X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wierze ze i Tobie sie udalo :) pamietaj owu nie jest nieomylne ;) napewno trafiliscie idealnie w ten czwartek tak jak i my :D

Rachele lubi tę wiadomość

• majeczka8 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ja w drodze do pracy. Gdzie ta tabelka?;) nie umiem Jej znalezc.. Milego poniedzialku wszystkim zycze do uslyszenia wieczorem:-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka8 na 1 stronie tego postu

majeczka8 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Ja wierze ze i Tobie sie udalo :) pamietaj owu nie jest nieomylne ;) napewno trafiliscie idealnie w ten czwartek tak jak i my :D

Kochana, trzymam za nas mocno mocno kciuki!
    ... ja sie tak przejmuje tym, ze moglam przegapic owu, bo moj mezczyzna od przyszlego miesiaca bedzie mial raczej troche wyjazdow i ciezko bedzie pewnie ze staraniami... ale Ty to wiesz najlepiej :) :)

Trzymam kciuki mocno! Tobie odliczamy ... ja jeszcze testuje w ten tydzien, zeby miec pewnosc,ze owu juz byla.
    Buziaki!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Moje Kochane,
    dane umieszczone, skontrolujcie prosze czy cos nie namieszalam. Staralam ulozyc liste wg daty najblizszej @, (ktora mam nadzieje nie zawita juz do aktywnie starajacych sie) .... Moze tak bedzie od razu wiadomo ktora z nas jest w jakiej fazie cyklu.

Brakuje jeszcze danych Mysi i Lucy. Jesli podalyscie juz dane i przeoczylam to bardzo bardzo serdecznie z gory Was przepraszam !!!:)

Witam Was serdecznie!
    Idę dzisiaj do gina na 18.30 i zobaczę co on powie- wtedy podam dane do tabelki. Bardzo się denerwuję. Przez kilka ostatnich nocy śniło mi się, że mówi "Przykro mi bardzo, ale zabieg się nie udał i nie może mieć pani więcej dzieci"- koszmar jakiś. :(

Rachele naprawdę świetny pomysł z tą tabelką- mam nadzieję, że i ja będę mogła się dopisać po dzisiejszej wizycie.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia! :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia to tylko głupie sny. Jak się o czym myśli czymś przejmuje to tak jest ale wszystko bedzie dobrze. Zobaczysz. Lekarz na pewno powie ze wszystko jest w porzadku. Daj oczywiście znać po wizycie ale jestem pewna że przekazesz nam same dobre informacje :) trzymaj się!

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję. Mam nadzieję, że tak będzie. I, że będę mogła chłonąć Wasze szczęśliwe wiruski :D Odezwę się po wizycie.

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Rachele Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Bardzo Ci dziękuję. Mam nadzieję, że tak będzie. I, że będę mogła chłonąć Wasze szczęśliwe wiruski :D Odezwę się po wizycie.

Mysia, wszystko bedzie dobrze! Jestem tego pewna! Spokojnie i glowka do gory!
    Czekamy na wiesci :)
    Buziaki wielkie pelne dobrej energii!!!!

Mysia 15 lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Kitaja Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny caly czas was podczytuje,malo sie udzielam bo ostatnio jestem malo towarzyska :-( wszystko mnie denerwuje maz sie smieje ze chyba hormoner zaczely szalec -ale nie nakrecam sie ;-)rachele czy moglabys i mnie odpisac do tabelki ?21.05.14/21.12.14 strata Aniolkow,termin @ 14.02.15

Czekamy na Ciebie coreczko
    d8d0698bd2.png
    Kiry AA
    MTHFR hetero
    PAI-4 homo
    Celiakia
    Słaba morfologia nasienia

5 👼
    1👦 Jaś ♥️

Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 wrote:
    Dokładnie, ja tak samo czasami się gubię a tak tylko zerkne i będę wiedziała :)
    Tak grzeczna grzeczna :) odpoczywam cały czas, właśnie śniadanko jem, mleczko popijam i rozwiązuje krzyzowki także relaks :D

Pszczoła, no to wzorowo się spisujesz moja droga :) niech ci fasolinka ładnie rośnie z każdym dniem :)

Jak pożegnać się z kimś, kto odszedł bez pożegnania?

W 2015 zostaniemy szczęśliwymi rodzicami :)
    Aniołek 17.12.2014
  • *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Witam Was serdecznie!
    Idę dzisiaj do gina na 18.30 i zobaczę co on powie- wtedy podam dane do tabelki. Bardzo się denerwuję. Przez kilka ostatnich nocy śniło mi się, że mówi "Przykro mi bardzo, ale zabieg się nie udał i nie może mieć pani więcej dzieci"- koszmar jakiś. :(

QUOTE]

Mysia, taka pierwsza wizyta po poronieniu, to trochę jak pierwsza wizyta w ciązy dla mnie była - wielki znak zapytania w głowie.

Ale ja bym to wzięła "na chłopski rozum", że nie jest to skomplikowany zabieg (mimo, że nieprzyjemny), że byłaś w dobrych rękach (bo mam nadzieję, że byłaś!), a jeśli nie boli cię brzuch, nie masz żadnej gorączki to nie powinnaś mieć powodu do obaw. Na pewno wszystko będzie dobrze i usłyszysz od lekarza pozytywne wieści :)
    czekam na wiadomości od ciebie pt. mam zielone światło
    :D

Mysia 15 lubi tę wiadomość

Aniołek 17.12.2014
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitaja wrote:
    Czesc dziewczyny caly czas was podczytuje,malo sie udzielam bo ostatnio jestem malo towarzyska :-( wszystko mnie denerwuje maz sie smieje ze chyba hormoner zaczely szalec -ale nie nakrecam sie ;-)rachele czy moglabys i mnie odpisac do tabelki ?21.05.14/21.12.14 strata Aniolkow,termin @ 14.02.15

Zrobione :) Pisz u nas czesciej i lepszy humor gwarantowany :)
    Pozdrawiam cieplo!

Kitaja lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• *Kejt* Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele wrote:
    Kejt, jak idzie budowanie mocnego domku dla Malenstwa? :)

Kochana, garść migdałów i kieliszek czerwonego co wieczór :)
    jak mi się nie poprawi endometrium do następnego cyklu, a zostanę w zamian alkoholiczką to się wkurzę ! ;)

udanego, pozytywnego dnia!
    :)

meeegi1771 lubi tę wiadomość

Aniołek 17.12.2014
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    kehlana miyu, daj znac co ci powie lekarz o wynikach histo. choc z tego co czytalam u wiekszosci dziewczyn nic te wyniki nie mówią i nie wyjaśniają :/ najczesciej stwierdzają ciążę/zarodek i tyle.
    trzymam kciuki żeby wyniki wymazu wyjaśniły kwestię !
    ps.ja zaczęłam obgryzanie od stolika kawowego... :) nie zostawia kredowego osadu na zębach - polecam :D

Kejt, dzięki za radę:) W gruncie rzeczy szkoda moich ścian, bo dopiero co latem je malowałam:D Niestety dzisiaj przez zasypane śniegiem miasto nie zdążyłam przed pracą dojechać do szpitala, jutro o 8.45 mam endokrynologa (chcę wydębnić skierowanie na badania hormonów), więc pewnie jutro odbiorę wyniki wymazu i po histo pojadę w środę.

Majeczka8, chodzę do pracy od dnia wyjścia ze szpitala, z różnych względów nie poszłam nawet na zwolnienie, i faktycznie czas szybciej leci:) Ogólnie uważam, że dobrze mi zrobiło, że nie miałam czasu na siedzenie w domu i myślenie o tym, co miało być.

Rachele, zgadzam się, małpiszon wredny i tyle.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Kejt* wrote:
    Kochana, garść migdałów i kieliszek czerwonego co wieczór :)
    jak mi się nie poprawi endometrium do następnego cyklu, a zostanę w zamian alkoholiczką to się wkurzę ! ;)

udanego, pozytywnego dnia!

:)

hihihihihihi :)
    Zobaczysz, ze w przyszlym cyklu endometrium bedzie idealne! Pamietaj, ze jestes teraz 1 na naszej liscie wiec niech @ szybko przyjdzie i zabierajcie sie do pracy!!!!

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia15 czekam na dobre wieści !!!! Jestem pewna ,że będzie dobrze ! I niedługo dołączysz do Nas ;*

Kitaja Kochana Rachele ma rację częściej zaglądaj pisz humor będzie o wiele lepszy wiem co mówię ;) ściskam mocno.

Ja Mam dziś ogromny apetyt i wszystko kończy się zgaga ogromną ;D ale ta przyjemność jedzenia ;))) w sobotę wizyta u gina 16.40

Mysia 15, Kitaja lubią tę wiadomość

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia15 - trzymam kciuki za wizyte!

Kitaja - czytaj, pisz a humor worci! Wiem, co mowie! Jeszcze w tamtym tygodniu myslalam, ze sie odwodnię od placzu, a dzis ani lezki nie uronilam i uwierz, ze to bardzo duzo zasługa tych wspaniałych Kobiet tu na forum! Pozytywna energia i wola walki jest ogromna!

meegi - jeszcze niech to zgagi dojda mdlosci i bedzie pelnia szczescia :D wizyta u gin w Walentynki musi dobrze wrozyc! :) 3mam kciukaski ;)

Mama Mai - to jestemsy we dwie bez mezow na najblizsze 5 dni, a wlasciwie to juz tylko 4 :)

Kejt - mam jednak nadzieje, ze alkoholizm Ci nie grozi, a jedynie macierzynstwo :) Pozytywne myslenie - pamietaj!

Lucy - co u Ciebie? Jak po weekendzie?

*Kejt*, meeegi1771, Mysia 15, Kitaja lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 - będzie wszystko dobrze :) nawet nie możesz myśleć inaczej ! ;)

A ja czekam do soboty i chyba zrobię test :) może będzie niespodzianka na walentynki :P (ale się nakręcam)

DomiBW, Mysia 15 lubią tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Mysia 15 - będzie wszystko dobrze :) nawet nie możesz myśleć inaczej ! ;)

A ja czekam do soboty i chyba zrobię test :) może będzie niespodzianka na walentynki :P (ale się nakręcam)

To zaczynam trzymac mocno mocno kciuki!!!!! :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele Kochana mi teraz też te testy tak wychodziły! Były mocne, mocne i nagle coraz bledsze i... BACH! Aż trzy pozytywne (co raczej nie jest możliwe, ale były).
    I to w 24-26 dniach cyklu dopiero. A teraz testy ciążowe wychodzą blade, ale pozytywne :)
    I też miałam taką załamkę i płakałam, jak myślałam że to już starcony cykl. Nawet byłam w gin po wywołanie, całe szczęście mi nie dał. Trzymam kciuki cały czas za Ciebie!

Moje dane do tabelki: data p 30.11, ostatnia @ 4.01, spodziewana @ (wg wcześniejszych cykli) 6.02, (wg owu) 10.02, więc może już napisz tą pierwszą.

Ja jutro idę do gin, może coś spojrzy, bo od kilku dni boli mnie brzuch jak w miesiączkę (nigdy przed @ mnie nie bolał, jedynie w drugi dzień @), a na dodatek ciągle kłuje mnie w jednym miejscu. :(

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ