X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja byłam w 7t równo i był migający punkcik, więc myślę, że i 21 powinno już być widoczne serduszko ;). Ostatnio koleżanka mi pokazywała USG z 6 tygodnia i już tez było z serduszkiem :). Ale wiadomo, że 28.09 to już na bank będzie...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt!!! Jezu, jak cudownie słyszeć same dobre informacje :)

U mnie rozmowa przebiegła bardzo miło, no ale muszę jednak szukać nowej pracy. Rozstajemy się w przyjaznej atmosferze, ale definitywnie. Ustaliłam z moim managerem, że prawdopodobnie przedłużę L4 jeszcze na październik, a w międzyczasie rozsyłam CV i jak coś znajdę, to rozwiązujemy umowę za porozumieniem stron.

O dziwo, radzę sobie z tym całkiem dobrze. Spodziewałam się tego od wiosny i cieszę się, że miałam czas na dojście do siebie i pogodzenie się z sytuacją. Już uaktualniłam swoje CV, znalazłam na razie 5 ofert na które je zamierzam w weekend wysłać i zobaczymy. Ale wierzę, że jeszcze wszystko się ułoży :)

Mysia 15, Tulisia, majeczka8 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 11 września 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana na pewno sie wszystko ulozy. Przykro mi z powodu Twojego rozstania z praca, ale na pewno szybciutko cos znajdziesz. Caly czas mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala szukac tylko, ze pojawi sie u Ciebie Zielony Kropek. A jezeli teraz sie nie pojawi to znajdziesz na pewno jeszcze lepsza prace i wtedy nadejdzie czas na Maluszki. Jestes mloda wiec masz jeszcze czas. Ale bedzie dobrze- mocno w to wierze!!!

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Przepraszam, ale bedzie bez polskich znakow- pisze z telefonu. 21 bedzie 6t6d i tez tak jak Tulisia pisze boje sie, ze nie bedzie jeszcze serduszka i wtedy dostane zawalu. A 28 jezeli bedzie mialo byc dobrze to serduszko na pewno bedzie.
    No właśnie o to mi chodzi, ale oczywiście zrobisz jak zechcesz :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, w takim razie powodzenia w szukaniu nowej pracy! Obyś znalazła taką, która będzie cię satysfakcjonować, ale przede wszystkim życzę aby mały Groszek jak najszybciej się u was pojawił! :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu - życzę Ci obyś szybko znalazła nową, lepsza prace ;) a najbardziej to życzę malutkiego lokatora w brzuszku i to już niedługo ;)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 12 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 6t4d i maluch mierzył wtedy 5,6 mm i serduszko biło :) także jest duża szansa Mysiu ze 21 juz byś zobaczyła serduszko, ale różnie z tym bywa, czasami troszkę później widać serduszko i Tulisia ma rację, obyś się niepotrzebnie nie zdenerwowała. No przemysl to jeszcze, zrobisz tak jak będzie najlepiej dla Was :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :) Aż mi się buzia cieszy na takie dobre wieści o Waszych maleństwach :)

Kkasieńka - no Antoś to już całkiem spory chłopak :) najważniejsze, że dobrze ułożony i ma się dobrze :) No to teraz tylko pozostaje czekać do porodu :) Co do ZUSu to brak słów na takie oszukańcze praktyki...

Tulisia - serdecznie gratuluję i tak się cieszę że u Twojego Groszka wszystko dobrze :) To usg jest naprawdę mega stresujące i dobrze że już masz to za sobą :) Teraz powoli zaczniesz cieszyć się z Synusia :) o ile to już takie pewne :) super :)

Majeczka - Oskar fajne imię i twój synuś też całkiem duży :) Dbaj o Was jak najwięcej :) Remont już definitywnie zakończony? Jak idzie z kompletowaniem wyprawki? I kiedy w końcu idziesz na urlop? Mam nadzieję, że tuż tuż... Ja już nie mogę się doczekać na przerwę od pracy, ale jeszcze z 7 tygodni co najmniej muszę pracować :(

Mysia - cudowne wieści :) Kochana, jak wytrzymasz to ja bym odczekała do 28 września... wiesz jak jest, i tak będzie co ma być a ja wierzę że wszystko będzie wspaniale i dlatego jeden tydzień nie zrobi takiej wielkiej różnicy...

Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Dziewczyny jak się miło czyta takie dobre wieści :)Gratulacje z powodu udanych wizyt i dalej czekamy na kolejne, oby wszystko tak dalej dobrze szło.

Kehlana - powodzenia w dalszych staraniach, może ten miesiąc będzie Wasz :) i powodzenia z szukaniem pracy. :)

Tulisia, kehlana_miyu, lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana - myślę, że rozmowa z szefem wyjaśniła twoje obawy i przynajmniej wiesz na czym stoisz. Tak jak ci już wcześniej pisałam, wierzę że na pewno znajdziesz pracę, może inną, może lepszą i mniej stresującą... A i tak najbardziej trzymam kciuki za ten cykl i może kwestia sama się rozwiąże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do następnej niedzieli jestem sama :( Mąż pojechał na kurs, a kuzyni co mieli mnie odwiedzić odwołali wizytę... Trochę jestem zła i rozczarowana, bo gdybym o tym wiedziała to mama mogłaby przyjechać do mnie już na ten tydzień, żebym nie była sama, a tak to przyjeżdża też dopiero w przyszłą niedzielę :( No więc muszę się uzbroić w cierpliwość :) i jeszcze ten tydzień wytrzymać w pracy, a potem tydzień urlopu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza...
    Dzisiaj i jutro chyba jest najgorszy dzień :( w nocy koszmary, do tego katar, kaszel, brak objawów ciąży, niepokój, strach i wszystko razem... jutro wizyta ♡ a ja się trzęse ze strachu... byle do jutra!

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia Kochana gratuluje drugiego trymestru!!! :D To po prostu niewiarygodne, że to już trzynasty tydzień!

Tulisia lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mocno trzymam kciuki za mocno bijące serduszko Twojego Kropeczka!! O której masz wizytę?

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Ania ja mocno trzymam kciuki za mocno bijące serduszko Twojego Kropeczka!! O której masz wizytę?

Dopiero o 17 :( tez się tak strasznie denerwowalyscie przed wizytą ♡?

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dopiero czeka wizyta <3 i bardzo się denerwuję. Raz wydaje mi się, że serduszko będzie pięknie biło, a potem znowu myślę, że nie przeżyje współczującej miny lekarza gdyby było źle. Nie dam rady znieść tego po raz kolejny. Do tej pory śnią mi się słowa lekarza, które usłyszeliśmy przy Mai "Niestety nie mam dla Państwa dobrych wiadomości"

Ale o czym ja piszę! Będzie przecież dobrze! Teraz musi być dobrze!

Ania czekam jutro na dobre wiadomości. Postaraj się dzisiaj i jutro czymś zająć. Nie myśl cały czas o wizycie. Nerwy nic nie pomogą!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak zamknę oczy widzę wizytę z poprzedniej ciąży i ten obraz usg gdzie widziałam ze nie jest dobrze... nie mogę tego wymazać :(
    Chociaż na poprzedniej wizycie 2 tyg temu wszystko było idealne łącznie z wynikami, lekarz dokładnie powiedział ze rok temu wyniki były złe a teraz nie ma nic niepokojącego...
    Zdecydowanie musi być dobrze!

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! Będzie dobrze wszystko ;) Uwierzcie w Wasze Maleństwa ! ;)

anka418, lucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze Zocha się zadomowiła u mnie na dobre i jest tak kochana ze nie daje żadnych objawów :)
    Rozmawiałam wczoraj z mama ze ona tez nie miała żadnych objawów wiec trochę mnie to uspokoiło :p

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz objawów, bo będzie dziewczynka hehe :) albo zaczną się dopiero w 7-8 tygodniu ;)

anka418 lubi tę wiadomość

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ