkowo powie ci jakiej grubosci masz endometrium - co ma duzy wplyw na implantacje zarodka po zaplodnieniu.
ja dzis mam w planach sprzątanie - jak sie zloszcze / smuce to zaczynam sprzatac wtedy skupiam sie na tym co robie, a nie mysle o tym o czym nie powinnam
milego dnia dziewczyny !Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 11:43
lucy1983 lubi tę wiadomość
Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami
Aniołek 17.12.2014 -
Mama_Mai wrote:Witam sie w ten sniezny dzien
pracowalismy wieczorem dzielnie nad maluszkiem oby tylko byly tego efekty juz niedlugo
ja tez zajrzalam wieczorem do neta poszukac co takie plamienie oznacza i jedyne co mogloby to oznaczac to chyba owulacja, przynajmniej mam taką nadzieje. I chociaz nigdy tak nie mialam to po porodzie jednak duzo sie w organizmie przestawia i moze od teraz bede dokladnie wiedziec kiedy wypada owu??? Zobaczymy
Mama Mai, to super, ze wczoraj mialas udany wieczow z ukochanym na pewno niedlugo wyniki waszej pracy na pewno zaowocują !Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
Aniołek 17.12.2014 -
Lucy,
podobno endometrium najlepsze kolo 14mm.
Ja mialam robione badanie wieczorem w dniu zabiegu (sprawdzali jak krwawie i jaka krew).
Na usg kontrolne poszlam 20 dni po zabiegu. Lekarz powiedzial,mi ze jesli po zabiegu widza ze jest srednio, to od razu zalecaja za 7 dni usg. Mi w szpitalu kazali za 30 dni. Lekarz powiedzial mi, ze usg po 1@ sluzy do zbadania endometrium itd ale zeby sprawdzic czy wszystko jest dobrze po zabiegu, to lepiej wczesniej.
Traczyce sprawdzaj bardzo dokladnie. Mowie Ci to bo sama lecze sie od ponad 15 lat. Mysle,ze masz troszke za wysoko. Najlepsze przy staraniach i ciazy jest miedzy 1 a 2. Idz do endokrynologa. Zwykly euthyrox slicznie Ci wyreguluje i bedzie wszystko dobrze
Buziaki wielkie
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
jangwa_maua wrote:meeegi1771 - mam nadzieję, że to kwestia kilku dni hehe nadzieja umiera ostatnia podobno
Rachele- a jeszcze walczę z pozostałościami choroby a tak to staram się nie myśleć i nie wkręcać choćby najdrobniejszych objawów ciąży
Jangwa maua, a kiedy masz termin @?
trzymam kciuki żeby sie nie pojawił
meeegi1771 lubi tę wiadomość
Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
Aniołek 17.12.2014 -
Rachele wrote:Jeszcze dzis nie robilam. Staram sie robic kolo godziny 13 (wyczytalam, ze to jest najlepsza pora). W tym momencie nie pije juz od pol godziny ( i jak mi sie chce pic! ). Podejzewam, ze owu bedzie niedziela\poniedzialek i staram sie zaplanowac serduchowanie Jesli dzis nie bedzie owulacji, to moze lepiej zrobic dzien regeneracji? Kazdy mowi co innego, ze najlepiej co 2gi dzien bo plemniczki sa silnijesze, inni ze to nie ma znaczenia.... Zobacze najpierw jak wyjdzie test
Wy pracujecie dzis, prawda?
Rachele, ja najczęściej spotykałam się z opinią że najlepiej jest kochać się co 2-3 dni. Plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni. niektore nawet 7 tak wiec kochając się co 2 dni plemniki są cały czas obecne i czekają na jajeczko. taka tez metode stosowałam, bo przeczytalam tez gdzies ze taka czestotliwośc najlepiej wplywa na jakość nasienia.
owocnego starania kochana życzę twojemu mężczyźnie dużo sił witalnychJak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
Aniołek 17.12.2014 -
jangwa_maua wrote:Jak wróciłam do normalnych cykli to 15/16 lutego ... oby się nie pojawił
to jeszcze tydzien niepewnosci, ale czas na pewno szybko zleci !
idziesz na wolontariat po weekendzie? na czym on polega? Uważam, że to super pomysł i na pewno tez jesteś dużym wsparciem dla innych. można też samemu w takich sytuacjach docenić to co się ma...
buziakiJak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?
Aniołek 17.12.2014 -
*Kejt* wrote:Rachele, ja najczęściej spotykałam się z opinią że najlepiej jest kochać się co 2-3 dni. Plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni. niektore nawet 7 tak wiec kochając się co 2 dni plemniki są cały czas obecne i czekają na jajeczko. taka tez metode stosowałam, bo przeczytalam tez gdzies ze taka czestotliwośc najlepiej wplywa na jakość nasienia.
owocnego starania kochana życzę twojemu mężczyźnie dużo sił witalnych
Przychylam się do tego co napisała Kejt- też tak czytałam.
Miłego i czekam na dobre wiadomości od wszystkich starających się o dzidziusia!
A Zafasolkowanym dziewczynom życzę spokojnego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 12:11
-
Na razie tylko raz w tygodni ten wolontariat więc w środę idę .. hmm... na razie nie wiele się dowiedziałam co będzie do mnie należało, ale jestem na oddziale psychiatrycznym w szpitalu więc na pewno będzie co robić testy psychologiczne, rozmowa, diagnoza, terapia...pewno coś takiego z czasem, ale to muszę się na razie oswoić co i jak
Oby szybko zleciały te dni i @ się nie pojawiła*Kejt* lubi tę wiadomość
-
U mnie samopoczucie dobre. Sprzątam z mezulkiem od rana
Tez czytałam ze najlepiej co dwa dni się przytulać w okresie plodny i u mnie w poprzedniej ciąży zadziałało. W tej przytulanka było na około 3 dni przed owu ale żołnierzyki grzecznie poczekaly
-
*Kejt* wrote:Rachele, ja najczęściej spotykałam się z opinią że najlepiej jest kochać się co 2-3 dni. Plemniki żyją w ciele kobiety 3-5 dni. niektore nawet 7 tak wiec kochając się co 2 dni plemniki są cały czas obecne i czekają na jajeczko. taka tez metode stosowałam, bo przeczytalam tez gdzies ze taka czestotliwośc najlepiej wplywa na jakość nasienia.
owocnego starania kochana życzę twojemu mężczyźnie dużo sił witalnych
Dziekuje Ci ogromnie ze rade Test negatywny i dzis raczej bedzie regeneracja zolniezykow ... a jutro poworce do ataku
Sciskam Cie mocno!*Kejt* lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
nick nieaktualnyRachele wrote:Lucy,
podobno endometrium najlepsze kolo 14mm.
Ja mialam robione badanie wieczorem w dniu zabiegu (sprawdzali jak krwawie i jaka krew).
Na usg kontrolne poszlam 20 dni po zabiegu. Lekarz powiedzial,mi ze jesli po zabiegu widza ze jest srednio, to od razu zalecaja za 7 dni usg. Mi w szpitalu kazali za 30 dni. Lekarz powiedzial mi, ze usg po 1@ sluzy do zbadania endometrium itd ale zeby sprawdzic czy wszystko jest dobrze po zabiegu, to lepiej wczesniej.
Traczyce sprawdzaj bardzo dokladnie. Mowie Ci to bo sama lecze sie od ponad 15 lat. Mysle,ze masz troszke za wysoko. Najlepsze przy staraniach i ciazy jest miedzy 1 a 2. Idz do endokrynologa. Zwykly euthyrox slicznie Ci wyreguluje i bedzie wszystko dobrze
Buziaki wielkie
Dzięki Rachele i Kejt za wasze rady... na razie odczekam jeszcze na tą wizytę, jak nie dostanę @ do tego czasu, to najwyżej powtórzę usg jeszcze póżniej...
Jeśli chodzi o tarczycę to też mam przeczucie, że TSH ciut za wysoko, moja gin nie skomentowała tego wyniku, bo powiedziała że jest w normie (norma do 4) i powiedziała że sprawdzimy to za miesiąc. No to zobaczymy... A jak nie to najwyżej zrobię sobie te badania prywatnie albo znajdę jakiegoś endokrynologa, który może inaczej na to spojrzy...
Pozostaje mi więc tylko zachować cierpliwość i zajadać te orzechy -
lucy1983 wrote:Dzięki Rachele i Kejt za wasze rady... na razie odczekam jeszcze na tą wizytę, jak nie dostanę @ do tego czasu, to najwyżej powtórzę usg jeszcze póżniej...
Jeśli chodzi o tarczycę to też mam przeczucie, że TSH ciut za wysoko, moja gin nie skomentowała tego wyniku, bo powiedziała że jest w normie (norma do 4) i powiedziała że sprawdzimy to za miesiąc. No to zobaczymy... A jak nie to najwyżej zrobię sobie te badania prywatnie albo znajdę jakiegoś endokrynologa, który może inaczej na to spojrzy...
Pozostaje mi więc tylko zachować cierpliwość i zajadać te orzechy
Widelki sa bardzo szerokie. Norma jest norma. To ze wynik miesci sie w normie, nie oznacza, ze jest dobry w trakcie ciazy. Ja zrobilam hormony w trakcie staran. Potem powtorzylam w 5 tyg ciazy. W 6 bylam u endo i powiedzial, ze nie trzeba zwiekszac dawki leku, bo tsh jest ladnie duzo ponizej 2.
Zrob sobie badania nawet spokojnie po @. Jest gdzies watek o starajacych sie z problemami z tarczyca. Dziewczyny pisza, ze juz w trakcie staran, zbijaja tsh ponizej 2. Polecam Ci ten watek, z pewnoscia znajdziesz duzo infomacji
Buziaki
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
kehlana_miyu, jangwa_maua, meeegi1771, Rachele - dziekuje
meeegi1771, pszczola i mama Martynki – gratuluje pozytywnych testow i trzymam kciuki za Kropeczki – niech zdrowo rosna!!
Rachele – motywujesz wszystkich, wiec wierze, ze wkrótce pojawią się 2 kreseczki! Na pewno A, no i tez słyszałam ze niby co 2 dzien lepiej serduszkowac… choć kiedyś gdzies czytałam, ze jakiś mądy uczony mowil, ze na Bobaska powinno dochodzić do zblizen od zakończenia okresu to czasu az kobieta ma ochote i sile, wiec może warto czesciej…. Hmm… po prostu cieszcie się sobą! To najlepsza metoda. No stres
Mama Mai – była praca to i wktorce będą efekty – nie ma innego wyjścia A przecież praca nad Dzieciatkiem to najprzyjemniejsza z jakich znam
Lucy – widze, ze mamy te same pytania i wątpliwości co do czasu kolejnej wizyty u gin. i rodzaju badan. Jak już pisałam wcześniej ja pojde w marcu po zakończeniu pierwszej @. Bo pewnie i tak więcej nie wytrzymam no i poproszę o badania.
jangwa_maua – powodzenia na wolontariacie. Podziwiam!
majeczka8 - jak samopoczucie?
Maz wczoraj wrocil i humor mnie nie opuszcza Poza tym wiemy na 100% ze za dlugo czekac nie bedziemy z kolejnymi probami Jedno i drugie nie wytrzyma
Udanej reszty soboty i gorących wieczorkow :*02.02.2015 [*]
Wiosną nadzieja narodzi się ponownie