Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJangwa ja np nigdy nie mialam przed urodzeniem Majki zadnych boli czy typowo przepowiadajacych skurczow. Nawet nie wiem, jak to moze wygladac
Dziewczyny wasze maluszki sa zdrowe!!! Moj Wojtus jest zdrowy to i Wasze maluszki sa :*:*:* musicie poprostu w to uwierzyc.
Moj synus np ciagle ma na serduszku ta plamke, uparcie nie chce zniknac, ale wiem, ze serduszko ma zdrowelucy1983, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja podobnie jak Azande. Chyba tak kolo 35-36 tyg ciąży zaczęłam mieć bóle okresowe. Najpierw rzadziej a im bliżej porodu tym częściej (codziennie, czasem kilka razy dziennie) i te bole trwaly kilkanascie sekun. Urodziłam w 39t6d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:18
-
Mysiu super ze juz 2 trymestr nafajniejszy gratuluję Kochana :*
Jangwa no zaczynasz juz 38 tc może te bóle przepowiadaja bliskie rozwiązanie każda z nad inaczej znosi ciążę, Mama_Mai w ogóle nie miała takich skurczy, ja miałam ale dosyć krótkotrwałe a u Ciebie mogą być jeszcze inne. Nie martw się. Pod koniec ciąży mogą być już różne dolegliwości i objawy bliskiego porodu. A to ze szyjka dluga i zamknieta nie swiadczy ze do porodu jeszcze dlugo. Ja 30 wtzesnia mialam dluga i zamknieta a 9 pazdziernika urodzilam Trzeba się szykować niedługo na spotkanie z Maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 13:58
Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie Z Małą wszystko dobrze waży około 3078 g . Pani doktor super- jestem bardzo zadowolona z wizyty. Żałuje, że tak późno na nią trafiłam. Lepszy sprzęt, bo mam zdjęcie gdzie widać buźkę profilem a nie tak jak zwykle... . Z tym CRP to powiedziała mi, że mam zrobić badanie moczu i jak wyniki będą złe to mam zrobić posiew. Nawet powiedziała, że w razie co 14.11 ma dyżur w szpitalu to można podjechać jakby coś się działo.
lucy1983, Mysia 15, kehlana_miyu, KkasienkaA lubią tę wiadomość
-
Jangwa, super że z córa wszystko dobrze no i wydaje mi się że będzie dużą dziewczynką przy narodzinach A do pani dr może będziesz chodzić przy następnym dzidziusiu?
Właśnie sprawdziłam wyniki prób wątrobowych w necie. Uff, alt w normie widełki od 10 do 31 a ja mam 25 Ast i bilirubina tez w porządeczku. Allelujajangwa_maua, lucy1983, Mysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
No ja liczę tak na 3300g hehe bo wiadomo, że waga tylko orientacyjna Przy następnej ciąży na pewno do niej pójdę, chociażby na same genetyczne, połówkowe i III trymestru. Z czystym sumieniem mogę polecać Panią doktor koleżanką
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJangwa super że u córci wszystko dobrze A wagę do urodzenia ma idealną więc na pewno dasz radę
A te skurcze i bóle jak na okres to chyba normalne, ale na pewno trochę bolesne. Ja też już od czasu do czasu mam takie dziwne skurcze, nie są długie i w sumie sporadyczne, ale jak pociągnie, to porządnie... W przyszłym tygodniu idę do lekarza i na pewno mi zrobią ktg, to zobaczymy czy są jakieś skurcze przepowiadające czy nie...
Czyli powoli szykujesz się na poród? Torba spakowana?
-
nick nieaktualny