Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
tak właśnie robię i wiesz co Malinko, mój mąż znowu utwierdza mnie w przekonaniu, że jest bardzo dobrym człowiekiem...
opowiedziałam mu oczywiście wczoraj wszystko na spokojnie,
on powiedział, że damy radę mam się nie przejmować, ze może i dobrze, bo będę w domu i zajdę w ciążę, bez stresu na spokojnie...
a na koniec dodał : " I tak temu pedałowi skasuje auto" hehe...
oczywiście to był żart..
w piątek robię w sumie nie wiem po co test, no ale zrobię, bo muszę odstawić duphaston. Ale trochę nie pokoją mnie temperatury po owulacji, są bardzo niskie... to nie jest moim zdaniem normalne przy braniu 2x1 duphastonu...
zobaczę, co na to lekarz..
M@linka wrote:Kammamarra trzymam kciuki. Też miałam w zyciu kilkukrotnie takie pracownicze zonki - skąd tacy ludzie biorą się na świecie - w pale sie nie mieści. Ppamietaj nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszło i nie cackaj sie z pracodawca-teraz myśl o sobie.M@linka, Asia87, Arleta lubią tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Kamma co do twojego wykresu to wygląda normalnie jak dla cyklu gdzie owulka byla 18dc. Nie czepiałabym się tempki-moim zdaniem ok. W piątek będzie za wcześnie na test. U mnie cień cienia wyszedł dopiero w 15dpo. 9dpo była biel wizira. Ty dziś maasz 7dpo. Cierpliwości
. Co do duppka czy lutki to u mnie nie wplywaly na Tempkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 07:42
-
annak wrote:O nieee! A ja myślałam, że nikt nie wstanie tak wcześnie jak ja!
Hehe, nie no, wiem, M@linka i Niebieskaa, ćwiczycie wczesne wstawanie już na okoliczność dzieciaczków
Annak (jej!znalazlam w Google ten znaczek, ktorego nie mam na norweskich klawiaturach i po raz 1. udalo mi sie pogrubic imie:D), ja prace zaczynam krotko po 7:P tak wiem, ze to brzmi jak masochizm i jak spotykam pania sprzatajaca to ona zawsze mowi: no nie chcialabys pospac godzine dluzej? haha ale ja bardzo dobrze funkcjonuje raniutko i wczesniej wyjde z pracy dzieki temu. Chociaz teraz w ciazy to sie troche pozmienialo. Nie jem sniadania, wiec rano czytam forum. Jem dopiero w pracy, wtedy nie wymiotuje. Padam okolo 20-21, zasypiam najpozniej o 22. Ty natomiast chyba dobrze funkcjonujesz o 23-24, bo czesto o tej porze wysylasz posty:) Milego pobytu we Wrooooooo!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Malinko a można przestać brać duphaston?
kurde naprawdę wygląda okej?
jeju to mnie pocieszyłaś....
M@linka wrote:Kamma co do twojego wykresu to wygląda normalnie jak dla cyklu gdzie owulka byla 18dc. Nie czepiałabym się tempki-moim zdaniem ok. W piątek będzie za wcześnie na test. U mnie cień cienia wyszedł dopiero w 15dpo. 9dpo była biel wizira. Ty dziś maasz 7dpo. Cierpliwości. Co do duppka czy lutki to u mnie nie wplywaly na Tempkę
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, robiła sobie badania kontrolne, głównie witaminy i wyszło mi że mam kwasu foliowego dużo ponad normę (norma do 18, ja mam ponad 50). Czy któraś z was się z tym spotkała? Przestane na razie brać kwas foliowy, ale zastanawiam się czy robić jakieś badania dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 08:16
-
nick nieaktualnyAniuk, naprawdę kwestie rodzinne rozwiązaliście po mistrzowsku. Właściwie wasze metody postępowania, przepis na zszywanie patchworkowej kołderki można oprawić w ramki. Nic na siłę, danie sobie czasu, przestrzeni, prawa do uczuć, niemówienie niczego złego o rodzonej mamie. Brawo! Szkoda, że to nie jest częstszy model postępowania.
Sytuacja, jaka spotkała cię w pracy po poronieniu świadczy, że miałaś durną szefową. No i dobrze, że wylazło szydło z wora i rozkręciłaś swoją firmę. Choć lekcja była bolesna.
Niebieska, jak można nie zjeść śniadania i to jeszcze w ciąży. A jecie późne obiadokolacje?, bo chyba tylko tak bym wytrzymała. W ciąży na czczo tak mnie mdli, że mam kłopot utrzymać euthyrox i wytrzymać pół godziny do śniadania. Więc, jeśli wstanę w nocy na siku, to już wtedy biorę lek. A ledwo rano otworzę oczy, to biegnę po kawałek suchego chleba.
Dzisiaj będzie narastał mój stres, a wizyta dopiero po 21! Chcę wziąć ze sobą do gabinetu męża. Staram się nastawić pozytywnie, ale niepokój pozostaje. -
Elaria, zawsze jadlam sniadanie przed wyjsciem do pracy. Najczesciej musli z mlekiem, albo ciepla owsianke z owocami, albo budyn jaglany. Ale teraz rzygam mlekiem dalej niz widze. Probowalam roznych kombinacji, np. kromka chleba i woda/sok, ale tez wymiotuje. Zauwazylam, ze nie moge mieszac picia z jedzeniem. Bardzo chce mi sie pic rano, wiec pije wode. W pracy podgryzam kanapke, jak wczoraj skusilam sie na czekolade na goraco do kanapki to sie to zle skonczylo. Wiec do pracy biore kanapke na sniadanie i kanapke na drugie sniadanie. Po jogurcie wymiotuje, po swiezych owocach tez. A okolo 16 jem obiad. Kolacji nie jem, bo zazwyczaj tak dlugo trawie obiad (ale tylko w ciazy) ze itak zdaze spotkac sie czesto z kibelkiem. Potem tylko wode pije lub herbate. Masakra...! Martynka30 mnie pocieszyla, ze ona wymiotowala do 3. trymestru.
Co do lekow. no wlasnie, lekow tez juz rano nie biore, dopiero powoli w pracy jem (oprocz euthyroxu, bo tez biore np. nad ranem w przerwie na siku). W sobote mialam okropna akcje. Zjadlam sniadanie...bylo ok...zjadlam leki i po pol h dostalam takiego ataku mdlosci, wymiotow, ze zwymiotowalam wszystkie leki, Az mi naczynko peklo w oku z tej masakry.
Kochana, jestesmy z Toba na tej wizycie dzisiaj, ja wiem, po prostu wiem, ze bedzie dobrze. Ten ginekolog to widze niezle ma godziny pracy,ze jeszcze tak pozno Cie przyjmuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 08:29
-
nick nieaktualnyAcha... no widzisz, jak to różnie u kobiet bywa. A jak dostarczasz sobie wapń, skoro nie tolerujesz mleka w ciąży?
Mój gin przyjmował kiedyś prywatnie 4 razy w tygodniu, teraz tylko 2 i to od popołudnia, stąd te nieprzyzwoite godziny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:40
-
No trochę Was poczytałam a teraz będę się szykować zera wyruszam bo mam 20 km zdambrwlacje jak wrócę mam stresa ale też jakiś wewnetrznybspokoj ze jest ok
Elaria czekam na wieści od Ciebie wieczorem
Ogólnie miłego dnia dziewczynyGaduaaa, Alisa lubią tę wiadomość
Aniołek (8t) marzec 2016
-
A ja jeszcze w łóżku!
dziś na 12
Kurde nie mogę wbic się do endo na kasę.. Będę musiała znowu prywatnie. Bezsensu ;/
Przestałam plamicdziś 32 dzień cyklu. Jeszcze 2 dni! Mam taka nadzieje...
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
pindzia wrote:Hej dziewczyny, robiła sobie badania kontrolne, głównie witaminy i wyszło mi że mam kwasu foliowego dużo ponad normę (norma do 18, ja mam ponad 50). Czy któraś z was się z tym spotkała? Przestane na razie brać kwas foliowy, ale zastanawiam się czy robić jakieś badania dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 09:01
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Mnie dziewczyny przez 16 lat prowadziła lekarka ciesząca się dobrą opinią, której ufałam. Ona miała prosty sposób na pco - antyki którymi faszerowała mnie latami twierdząc że to dobrze dla moich jajników. Dopiero ten lekarz złapał się za głowę jak usłyszał o moich cyklach. Od razu włączył metforminę ale biorę dopiero miesiąc więc jeszcze może nie zadziałała jak należy. Powiedział że tak nie może być, że trzeba te cykle wyregulować.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Elmo i Elaria już trzymam kciuki za pozytywne informacje!
Jagna - będziesz cudowną mamą, bije z Ciebie taki spokój i wewnętrzna radość. Oby Twoja ciąża trwała całe 9 miesięcy (chociaż nie wiem, czy z bliźniakami to możliwe).
Roma ja miałam to samo, tez wiele lat na antykach na "zatrzymanie" owulacji, które to miało podratować jajniki. Teraz z kolei mam tego dupka włączonego i cykle krótsze, ale nie mam owulacji - i nie wiem czy taki mój urok, czy to przez tego dupka. Nosz normalnie - już nawet nie mam chwilowo siły drążyć tematu. Poczekam do wizyty w listopadzie i zobaczę, najwyżej zmienię lekarza. -
Elaria wrote:Acha... no widzisz, jak to różnie u kobiet bywa. A jak dostarczasz sobie wapń, skoro nie tolerujesz mleka w ciąży?
Mój gin przyjmował kiedyś prywatnie 4 razy w tygodniu, teraz tylko i to od popołudnia, stąd te nieprzyzwoite godziny.
Toleruje za to jeden naturalny jogurt i jem duzo przeroznych orzechow, jeeej!to tez toleruje. Maz wciska we mnie gotowany szpinak, brukselke itd. A ryby...jem sporo ryb, w rybach jest wapn?
Ta lekarka z Indii, z ktora sie konsultowalam (zajmuje sie nieplodnoscia i poronieniami) zakazala mleka, cukru i bialej maki, wiec mysle, ze i tak musialabym znalezc odzywczy zamiennik mleka, a tak to naturalnie sie rozwiazalo.
Powodzenia na wizycie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 09:36
-
Ainade gratuluje Synusia
Zgadzam się Vertigo, mi też jest nas żal,że przez to co nas spotkało mamy tak wielką rane i nie zostanie ona obojętna przy następnych ciążach. Szkoda mi. Już teraz przy biochemicznej jak wyszedł bladzioch to ja skakałam z radości, cieszyłam się,że jest, a mój mąż ostudził moje emocje już po prostu nie cieszył się ze mną no i ja też posmutniałam no a później wiadomo rozczarowanie i znowu ból. Teraz nie wiem jak zareaguje, nie chciałabym sobie odbierać tej radości i mojemu dziecku tez nie, chciałabym się po prostu cieszyć,że przyszło do mnie.
Roma spokojnie, będziesz miała owulke, jajka rosną myślę,że będzie dobrze nic straconego, ale faktycznie ja poszłabym jeszcze podejrzeć co z nimi, a Ty nie miałaś mieć pregnylu?
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Hehe Jagienko ten Twój mąż jest niezły :p ale mój teraz też przerażony,że 2 jajeczka są. Ja do niego mówie Ty o tym nie myśl się nie spinaj bo zablokujesz plemniory, cudem będzie jak w ogóle jedno się zapłodni, bo powiem Wam,że w ogóle nie mam płodnego śluzu
biore wiesiołek ale ciągle nic, nie wiem czy to przez stymulacje eh i jak one mają w ogóle tam dotrzeć. Dobrze,że chociaż conceive miałam w szufladzie
Annak mnie tam Twoje wywody też nie przeszkadzają :p hehe chętnie poznamy to nowe imięAle Aurora jest naprawdę spoko
Bardzo mądry ten Twój mąż Aniu. Trzymaj się go i słuchaj
E-dziewczynki trzymam kciuki za dziś! Elaria godzina straszna,ale wytrwamy z Tobą.
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
vertigo wrote:ładne tempki Gaduaaa
na prawdę czekam na @... już by coś wyszło jakby miało być
edit:
zobacz tą porażającą biel !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcecba003795.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 10:08
FabianCyprian
Tymuś