X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu
    Najważniejsze będzie zielone światełko dla Was , i oby było jak najszybciej trzymam kciuki :)
    Bo ja mimo rozpoczynania starań w tym cyklu jakoś nie chce się nakręcać żeby później nie było rozczarowania jak pojawi się @ w marcu albo wynik testu pokaże jedna kreske..

TheBaja możliwe że ja będę zobaczymy :)

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła, tak się cieszę! Właśnie myślałam o Tobie, jak Ci poszło na USG:) Gratuluję olbrzyma:)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczola, gratuluje!!! Cudowne informacje dzis :) Ale piekny dzien! :)

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się działo widzę :)

lucy1983- właśnie ostatnio dosyć często :/ zaczęło się w grudniu na początku tego był ból w klatce piersiowej i aż do pleców w okolice prawej łopatki. W wigilie pierwszy raz, potem w 2 dzień świąt, a teraz to już nawet nie liczę. Ból strasznie nie przyjemny :( . Byłam i już na pogotowiu z tym, i w nocy w przychodni i u lekarza. Wszędzie jakoś to bagatelizują. Musze iść jeszcze raz, bo już mnie to martwi, że nie wiem od czego to jest i to zazwyczaj zaczyna boleć wieczorem, albo w nocy budzę się z bólu. I staram się nie brać leków przeciwbólowych, jak byłam przed testowaniem to nawet pyralginy nie brałam,ale wczoraj tak bolało, że wzięłam ketonal (2 raz w życiu).

Lili30 - Dziś jest Twój dzień na tym forum ! Super wiadomości ! :) Oby wszystko było dobrze :) i zarażaj, zarażaj i jeszcze raz zarażaj :)

Mam nadzieję, że wkrótce wszystkie już będziemy razem na fioletowej stronie :)

meeegi1771- oby plamienie minęło... ale na pewno jest dobrze :)

ggonia- to super ! :) to teraz czas zacząć działać :)

hehe, wszystkie czekamy i cieszymy się z pierwszej @, a gdy przychodzi do starań to jak się zjawia to już jest smutek ...

TheBaja - oby tak jak mówisz w marcu już było dużo, dużo zafasolkowanych :)

pszczoła10 - jejuś kolejne super wieści :) jak dobrze,że fasoleczka taka duża i serduszko ładnie bije :)

Lili30 lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza z Mojego miasta który dziś przyjmował bo zaczęłam krwawic. Właśnie się dowiedziałam ,że Mam polipa w szyjce macicy i to chyba on jest winowajcą Mojego krawienia. Kur. ...!!!!! Miałam tyle badań id samego początku i przed ciążą i w trakcie i nikt tego nie zauważył ???? Musiał być juz jakiś czas bo jest nie mały. Ależ jestem zła !!!!!! Z dzieckiem chyba ok serduszko biło ładnie w macicy wszystko ok. Ileż to człowiek może się odenerwowac Ja juz jestem bezsilna wszystkie wizyty prywatnie i nikomu nie chce się dokładnie Mnie przebadać, porażka jakaś !

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy wiecie dziewczyny ,że licząc wszystkich lekarzy razem z tymi w szpitalu od początku ciąży badalo Mnie już 5 lekarzy ... to jest wszystko chore.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • jangwa_maua Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety podejście większości lekarzy, a potem człowiek się denerwuje, albo trafia z czymś jak już jest za późno ...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • meeegi1771 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku tej ciazy ,a jest to dopiero 6 tydz i 5 dzień.

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dużo wiary i pozytywnych emocji dla starających się o fasolke dałyście Wy dziewczyny , Wy wszystkie którym się udało , nie będę wymieniać każdej bo jest was dzięki Bogu tak dużo że straciła bym rachube :)

Ze wszystkich Nas jestem dumna , jesteśmy najsilniejszymi kobietami na świecie które najbardziej zasługują na miano "Ziemskich" Mam .. jejuuu nie długo chyba jakiś wirtualny żłubek założymy czy coś :D

meeegi1771, majeczka8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili super ze beta pozytywna :) gratulacje :*
    pszczola wow twoj dzidzius juz taki duzy ;)
    meeegi naprawde brak slow!!! dobrze chociaz ze w koncu poznalas przyczyne tego krwawienia. Lekarz ci powiedzial co teraz z tym polipem zrobicie??
    Ggonia gratuluje @ :) teraz duzo serduszkowania przed toba :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    meggi normalnie współczuje , 5 lekarzy i żaden tego polipa nie widział ? Porażka dla nich :/

ggonia hormony ci się dzisiaj udzielają widzę :P

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai żebym nie była w ciąży to pewnie by usunęli ale ,że jestem to trzeba obserwować. .....

4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeegi, bez komentarza to pozostawiam ale dobre wiadomosci, to fakt, iz Malenstwo ma sie dobrze i to nie ono robi takie niespodzianki.. Trzymaj sie zdrowo, skup sie na Malenstwie a potem zabierzesz sie za cala reszte!

TheBaja lubi tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za ten wspólny dzień na forum dziś, za tyle miłych i ciepłych słów ;) To chyba jedyny wątek gdzie nie czuję zazdrości, a czyste wsparcie i to że jedna dla drugiej jest nadzieją ;) Idę z mężulem na 20 do kościoła posypać głowy popiołem i zacząć Wielki Post, a także podziękować za moją dzidzie , Wasze dzidzie, prosić o dalsze łaski dla nas wszystkich tych ciężarnych i starających się ;)
    Megi co do lekarzy to ja również miałam do nich pecha a przewinęłam się przez tyle gabinetów, że aż nie chcę tego wspominać. Niestety rutyna, masówka i znieczulica. Przynajmniej wiesz że z dzieckiem wszystko jest ok i będzie ok - tego mocno się trzymamy ;)
    Dziweczynki trzymajcie się cieplutko do jutra ;) Starające się pracować cięzko w pocie czoła, ciężarne odpoczywać i włączyć pozytywne myślenie, kobietki przed staraniami relaks i może jakaś rozgrzewka hmmm? Dyspozycje wydałam i idę się modlić ;) Buziole :* :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 17:54

jangwa_maua, TheBaja, kehlana_miyu, meeegi1771, Mysia 15, lucy1983, majeczka8 lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Rachele Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, jestes KOCHANA! Dziekuje za modlitwe :) ja rowniez od siebie sprobuje zadzialac na Gorze, aby dla Ciebie zarezerwawali 9 nudnych miesiecy pelnych zdrowia :)
    Buziaki

Wszytskim zycze fantastycznego wieczoru ;) Sciskam kazda z osobna :)

majeczka8, meeegi1771 lubią tę wiadomość

ljn0jql1it32arpk.png
    Fasolka 9tyg (24.12.14)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmieniła mi się całkowicie moja @ po poronieniu..
    Wcześniej miałam silne bóle ale znośne utrzymujace się przed pierwsze dni , to samo z krwawieniem silniejsze i poźniej słabsze i trwała cały tydz. A teraz ból jest połowe mniejszy i trwał zaledwie kilka godzin od jej pojawienia teraz jest tylko pobolewanie , a krwawie dość lekko przy tej @ i poprzedniej również.. Pierwsza była tylko 2u dniowa , a teraz zastanawiam się ile będzie trwała 2ga obecna @.
    Ta "nowa" wersja @ z regularnym cyklem nie jest taka zła , ale obawiam się że ciężko mi się z nią oswoić bo nadal pamiętam jej nieregularne pojawienia się z uciążliwym bólem i dość mocnym krwawieniem.

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wspaniałe wiadomości dzisiaj! Dziewczyny tak się cieszę! :D

Lili- gratuluję i życzę tego co wszystkim życzyłam: niech dzidziuś mocno się trzyma mamusi i rośnie zdrowy! :)

Pszczoła- no, no to już naprawdę masz olbrzymka w brzuszku! :) Fantastyczna wiadomość! I niech Maleństwo nadal tak rośnie!

Meegi dobra wiadomość jest taka, że wiesz, że to nie dzidziuś jest powodem plamień, że ma się dobrze i rośnie. Więc może troszkę odetchniesz. Tak jak mówi lekarz, trzeba obserwować i być dobrej myśli! Będzie dobrze! :)

A nam życzę jak najszybszej infekcji od ciążowych wirusków i własnych Fasoleczek!! :)

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili gratulacje! ;) w ogóle same dobre wiadomości dzis na forum ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    Dziewczyny zmieniła mi się całkowicie moja @ po poronieniu..
    Wcześniej miałam silne bóle ale znośne utrzymujace się przed pierwsze dni , to samo z krwawieniem silniejsze i poźniej słabsze i trwała cały tydz. A teraz ból jest połowe mniejszy i trwał zaledwie kilka godzin od jej pojawienia teraz jest tylko pobolewanie , a krwawie dość lekko przy tej @ i poprzedniej również.. Pierwsza była tylko 2u dniowa , a teraz zastanawiam się ile będzie trwała 2ga obecna @.
    Ta "nowa" wersja @ z regularnym cyklem nie jest taka zła , ale obawiam się że ciężko mi się z nią oswoić bo nadal pamiętam jej nieregularne pojawienia się z uciążliwym bólem i dość mocnym krwawieniem.

Ggonia, moja mama tak miała - przez całe lata nieregularne, obfite i bardzo bolesne miesiączki, a po porodzie o połowę krótsze i znacznie mniej bolesne. Choć dalej raczej nieregularne.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili kochana :) jak ja się cieszę twoim małym szczęściem:) niech zdrowo rośnie pod sercem i nie przysparza trosk :) trzymam kciuki i modlę się za ciebie żeby tym razem się udało :) i dzięki serdeczne za modlitwę :) obym mogła od następnego miesiąca znowu się starać i wkrótce dołączyć do grona mamusiek :) przytulam kochana :)

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ