Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
No jak Szymuś już na świecie to teraz majeczka Twoja kolej Mi też już powoli co raz ciężej, ale aż takiej tragedii nie ma Dziś czeka mnie prasowanie kolejnej partii ubrań Wczoraj od koleżanki znów dostałam wielki wór ciuchów... za dużo już tego wszystkiego mam ... ech...
majeczka8 lubi tę wiadomość
-
Mysiu, przepraszam że cię pytam, ale gdy byłaś w ciąży z Mają to jak ci wyszło badanie usg genetyczne? Bo rozumiem że wtedy właśnie test pappa (ten z krwi) wyszedł ci fatalnie, co było przyczyną zrobienia amniopunkcji.10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Tulisia wrote:Mysiu, przepraszam że cię pytam, ale gdy byłaś w ciąży z Mają to jak ci wyszło badanie usg genetyczne? Bo rozumiem że wtedy właśnie test pappa (ten z krwi) wyszedł ci fatalnie, co było przyczyną zrobienia amniopunkcji.
Usg wyszło mi świetnie. Tylko całość krew, wywiad i usg w sumie dały zły wynik. Byłam na tym teście u jakiejś kretynki wielkiej pani doktor, która nie potrafiła mi nic na usg powiedzieć. Nt Maja miała 1,6 więc idealne. Wszystkie narządy w porządku. A ona na każde moje pytanie na usg odpowiadała- nie wiem, test wykaże czy jest dobrze. Nawet nie potrafiła mi odpowiedzieć czy nt 1,6 jest prawidłowe. Idiotka po prostu. Sama później szukałam odpowiedzi na swoje pytania. Mój obecny lekarz gdy oglądał usg Mai powiedział, że idealne. Zresztą amnio też wyszło prawidłowo. I po tym teście wszystko potoczyło się błyskawicznie. Lekarz prowadzący zasugerował amniopunkcję.Zgodziłam się- chciałam dobrze. I to był początek końca. Gdyby nie amniopunkcja miałabym Maję teraz przy sobie. Nie mogę sobie darować mojej głupoty. I pewnie nigdy tego sobie nie wybaczę -
Mysia 15 - nie obwiniaj się ... lekarze źle Cię pokierowali. Niestety my medycyny nie kończyłyśmy i ufamy lekarzom... a czasem niestety i oni błędy popełniają... trafiłaś na nieodpowiednich lekarzy, ale teraz jest inaczej i wszystko będzie dobrze! Twoja Kruszyna jest zdrowa na pewno.
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMysiu nie mozesz sie obwiniac!!! Zrobilas dla Mai wszystko, co tylko moglas. Tak jak kazda matka, chcialas dla swojej corci jak najlepiej :*
A teraz mysl pozytywnie kochana, usg wyjdzie ksiazkowo, jestem tego pewna juz za kilka dni bedzie po wszystkim :*Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Ach Mysiu, no to faktycznie trafiłaś na panią doktor Mama Mai ma rację, chciałaś dobrze i nawet nie myśl że cokolwiek stało się z twojej winy! Teraz mały Frędzelek na pewno urodzi się zdrowy i w terminie!
Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyhey
Mysiu nie możesz się za to obwiniać, nigdy nie wiadomo co by było gdybyś nie robiła tej amniopunkcji i nigdy tego już się nie dowiedz. Myśl o swoim bobasku.
Ja po wizycie, u nas wszystko oki, szyjka długa i twarda, nie wiem ile cm, badania też w normie, nadal muszę brać żelazo. Posłuchałyśmy serduszka, moja Pani dr powiedziała że po 30 tyg napinanie brzucha i skurcze są normalne, szczególnie u kobiet które już rodziły. Kolejna wizyta za 4 tyg i wtedy będę miała pobierany ten GBS, tak bym chciała żeby był ujemny.Mysia 15, Tulisia, majeczka8 lubią tę wiadomość
-
Rozumiem Mysiu, dolaczam do tego co mowia dziewczyny kazda z nas chce jak najlepiej..
jak lekarz cos radzi to czlowiek slucha sie a dopiero zle doswiadczenie daje nam do myslenia..
nie moglas tego wszystkiego przewidziec wiec nie obwiniaj sie a lekarze to czasem osly sa fakt ale ja i tak przewaznie wierze lekarzowi choc wiem ze to tylko ludzie i tez moga sie mylic..teraz skup sie na fasolce jestem pewna ze wszystko bedzie dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 15:37
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Kehlana bardzo mi przykro, że tym razem się nie udało, ale taka jak pisały dziewczyny, nic nie dzieje się bez przyczyny Mam nadzieję, że nowa praca Cię zachwyci i zapewni spełnienie i bezpieczeństwo ekonomiczne, bo przecież już na wiosnę będziesz miała Fasolkę!!!
Mysiu Kochana nie myśl tak! Lekarze są, albo chociaż być powinni profesjonalistami, my nie musimy znać się na wszystkim. To jest jasne, że im ufamy, bo co mamy robić. Więc to żadna Twoja wina! Niestety czasu nie da się cofnąć, Twój Aniołek zawsze będzie przy Tobie! Teraz musisz zająć się swoim Goszkiem, który na pewno będzie zdrowiutki
Trzymam mocno kciuki za wizyty i wszelkie testy
Mama Mai super, że na wizycie wszystko ok Musisz Kochana brać się za fatałaszki, bo zegar tyka!!!
Majeczko no już taki etap, że coraz ciężej będzie... Ja końcówkę bardzo źle znosiłam i kilka razy dziennie modliłam się o poród
Jangwa teraz Majeczka w kolejce a raza potem Ty!
Azande dobrze, że wszystko ładnie wyszło No brzuszek się przygotowuje przygotowuje do godziny zero! Już całkiem niedługo. No oby paciorkowce wyszły ujemne, ale nawet jak będą pozytywne to nie musi się Maluch zarazić. U nas antybiotyk był podany dwa razy i wszystko ok Choć raz też wystarczyMysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama_Mai - widzę, że praca wre u mnie dwie partie ubrań już wyprane i wyprasowane, dziś kolejną wstawiam
Kasieńka - no wychodzi na to, że wg terminów jestem druga już się boję
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie iść jeszcze prywatnie na USG tak jakoś na początku listopada. Myślicie, że warto? Bo wiem że z tego USG na nfz nic za bardzo się nie dowiem, a tak to będę widziała mniej więcej wagę, zmierzy mi zapewne szyjkę itp. -
nick nieaktualnyMy dzis z moim P swietujemy pierwsze urodziny Majeczki :*:*:*
O 20.40 minie dokladnie rok, od kiedy przyszla na swiat
Na cmentarzu odwiedzilo ja sporo osob, dostala kwiatki i nowe swieczuszki
Serce boli, ale nie pozwalam sobie zatracac sie w tesknocie. Dzisiejszy dzien traktuje jak urodziny mojej corci, bo mysle, ze ona wlasnie tego by chciala
Nawet Wojtus byl zywszy, jak jechalismy do Majusi na cmentarz :*:*:*jangwa_maua, Mysia 15, lucy1983 lubią tę wiadomość
-
Mamo_Mai, światełko dla Majeczki na urodziny (*)! Dobrze, że masz Wojtusia, na pewno ułatwił Ci tą rocznicę, ale jestem pewna, że Maja zawsze będzie w Waszych sercach i nigdy nie zostanie zapomniana. Wierzę głęboko, że ona wie, jak bardzo jest tu na ziemi ciągle kochana.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny, a ja dostałam kolejną propozycję pracy Teraz to klęska urodzaju Pewnie zaakceptuję raczej tą, bo wynagrodzenie to samo, ale bez ciągłych podróży służbowych, które byłyby konieczne w tej pierwszej, a to, jak wiecie, nie do końca współgra z moimi planami Pierwsza umowa na okres próbny na 3 miesiące, ale jak się sprawdzę, od razu potem na czas nieokreślony, więc faktycznie za parę miesięcy, tak jak planowaliśmy, będziemy mogli wrócić do gry
majeczka8, DomiBW, anka418, Mysia 15, lucy1983, monilia84 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Mamo Mai uściski z okazji urodzin Majeczki!!! :* :* :*
Jangwa ja pod koniec już nie miałam usg szyjki, sprawdzał tylko na fotelu, bo jej długość już i tak się mogła skracać, co mogło iść tylko ku dobremu. A i po badaniu mówił mi w przybliżeniu ile ma. Co do wagi to mnie ona tylko stresowała... wiedziałam, że Antek dużo przybiera i bałam się, że nie dadzą mi rodzić naturalnie, jak szybko nie urodzę. Ale ja usg miałam co 2/3 tygodnie i zawsze każde było dla mnie równie ważne, więc jeżeli miałabym sobie jakiegoś odmówić to chyba bym nie dała rady Więc na Twoim miejscu- poszłabym
Kehlana kurczaki wspaniałe wieśći! Ale Kochana jesteś rozchwytywana!!! Zdecydowanie lepsze warunki i dla Ciebie i dla przyszłej Fasolkikehlana_miyu lubi tę wiadomość