X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie :)

Myślałam, że będę ostatnia z wieściami z wizyty :) Niedawno wróciliśmy. Antek nadal jest główką w dole, waży 2900, więc wcale nie będzie taki malutki :) Lekarz pytał ile ja ważyłam (3600) i powiedział, że jak go donoszę do terminu to też mniej więcej taki będzie. Ogólnie jest wszystko dobrze :) Nic na razie nie wskazuje na poród :) Pobrał już wymaz do paciorkowców, za dwa tygodnie kolejna wizyta to będą wyniki. Mam nadzieję, że nie będziemy rodzić do tego czasu :)

A tu kolejne wieści z ZUS-u, ciocia zadzwoniła w moim imieniu na infolinię i powiedzieli, że skoro to były dwie umowy u jednego pracodawcy to nie należy mi się nawet teraz kasa za zwolnienie... Chyba napiszę wniosek do Prezydenta o zamknięcie tej instytucji! Bo jak brać ode mnie kasę z tej umowy to byli pierwsi, a jak teraz mi dać za zwolnienie czy macierzyński to już umowa się nie liczy.... Ehhh...

majeczka8, Tulisia, Mysia 15, DomiBW, jangwa_maua, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja już po wizycie i dzięki Bogu Najwyższemu wszystko wygląda ok. :) Dzidziuś ma 64 mm, 2 rączki, 2 nóżki, organy w porządku, serduszko pięknie bije, karczek w porządku, kość nosowa widoczna. Dr nie widział żadnych anomalii. No i powiedział że prawdopodobnie chłopaczek, ale jeszcze by się nie założył o to. :)
    Mam trzy zdjęcia z dzisiejszego usg, ale szczerze powiem że tylko zdjęcie tego siusiora jest super jakości i nie pozostawia wątpliwości :) dlatego też nic na fb nie będę wstawiać :)
    Kobiety moje kochane, nie znajdziecie nigdzie na świecie szczęśliwszej dziewczyny ode mnie :) :) :)

majeczka8, KkasienkaA, Mysia 15, DomiBW, kierzynka, Mama_Mai, jangwa_maua, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie..z usg wszystko dobrze, maly obrocony glowa do dolu, wymiary dobre, pobrali mi krew wyniki w pon ..nastepna wizyta za 3tyg..brzuszek troche w dole ale tak jak Kasienka mowi nie poloze jeszcze plasko reki wiec jest ok ;-) waga 2000g to chyba dosc ;-) wybralismy imie bedzie Oskar :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2015, 18:02

Tulisia, Mysia 15, DomiBW, kierzynka, jangwa_maua, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O piszemy jedna po drugiej ;-)
    Kasienka i Tulisia gratuluje udanych wizyt!! :-D

Tulisia lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to faktycznie się zgrałyśmy :)

Tulisiu mogę sobie wyobrazić tylko Twoje szczęście! Kochana strasznie Ci gratuluję i bardzo się cieszę, że wszystko jest dobrze, a wręcz wzorowo :)

Majeczko Tobie także gratuluję :) Oskar śliczne imię, imię mojego dzieciństwa, jako mała dziewczynka miałam takiego misia-synka Oskara :D 2000 to spory chłopaczek :) I już główką ułożony- super :D Teraz już tylko Kochana szykowanie do porodu Ci zostało :D

majeczka8 lubi tę wiadomość

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo same super wiadomości! Gratulacje i oby tak dalej! Kolejna wizyta należy do mnie :)

Tulisia, majeczka8 lubią tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko i Kkasienko, również cieszę się, że z wami i waszymi synkami wszystko w porządku. :) To cudowne wiadomości :)
    Kkasienko, naprawdę nie zazdroszczę przebojów z zusem :/ ale wymyślili - chyba kpią z tym, że ci za zwolnienie nie zapłacą.

majeczka8 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, Majeczka, Tulisia gratuluje udanych wizyt!! I wspaniałych wiadomości!!

Kasienka Twój Synuś to już naprawdę duży mężczyzna! :D

Majeczka Oskar to śliczne imię! I już 2000 waży- naprawdę pięknie!! :D

Tulisia cieszę się wraz z Tobą! To mega stres usg przezierności. I jest wszystko dobrze-Frędzelek zdrowy- to jest po prostu cudowna wiadomość! I kolejny Synuś- na naszym forum naprawdę jest przewaga mężczyzn ;)

Kochane jeszcze raz gratuluję!!! :D :D :D

majeczka8, Tulisia lubią tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem po wizycie. Jest pęcherzyk, jest 2,5 mm zarodek. Jak na ten etap ciąży lekarz mówi, że jest wszystko pięknie. :) Serduszka jeszcze nie było :( Kolejna wizytę mam 28.09. i mam nadzieję, że serduszko wtedy będzie pięknie biło u mojego Maluszka!!

anka418, Tulisia, kehlana_miyu, lucy1983 lubią tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz widział, że jestem zdenerwowana- w końcu to moja czwarta ciąża, a mam jedno ziemskie dzieciątko i powiedział, że jeżeli chcę to mogę przyjść 21 tylko na usg- zrobi mi je między jedna pacjentką, a druga i zobaczymy czy bije serduszko. I teraz nie wiem czy poczekać do 28, czy iść wcześniej? Ale czy usg tydzień po tygodniu nie zaszkodzi? A wolę mieć usg 28 ponieważ potem na pewno będzie przerwa przynajmniej trzy lub cztery tygodnie do następnej wizyty.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym poszła 21 jeśli masz taką okazję ;) dużo bym dała żeby dzisiaj być juz po wizycie a nie czekać do poniedziałku :p

Mysia 15 lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu super, że wszystko na ten moment jest dobrze :D Będzie serduszko jak dzwon!
    Jeżeli chodzi o USG to ja miałam kilka razy dwa w tygodniu, bo chodziłam do dwóch lekarzy, a i czasem lądowałam na izbie przyjęć to też było USG, więc dwa w jednym tygodniu zdarzały się często. I z Antkiem wszystko dobrze :)
    Pytanie jak dla Ciebie będzie lepiej? Bo jak masz się Kochana denerwować, a masz możliwość sprawdzenia to chyba lepiej. No chyba, że będziesz twarda i dasz radę, bo w sumie to dwa tygodnie zostały (no i kilka dni :) )

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same dobre wiadomości :) tak się ciesze! Gratuluje dziewczynki, cudownie rosną nasze forumowe dzieciaczki :)
    Mysiu ja bym poszła 21, nie udowodniono szkodliwości usg, czasami na prawdę często robi się w ciazy. Na pewno na kolejnej wizycie będzie juz śliczne serduszko u Twojego okruszka :*

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję świetnych wieści :)

Mysia 15, Tulisia lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje swietnych wiadomosci i udanych wizyt :) :) :) tak sie ciesze, ze te nasze maluchy tak pieknie rosna :)

Mysiu sama nie wiem, co bym zrobila na twoim miejscu... usg nie jest szkodliwe, przynajmniej tak twierdza wszyscy lekarze, z ktorymi mialam stycznosc :) do 28 niby nie daleko, ale chyba czekanie w stresie czy to serduszko bije czy nie bedzie gorsze dla twojego babelka niz samo usg :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis u mojej babci. Jakis miesiac temu miala udar, teraz lezy w specjalistycznym osrodku na rehabilitacji. Slabo mowi, ale tak sie rozplakala jak wspomnialam o Wojtku. Przez lzy mowila, zeby tylko urodzil sie zywy. A mi tak ciezko bylo powstrzymac przy niej lzy i ja uspokajac :( mowilam jej, ze pojde do szpitala pod koniec, ze wszystko skonczy sie dobrze, bo Wojtek jest zdrowy. No i tlumaczylam jej, ze ma cwiczyc zeby mogla go na rekach nosic :) wiecie, to do tej pory byla taka gadula, a teraz ma problemy z mowa i az ciezko na nia patrzec :(

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu, to cudownie, że wizyta przebiegła pomyślnie :) bardzo się cieszę :) Nie wiem co zrobiłabym na twoim miejscu. ale chyba się wyłamie i poszłabym 28 bo wtedy to na 100% serduszko będzie, a nóż widelec tego 21 będzie ciut za wcześnie i serduszka nie zobaczysz i tylko się zdenerwujesz? Sama nie wiem.

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś, jakie super wiadomości :) tylko takich słuchać :) no i być może kolejny Pan na naszym forum :P hehe :P Ciesze się dziewczyny razem z wami :)

Kasiu, współczuję tych problemów z ZUSem... ech, niepotrzebna instytucja :/

Mysiu - na następnej wizycie na pewno będzie już piękne serduszko :) a który to byłby tydzień tego 21? Ja chyba bym nie wytrzymała i poszła tego 21...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale bedzie bez polskich znakow- pisze z telefonu. 21 bedzie 6t6d i tez tak jak Tulisia pisze boje sie, ze nie bedzie jeszcze serduszka i wtedy dostane zawalu. A 28 jezeli bedzie mialo byc dobrze to serduszko na pewno bedzie.

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana Kochana jak po Twojej rozmowie w pracy?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

‹‹ 464 465 466 467 468 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ