X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś ty ponoć umiesz inteoretowac sny
    Mi się śniło ze latam samolotem raz ląduje na wyspie potem znowu lecę na nią i taka zadowolona. Mężowi znowu snila się śmierć osoby bliskiej brata. Ale we śnie tylko płakał i mówił koledze ze nie żyje .
    Jak to irtepretowac ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Laila jak to
    @ przyszla...

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    @ przyszla...

Szlag by trafił. .. nie martw się kochana. .. a ja dalej owulacji nie miałam bynajmniej testy i tempratura niecwskazuja

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    to wielka dupa

Jeśli nie ma innych wytłumaczalnych powodów tej gorączki, to podejdź na IP ginekologiczną gdzie miałaś zabieg. Jeżeli masz zapalenie macicy, to jest chujowo, trzeba wziąć antybiotyk, bo to się powikła zrostami, a kto wie czy nie gorzej. Nie ma najmniejszego sensu zwlekać z udaniem się do szpitala.
    Promyczku, ja też się martwię o ciebie. Mi też nie dali antybiotyku, ale kilka dni później byłam u gina i on mi przepisał.

• Pysia87 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, ja dostałam w nocy dzień po powrocie ze szpitala goraczki i nastepnego dnia po południu byłam u gina spowrotem i dał mi antybiotym na 10 dni. Dostałam wtedy cholernych skurczów macicy przez dwa dni, domyślam się, że pewnie poczatek porodu ma takie samo natężenie. Zostałam zapewne za słabo wyskrobana, ale to pewnie mój gin chciał mnie delikatnie..nie mam pretensji, bo szybko zaszłam w druga ciażę, a teraz po samoistnym z pomoca tabsów dupa od kilku miesięcy.

Mama :)
    12.2015 - pjp 9 tc
    06.2016 - </3 12 tc
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba rozumiem Abby. Do naszego zwiazku tez sie wkradl kryzys i to mega. Dzisiaj mielismy taka awanture ze nie moge sobie poradzic. Stwierdzam ze nie mam wsparcia w mezu. Bo kurde nie mam. Czuje ze mamy inne priorytety. Chyba sie rozminelismy w ktoryms momencie. Kiedys bylo inaczej teraz jest wszystko na mojej glowie. Poprostu nie mam juz sily. Przeciez ja tez potrzebuje odpoczac. A zwlaszcza psychicznie. A wiem ze jak sama czegos nie dopilnuje to pozniej i tak bede musiala sama zalatwic i bede miala tylko wiekszy problem. Taki wlasnie jest moj maz. Nic mnie nie odciazy.
    Musialam sie wygadac.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziewczyny chyba rozumiem Abby. Do naszego zwiazku tez sie wkradl kryzys i to mega. Dzisiaj mielismy taka awanture ze nie moge sobie poradzic. Stwierdzam ze nie mam wsparcia w mezu. Bo kurde nie mam. Czuje ze mamy inne priorytety. Chyba sie rozminelismy w ktoryms momencie. Kiedys bylo inaczej teraz jest wszystko na mojej glowie. Poprostu nie mam juz sily. Przeciez ja tez potrzebuje odpoczac. A zwlaszcza psychicznie. A wiem ze jak sama czegos nie dopilnuje to pozniej i tak bede musiala sama zalatwic i bede miala tylko wiekszy problem. Taki wlasnie jest moj maz. Nic mnie nie odciazy.
    Musialam sie wygadac.

Monika witaj w klubie ja mam z moim dokladnie to samo-wszystko na mojej glowie a jak on juz cos załatwia to trzeba go pilnować jak małego dziecka. Tez czasem mam dosyć :/

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziękuję za ciepłe przyjęcie. Od wczoraj było tu tyle wpisów że ciężko się połapać:) Dziękuję za link do strony z badaniami :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pindzia wrote:
    Hej, dziękuję za ciepłe przyjęcie. Od wczoraj było tu tyle wpisów że ciężko się połapać:) Dziękuję za link do strony z badaniami :)
    Swoją drogą fajny masz nick:-)

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski..
    ja dopiero miałam debilny sen....
    tak debilny jak mało kiedy....

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie, z małym poślizgiem, ale czas to ostatnio towar deficytowy...
    Uprzejmie odnoszę :) że 1.10 o 7:50 przyszedł na świat Borysek. Urodził się w trybie ekspres, siłami natury, w 37+3. W dniu narodzin miał 49cm i ważył 3050g.
    Zyczcie nam powodzenia :D

Niebieskaa, Alisa, M@linka, maggda, Kadabra, Elaria, promyczek 39, laila_25, Evita, inessa, Jacqueline, Elmo13, sylvuś lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Drogie, z małym poślizgiem, ale czas to ostatnio towar deficytowy...
    Uprzejmie odnoszę :) że 1.10 o 7:50 przyszedł na świat Borysek. Urodził się w trybie ekspres, siłami natury, w 37+3. W dniu narodzin miał 49cm i ważył 3050g.
    Zyczcie nam powodzenia :D

Gratuluję <3 Niech rośnie zdrowo:-)
    Wszystkiego Dobrego Mamusiu

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    promyczku ja też tak jak dziewczyny brałam antybiotyk przez 2 tygodnie, zaczęłam kilka dni przed zabiegiem i kontynuowałam jeszcze po łyżeczkowaniu przez ponad tydzień.

Ja niestety dziś melduję się w pierwszym dniu okresu.
    Kto stracił nadzieję, że kiedykolwiek mi się uda? - ręka w górę!
    JAAAAAA !!!!

Skrzacie kochany, ja absolutnie nie stracilam nadziei, ze Wam sie uda. Mysle raczej, ze trzeba siegnac po jakies zdobycze medycyny, a jest ich sporo! Byc moze potrzebujecie pomocy...stymulacja, inseminacja, in vitro...cokolwiek co pomoze Wam byc w ciazy.
    I nie strace nadziei, nie widze innej mozliwosci niz to, ze bedziesz mama zrodzonego wlasnymi silami dziecka. Koniec kropka.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • maggda Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr super wiesci i duzo zdrowka dla was. Gratulacje ;)

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila :( Skrzacie :( - przykro mi
    można się porzygać :(

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wkurwia mnie dziś to że mam takie długie cykle.. wcześniej były 28 dni a teraz 34... póki co 21 dzień i piersi dalej nie bolą.. więc nawet nie wiem czy była owulka. . i jeszcze mnie na plapie wysypało...

dziś jest dzień wkurwienia.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzacie, przepraszam, jeśli pominęłam jakieś istotne fakty, ale widzę, że od ostatniej straty długo się staracie, chyba czas zdecydowane kroki i właśnie, jak pisze Niebieska (zdobycze medycyny). Szkoda czasu po prostu. ps. Teraz doczytałam, że jeśli w październiku się nie uda, to planujesz stymulację owulacji. A pewna jesteś, że jej nie masz?

Laila, szkoda, że się nie udało :( Nie widzę w tabelce informacji o tym, kiedy poroniłaś, czasem to trochę trwa, zajść znów w ciążę. Wiadomo, nie ma co czekać rok czy dłużej, ale w ciągu roku większość par zachodzi. Zajdziesz i ty, to pewne!

M@linka lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    ale wkurwia mnie dziś to że mam takie długie cykle.. wcześniej były 28 dni a teraz 34... póki co 21 dzień i piersi dalej nie bolą.. więc nawet nie wiem czy była owulka. . i jeszcze mnie na plapie wysypało...

dziś jest dzień wkurwienia.
    A ja myslalm ze dzisiaj bedzie owulacja a tu wykres dalej plaski...
    Chuj mnie trafia...
    Mozesz sporzec?
    W pt mial 16mm wiec może dzisiaj jutro bedzie?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gratulacje Kochana :) fajnie, ze poród przebiegł w tempie przyspieszonym i bez komplikacji, oby tylko takie porody sn były.. Dużo zdrówka dla świeżo upieczonej Mamusi i Boryska :-* <3
    Zajrzyj czasem w wolnej chwili do nas i napisz co u Was słychać, jak Borysek się rozwija i oczywiście poprosimy o jakąś fotke ;)
    Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Skrzacie, przepraszam, jeśli pominęłam jakieś istotne fakty, ale widzę, że od ostatniej straty długo się staracie, chyba czas zdecydowane kroki i właśnie, jak pisze Niebieska (zdobycze medycyny). Szkoda czasu po prostu. ps. Teraz doczytałam, że jeśli w październiku się nie uda, to planujesz stymulację owulacji. A pewna jesteś, że jej nie masz?

Laila, szkoda, że się nie udało :( Nie widzę w tabelce informacji o tym, kiedy poroniłaś, czasem to trochę trwa, zajść znów w ciążę. Wiadomo, nie ma co czekać rok czy dłużej, ale w ciągu roku większość par zachodzi. Zajdziesz i ty, to pewne!
    1lutego mialam zabieg... to juz tyle czasu...jeszcze troche i stuknie nam rok.. ;(
    Od tego cyklu wlaczam euthyrox.
    Odstawiam bromergon,mam nadzieje ze moje prolaktyna nie wystrzeli w kosmos.
    No i wiadomo dupej 16-26dc

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ