Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach same dobre newsy :-D

nowym fasolkom zycze lekkiej i nudnej ciazy! :-)
    Kehlana i Truskaweczka trzymam kciuki uda wam sie i to w najmniej spodziewanym momencie ;-)
    Pszczola i Kasia hihiii ktora pierwsza? :-D

probowalam dodac azande i iasie ale nie wyswietla mi opcji dodaj do przyjaciolek?? Czy ktos moze mi po kolei podac jak to zrobic bo moze ja cos klikam zle? :-/

monilia84, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aby zdrowe :) to najważniejsze :) to będziemy czekać i zobaczymy czy dalej będą chłopcy rządzić czy może nowe wiruski to i dziewczynki się pojawią :)

monilia84 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko być może wysłałaś im już wiadomość (zaproszenie) wcześniej i dlatego nie ma opcji przyjaciółek. Napisze do nich na fb żeby przeczytały twoją wiadomość i zaakceptowały Cię jako przyjaciółkę :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Kasienka nie strasz :D :D teraz niech mała czeka do poniedziałku chociaż ;)

No ciekawe jak to będzie z ilością ksieciuniow i księżniczek ;) oczywiście ze najważniejsze aby maleństwo było zdrowe :)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka a ode mnie doszło do Ciebie zaproszenie?

wff2ej284uclkyvx.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiu a my Ciebie kochana zapraszamy do Majówek 2016 :)

Mysia 15 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey

Majeczko a wejdź w wiadomości i tam powinno być zaproszenie ode mnie i musisz je akceptować i wtedy będziemy mogły się skontaktować co do grupy na fb.

Mamo_Mai - nie martw się na zapas, te pomiary są orientacyjne po pierwsze a po drugie też trzeba wziąć pod uwagę że tylko na początku dzieci rozwijają się tak samo a potem to już sprawa indywidualna.

Moja urodziła się z wagą 3680 g i 56 cm, ubranka 56 nosiła na początku i to nie jakoś mega krótko. Ja też się stresuję że Michaś mały, ale ostatnio ładnie wyrównał do średniej wiec myślę że będzie taki jak i Marysia na wielkość. Koleżanka moja urodziła synka 2800g, normalnie w terminie, żaden wcześniak ani nic, córkę też coś koło tego i w obu ciążach przytyła po 7-8 kg, dzieci zdrowe jak rydze.

Pszczoła - także czekamy do 11.10, co się będzie działo.
    KkasienkaA - a Ty 9.10 masz wizytę teraz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam z córcią silne przeczucie że będzie dziewczynka, na usg w 20 tyg usłyszałam ze będzie chłopak ale nie uwierzyłam i na kolejnym okazało się że jednak dziewczynka, teraz miałam silne przeczucie że chłopczyk i jest chłopczyk. :) No to w sumie jeszcze się okaże :)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy was też bolały więzadła macicy ? Chyba to będą więzadła, bo mnie coś od kilku dni pobolewa jak chodzę i nie wiem czy to normalne czy nie ...jak usiądę czy leże to jest spokój.

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa a to w którym miejscu czujesz ten ból?

Ja np od wczoraj wieczorem czuje ból w pachwinach i udach tak wysoko zaraz pod pośladkami. Boli jak chodzę i jak chce się przekrecic z boku na bok. Czytałam ze to objaw przed porodowy ale też zastanawiam się czy to nie po wczorajszych zakupach no ale tak od razu by chyba zakwasy nie wyszły ;) a ból jest właśnie podobny do zakwasow.

wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w okolicach pachwin i bardziej z lewej strony ... myślę, że się wszystko rozciąga po prostu... nie chce panikować. Żadnych skurczy nie mam, brzuch czasem lekko twardy, ale nic nie boli ...

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne nie ma co panikować. Zobaczysz jak będzie później. Ja na Twoim miejscu jeszcze bym poczekał. A jeśli ból będzie silny to wtedy skontaktuj się z lekarzem. Ja wcześniej nie czulam takiego bólu jak ten co mam teraz. Teraz to serio ledwo chodzę no jak przy zakwasach tylko ze boli właśnie przy pośladkach i w pachwinach. Az stawiam nogi szeroko jak chodzę
    Czy rodzące juz kobietki przypominają sobie coś takiego?

wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola ja nic takiego nie czulam, wogole ja to nie mialam chyba rzadnych objawow przedporodowych... oczywiscie pod koniec bylo mi troche ciezej chodzic bo sie meczylam i brzuch ciazyl ale nic wiecej

Jangwa a moze twoja Maja ci tam na cos cisnie?? Ja wiezadla jak odczuwam to takie ciagniecie jakby od srodka ktos wypinal mi skore, takie dziwne uczucie, ciezko opisac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczółko - ja sobie takiego czegoś nie przypominam, mnie bolał brzuch/jajniki jak na okres tak typowo jak bym miała pierwszy dzień okresu, to tak na początek. :) No i brak apetytu plus biegunka, potem miałam bóle placów na samym dole ale to jak już praktycznie Mała na świat wychodziła. :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, zrób tak jak mówi Azande: wejdź w wiadomości, potem w zakładkę zaproszenia, potem przyjmij zaproszenie od Azande, napisz jej w wiadomości link do twojego fb, a ona już cię zaprosi do grupy :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodalam Azande, mialam w sumie trzy zaprosz dzis :-)

mnie brzuch boli jak na okres od dwoch tygodni juz..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:14

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No całkiem możliwe też,że Majeczka gdzieś się tam usadowiła i uciska :P

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko - wysłałam Ci wiadomość spr jak będziesz miała chwilkę :)

Od Poniedziałku 5.10 będą w Lidlu dresiki, body, bluzeczki dla dzieci, spodenki.

Tulisia lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko to mam nadzieję, że szybko do nas dołączysz na fb :D

Ja bóli w pachwinach nie miałam, choć czytałam że na początku są normą. A ostatnimi czasy boli mnie, ale tyłek! Właśnie tak jakbym miała zakwasy, ale podejrzewam, że to przez spacery codzienne. :)

Pszczoła ja też się właśnie wystraszyłam Twoim porodem, bo przecież jeszcze szpital zamknięty! Ehhh te sny :D
    Dziś półprzytomna chciałam powiedzieć do męża jak wychodził do pracy (ledwo się powstrzymałam), żeby nie szedł do pracy bo ja przecież dziś będę rodzić :D

Azande dzięki za cynka! Śliczne są te sweterki- zakochałam się! Tylko u mnie w okolicy z tym Lidlem jest tak, że trzeba o 7 rano się ustawić, bo ludzie się zabijają! Ale ogólnie bardzo lubię zakupy tam :) Moja koleżanka kupowała dla dziecka i mówiła, że są dobrej jakości.
    Wstawię Wam linka do tych ciuszków:
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=841

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, jakościowo są bardzo dobre rzeczy w Lidlu. A ja się urządziłm, uderzylam się dużym palcem u stopy w schodek z płytek,podeszło krwią i paznokieć na brzegu w dwóch miejscach pękł, boli dość mocno, masakra :(

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ