Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach same dobre newsy
nowym fasolkom zycze lekkiej i nudnej ciazy!
Kehlana i Truskaweczka trzymam kciuki uda wam sie i to w najmniej spodziewanym momencie
Pszczola i Kasia hihiii ktora pierwsza?
probowalam dodac azande i iasie ale nie wyswietla mi opcji dodaj do przyjaciolek?? Czy ktos moze mi po kolei podac jak to zrobic bo moze ja cos klikam zle?monilia84, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość
-
Majeczko być może wysłałaś im już wiadomość (zaproszenie) wcześniej i dlatego nie ma opcji przyjaciółek. Napisze do nich na fb żeby przeczytały twoją wiadomość i zaakceptowały Cię jako przyjaciółkę
majeczka8 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Jeju Kasienka nie strasz teraz niech mała czeka do poniedziałku chociaż
No ciekawe jak to będzie z ilością ksieciuniow i księżniczek oczywiście ze najważniejsze aby maleństwo było zdrowemonilia84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhey
Majeczko a wejdź w wiadomości i tam powinno być zaproszenie ode mnie i musisz je akceptować i wtedy będziemy mogły się skontaktować co do grupy na fb.
Mamo_Mai - nie martw się na zapas, te pomiary są orientacyjne po pierwsze a po drugie też trzeba wziąć pod uwagę że tylko na początku dzieci rozwijają się tak samo a potem to już sprawa indywidualna.
Moja urodziła się z wagą 3680 g i 56 cm, ubranka 56 nosiła na początku i to nie jakoś mega krótko. Ja też się stresuję że Michaś mały, ale ostatnio ładnie wyrównał do średniej wiec myślę że będzie taki jak i Marysia na wielkość. Koleżanka moja urodziła synka 2800g, normalnie w terminie, żaden wcześniak ani nic, córkę też coś koło tego i w obu ciążach przytyła po 7-8 kg, dzieci zdrowe jak rydze.
Pszczoła - także czekamy do 11.10, co się będzie działo.
KkasienkaA - a Ty 9.10 masz wizytę teraz? -
nick nieaktualnyA ja miałam z córcią silne przeczucie że będzie dziewczynka, na usg w 20 tyg usłyszałam ze będzie chłopak ale nie uwierzyłam i na kolejnym okazało się że jednak dziewczynka, teraz miałam silne przeczucie że chłopczyk i jest chłopczyk. No to w sumie jeszcze się okaże
monilia84 lubi tę wiadomość
-
Jangwa a to w którym miejscu czujesz ten ból?
Ja np od wczoraj wieczorem czuje ból w pachwinach i udach tak wysoko zaraz pod pośladkami. Boli jak chodzę i jak chce się przekrecic z boku na bok. Czytałam ze to objaw przed porodowy ale też zastanawiam się czy to nie po wczorajszych zakupach no ale tak od razu by chyba zakwasy nie wyszły a ból jest właśnie podobny do zakwasow. -
Jasne nie ma co panikować. Zobaczysz jak będzie później. Ja na Twoim miejscu jeszcze bym poczekał. A jeśli ból będzie silny to wtedy skontaktuj się z lekarzem. Ja wcześniej nie czulam takiego bólu jak ten co mam teraz. Teraz to serio ledwo chodzę no jak przy zakwasach tylko ze boli właśnie przy pośladkach i w pachwinach. Az stawiam nogi szeroko jak chodzę
Czy rodzące juz kobietki przypominają sobie coś takiego? -
nick nieaktualnyPszczola ja nic takiego nie czulam, wogole ja to nie mialam chyba rzadnych objawow przedporodowych... oczywiscie pod koniec bylo mi troche ciezej chodzic bo sie meczylam i brzuch ciazyl ale nic wiecej
Jangwa a moze twoja Maja ci tam na cos cisnie?? Ja wiezadla jak odczuwam to takie ciagniecie jakby od srodka ktos wypinal mi skore, takie dziwne uczucie, ciezko opisac -
nick nieaktualnyPszczółko - ja sobie takiego czegoś nie przypominam, mnie bolał brzuch/jajniki jak na okres tak typowo jak bym miała pierwszy dzień okresu, to tak na początek. No i brak apetytu plus biegunka, potem miałam bóle placów na samym dole ale to jak już praktycznie Mała na świat wychodziła.
-
nick nieaktualny
-
Majeczko to mam nadzieję, że szybko do nas dołączysz na fb
Ja bóli w pachwinach nie miałam, choć czytałam że na początku są normą. A ostatnimi czasy boli mnie, ale tyłek! Właśnie tak jakbym miała zakwasy, ale podejrzewam, że to przez spacery codzienne.
Pszczoła ja też się właśnie wystraszyłam Twoim porodem, bo przecież jeszcze szpital zamknięty! Ehhh te sny
Dziś półprzytomna chciałam powiedzieć do męża jak wychodził do pracy (ledwo się powstrzymałam), żeby nie szedł do pracy bo ja przecież dziś będę rodzić
Azande dzięki za cynka! Śliczne są te sweterki- zakochałam się! Tylko u mnie w okolicy z tym Lidlem jest tak, że trzeba o 7 rano się ustawić, bo ludzie się zabijają! Ale ogólnie bardzo lubię zakupy tam Moja koleżanka kupowała dla dziecka i mówiła, że są dobrej jakości.
Wstawię Wam linka do tych ciuszków:
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=841 -
nick nieaktualny