X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Amen :)
    Ja nawet jak przesyłałam ostatnio dziewczynom na facebooku zdjęcie moich dzieci to zapytałam moje dzieci czy mogę je pokazać koleżankom ;) NIGDY nie umieściłam zdjęcia dziecka w sieci. To jest takie uprzedmiotowienie dziecka - jest moje, mogę z nim zrobić co chcę, tak jak z każdym innym meblem.

Uff...fajnie, ze wiecej osob ma podobne podejscie, bo czasem jak widze co sie dzieje na fb, nie wspomne juz o wszystkich instagramach i innych takich, to zastanawiam sie czy jeszcze w kims to budzi sprzeciw czy juz jednak mozna wszystko robic z dzieckiem i dostaje sie za to milion lajkow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:40

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skrzat1988 wrote:
    Dziewczyny dostałam pracę !! :)
    Yupiii!Bardzo sie ciesze,wreszcie glowa troche sie odblokuje a co za tym idzie...wszystko zacznie ci sie ukladac

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq ciesze sie ze wyniki ok,co do immunologii masz racje jest kosztowna ale dobrze jest nsjpierw wykluczyc te ureaplazmy,mykoplazmy i wszystkie takie ciche chu...stwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 09:59

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ile tak przeciętnie płacicie za wizytę u lekarza ginekologa? :) wizyta taka powiedzmy rutynowa + usg :)

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Dziewczyny,
    I na szybko pytanie: potrzebuję sprawdzić sobie poziom żelaza we krwi. Co mam zbadać?
    Bo tam chyba bada się jeszcze coś obok żelaza jako takiego?

Ferrytyna?
    Może powiedzą mi w labie.
    właśnie tak.. ferrytyna :)
    i ogólna morfologię.. i żelazo całkowite :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:02

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Laski ile tak przeciętnie płacicie za wizytę u lekarza ginekologa? :) wizyta taka powiedzmy rutynowa + usg :)
    z cytologią i usg 180zł

• M@linka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz za wizytę polożnicza z usg place 180zl. Za normalną bylo 160 też z usg..

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• annak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Wydaje mi się, że powyższa kwestia jest sprawą interpretacji - myślę, że mamaginekolog również nie miała na myśli tego, że kobiety z tyłozgięciem NIGDY nie urodzą przedwcześnie, tylko że nie urodzą przez tyłozgięcie przedwcześnie (co nie znaczy, że nie urodzą z innych przyczyn) i to jest rzeczywiście prawda - tyłozgięcie przy zdrowej ciąży i zdrowej szyjce powoduje relatywnie więcej porodów po terminie i częściej wymaga indukcji porodu. I tyle w temacie.

Oczywiście, że to jest kwestia interpretacji, ale wystarczy, że pojawi się JEDNA czytelniczka, która zinterpretuje tę kwestię źle na podstawie postu Mamy Gin i to już jest najlepszy dowód na to, że ten przekaz może być niebezpieczny.
    Nasza Dorola zinterpretowała tak właśnie ten wpis po fakcie, a ile będzie kobiet, które odbiorą to tak samo i np. na tej podstawie uznają, że na pewno jakiś tam problem ich nie dotyczy.
    Stąd moje obawy wobec takiego luźnego około-medycznego pisania w sieci, zwłaszcza przez osobę, która w takim tempie staje się autorytetem w swojej dziedzinie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Jagna 75 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Jutro dziewczyny idę na wizytę kontrolną do ginekologa wraz z wynikami badań histopatologicznymi.. O ile nie zaskoczy mnie @ bo czuję jak zbliża się wielkimi krokami. Nie wiem czy polecacie żeby o coś konkretnego zapytać po tym poronieniu?

Dziś byłam również badać TSH i poziom witaminy D, nie wiem czy któraś z Was ma jakąś wiedzę na temat tej witaminy? Jej poziomu ?
    Przy staraniach minimum 40 bo tak normalne minimum to 30,ja misłam duzy niedobór bo 16 tak wiec od razu na dzien dobry 8000j łykalam przez miesiąc potem przez kolejny 6000j potem przez nastepny mc 4000j no i teraz na okràglo łykam 2000j.Ale przydaloby mi sie zbadac czy norme mam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Ikarzyca Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

U mnie 150 (wizyta + usg)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    właśnie tak.. ferrytyna :)
    i ogólna morfologię.. i żelazo całkowite :)

Dziękuję!
    Właśnie wróciłam z labu i dokładnie to zrobiłam na czuja :-)

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

Ja 190 zł (wizyta z USG).
    U innej lekarki 180 zł (bez USG).

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:

Mój gin za wizytę z badaniem i usg bierze 120zł - mi zawsze te 20zł ucina i mówi, że inwestujemy w dzidziusia. A poprzedniego miesiąca to wziął ode mnie 90zł bo powiedział, że mu głupio tak ode mnie co miesiąc pieniądze brać :)
    Ostatnio na monitoringu byłam w szpitalu bo tam mi robi badania za darmo:)

M@linka, Elaria lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo mamaginekolog trochę faktycznie przesadza.. to samo pomyślałam co Wy jak tak upublicznia młodego jak się da. Osobiście jestem spod tego samego rewiru internetowego co pisze niebieska też pamiętam irca :D haha a przed naszą klasą był epuls.pl pierwszy chyba portal randkowy dla gówniarzy :) móżna było nawet muzyczkę w tle wstawić :) by the way.. nie unikam wstawiania zdjęć moich dzieci na fb i insta.. ale w granicach mojego rozsądku. Nie umieszczam zdjęć, gdzie moje dzieci są "gołe" w sensie gdzie widać ich całe ciało nagie.. nie raz tam w basenie ale jak siedzą i widać ewentualnie plecy.. nie lubię tych sesji własnie gdzie 4 tyg dzieci są umieszczane w ciasnych koszyczkach i ubierane w masę sztucznych niewygodnych gównien , a przede wszystkim mam mega prywatny profil. Nawet chyba nie można mnie dodać do znajomych.. a zdjęć widać zaledwie kilka.. i też w z biegiem czasu drażni mnie coraz więcej na tych portalach.. nie wspomnę o publikowaniu chorych dzieci, gdzie często te strony są oszustwem... albo niedawno krążył jakiś badziew że trzeba napisać w komentarzu AMEN bo inaczej stracisz dziecko i zdjęcia jakiś trumien.. no ludzie.. chore to jest

vertigo lubi tę wiadomość

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciekawę ile ja jutro zaplacę..
    moja najdroższa wizyta do lekarz, który przyjmuje w Gdańsku koło INVICTY ale NIE W. zapłaciłam za usg cytologię 260 zł.. wizyta trwała 10 minut i usłyszałam oczywiście.. "Nic tylko robić dzieci! Piękne jajniki, piękna macica, piękne nogi..":)

a powiedzcie mi jeszcze czy chodzicie do dwoch lekarzy czy jednego? Te w ciaży? :)
    dużo moich brzuchatych koleżanek prowidzi ciąże i na NFZ i prywatnie.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 120 ,150 , z usg razem

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda9215 wrote:
    Ciekawę ile ja jutro zaplacę..
    moja najdroższa wizyta do lekarz, który przyjmuje w Gdańsku koło INVICTY ale NIE W. zapłaciłam za usg cytologię 260 zł.. wizyta trwała 10 minut i usłyszałam oczywiście.. "Nic tylko robić dzieci! Piękne jajniki, piękna macica, piękne nogi..":)

a powiedzcie mi jeszcze czy chodzicie do dwoch lekarzy czy jednego? Te w ciaży? :)
    dużo moich brzuchatych koleżanek prowidzi ciąże i na NFZ i prywatnie.

jesssuuuuu.... ;)
    chodzę do jednego ;)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Oczywiście, że to jest kwestia interpretacji, ale wystarczy, że pojawi się JEDNA czytelniczka, która zinterpretuje tę kwestię źle na podstawie postu Mamy Gin i to już jest najlepszy dowód na to, że ten przekaz może być niebezpieczny.
    Nasza Dorola zinterpretowała tak właśnie ten wpis po fakcie, a ile będzie kobiet, które odbiorą to tak samo i np. na tej podstawie uznają, że na pewno jakiś tam problem ich nie dotyczy.
    Stąd moje obawy wobec takiego luźnego około-medycznego pisania w sieci, zwłaszcza przez osobę, która w takim tempie staje się autorytetem w swojej dziedzinie.

dokładnie, niebezpieczeństwo jest ogromne
    autorytet wątpliwy
    ja mam straszną bekę z niej, nie wiem czy ona w ogóle w Polsce przyjmuje? Ale jeśli tak, to ją zniszczą ;)

laila_25 lubi tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Oł jes :) mam chęć podejrzeć dzisiaj jajco, ale wytrwam - zobaczę w czwartek :)
    Juz mam treme za czwartek :-) ...sie bedzie dzialo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 10:18

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Juz mam treme za czwartek :-) ...sie bedzie dzialo

ja teeeeez.... :)

‹‹ 1340 1341 1342 1343 1344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ