X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Haana Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam wynik homocysteiny-6,2. TSH 1,4.
    Biorę metylowane formy i po ok. 2 miesiącach spadło mi z 10,88.

I ja to teraz jest-dalej mam to wszystko przyjmować skoro wynik jest dobry?
    Ania, jak było z Tobą? Bo kiedyś pisałaś mi o homocysteinie. ;)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem że i tak raczej nie czyta nikt moich postów ale muszę się wygadać ;D Jestem po wizycie u mojej ulubionej Pani ginekolog- świetna kobieta! ;)

Po zabiegu wszystko super wygląda, jestem już po owulacji także na dniach @
    Dawno tak z uśmiechem na twarzy nie czekałam na @ ;)
    Zielone światło dostaliśmy z mężem jak już minie druga @. Także od grudnia -stycznia starania. Od momentu pojawienia się dwóch kresek mam przyjmować acard. Normalnie mam takiego banana na twarzy że szok ;)
    Może to głupie ale wolę cieszyć się z małych rzeczy i wiadomości póki co ;)

Dorola31, sylvuś lubią tę wiadomość

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Wiem że i tak raczej nie czyta nikt moich postów ale muszę się wygadać ;D Jestem po wizycie u mojej ulubionej Pani ginekolog- świetna kobieta! ;)

Zielone światło dostaliśmy z mężem jak już minie druga @. Także od grudnia -stycznia starania. Od momentu pojawienia się dwóch kresek mam przyjmować acard. Normalnie mam takiego banana na twarzy że szok ;)

Brawo Ty! :)

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • vertigo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Ja dziś wróciłam do pracy z urlopu, tego mi brakowało :) nie ma kiedy rozkminiac :p właśnie skończyłam trening i padam.... Ps. Zrobiłam wszystkie badania na aps i tylko przeciwciała antykardiolipinowe z jednej klasy wyszły wątpliwe, reszta w normie. Plus ten durny mthfr. Sama już nie wiem co mam myśleć o tym clexane. Z drugiej strony jeśli nie szkodzi a może pomóc... W co myślicie?

Nie szkodzi? Nie szkodzi tylko woda święcona :)
    No ale ja tam się nie wypowiadam, słynę z mojej dużej powściągliwości w stosunku do heparyn w ciąży, co z reguły jest odbierane źle :) nie masz chyba innego wyboru jak zaufać lekarzowi. Koleżanki z forum raczej nie podpowiedzą co myśleć i co robić w tym wypadku. Uznalabym je za idiotki, gdyby odpowiedziały na Twoje pytanie :)

Powodzenia! Najważniejsze żeby się udało

Córeczka, Synek, 2 Aniołki. W trakcie starań...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dziś odebrałam wynik homocysteiny-6,2. TSH 1,4.
    Biorę metylowane formy i po ok. 2 miesiącach spadło mi z 10,88.

I ja to teraz jest-dalej mam to wszystko przyjmować skoro wynik jest dobry?
    Ania, jak było z Tobą? Bo kiedyś pisałaś mi o homocysteinie. ;)
    Tak,dslej brac

Haana lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:

Tutaj kazdy maly kroczek cieszy bo zbliza do szczescia.Ovulka byla..moze @ nie przyjdzie...To dobre wiesci :-)
    Tutaj nie ma postów których sie nie czyta,zrozumiano?Sà czytane tylko czasem nid na wszystkie da sie odpisac

Bianka4 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    No ale ja tam się nie wypowiadam, słynę z mojej dużej powściągliwości w stosunku do heparyn w ciąży, co z reguły jest odbierane źle :) nie masz chyba innego wyboru jak zaufać lekarzowi. Koleżanki z forum raczej nie podpowiedzą co myśleć i co robić w tym wypadku. Uznalabym je za idiotki, gdyby odpowiedziały na Twoje pytanie :)

Problem polega na tym, że konsultowalam się z dwoma lekarzami i każdy ma inne zdanie. Jeden mówi ze kluc się od dwóch kresek, drugi ze nie ma podstaw. Obydwu uważam za dobrych lekarzy. I po prostu nie wiem co mam robić. A wiadomo, że strach przed kolejną strata jest paniczny:(

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:
    Brawo Ty! :)

Brawo Ja :D

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertigo wrote:

Ja mialam miec wprowadzone clexane alr lekarz zmienił zdanie a ze mu ufam to eierze ze nie jest mi potrzebna.Powiedzial ze nie potrzebuje krwawien w glowie..zastanawia mnie czemu tak powiedział.Vertigo cos moze na ten temat?

laila_25 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Tutaj kazdy maly kroczek cieszy bo zbliza do szczescia.Ovulka byla..moze @ nie przyjdzie...To dobre wiesci :-)
    Tutaj nie ma postów których sie nie czyta,zrozumiano?Sà czytane tylko czasem nid na wszystkie da sie odpisac

To prawda małe kroczki cieszą ;) A @ musi przyjść bo jeszcze ta na którą czekam i następna i do dzieła ;))

Zrozumiano Jagna wszystko zrozumiano ;*

Aniołek <3 7.10.2016. <3

Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Problem polega na tym, że konsultowalam się z dwoma lekarzami i każdy ma inne zdanie. Jeden mówi ze kluc się od dwóch kresek, drugi ze nie ma podstaw. Obydwu uważam za dobrych lekarzy. I po prostu nie wiem co mam robić. A wiadomo, że strach przed kolejną strata jest paniczny:(

Tak ja Ci napisała Vertigo - musisz zdecydować sama. Chociaż wiem jakie to trudne - sama panicznie boję się tego clexane (pal licho to kłucie) - najbardziej krwotoków. Na pewno decyzja ostateczna będzie trudna (kiedy i jak odstawić etc.).

No i zadając takie pytanie bierz pod uwagę, że każda z nas świruje na swój własny sposób :D :P (obecnie u mnie świrowanie akurat o owulce - a tak bardzo chciałam tego uniknąć :( - niestety, nie udało się - obsesyjnie chcę ją mieć...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 22:34

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    To prawda małe kroczki cieszą ;) A @ musi przyjść bo jeszcze ta na którą czekam i następna i do dzieła ;))

Zrozumiano Jagna wszystko zrozumiano ;*
    Kazda z nas byla w tym punkcie co ty,jedne sà w polowie drogi inne juz blisko celu a inne juz do porodu odliczajà.Nic nas tu nie rózni,poprostu kazda od tego feralnego momentu musi przejsc swoją droge.Czasem jest ciezko,czasem ma sie dosc ale warto wierzyc ze pewnego dnia spotka nas to szczescie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 22:35

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny paracetamol też może mieć fatalne skutki uboczne, nie demonizujmy ;)

Bianka4, Evita lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez wizyta w czwartek -mam nadzieje ze lekarz znajdzie na mmnie plan i po @ do dzieła :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Ja mialam miec wprowadzone clexane alr lekarz zmienił zdanie a ze mu ufam to eierze ze nie jest mi potrzebna.Powiedzial ze nie potrzebuje krwawien w glowie..zastanawia mnie czemu tak powiedział.Vertigo cos moze na ten temat?

Może miał na myśli tę atrakcję, z którą ja się obecnie borykam.
    Od jakichś 7-8 dni mam non-stop krwawienie z nosa w ilościach zmiennych :-/

Jutro spotkanie u klienta i boję się, że w pewnym momencie, zamiast słuchać moich wywodów, zaczną mnie reanimować, bo zobaczą czerwonego kleksa na mojej brodzie ;-)

* * *
    A propos odwiecznej dyskusji, czy Clexane działa, to myślę, że do konstruktywnych wniosków nigdy nie dojdziemy. Będzie kilka punktów widzenia, wiele teorii. Jak już kiedyś pisałam, często Clexane włącza się w tym samym momencie co całą baterię innych leków i tak naprawdę nie wiadomo, który jest skuteczny, bo nie da się wyizolować jednego czynnika. Może działa wypadkowa ich wszystkich...? Albo placebo czerpane z wiary, że w ogóle COKOLWIEK działa?!

To jest trochę tak przy tej walce o dziecko, że jedne dziewczyny wierzą w szczęście, inne w boga, inne w Clexane, a jeszcze inne we wszystko naraz. Grunt, żeby nas to doprowadziło do pożądanego efektu. A jeśli tak się stanie, to mnie już jest obojętne, co tam po drodze zadziałało ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2016, 22:48

Bianka4, Evita lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:

Przeciez jej zadaniem jest hamowanie krzepniecia krwi nie tylko w macicy :P

Specjalnie dla was wklejam dzialania niepożądane Clexanu:

Najczęstszym działaniem niepożądanym są krwotoki, w tym duże krwotoki, niekiedy zakończone zgonem (krwiaki, wybroczyny, krwiomocz, krwotok z nosa, krwotok z przewodu pokarmowego), rzadziej krwotoki zaotrzewnowe i wewnątrzczaszkowe oraz krwiaki śródrdzeniowe lub krwiaki w obrębie kanału kręgowego (w przypadku stosowania enoksaparyny u osób poddawanych znieczuleniu rdzeniowo-nadtwardówkowemu lub punkcji rdzeniowej). Ponadto obserwowano trombocytozę lub małopłytkowość, rzadziej małopłytkowość immunoalergiczną z zakrzepicą lub bez niej. Częstość występowania powyższych działań niepożądanych różni się w zależności od wskazania do stosowania enoksaparyny. Ponadto obserwowano bardzo często: zwiększenie aktywności enzymów wątrobowych; często: krwiak, ból i inne reakcje w miejscu wstrzyknięcia, reakcje alergiczne, pokrzywka, świąd, rumień; niezbyt często: miejscowe podrażnienie, martwica skóry w miejscu wstrzyknięcia; rzadko: reakcje anafilaktyczne i/lub anafilaktoidalne, hiperkaliemia, zapalenie naczyń martwica skóry zwykle w miejscu podania(w takim przypadku należy przerwać leczenie enoksaparyną), guzki w miejscu wstrzyknięcia (przemijające po kilku dniach, nie wymaga odstawienia leku). Heparyny mogą powodować hipoaldesteronizm. Enoksaparyna źle się wchłania po podaniu p.o., dlatego nawet przyjęcie dużych dawek nie powinno prowadzić do poważnych następstw. Przedawkowanie enoksaparyny podawanej pozajelitowo może prowadzić do powikłań krwotocznych. W przypadku przedawkowania lub wystąpienia krwawienia podaje się siarczan lub chlorowodorek protaminy.

Lepiej ufajcie lekarzowi w leczeniu zamiast same decydowac.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Może miał na myśli tę atrakcję, z którą ja się obecnie borykam.
    Od jakichś 7-8 dni mam non-stop krwawienie z nosa w ilościach zmiennych :-/

Jutro spotkanie u klienta i boję się, że w pewnym momencie, zamiast słuchać moich wywodów, zaczną mnie reanimować, bo zobaczą czerwonego kleksa na mojej brodzie ;-)

* * *
    A propos odwiecznej dyskusji, czy Clexane działa, to myślę, że do konstruktywnych wniosków nigdy nie dojdziemy. Będzie kilka punktów widzenia, wiele teorii. Jak już kiedyś pisałam, często Clexane włącza się w tym samym momencie co całą baterię innych leków i tak naprawdę nie wiadomo, który jest skuteczny, bo nie da się wyizolować jednego czynnika. Może działa wypadkowa ich wszystkich...? Albo placebo czerpane z wiary, że w ogóle COKOLWIEK działa?!

To jest trochę tak przy tej walce o dziecko, że jedne dziewczyny wierzą w szczęście, inne w boga, inne w Clexane, a jeszcze inne we wszystko naraz. Grunt, żeby nas to doprowadziło do pożądanego efektu. A jeśli tak się stanie, to mnie już jest obojętne, co tam po drodze zadziałało ;-)

Dziala u tej u ktorej jest akurat rozwiazaniem problemu. Moze narobic tyle samo biedy co i pożytku. Ja tez bym tak chetnie sie na niego nie rzucala bez wskazan.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Kazda z nas byla w tym punkcie co ty,jedne sà w polowie drogi inne juz blisko celu a inne juz do porodu odliczajà.Nic nas tu nie rózni,poprostu kazda od tego feralnego momentu musi przejsc swoją droge.Czasem jest ciezko,czasem ma sie dosc ale warto wierzyc ze pewnego dnia spotka nas to szczescie

Całym sercem wierze ze wszystkie z Nas doznają tego szczęścia jakim jest macierzyństwo :) Każdej z osobna tego życzę :)

M@linka, Evita lubią tę wiadomość

Aniołek <3 7.10.2016. <3

Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Dziewczyny paracetamol też może mieć fatalne skutki uboczne, nie demonizujmy ;)
    gdzie paracetamolowi do clexanu xD

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Całym sercem wierze ze wszystkie z Nas doznają tego szczęścia jakim jest macierzyństwo :) Każdej z osobna tego życzę :)
    łaaa moze jeszcze w tym cyklu haha <3

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ